Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אשתי אנטי לעניין. אנחנו גרים בבניין ברמת גן (יותר נכון מתחם של 2 בניינים אחרי תמ״א) שמורכב משוכרים כמונו וגם בעלי דירות. בכל המתחם יש 2 טסלות חשמליות שמן הסתם בטח שייכות לבעלי דירות שגרים שם ושטרחו להתקין להם עמדת טעינה. כל שאר הרכבים היברידיים ובנזין וזה כאמור בבניין חדיש אחרי תמ״א שמאפשר את זה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

המונח "משק בית" הוא כשלעצמו בעייתי כשמדברים על הנושא.

משפחה ממוצעת שמחזיקה 2 רכבים ויש לה 2 ילדים - הופכת ביום אחד ל-2 משקי בית ורכב אחד בכל משק בית ברגע שהזוג מתגרש. לכן המונח "משק בית" מערפל את הנתונים האמיתיים בפועל של כמה רכבים יש ב*משפחה* אחת.

בהקשר של כן/לא מכונית חשמלית זה לא רלוונטי. 

בכל מקרה, לרב אין שתי מכוניות. זה ברור. 

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

שאלה אם זה לוקח בחשבון רכבים צמודים מהעבודה

נקודה מעניינת. לא יודע....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטרף למה שכתבו רבים לפניי - בסביבה שלי (במסלול ההליכה הרגיל שלי) יש לא מעט בתים פרטיים. בשניים מהם יש עמדת טעינה אבל באחד מהם בעל הבית עבר מרכב חשמלי (MG ZS ישן) לרכב בנזין חדש ועמדת הטעינה עומדת ללא שימוש.
בבניינים המשותפים סביבי לא ראיתי עמדות טעינה. בבניין שלי 28 דירות ואפס מכוניות חשמליות.
בבניין של אבא שלי יש חניה משותפת של שני בניינים של 12 קומות - סה"כ אם אני לא טועה כ-140 דירות. יש מספר קטן של מכוניות חשמליות (בסביבות חמש) אבל אין עמדות טעינה.

נזכרתי בליצן אחד שהיה בפורום וב-2022 כתב מספר רב של פעמים שאין טעם לקנות מכונית בנזין חדשה שבעוד שלוש שנים (כלומר ב-2025) לא תהיה שווה כלום כי כולם יעברו לחשמלי

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

היו הרבה כאלה בפורום במהלך השנים לא רק אחד, שהבטיחו בפורום הייעוץ לכל מי שהתעניין ברכב בנזין/היברידי חדש לקנות חשמלי כי הוא משול לבנאדם שמתעניין בסוס אחרי המצאת הפורד מודל T או משהו ברוח הזאת אבל המגמה גם פה בקרב רבים היתה שמדובר על דינוזאורים עם זמן שאול, שבשנה-שנתיים-שלוש הקרובות כולם עוברים לחשמלי. 

מאז היו כמה וכמה הצטננויות והאטות בשוק שהורידו לקרקע המציאות את כל רואי השחורות שמבינים שהמעבר לחשמל - אם הוא אי פעם יושלם במלואו (כי גם זה ממש לא בטוח), לוקח ועוד הולך לקחת שנים וכבר לא שומעים את זה עוד אבל אני עדיין זוכר שכמה שנים אחורה זו היתה תפיסה מקובלת אצל חלק נרחב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

רק כ-25 אחוז ממשקי הבית בישראל מחזיקים 2 מכוניות

האמת הופתעתי, רוב המשפחות בשכונה שלי מחזיקות 2 רכבים, אבל נראה לי שהנתון היותר רלוונטי הוא על זוגות נשואים.

"בקרב משקי בית של זוגות נשואים בישראל, שיעור הבעלות על שני רכבים או יותר גבוה משמעותית מהממוצע הארצי ועומד על כ-

38%–42%." גם יותר נמוך משחשבתי, אבל יותר הגיוני.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

בהקשר של כן/לא מכונית חשמלית זה לא רלוונטי. 

בכל מקרה, לרב אין שתי מכוניות. ז

אתה הזכרת את נושא הרכב השני באחוזים.

כשמדברים על חתך ארצי, זה נכון - אבל  במציאות ישנם רבדים שונים בנושא זה (ישנם ריכוזים גדולים של איזורים ששם תמצא 80-90 אחוז עם 2 רכבים). האם זה נכון לקחת את כל המדינה כמקשה סוציואקונומית אחידה ולקבוע שרק ל 25 אחוז יש רכב שני ? לא תמיד נכון.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

אתה הזכרת את נושא הרכב השני באחוזים.

