Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנו מעוניינים לגור במוצקין, ותוהה אם האיזור של רח' שרת/דקר הוא טוב- הכוונה לקרבה לפארקים וגני משחקים, תחושת ביטחון בערב, קרבה למרכזי מסחר קטנים ועוד.

אשמח לשמוע חוות דעת על האיזור ועל הקריה בכלל.

פורסם

עד לפני כשנתיים גרתי תקופה בקרית ביאליק, קרוב לשם יחסית.

האיזור יחסית קרוב מאד לכמה פארקים וטיילות (מאד אהבתי לרכב על האופניים בטיילת שמעון פרס שהייתה מאחורי הדירה שגרתי בה, מרחק של כ-6 דקות נסיעה ברכב מרחוב שרת). יש כמה מרכזי מסחר באיזור, יש לא מעט חנויות על הכביש הראשי ועוד. לגבי תחושת ביטחון, כל שכונה זה אחרת- אין לי מידע עבורך. אני כן יודע להגיד שבשכונה שגרתי בה היו לא מעט פטרולים של אבטחה מטעם העירייה.

במלא הכנות, אני מתגעגע ללגור שם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא תושב מוצקין. גרתי בקרית אתא עד לא מזמן, אך הייתי מדי פעם במוצקין.

רחוב דקר - בקצה הקרוב לבן-גוריון, יש את הרבמ"ד (מרכז מסחרי) + עוד מרכז קטן לכיוון צומת סביניה (ביאליק). יש שם בי"ס תיכון אורט.  מאחורי הרבמ"ד יש גן שעשועים. ליד יש את קופ"ח מכבי. אני חושב גם ספריה עירונית. אולי גם העיריה (יש שם קומפלקס חדש, לא כל כך התעניינתי מה יש שם).

בקצה היותר רחוק מבן-גוריון, יש את קדיש לוז (רחוב מקביל) יש שם מרכז מסחרי קטן + גן שעשועים קטן.  אולי גם קרוב לקריון (קניון מאוד מצליח).

כמובן, זה תלוי היכן אתה ברחוב.   שכחתי לציין שיש את החי-פארק לא רחוק משם (מרחק הליכה / נסיעה קצרה).

לגבי רחוב משה שרת - אינני מכיר את הרחוב. לפי הסתכלות במפה - קרוב לגושן (רחוב מאוד מרכזי במוצקין). אפשר למצוא בסביבה גני משחקים.

פורסם (נערך)

אני גר בקרית מוצקין.

מוצקין וביאליק נחשבות הקריות היותר טובות מבחינת מצב סוציו אקונומי. כמובן שבשתיהן יש גם אזורים פחות טובים.

רחוב משה שרת למיטב ידיעתי כלל לא נמצא בקרית מוצקין אלא בקרית חיים, שהיא שכונה של חיפה. בעבר שקלתי לשכור דירה ברחוב הקיבוצים קרוב לצומת עם משה שרת, למיטב ידיעתי מדובר באזור סביר אבל הבניינים שם ישנים ולכן מדובר על אוכלוסיה במצב סוציו אקונומי נמוך על כל המשתמע מכך. את חלקי הרחוב שרחוקים יותר מקרית מוצקין אני לא כל כך מכיר.

מבחינת קרבה למרכזי מסחר - בקצה הצפוני יש הרחוב יש מרכז מסחרי קטן (מרכז רסקו), ורחוב גושן כולו הוא רחוב של חנויות, בנקים, מסעדות וכו'.

רחוב דקר הוא רחוב שברובו ישנם בתים פרטיים ואוכלוסיה במצב סוציו אקונומי גבוה. בקצה הדרומי של הרחוב נמצאת העירייה והספריה העירונית, קניון הרבמ"ד, הספריה העירונית ואשכול פיס. בחלקו הדרומי של הרחוב נמצאות גם שתי חטיבות הביניים ובית הספר התיכון של העיר. כמה דקות הליכה משם נמצא גם הפארק העירוני של קרית מוצקין, גן החיות חי פארק, קאנטרי גלי גיל, ותאטרון מוצקין. הבעיה ברחוב הזה היא שכרגע נבנית בסמוך שכונה חדשה עם אלפי יחידות דיור כך שבעוד כמה שנים מצב התחבורה עלול להיות בעייתי.

הצד הצפוני של רחוב דקר נפגש עם רחוב קדיש לוז שנחשב אזור קצת פחות טוב (אם מתקדמים בו דרומה). עם זאת, קרוב לחלק הצפוני (אם מתקדמים צפונה) נמצאת שכונת נוה גנים שנחשבת מצוינת וקאנטרי נוסף (ספורט לי).

תוספת: בקצה הצפוני של הרחוב, אם חוצים את כביש עכו חיפה, נמצא הקריון שהוא הקניון הגדול באזור למיטב ידיעתי ואחד הגדולים בארץ.

