Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשמן כמה דברים בתא המנוע כגון כבל גז, קפיצים חיצוניים בקרבורטור,מנעול מכסה מנוע,חיבורים של ההגה ואיפה שיש צירים וחלקים נעים, כנ"ל צירים של דלתות ובגאג,בקיצור, מין טיפול שימון ברכב.

יש לי WD40 ויש תרסיס שמן גריז.

נאמר לי ש WD40 עושה עבודה טובה אך עם הזמן הוא מתייבש ואז פעולתו הפוכה.

יש לי גם תרסיס שמן גריז של הולצ, אומרים שהגריז נשאר לאורך זמן ויוצר שכבת הגנה.

במה כדאי לי להשתמש?

תודה.

פורסם

במה שאתה צריך חדירה יותר עמוקה שתוריד את החיכוך ( תמחקו את המבט הזה מהפרצוף )

WD

אבל במה שזה חיצוני וצריך שימוש לזמן ארוך וגם שיחזיק המון המון זמן גריז או תרסיס גריז..

פורסם

יש תרסיסי גריז שבהתחלה הם נורא נוזליים ואחרי פרק זמן הפוכים להיות יותר מוצקים.

לי יש אחד כזה, הוא חודר למקומות כמעט כמו WD...

WD מכיל חומרים ממיסים, לכן אחרי פרק זמן מסויים הוא "חודר" למקומות ע"י המסה...

אם מדובר בשימון עדין ובמקום שאין ממש ישה (מקום עמוק וצר :roll: ) אפשר להישתמש ב WD.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

wd טוב רק להסרת חלודה וכאלה.הוא מתייבש מאד מהר ולא נועד לשימון לאורך זמן.אם כבר אתה רוצה שמן בתרסיס,שמן נשק פשוט מריקושט עושה עבודה טובה.את הידע הזה אני שאבתי מניסיון עם התחביב השני שלי:סכיני אספנות .לניקוי מחלודה ומליכלוך אני משתמש ב-wd ואח"כ מנקה היטב את השאריות ומשמן עם שמן נשק.ה-wd נשאר על הסכין פחות משבוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ליבואן של שמני רויאל פרפל, לאור הנדסה מקרית טבעון, יש שמן חודר של רויאל. מניסיון, הוא מאד יעיל (צירי שערים החשופים לגשם, מנעולים חשמליים כנ"ל, ואפילו מאוררים תקועים של מחשבים). יתרונו הוא בכך שהוא נשטף מעט מאד תחת גשם ונצמד היטב לפני השטח. חסרונו הוא בגוון השחור שלו ובמחירו המאד לא צנוע, אבל אני משתמש רק בו. צלצל לסאמר בטלפון 04-9833566.

יוסי

פורסם
אני רוצה לשמן כמה דברים בתא המנוע כגון כבל גז, קפיצים חיצוניים בקרבורטור,מנעול מכסה מנוע,חיבורים של ההגה ואיפה שיש צירים וחלקים נעים, כנ"ל צירים של דלתות ובגאג,בקיצור, מין טיפול שימון ברכב.

יש לי WD40 ויש תרסיס שמן גריז.

נאמר לי ש WD40 עושה עבודה טובה אך עם הזמן הוא מתייבש ואז פעולתו הפוכה.

יש לי גם תרסיס שמן גריז של הולצ, אומרים שהגריז נשאר לאורך זמן ויוצר שכבת הגנה.

במה כדאי לי להשתמש?

תודה.

ניסיתי לשמן עם"שמן חודר" 4 ב-1(לשימון,חלודה,מגעים ....)-זה עזר רק לזמן קצר.

לא מספיק טוב.

היתה לי בעיה מתמשכת בקרבורטור-גם לאחר ששיפצתי אותו,לפעמים לאחר שלחצתי מעל חצי גז בפיתאומיות(האצה לעקיפה למשל) הגז היה ניתקע גם לאחר עזיבתו והרכב היה ממשיך להאיץ-לחיצה קטנה נוספת היתה מפסיקה את העניין(מאד מסוכן).

ניסיתי שמן חודר ושמן מינרלי-לא עזר ולא החזיק מעמד.

זה היה קורה באופן אקראי-עד שנשבר לי הז*ן והחלטי לעשות מעשה.

קניתי שפופרת של גריז גרפית ב-7 ש"ח ומרחתי על האזור-לאחר שראיתי שעדיין המנוף שפותח את הלוע נתפס לפעמים,שימנתי את האזור בשמן מנוע סינטטי שאני משתמש בו של ליקי מולי 5-40.

וזהו-התופעה פסקה לחלוטין.

ישנם מקומות שגריז יכול לעזור(כמו בוקסה של ידית הילוכים) וישנם מקומות ששמן מנוע סינטטי אשר הוא נקי שקוף וללא ריח יעשה עבודה מצוינת.

אינני ממליץ לך לשמן צירי דלתות-אח"כ תמצא את עצמך נאבק בדלת שלא רוצה להישאר פתוחה...:twisted:

במקומות שנוטים לקבל אבק חול וליכלוך-לא מומלץ גריז אלא רק שמן מנוע סינטטי.

אגב בשמן הזה(סינטטי של LM) אני משתמש גם לשימונים שונים בבית כגון גלגלי דלתות של הארונות,צירי דלתות ידיות-והתוצאות מצוינות.

ניצן

פורסם

אולי הבעיה היא לא בשימון. אולי משהו לוחץ או תופס את הכבל.

WD מכיל בין השאר גם חומצה מלחית, הדבר האחרון שאתה צריך לשימון פרמננטי. אני משמן חלקים עם שמן מנוע רגיל, הכי זול. נשאר 100 שנה. אם מדובר במשהו שצריך לחדור לפינות וכו' - אז תרסיס הגריז הוא התשובה.

פורסם

מה שאתה לא שם לא להגזים.

גריז ושמן סופחים אליהם אבק ולכלוך.

לא יותר מידי.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...