Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא לא מוכר תינוקות?!
הכוונה הייתה מה שמה או היכן היא נמצאת, אבל זה לא קשור לשרשור אז נעזוב את זה.

גם הבן שלי הצליח להתקע עם רגל אחת בין הסורגים מספר פעמים במיטה עם תקן. אני חושב שהתקן בא למנוע מצב שבו התינוק מצליח להעביר את הראש דרך הסורגים.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, hans כתב:

תו תקן - לכל המיטות שתמצא בחנויות המתאימות בארץ יהיה תו תקן.

צבעים רעילים - כבר 50 שנה שאין צבעים רעילים בשום מקום, לא ברהיטי ילדים ולא בשום רהיט ביקום. בעופרת הפסיקו להשתמש לפני 70 שנה, וריהוט צובעים רק עם חומרים שהופכים בסופו של דבר לפולימרים אינרטיים. במילים אחרות, אפשר לאכול גם צבע של אוטו כל עוד הוא השלים את ההפיכה לפולימר, לא יקרה כלום.

לגבי המזרחית - 😂

לגבי תו תקן - תמיד יהיו יבואנים שינסו לחסוך בהוצאות כדי להרוויח עוד כמה שקלים על חשבון הצרכן המסכן (ראה את עניין המאוורר ה"תקני" שכרת אצבע/ות). 

לגבי צבעים רעילים - אל תבנה על כך שצבעים רעילים נעלמו מהעולם. אני מכיר רק דבר אחד יותר גרוע מבעל עסק ישראלי, וזה יצרן סיני - בשביל לחסוך כמה יואן, הוא יצבע בצבע המכיל עופרת (או חומר רעיל אחר), וכבר היו מספר מקרים כאלו.

מה הסיכוי שזה יגיע לארץ ? די נמוך, אך אי אפשר לדעת. ראה משפט ראשון בתגובתי.

הערה לגבי נושא תו תקן - בעבר למדתי בקורס בתחום יבוא-יצוא.  סיפרו לנו על הגישה של היבואנים - שולחים מוצר לבדיקת תקן, ובמקביל מוציאים את המוצר למכירה (כמובן שעל האריזה כותבים שעומד בדרישות התקן).

יקבלו תו תקן ? מעולה - חסכו זמן, והמוצר כבר נמצא בשוק.

לא יקבלו תו תקן ? לא נורא. יבצעו איסוף שקט של המוצרים שלא נמכרו (ומי שקנה - זב"שו). 

אינני יכול להגיד לך שמישהו מהמרצים התרגש מכך. הם רגילים לתיחמונים הישראלים. מבחינתם זה מקובל (הרי הם עוסקים בתחום שנועד להביא רווח למעסיק שלהם).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 14 שעות, mm1987 כתב:

גם הבן שלי הצליח להתקע עם רגל אחת בין הסורגים מספר פעמים במיטה עם תקן. אני חושב שהתקן בא למנוע מצב שבו התינוק מצליח להעביר את הראש דרך הסורגים.

אכן, הנקודה הייתה שגם אם למיטה יש תו תקן, צריך עדיין להשגיח, כי התקן לא אומר שהוא לא מסוגל לתקוע בין הסורגים איברים אחרים (אצל בנות לפחות 4 איברים אחרים, אצל בנים 5)

לפני 5 דקות, guya72 כתב:

לגבי תו תקן - תמיד יהיו יבואנים שינסו לחסוך בהוצאות כדי להרוויח עוד כמה שקלים על חשבון הצרכן המסכן (ראה את עניין המאוורר ה"תקני" שכרת אצבע/ות). 

זה סיפור מעניין בפני עצמו שעוד נגלה עליו לדעתי בעתיד דברים.

היבואן טוען ששלח לאישור במכון התקנים משלוח קודם, והוא קיבל אישור של מכון התקנים, ובמשלוח השני מכון התקנים אמר שלא צריך בדיקה נוספת.

מכון התקנים טוען שהדגם הזה שהגיע במשלוח השני לא מאושר.

יכול להיות ששני הצדדים צודקים והיצרן בכלל שינה את מרווח החישורים ברשת בלי להגיד לאף אחד, מכון התקנים הסתמך על כך שזה אותו מוצר, אותו דגם, בלי שינויים וכבר אושר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, guya72 כתב:

לגבי צבעים רעילים - אל תבנה על כך שצבעים רעילים נעלמו מהעולם. אני מכיר רק דבר אחד יותר גרוע מבעל עסק ישראלי, וזה יצרן סיני - בשביל לחסוך כמה יואן, הוא יצבע בצבע המכיל עופרת (או חומר רעיל אחר), וכבר היו מספר מקרים כאלו.

לא היה ולא נברא.

תביא הוכחות. לא סיפורים.

אין יותר צבעים עם עופרת, לפחות 50 שנה.

יתרה מכך - במידה וכן תרצה להשתמש משום מה בצבע עם עופרת, במציאות הכלכלית של היום הוא יעלה לך יותר!

זה קיבעון שאני אשמע עליו גם בעוד 50 שנה.

כל עוד צבע מכיל ממיס - רוב הממיסים רעילים.

כל עוד הצבע לא עבר פולימריזציה מלאה - הוא יהיה לרוב רעיל.

במידה והתקיימו שני התנאים האלה - התאדות מלאה של הממיס ו/או פולימריזציה מלאה - לא רעיל. החל מצבעים אקריליים לקיר וכלה בהמרייט וכל מה שביניהם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, hans כתב:

לא היה ולא נברא.

תביא הוכחות. לא סיפורים.

אין יותר צבעים עם עופרת, לפחות 50 שנה.

יתרה מכך - במידה וכן תרצה להשתמש משום מה בצבע עם עופרת, במציאות הכלכלית של היום הוא יעלה לך יותר!

זה קיבעון שאני אשמע עליו גם בעוד 50 שנה.

כל עוד צבע מכיל ממיס - רוב הממיסים רעילים.

כל עוד הצבע לא עבר פולימריזציה מלאה - הוא יהיה לרוב רעיל.

במידה והתקיימו שני התנאים האלה - התאדות מלאה של הממיס ו/או פולימריזציה מלאה - לא רעיל. החל מצבעים אקריליים לקיר וכלה בהמרייט וכל מה שביניהם.

אין לך מושג כמה אתה טועה.

יש עוד רעלים חוץ מעופרת (שגם היא לא נעלמה מחלק מהצבעים כתלות בגוון).

לפני 21 שעות, guya72 כתב:

נושא התקינה הוא לא אחיד ותלוי בקבוצת היבוא.

יש 3 קבוצות תקנים רשמיים: קבוצה 1 שכל משלוח חייב להידגם, קבוצה 2 שמאשרים אב טיפוס ומשם הצהרתי וקבוצה 3 שזה רק הצהרתי (מדובר על התאמה לתקן ולא תו תקן).

מי שרוצה תו תקן משלם הרבה כסף ושולח את נציג מכון התקנים לאשר את היצרן ואת המוצר (אחר כך 2 מבדקים בשנה) ומקבל תו תקן. כבעל תו תקן הוא מחוייב להודיע למכון התקנים על כל שינוי במוצר ומכון התקנים מחליט אם לאור השינוי הוא חייב בדיקה חוזרת או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...