Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה מטוס?

ל1.8 של ניסאן אלמרה זה כמו 1.6 רגיל של טויוטה או הונדה זו לא סיבה לחשוב שהרכב מטוס.

הרכב נוח יחסית והנהיגה בו לא רעה מבחינת אמינות כמו כל משפחתית יפנית טובה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

במשפחתנו 2 אלמרות,האחת היא 1800 משנת 2003. מרווחות למדי,סביבת נהג נעימה יחסית ליפנית, ה 1800 זריזה למדי אך לא "מטוס",עלות התחזוקה והביטוח נמוכים מהמתחרות,צריכת דלק שפויה ואמינות ללא פשרות. בפלח המשפחטומטיות היפניות אין מכוניות גרועות,אין מכוניות מלהיבות וסה"כ כולן מספקות את הסחורה כל עוד הדרישה אינה מוגזמת קרי יורשות מודרניות של הסוברו די.אל עם יותר פינוק והספק.

הניסאן טובה מאד,היא הרבה יותר טובה ממה שהמכירות מראות (גישה שיווקית מוטעית של היבואן) והיא נהנית מסחירות טובה בשוק המשומשות.

תמורה טובה לכסף ובמיוחד בדגמי הדור הקודם (כשהמתחרות היו המזדה 323 המשמימה והקורולה הקודמת הצפופה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בבעלותי ניסאן אלמרה 2006, האוטו זריז למדיי, בהשוואה ל- טויוטה קורולה 2000, מאזדה 3 2005, יונדאי אלנטרה 2005, יונדאי אקסנט 2006, שברולט אופטרה (2006-2007?) (כל המשפחתיות שיצא לי לנהוג בהם עד היום)

פורסם

למה לא להגדיר את הנתונים הטכניים במקום פשוט לאמר "זריז"

1.8 ליטר 115 כוחות סוס עם נתון מומנט טוב

קורולה משנתון מקביל 1.6 ליטר תהיה עם 108 כוחות סוס עד כמה ניתן לאמר איזו אחת זריזה יותר או פחות זה לדעתי כבר הרבה יותר נובע מתחושת נהג וחיבור פסיכולוגי של כל אחד לכל אחד מהרכבים האלו.

רכב נאה למראה - מתיחת פנים שבעצם נולדה מהדגם הקודם של המקסימה.

לדעתי החלק האחורי של הרכב נותן מראה קצת זקן לעומת החלק הקדמי שלו אבל זה שום דבר שחישוקי מגנזיום יפים לא יוכלו לשפר במראה הרכב ולהפוך אותו לקצת יותר צעיר.

אמינות מאוד גבוהה כמו שכבר ציינו, זולה לאחזקה, זולה לרכישה - בומבה של דיל בשביל מי שמחפש לחסוך ולקבל תמורה אדירה בהתאם.

סיטרואן C5 למעט האמינות תהיה עדיפה בכל פרמטר - אוי כמה שהרכב הזה נוח לנהיגה... לאורך כל הדגמים לאורך כל הסדרות

יש לנו C5 MAN אחד במשפחה - הוא אכן מדווח על כמה צרות קטנות שהיו לו במערכת החשמל של הרכב הקודם ובעיות עם משאבות מים לאורך שלושה דגמים שכבר היו לו אבל סה"כ הוא לא מפסיק לשבח את הרכב ונהנה ממנו מאוד.

אפרופו - זה מזכיר לי שמדובר בעצם בשני רכבים שעשיתי עליהם הרבה מאוד שיעורי בית כשחיפשתי רכב לרכישה, בסופו של דבר הייתי די נעול על יונדאי סונטה או קיה מג'נטיס אבל איכשהוא התגלגלתי בסופו של דבר לאוונסיס בסמלון :)

הסיבה שבסוף ירדתי מהאלמרה היא בגלל שהיא זקנה במראה ובתחושה לטעמי ולא רציתי לרכוש רכב שאני לא מזדהה איתו כי רציתי לרכוש רכב לתקופה ארוכה.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני אוכל להזדהות רק עם רכב בקטגוריה המנהלים (רק בארץ המפגרת שלנו הרכבים האלה הם רכבי מנהלים - בתכלס רכבים משפחתיים גדולים -סדאן 2 ליטר בקיצור).

