Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.האם אני צריך לממן למכונאים את הפסקת הקפה ??.........ובכלל איך מתבצע חישוב שעות העבודה ???

2.תעריף העבודה כולל חלקים, לעומת תעריף העבודה ללא חלקים ,שונה ?????

למה אני שואל ....נתקלתי במס' רב של מוסכים שלא מוכנים לעבוד אם החלקים שאני קניתי (במיוחד מוסכים של צ'מפיון) היו גם מוסכים רגילים שגם סירבו....... אלה שהסכימו לעבוד אם החלקים שלי היו מבקשים מחיר מופרז מדי על העבודה.....

היו גם תשובות מוזרות ביותר ...כמו ,איפה שקנית ,שם גם תתקין :x

לדוגמא ......באתי להתקין רפידות בלימה מחירים במוסך 150-220 לזוג .....

מחיר בחנות 90 שח.....

עבודה כולל חלקים (לא כולל מחיר החלקים) היא כ 200-300 במוסך רגיל ו 400 שח במוסכים מורשים.

אלא שהסכימו לעבוד אם החלקים שלי 450-350 (מוסכים מורשים לא רצו ) במצטבר לא הפסדתי לא הרווחתי אבל הרגשתי קצת מרומה .....ולא הצלחתי למצוא צדיק אחד :angel::bigcry:

אותו דבר אם הטיפולים למיניהם ,שכוללים שמן ,פילטרים ,תוספים למיניהם,פלגים וכו' .

מדובר על אזור הצפון ........ ואם יש לכם מקום שהשרות מצויין , גם אם המחירים לא ממש זולים .....

אני אשמח להמלצה כזאת ... באזור עכו,נהריה,קריות

פורסם

בחלק מהמוסכים יש "שעתון", שזה בערך כמו מחירון אבל לשעות עבודה.

כלומר ביצוע עבודה מסוג מסויים תארך X שעות ע"פ השעתון ולא משנה אם באמצע היתה הפסקת קפה או לא.

מצד שני, אם המכנאי עשה פדיחה והיה צריך לפרק שוב וכתוצאה מכך לקח לו שעה יותר... הרווחת.

פורסם

אתה נכנס למסעדה עם סנדויץ' ומבקש מהמלצר כוס מים?

די ברור שאף מוסך לא ירצה לקבל אותך עם חלפים משלך, וזה כי:

א. חלק מהרווח שלהם הוא על החלפים שנמכרים במוסך.

ב. זה יוצר המון בעיות במקרה של תקלות לאחר ההתקנה. המוסך מאשים את החלק, מוכר החלק מאשים את המוסך, ואתה יוצא בסוף מופסד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, זה דווקא לא תמיד ברור...

במוסך שבו אני מטפל ברכב שלי, אין שום רווח על החלקים.

יש חנות חלפים ידועה שהיא 2 דקות נסיעה מהמוסך, המוסכניק תמיד נוסע לחנות כשמישהו מגיע לטיפול, קונה את החלקים הדרושים ורושם בחשבונית את המחיר שמודפס על החלק.

זכור לי שכשהייתי צריך להחליף מייסבים בגלגלים, נכנסתי לחנות החלפים ושאלתי מה מחיר המיסבים, יום למחרת כשהגעתי למוסך לעשות את הטיפול, הוא רשם לי בחשבונית את אותו המחיר שאמרו לי.

פורסם
צביקה, זה דווקא לא תמיד ברור...

במוסך שבו אני מטפל ברכב שלי, אין שום רווח על החלקים.

יש חנות חלפים ידועה שהיא 2 דקות נסיעה מהמוסך, המוסכניק תמיד נוסע לחנות כשמישהו מגיע לטיפול, קונה את החלקים הדרושים ורושם בחשבונית את המחיר שמודפס על החלק.

זכור לי שכשהייתי צריך להחליף מייסבים בגלגלים, נכנסתי לחנות החלפים ושאלתי מה מחיר המיסבים, יום למחרת כשהגעתי למוסך לעשות את הטיפול, הוא רשם לי בחשבונית את אותו המחיר שאמרו לי.

זאת הנקודה !!!!

הרי הוא קונה מאותה חנות בדיוק !!!!! ולוקח אחרי זה יותר .........

זה עניין של יושר :-)

פורסם

המוסכים בדרך כלל גם מקבלים הנחה וגם גובים קצת יותר. זה חלק מהרווח שלהם.

וכמו שנאמר כבר - חישוב השעות נעשה לפי שעתון. שעתון זה רשימה של כל סוגי הטיפולים וכמה זמן הם אמורים לקחת. נניח שכתוב שם שהחלפת ציפלומפונג קדמי = שעה, תשלם עבור שעת עבודה גם במקרה שנפלת על מכונאי תותח שמחליף ציפלומפונגים ברבע שעה אפילו ברכב אוטומטי, אבל גם במקרה ונפלת על מתלמד שייקח לו שעתיים, לא יצליח, והמנהל עבודה יבוא ויסיים את זה בעצמו תוך סה"כ 5 שעות.

• תוכן חדש...