אשמח לענות על שאלות אם יש.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

יש רחוב שרת במוצקין, הוא מקביל לדקר ומזרחי אליו, לפי גוגל מפות תיכון אורט מוצקין , פארק המייסדים, והרבמד במרחק הליכה של כמה דקות.

זה איזור טוב?

באופן כללי, תחושת הבטחון בקריה טובה לטעמך?  הםארק שציינתי, אפשר לעבור בו בשעות הערב בכיף או שהוא מקום מפגש לאוכלוסיה לא טובה?

פורסם (נערך)

וואלה, לא הכרתי את הרחוב הזה, יש בו רק 5 בניינים...

באופן כללי ברוב המקומות בקריה תחושת הבטחון טובה ואין בעיה להסתובב גם בערב. במיוחד בתקופת הקורונה יש הרבה אנשים שמסתובבים ברחוב למטרות "ספורט" גם אחרי שמחשיך אבל גם לפני זה לא היתה בעיה.

רחוב קדיש לוז הוא אחד מהמקומות הפחות טובים מהבחינה הזאת מכיוון שהבניינים שם ישנים, במיוחד בחלק המרכזי של הרחוב (בין יונתן נתניהו לדקר נגיד). החלק שקרוב לצומת צבר (וזה החלק שבו נמצא רחוב שרת) הוא בסדר למיטב ידיעתי אבל ההיכרות שלי עם האזור מוגבלת (נסיעה ברכב או לכל היותר באופניים, לא יצא לי להסתובב שם).

לגבי הפארק, אני יודע שיש בו מדשאות וגן משחקים גדול. מצד שני, לא הייתי בו מעולם בשעות הערב. אקפוץ יותר מאוחר להעיף מבט, נראה אם אצליח לחזור עם תובנות.

• רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

אזור הקריות מחולק למספר ערים:

- קרית מוצקין

ברובה טובה מאוד ויחד עם ביאליק נחשבות הקריות העדיפות באזור מבחינה סוציו אקונומית.

האזור שציינת פחות מוכר לי באופן ספציפי.

- קרית ביאליק

עיר אורכית שמשתרכת לאורך כביש חיפה-עכו.

מחולקת למספר "שכונות עיקריות" ביאליק דרום, ביאליק צפון, אפק, צור שלום.

בעיקרון, כמעט כל האזורים שבין "צומת אח"י אילת" לבין "הקריון" נחשב ביאליק צפון, וזה נחשב האזור המועדף.

דרום, אפק (להוציא את השכונה החדשה שבונים ליד הבית עלמין) וצור שלום נחשבים אזורים פחות טובים.

השכונה החדשה היא מיקס ולא ברור עדיין מה אופי השכונה בפועל.

- קרית חיים

בניגוד לשאר הקריות, זו באופן רשמי זה בעצם חלק מהעיר חיפה.

מחולקת למערבית ומזרחית שהמערבית "איכותית פחות" מבחינה סוציו אקונומית, והמזרחית, יותר.

כעיקרון אזור אח"י אילת לפני הקורונה היה שדרה לבילויים ובני נוער מכל הקריות, בסופ"ש היו מגיעים לבלות באזור.

- קרית אתא

הגדולה מבין הקריות.

רמת האוכלוסיות די מפוזרות וזה ממש ברמה של רחוב כלשהו הוא טוב ורחוב ליד, 50 מטר ממנו, פחות טוב. ולכן קשה להגדיר באופן כללי.

העיר חילונית ברובה אבל לא מעט שכונות חרדיות. לחרדים יש לא מעט השפעה בעירייה ולכן אין עסקים פתוחים בשבת בתוך העיר מי שכן פתוח משלם קנסות.

בשבת יש אזורים שסגורים בשבת, כן, זה מיעוט וזה תלוי שכונות.

בשנים האחרונות מישהו שם למעלה החליט לרכז מיעוטים מסויימים בשכונות מסויימות באופן ברור -

כך שהשכונות הפכו להיות "שכונת מיעוטים" והרמה הסוציו אקונומית שם שגם ככה לא הייתה גובה מי יודע מה, 

ירדה פלאים לרמה ש"לא נעים להסתובב בלילה" בלא מעט מקומות, בעיקר בתוואי ה"מטרונית" בתוך העיר.

לא נדיר לראות נערים "אבודים" מסתובבים ומחפשים צרות. אלו מחר מחרתיים יהיו מבוגרים אבודים, ובעתיד כנראה יהיה שם שמח - חבל אבל זה המצב כרגע.

יש שכונות כמו "גבעת רם, גבעת טל, גבעות אלונים (החדשה), שם האוכלוסיה נחשבת איכותית יותר מבחינה סוציו אקונומית, אבל בסופו של יום, בעיקר בשכונה החדשה,

רוב התושבים זה אותם תושבים מקרית אתא ה"ישנה" ששיפרו דיור ולכן צריך לראות באופן ספציפי.