הC5 נפסלה בגלל שאני פריק של מערכות סטריאו (שם אני כותב את רוב ההודעות שלי - הרוב המוחץ) ולכן צרות של מערכת חשמל לא באות בחשבון מבחינתי והרכב נפסל ונשארתי עם הקוריאניות כי לזה היה לי תקציב, איכשהו - נפלה לי הזדמנות למשהו שהגדרתי אצלי כלא ניתן להשגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למה לא להגדיר את הנתונים הטכניים במקום פשוט לאמר "זריז"

1.8 ליטר 115 כוחות סוס עם נתון מומנט טוב

קורולה משנתון מקביל 1.6 ליטר תהיה עם 108 כוחות סוס עד כמה ניתן לאמר איזו אחת זריזה יותר או פחות זה לדעתי כבר הרבה יותר נובע מתחושת נהג וחיבור פסיכולוגי של כל אחד לכל אחד מהרכבים האלו.

רכב נאה למראה - מתיחת פנים שבעצם נולדה מהדגם הקודם של המקסימה.

לדעתי החלק האחורי של הרכב נותן מראה קצת זקן לעומת החלק הקדמי שלו אבל זה שום דבר שחישוקי מגנזיום יפים לא יוכלו לשפר במראה הרכב ולהפוך אותו לקצת יותר צעיר.

אמינות מאוד גבוהה כמו שכבר ציינו, זולה לאחזקה, זולה לרכישה - בומבה של דיל בשביל מי שמחפש לחסוך ולקבל תמורה אדירה בהתאם.

סיטרואן C5 למעט האמינות תהיה עדיפה בכל פרמטר - אוי כמה שהרכב הזה נוח לנהיגה... לאורך כל הדגמים לאורך כל הסדרות

יש לנו C5 MAN אחד במשפחה - הוא אכן מדווח על כמה צרות קטנות שהיו לו במערכת החשמל של הרכב הקודם ובעיות עם משאבות מים לאורך שלושה דגמים שכבר היו לו אבל סה"כ הוא לא מפסיק לשבח את הרכב ונהנה ממנו מאוד.

אפרופו - זה מזכיר לי שמדובר בעצם בשני רכבים שעשיתי עליהם הרבה מאוד שיעורי בית כשחיפשתי רכב לרכישה, בסופו של דבר הייתי די נעול על יונדאי סונטה או קיה מג'נטיס אבל איכשהוא התגלגלתי בסופו של דבר לאוונסיס בסמלון

:)

הסיבה שבסוף ירדתי מהאלמרה היא בגלל שהיא זקנה במראה ובתחושה לטעמי ולא רציתי לרכוש רכב שאני לא מזדהה איתו כי רציתי לרכוש רכב לתקופה ארוכה.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני אוכל להזדהות רק עם רכב בקטגוריה המנהלים (רק בארץ המפגרת שלנו הרכבים האלה הם רכבי מנהלים - בתכלס רכבים משפחתיים גדולים -סדאן 2 ליטר בקיצור).

הC5 נפסלה בגלל שאני פריק של מערכות סטריאו (שם אני כותב את רוב ההודעות שלי - הרוב המוחץ) ולכן צרות של מערכת חשמל לא באות בחשבון מבחינתי והרכב נפסל ונשארתי עם הקוריאניות כי לזה היה לי תקציב, איכשהו - נפלה לי הזדמנות למשהו שהגדרתי אצלי כלא ניתן להשגה.

זה בומבה של דיל כאשר לא אתה משלם על חלפים אצל קרסו !

תנסה להשיג תושבות מנוע אחוריות שנמצאות ליד הגשר בגיר אוטומטי .

וזה על קצה המזלג .

בכלל ,אם לא היה לך ולא התנסית אי אפשר להמליץ לצד ג '

פורסם

יש לנו במשפחה בדיוק את הרכב הזה (שנת 2003 1.8 פרפקט) כבר קרוב לשנה וחצי והתרשמותי כזאת:

זה הרכב המושלם לי שצריך רכב שיביא אותו מA לB, לפניה הייתה לנו קסארה שנת 2000 גם 1.8 (דגם ראשון) ותן לי להגיד לך, האלמרה, חוץ מקטגורייה של כח בקו ישר ואמינות נופלת מהקסארה בכל בחינה, אם זה נוחות, אם זה אבזור, אם זה צריכת דלק, במיוחד אבל בדגדוג בלוטת החשק.

