Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, phpclub כתב:

בדר"כ המוצרים באיכות נמוכה - בדר"כ עץ פשוט - סיבית, עכשיו ראיתי ציפוי נייר וכו' - לא הכי עמיד.. אני טועה ?

לא. אתה צודק. רק במוצרים היקרים יותר שלהם, האיכות מתחילה (מתחילה!) להיות סבירה. 

לפני 13 שעות, phpclub כתב:

שמתי עין על מיטה שהיא ברובה מעץ מלא, היחידה שנראית איכותית. דעתך ?

https://www.ikea.com/il/he/p/mandal-bed-frame-with-storage-birch-white-60244608/

מאיפה להתחיל.... :(

image.thumb.png.0734b54dde337ff4766778f23d884208.png

image.thumb.png.cbd01fdaaead2a8258877049532c482f.png

רד מזה... אני לא הייתי לוקח את הדבר הזה.

לפני 11 שעות, hans כתב:

שאלה טובה. למיטה הספציפית הזאת יש חיזוק במרכז שמשמש גם בתור הפרדה בין המגירות, זה יכול לעזור תיאורטית.

אבל הבעיה פה היא העץ - זה אוסף של חלקים קצרים שמודבקים יחד, אין פה קורה אחת אפילו באורך נורמלי שיכולה להתכופף בגמישות. מניסיון מר ההדבקות המגעילות האלה פשוט מתפרקות בשימוש (איקאה עושים את הטעות הזאת גם בחלק מהכיסאות). זבל של חומר גלם, מתאים רק למדפים סטטיים רדודים.

לגמרי. 

וגם, הקורות לא ברוחב מלא, עוד יותר גרוע. עם כיוון הדבקה הפוך לכיוון העומס... 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

במיטות הם פשוט פח אשפה מתפרק/מתפורר עם יוצא דופן יחיד שהוא סביר - מיטות קומותיים. חוץ מהן, לא לגעת.

למה המיטות קומותיים טובות?

אני קניתי מהם מיטות ממתכת. הגדולה הייתה ישנה על המוגבהת והקטנה ישנה על הדגם שאפשר להאריך. 

מתכת לא מתפוררת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כי משום-מה הן מהונדסות כמו שצריך. גם הגרסה ממתכת וגם מעץ.

כנ״ל לגבי מיטות הגלריה. הן בסדר. המיטות הזוגיות, למשל - לא. החלק התחתון מוחזק איך שהוא

עם איזו קונסטורקציית מתכת/פח שלא מחזיקה מעמד, בתור תחליף זול לחומר - ראה תמונה 

(יצא לי לנסות לתקן את הדרעק, אני לא סתם מסיק לפי קריאה באינטרנט/צפייה מתמונות)

לדוגמה, ככה נראית קורה נורמלית רצופה של עץ מלא שתומכת את המזרן/שאר המבנה עם גמישות:

https://www.ikea.com/us/en/p/mydal-bunk-bed-frame-pine-00531891/

Screenshot 2025-12-23 at 11.18.14.png

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 דקות, hans כתב:

Screenshot 2025-12-23 at 11.18.14.png

WTF?! וואו. 

זה מסוג הרהיטים שכשאתה נתקע בהן עם הזרת הם מתעוותים... 

וואו, רק המחשבה. 

זה בטח בנוסף על החולשה המובנית, גם רועש מאד ותזזיתי מאד. אין פה כמעט כלום!!! לא נראה ראוי למאכל אדם. 

זה כל המבנה? אין עוד חלקים\קורות בצדדים או משהו? לפחות?

ולמה אלכסונים בכלל לעזאזל? 

אני לא יודע מאיפה להתחיל להסתכל על התועבה הזו. 

פורסם

אם אתה רוצה יש לי למסירה בירושלים מיטת יחיד. עץ מלא. פשוט מיטה בלי ארגזים ופטנטים.

אצלי כולם על כאלה (יחיד) מילדות לבגרות. רק הבת התעקשה בגיל 18 להחליף את שלה לאיקאה בגלל שרצתה צבע לבן. לכן יש לי אחת מיותרת.

לך תבין בנות..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, rev-Match כתב:

אם יש לך ידיים, תבנה לבד.

אישית זה מה שעשיתי אבל זה לא מה שביקש פות״ש, אז בוא לא ניכנס לזה.

מכיוון שכיף לגרום לברווז להתפלץ, הנה ההוראות המלאות: https://www.ikea.com/us/en/assembly_instructions/malm-bed-frame-oak-veneer__AA-2558683-1-100.pdf

(חטיפה אחרונה של שרשור, סליחה מראש)

בכל הקשור לבתי עסק - אני ממליץ על ״חלומות״ בירושלים - האיכות טובה מאוד ושום דבר לא מתפרק גם אחרי 20 שנה.

