Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, eilon101 כתב:

איזה עוד אופציות חסכוניות יש לי? מה עם קיה סיד או i30? והאם יש הבדל בחיסכון בדלק בין האצבק לסטיישן? 

או אולי קיה פורטה? 

פורסם

לא חסכוניות במיוחד, צריכת דלק של 1- ל-10 או ל-11. אבל מומלצות עם גיר פלנטרי - פורטה בנזין או יונדאי I35. 

I30 עד אמצע 2015 הגיעה עם גיר אוטומטי ואז עברה לרובוטי דו מצמדי, שהסיד קיבלה עוד ב-2013.

פורסם
לפני 4 שעות, eilon101 כתב:

איזה עוד אופציות חסכוניות יש לי? מה עם קיה סיד או i30? והאם יש הבדל בחיסכון בדלק בין האצבק לסטיישן? 

האצ׳בק ישקול פחות מסטיישן ובהתאם יצרוך פחות דלק. אבל נראה לי שאתה נותן לצריכת הדלק משקל הרבה יותר מידי גדול בשיקולים (טעות נפוצה מאוד). הבחירה בין האצ׳בק, ג׳יפון וסטיישן צריכה להיות לפי השימוש הצפוי. ההאצ׳ יהיה יותר שימושי לזוג בעיר, הג׳יפון נוח לגישה למושב האחורי (חשוב למשפחה צעירה), הסטיישן למי שצריך להוביל הרבה מטען אבל יהיה פחות נוח לחניה בעיר. ויש עוד שיקולים - למשל גובה הרכב שעלול לא להכנס לקומה התחתונה במכפיל חניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מחפש משהו שלא קיים, תוותר על אופציות או תגדיל תקציב. מי שחוסך בקניה עשוי לשלם הרבה יותר בתיקונים.

נ.ב. יש טיוטה פריוס עם סוללה היברידית חדשה, אולי אולי זה יהיה לך מתאים.

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/2crkfkwc

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/rxobnptv

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 23 שעות, Michazzz כתב:

אתה מחפש משהו שלא קיים, תוותר על אופציות או תגדיל תקציב. מי שחוסך בקניה עשוי לשלם הרבה יותר בתיקונים.

שנתון ממש ישן לא? 

אגב אשמח לחוות דעת על סוזוקי בלאנו, הבנתי שיש בעיית הגה דביק השאלה אם מסדרים אותה פעם אחת זה מפסיק 

וכן חשוב לי משהו אקסטרה חסכוני כי צפויות נסיעות מצפון למרכז 

פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 20:09, Michazzz כתב:

זה  לא מלחיץ 300 אלף קילומטר? או שבפריוס זה לא מעניין ? אשמח להסבר

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אישית במקומך הייתי פוזל לכיוון ההונדה ג'אז.

היא אמנם בקטגוריה שונה אבל מרווחת מבפנים בצורה בלתי רגילה.

גם מאוד חסכונית בדלק, גם אמינה.

היא כן קצת חלשה.

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם
לפני שעתיים, hey כתב:

זה  לא מלחיץ 300 אלף קילומטר? או שבפריוס זה לא מעניין ? אשמח להסבר

סע מחר למוסך המרכזי של טויוטה ותברר. בפולין כמעט כל המוניות כאלה. צרפתי לך סרטון על טיפול לרכב כזה, מצאתי לך שתי מודעות עם סוללה חדשה כמעט. הצלחת לרבע את המעגל.

תתחיל בלברר במוסך מה דעתם, כמה יעלה יישור קו ותראה אם מתאים לך לשבת בפנים עם המשפחה. בהצלחה.

פורסם
לפני 9 שעות, NickName1 כתב:

אישית במקומך הייתי פוזל לכיוון ההונדה ג'אז.

היא אמנם בקטגוריה שונה אבל מרווחת מבפנים בצורה בלתי רגילה.

גם מאוד חסכונית בדלק, גם אמינה.

היא כן קצת חלשה.

האם יש הבדל בין גאז רגילה להיברידית? הבנתי שטוענים שהסוללה בגאז כ"כ אמינה שהיא לא נהרסת השאלה כמה זה נכון 

פורסם
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

תתיעץ עם הבחור שקנה - ג'אז קטנה יחסית לפריוס:

אני לא נוטה לקחת היברידית במיוחד אם זה רכב בן 10

פורסם
בתאריך 30.8.2025 בשעה 23:12, Michazzz כתב:

מצאתי לך שתי מודעות עם סוללה חדשה כמעט

ברגע שהסוללה חדשה וידוע שמחזיקה 8 שנים בערך... ממה אתה חושש בדיוק? תתחיל במוסך טויוטה ותבין מה צריך ליישור קו.

פורסם
בתאריך 30.8.2025 בשעה 20:01, eilon101 כתב:

וכן חשוב לי משהו אקסטרה חסכוני כי צפויות נסיעות מצפון למרכז 

אתה מדגיש ומדגיש את החסכוניות. 

ברכישה הזו זה צריך להיות אחד השיקולים הפחות דרמטיים. כי אמינות חשובה יותר.

חסכון בדלק משמעותי רק אם אתה עתיד לנהוג 30,000 ק"מ בשנה ומעלה. ואם זה הצפי אז בכל מקרה אין לך כל בעיה כי אין שום רכב בתקציב הזה ל 10 לשימוש של 10 שנים...

בהנחה שהנסועה שלך אינה מעל 30,000 אתה צריך להתעסק פחות עם צריכת הדלק ויותר עם אמינות ועמידות הרכב.

בכלל עצם הכיוון שלך של רכב ל 10 שנים זה מורכב. כמו כן מי מתכנן רכב ל 10 שנים ולא יודע כמה ינהג בשנה הקרובה?

קח בחשבון שרכבים חסכוניים (דיזל והיברידי) מבוקשים ולכן עולים יותר. שווה להשקיע בהם רק למי שיודע שינהג הרבה.

הפערים בצריכה בין רכבי הבנזין הרלוונטיים אינה גדולה. כנראה שהפער בסוף החודש בכיס בין רכב שעושה 1:12 ל 1:15 מצומצם ממה שאתה חושב.

ובקצרה: כמו רוכשים רבים, אתה מתעדף ביתר את עניין צריכת הדלק.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

חסכון בדלק משמעותי רק אם אתה עתיד לנהוג 30,000 ק"מ בשנה ומעלה. ואם זה הצפי אז בכל מקרה אין לך כל בעיה כי אין שום רכב בתקציב הזה ל 10 לשימוש של 10 שנים...

בהנחה שהנסועה שלך אינה מעל 30,000 אתה צריך להתעסק פחות עם צריכת הדלק ויותר עם אמינות ועמידות הרכב.

בכלל עצם הכיוון שלך של רכב ל 10 שנים זה מורכב. כמו כן מי מתכנן רכב ל 10 שנים ולא יודע כמה ינהג בשנה הקרובה?

קח בחשבון שרכבים חסכוניים (דיזל והיברידי) מבוקשים ולכן עולים יותר. שווה להשקיע בהם רק למי שיודע שינהג הרבה.

הפערים בצריכה בין רכבי הבנזין הרלוונטיים אינה גדולה. כנראה שהפער בסוף החודש בכיס בין רכב שעושה 1:12 ל 1:15 מצומצם ממה שאתה חושב.

מה היית ממליץ לי עד 30-35k עם שילוב טוב של הקריטריונים? הונדה גאז אני מניח שהיא בטופ 

לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

מה היית ממליץ לי עד 30-35k עם שילוב טוב של הקריטריונים? הונדה גאז אני מניח שהיא בטופ 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...