האלמרה בשנה וחצי מאז שנרכשה, הייתה במוסך פעמיים. פעם אחת לאחר הקנייה בטיפול 10K והחלפת דיסקיי בלמים, ועוד פעם, שנה אחרי, בעוד טיפול 10K. במשך שנה וחצי הוא אפילו לא התקלקל פעם אחת בשביל האקשן.

הנאה מנהיגה זה מושג שלא קיים בלקסיקון שלה (בהשוואה גם לקסארה, וגם לוולקן שכרגע ברשותי למרות שלוולקן באמת שאין מה להשוות). הלמרה עושה את העבודה, לא מערבת אותך במתרחש ובגדול פשוט משדרת "אני יודעת יותר טוב ממך, אז פשוט תלחץ על הגז, תסובב את ההגה ותשב בשקט ואל תתערב"

בסופו של דבר, זה רכב שעושה את העבודה שלו בצורה נהדרת, אם לוקחים בחשבון שה"עבודה שלו" היא להיות זמין בכל יום בכל שעה לקחת אותך לאנשהו ולא לעשות מזה סיפור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עם ה"עד ש..." אין מה לעשות, בסופו של דבר כל רכב מתקלקל. אתה לא חייב לקנות חלפים אצל קרסו, זה אפילו דיי טיפשי לעשות את זה.

הקטע הוא שאם אתה קונה את הרכב כשהוא יחסית צעיר (3-5 שנים) ומחזיק אותו לא הרבה זמן (שנתיים -3) ה"עד ש..." הזה פשוט לא מגיע

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איך העלות של החלפים של האלמרה ביחס ליפניות אחרות ?

בהנחה ואני עושה את הטיפולים הרגילים.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

בקרסו יקר - בכל מקום אחר, רגיל.

לנו הייתה אלמרה 99' הכנסנו אותה לטיפול ראשון בקרסו, לטיפול השני כבר למוסך אחר, וס'עמק עם האחריות, חסכנו 500 שקל.

הרכב לא הניע רק פעם אחת בכל ה11 שנים שהיה אצלינו, וגם זה בגלל החיבור של האימובילייזר שנעשה בארץ ע"י 'מומחה'.

ולא, לא היו לו חיים קלים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
יש לנו במשפחה בדיוק את הרכב הזה (שנת 2003 1.8 פרפקט) כבר קרוב לשנה וחצי והתרשמותי כזאת:

זה הרכב המושלם לי שצריך רכב שיביא אותו מA לB, לפניה הייתה לנו קסארה שנת 2000 גם 1.8 (דגם ראשון) ותן לי להגיד לך, האלמרה, חוץ מקטגורייה של כח בקו ישר ואמינות נופלת מהקסארה בכל בחינה, אם זה נוחות, אם זה אבזור, אם זה צריכת דלק, במיוחד אבל בדגדוג בלוטת החשק.

האלמרה בשנה וחצי מאז שנרכשה, הייתה במוסך פעמיים. פעם אחת לאחר הקנייה בטיפול 10K והחלפת דיסקיי בלמים, ועוד פעם, שנה אחרי, בעוד טיפול 10K. במשך שנה וחצי הוא אפילו לא התקלקל פעם אחת בשביל האקשן.

הנאה מנהיגה זה מושג שלא קיים בלקסיקון שלה (בהשוואה גם לקסארה, וגם לוולקן שכרגע ברשותי למרות שלוולקן באמת שאין מה להשוות). הלמרה עושה את העבודה, לא מערבת אותך במתרחש ובגדול פשוט משדרת "אני יודעת יותר טוב ממך, אז פשוט תלחץ על הגז, תסובב את ההגה ותשב בשקט ואל תתערב"

בסופו של דבר, זה רכב שעושה את העבודה שלו בצורה נהדרת, אם לוקחים בחשבון שה"עבודה שלו" היא להיות זמין בכל יום בכל שעה לקחת אותך לאנשהו ולא לעשות מזה סיפור.

לגביי נוחות ואבזור מסכים לגמרי, צריכת דלק רגילה , לא זוללת יותר מהמשפחתיות האחרות לדעתי (ואני לא הכי עדין עם הגז). לגביי הנהיגה גם אני אישית נהנה מהנהיגה ומרגיש על הכביש בסדר גמור. לא נהגתי על קסארה אז אני לא יכול להשוואת אבל בהשוואה למכוניות אחרות שכן נהגתי דיי כיף.

• תוכן חדש...