לצערי המחירים גבוהים ממה שזכרתי - (אינפלציה?) https://halomot.co.il/מיטת-נוער/ יש להם אפשרויות קיסטום אנסופיות, אגב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנחתי שיש מצב טוב שהמיטה הזו מגיעה עם מגירות בגלל המחסור בדפנות. זה לא משפר את המצב... 

לפני כשעה, hans כתב:

לדוגמה, ככה נראית קורה נורמלית רצופה של עץ מלא שתומכת את המזרן/שאר המבנה עם גמישות:

https://www.ikea.com/us/en/p/mydal-bunk-bed-frame-pine-00531891/

אגב, הסתקרנתי והתעמקתי. 

זו לא "קורה נורמלית רצופה"... אבל לפחות ההדבקה פה יותר סבירה. גרעין ארוך לגרעין ארוך, בלי תוספת צורתית כלשהי (שלא כוללת גם חיזוקים פנימיים כמו DOWEL או דומינו ממה שאני ראיתי באיקאה).

וממה שאני יכול לראות ולהבין מהתמונה, יש פה עוד הרבה חיבורי הדבקה שמסתתרים בתמונה רק שאין פה "אקדח מעשן" לגביהן. אז הסתפקתי באלו שאני יכול להוכיח :lol:

image.thumb.png.7f3f783adc2c43b7bb29f6ca11cd7a14.png

פורסם

ברווז, אתה חוטף את השרשור...

מה שסימנת למעלה זאת צורה סטנדרטית לחיבורי מיטה, בלי דבק, עם בורג ארוך שמתברג לתוך התושבת.

בלי זה אתה לא יכול להוביל שום אריזה בגודל נורמלי.

מה שסימנת באדום חזק באותה מידה כמו קורה בודדת, אין שום חשיבות כל עוד זה חלק אחיד מקצה לקצה.

פורסם
לפני 18 שעות, phpclub כתב:

מיטת יחיד

האמת שלא חשבתי על איקאה, בודק אותם עכשיו.

אך ניסיון העבר מראה שבדר"כ המוצרים באיכות נמוכה - בדר"כ עץ פשוט - סיבית, עכשיו ראיתי ציפוי נייר וכו' - לא הכי עמיד.. אני טועה ?

מה שזול באופן בוטה הוא אכן כזה.

מרבית המוצרים שלהם נמכרים במחירי שוק והם לרוב בסדר גמור. 

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

מה שסימנת למעלה זאת צורה סטנדרטית לחיבורי מיטה, בלי דבק, עם בורג ארוך שמתברג לתוך התושבת.

יקירי, אני סימנתי את החלקים שהודבקו. לא את החיבור הסטנדרטי. 

שים לב לשינוי בכיוון הגרעין של העץ. ובצורה שלו. הוא מתהפך פעמיים (לכן 2 אליפסות). זה מציין רצועה (רצועות...ברבים, בקורה הזו) שהודבקה. 

הודבקה גם רצועה נוספת לקורה השנייה. ולפי איך שזה נראה לי בעין, היו עוד כמה הדבקות כאלו בקורות נוספות, אבל אני לא יכול לדעת בוודאות מוחלטת. 

בחייך, באמת חשבת שדיברתי על הקשיחים פה? כאילו שלא פרקתי והרכבתי מספיק כאלו לאורך החיים שלי? :rofl:

פורסם (נערך)

תכנס ל"מחסני מזרונים" (חנויות גנריותף לא שם אמיתי), יש להם תמיד להציע בסיס מיטה מעץ בזול, לא נראה מפונפן, אבל מעץ מלא.
image.thumb.png.a8b0ca5b654d3b26a24c17c120a61f81.png

או עם ארגז.
image.thumb.png.a4d13ab94448e2258e97c6c9002f5bf3.png

עריכה אחרונה על ידי car_me

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 15 דקות, car_me כתב:

תכנס ל"מחסני מזרונים" (חנויות גנריותף לא שם אמיתי), יש להם תמיד להציע בסיס מיטה מעץ בזול, לא נראה מפונפן, אבל מעץ מלא.
image.thumb.png.a8b0ca5b654d3b26a24c17c120a61f81.png

או עם ארגז.
image.thumb.png.a4d13ab94448e2258e97c6c9002f5bf3.png

היה לנו כזה כמו העליון הזול, התחיל לחרוק אחרי כמה זמן, כל התהפכות במטה לוותה ברעשים.
אנחנו קנינו לפני כמה שנים בסוכריה https://www.sucaria.co.il/, חנות בפתח תקווה, בנתיים מאוד מרוצים.

• תוכן חדש...