Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

צילום MRI שנמצא ע"ג דיסק. צריך להעביר את הצילום (לא הפענוח) לרופא לצורך ייעוץ.

האם הסיכוי היחידי הוא למצוא את הדיסק, או שישנה דרך נוספת לקבל את הצילום?

ראיתי שבאתר יש "אזור אישי" אך ממה שהבנתי יש שם רק את הפיענוח (אולי אני טועה, ואני מפספס את זה באתר).

ואם יש פה רופאים בקהל או מי שהתבקש להעביר MRI (לא פיענוח) לרופא בזמן האחרון -

באיזו דרך מקובל להעביר להם את הקובץ (או שזה לא קובץ אחד, אלא מספר קבצים?)

תודה.

פורסם

תלוי מאד במערכת.

אני לא מכיר את המערכת של אסותא, אבל במקומות  אחרים הצילומים שמורים במערכת שלרופאים יש אליה נגישות. אבל, כמובן, רק רופאים שעובדים בתוך אותה מערכת.

אני יכול לומר לך שצילומי MRI שנערכו לשניים מבני משפחתי בשנים האחרונות ניתנו כדיסקים, ודר אגב - מיד בסוף הבדיקה, כך שאין בעיה של חיפוש הצילומים יותר מאוחר. כאשר היינו צריכים להציג את המילומים לרופאים נוספים דאגתי לשכפל את הדיסקים כך שהמקורי נותר בידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הרופא ביקש, אני מסיק מכך שכנראה אין לו גישה למערכת.

אשמח אם מי שכן מכיר את המערכת של אסותא יוכל לאשר לי את העניין:

האם אני מפספס, וכן ישנה אפשרות דרך האתר, להגיע אל החומר שעל גבי הדיסק

או שהאזור האישי באתר הוא רק לצפייה בקובץ הפענוח? 

תודה על הטיפ לגבי השכפול (אגב, איפה עשית את זה, וכמה עלה לך?)

ספציפית כרגע  זה לא רלוונטי, כי השאלה נשאלת בגלל הצורך להציג לרופא את החומר שבדיסק (הצילומים)

מרחוק (מדובר בהתייעצות מרחוק, דיגיטלית).

לכן אני מנסה לברר איך ניתן להשיג את החומר שבדיסק (סרקתי את האתר של אסותא, אבל אולי פספסתי), ולאחר שאשיג - מהי הדרך המקובלת להעביר קובץ כזה לרופא (כמובן שהכי פשוט לשאול אותו/מרפאה שלו, אבל זו שאלת בונוס שאני שואל פה, אולי על הדרך מישהו שכבר התנסה בכך יוכל לענות לי גם על זה).

תודה.

פורסם

כמישהו שאשתו עבדה באסותא בתחום הדימות עד לאחרונה

א. אי אפשר באתר של אסותא למצוא את החומר הגולמי. רק לגשת לאיפה שעשית את הבדיקה ולבקש דיסק. שים לב שזה לא נשמר לתמיד אלא נמחק אחרי תקופה. 

ב. אם אתה רוצה לשלוח את החומר לרופא לפענוח נוסף, תעשה zip של כל תכולת הדיסק ותשלח. 

פורסם (נערך)

אני עשיתי MRI באסותא וגם אני שאלתי את השאלה הזאת.

אתה צריך ללכת לאסותא ולקחת את הדיסק פיזית.

עריכה אחרונה על ידי Electron

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

הנה, קיבלת תשובה מיודע דבר.

לגבי צריבת או העתקת הדיסק - לי יש כונן CD/DVD מובנה במחשב. עם זאת, כשאני חושב על זה מדובר בכונן האחרון שיש בבית, כל המחשבים היותר חדשים כבר דקים ואינם כוללים כונן כזה. באיזה מקום יש לי כונן חיצוני, האמת היא שלא ראיתי אותו זמן רב.

אני מניח שיש למי מחבריך כונן צורב במחשב שלו. כונן כזה, פנימי למחשב נייח או חיצוני שמתחבר באמצעות USB אינו דבר יקר בארץ וניתן להזמין בעוד פחות מסין, אבל אצלך מדובר במשהו חד פעמי ואני מציע שתנסה לברר בין חבריך. גם המדיה נמצאים אצלי בארון כבר הרבה שנים, מהימים בהם ה-CD/DVD היה אמצעי נפוץ לגיבוי והעברת קבצים. ניתן להשיג אותן בחבילות בנות 10-50 יחידות שמחירן 30-100 ש"ח.

דרך אגב, אם לא קיבלת את הדיסק מיד בסיום הפעולה הרי שצריבתו כעת עלולה לעלות לך משהו, אני מניח שכמה עשרות שקלים. ממליץ לך מאד להתקשר למכון הדימות לפני שאתה ניגש לקחת את הדיסקים, גם דע מה המחיר ואולי גם תורל לבקש שיצרבו ולא תצטרך להמתין במקום - חשוב בימי קורונה.

ממליץ לך מאד לעשות לעצמך מנהג ובסיום כל בדיקת דימות לבקש את הדיסק. הצריבה לוקחת בד"כ איזה חצי שעה, אבל אינה עולה כסף ולא תצטרך לרדוף אחריה בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...