- קרית ים

גם מחולקת לאזורים, אבל ברובה נחשבת כ"פחות" איכותית.

השכונות ליד הים, ובכלל בקרית ים, בדר"כ מאוכלסות על ידי אוכלוסיות וותיקות ברמה סוציו אקונומית לא גבוהה.

יש לא מעט אוכלוסיות עולים, ואוכלוסיות "נתמכות" ומיעוטים אחרים בעיר.

כמובן שאני מקצין ויש אזורים טובים גם פה, אבל באופן כללי זה הכיוון.

לצערי בניגוד לשאר הקריות, פה לא נראה שינוי באופק בקרוב.

פורסם (נערך)

אז, לגבי הפארק. ממה שראיתי הפארק מואר היטב, הייתי שם לפני כחצי שעה והיו משפחות עם ילדים וגם כמה זקנים שישבו שם.

היו גם כמה פינות חשוכות שבהן ישבו קבוצות נערים, אבל לצערי את זה רואים בכל מקום בימים אלה.

תכלס, כשטיילתי עם הכלב שלי הייתי עובר במקומות פחות סימפטיים מזה, על פניו נראה בסדר גמור.

ועכשיו התמונות:

השתדלתי שהתאורה בתמונות תהיה קרובה ככל האפשר למה שרואים במציאות.

לפארק יש 5 כניסות:

414637096_parkmap.thumb.jpg.4e279b13dd06a6069c51efd2d4904cf6.jpg

מכיוון 1:

האורות ברכב שלי כבויים, מה שמאיר את הגדר הם אורות היום.

20201114_210255.thumb.jpg.4200f37bed4c29a4b578d6c2efac6233.jpg

20201114_210322.thumb.jpg.418c2d282aec916d3eba96235740bd42.jpg

מכיוון 2:

20201114_210731.thumb.jpg.6abeae97a3a367838973272d3942fe5d.jpg

מכיוון 3:

20201114_211131.thumb.jpg.d020fe42d5c3ca54da9e6d292eee1b05.jpg

מכיוון 4:

20201114_211452.thumb.jpg.c3fdff9d294f65afc7960571aa6a475a.jpg

מכיוון 5 לא צילמתי אבל השביל מואר היטב ע"י אורות ממגרשי הכדורסל והקטרגל שיש שם, הוא עובר ליד הגדר שרואים בתמונה 1 בצד ימין.

• אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

תודה רבה לך!

אנחנו מתעניינים בפרוייקט של גלבוע, השלט מופיע באחת התמונות שצילמת.

נראה שמבחינת סביבה אין בעיה, הגן נראה מושקע ומטופח.

עכשיו צריך להיפגש עם הקבלן ולסגור על מחיר...

שוב, המון תודה.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם (נערך)

אני גדלתי במוצקין וביאליק. 

סה"כ היתה לי ילדות טובה, אבל אני כן זוכר קצת אלימות ועבריינות. 

אני מדבר על שנות התשעים, המון עולים הגיעו אז לקריות,ביניהם גם אנשים פחות טובים.

הקריות השתפרו מאז וביחוד בעשור האחרון. אני עדיין מבקר שם פעם בשבוע שבועיים. 

מוצקין תמיד נחשבה טובה יותר, אבל לדעתי ביאליק בעשור האחרון עקפה אותה, בעיקר בזכות ראש עיר מוצלח. 

יש לי רק הערה אחת וזה משהו כללי שלא קשור דוקא לקריות.

לגור ליד/צמוד לגן משחקים/פארק יכול להיות סיוט בלילות החופש הגדול. 

זה משהו שסבלהו ממנו די הרבה כשאני הייתי נער, לא נראה שמשהו השתנה מאז.

זה יכול להיות צרחות ורעש וצעקות של בני נוער לפעמים עד 3-4 בבוקר. 

אז או שתיקח את בחשבון ותשקיע באיטום מטורף כדי להיכנס ל"מוד צוללת" בימים האלו (נראה לי שממילא חייב מזגן בלילה בקריות), או שתוודא שאתה רחוק מהפארק 300-400 מטר. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תודה, למיטב הבנתי הבניין עצמו מרוחק מאזור מתקני השעשועים בפארק, אבל נוודא את זה בסיור בשטח.

אני עדיין תוהה אם האיזור הזה נחשב טוב או סתם רגיל או יוקרתי. יוקרתי כנראה שלא, אחרת RedLabel 

כנראה היה מכיר אותו.

חוץ מללכת לאיזור ולחפור לאנשים אקראיים ברחוב על טיב האיזור והאוכלוסיה - יש עוד רעיון איך לברר זאת?

פורסם

1. תנסה להצטרף לאיזה פרלמנט שישי במוצקין

2. תבדוק עם יש קבוצות פייסבוק כמו "מוצקין שלנו", "תושבים למען מוצקין" וכו'

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...