כשמדברים על חתך ארצי, זה נכון - אבל  במציאות ישנם רבדים שונים בנושא זה (ישנם ריכוזים גדולים של איזורים ששם תמצא 80-90 אחוז עם 2 רכבים). האם זה נכון לקחת את כל המדינה כמקשה סוציואקונומית אחידה ולקבוע שרק ל 25 אחוז יש רכב שני ? לא תמיד נכון.

אתה צודק. יש עוד משתנים, כמו אחוז משקי הבית  שקונה רכב חדש. אבל אלו עלולים להתקע עם רכב חשמלי שיש לו פחות ביקוש ביד2, כי יש יותר משקי בית עם רכב אחד שקונים משומש. 

אולי להם גם יש פחות דירות בבעלותם? שאפשר להתקין עמדת טעינה 

גם הנסועה כתלות במרחק מהמרכז היא פקטור. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 5.3.2026 בשעה 23:05, itsik170 כתב:

https://wheel.co.il/טירוף-בשוק-החשמליות-eveasy-ב־115900-שקל-בלבד/

איביזי לימו מגויילת במחיר של טיגו 4 בסיסי.

אם אני לא טועה אילו רכבים מבציר 24 , מותג שהוא כישלון מוחלט לא מעט עקב בעיות בתחילת השיווק אשר לא טופלו על ידי היבואן.

• אהבתי 1
פורסם

המכונית עצמה לא רעה בכלל, המודל העסקי בתחילת השיווק היה שגוי, והיבואן לא עשה את התיקונים ההכרחיים בזמן. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מכיר שני אנשים שלקחו רכבים חשמליים בלתי סחירים עם מקדמה נמוכה (5K ש"ח) ותשלום חודשי נמוך עם תקופת מינימום של 6 חודשים בתשלום חודשי של 1700 ש"ח ל- EV לימו ו-3100 ש"ח לצנגאן דיפאל 07 - בשני המקרים התשלום כולל ביטוח, אגרות וטיפולים. העסקאות האלה דרשו מ"מ עד להשגת התנאים האלה...

פורסם
לפני 38 דקות, mottis כתב:

אני מכיר שני אנשים שלקחו רכבים חשמליים בלתי סחירים עם מקדמה נמוכה (5K ש"ח) ותשלום חודשי נמוך עם תקופת מינימום של 6 חודשים בתשלום חודשי של 1700 ש"ח ל- EV לימו ו-3100 ש"ח לצנגאן דיפאל 07 - בשני המקרים התשלום כולל ביטוח, אגרות וטיפולים. העסקאות האלה דרשו מ"מ עד להשגת התנאים האלה...

אשמח לדעת באיזה חברה.

פורסם (נערך)

מה לעשות, אנשים מבוגרים, שמרנים, מפחדים מחידושים ומחשמל, דבוקים במה שהם מכירים כל החיים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • לא הבנתי... 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
בתאריך 7.3.2026 בשעה 11:43, EvGriga כתב:

לרכב חשמלי הכי מצ'וקמק יש טווח של 200 ק"מ בפועל. מי בישראל עושה נסיעות פרטיות של יותר מ-100 ק"מ ביום? מעריך ש 95% נוסעים פחות.

נכון, זה קצת מגביל בנסיעות ארוכות בודדות או בחופשה, אבל ל-90% זה עדיין מתאים ליום-יום. ישראל זה מקום קטן.

עבור רוב הישראלים רכישת רכב היא ההוצאה השנייה בגודלה אחרי רכישת דירה. למה שאני אסכים לקנות רכב שיש לו כל כך הרבה מגבלות? בשביל מה? כל רכב בנזין/היברידי/דיזל בתנאי שהרכב תקין מכנית הוא יצלח בקלות את הדרך מתל אביב לאילת וחזרה על מיכל דלק אחד, או לכל היותר עם עצירת תדלוק של 2–3 דקות איפשהו בדרך.

בתאריך 7.3.2026 בשעה 11:43, EvGriga כתב:

המגבלה היחידה זה לא הטווח של הרכב אלה יכולת להתקין עמדת טעינה בבית.

זה חתיכת מגבלה בעיקר באזור המרכז. 

עריכה אחרונה על ידי Aizo
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

60 עמודים,

כמעט ולא מוזכרת הסיבה המקורית לקניית רכב חשמלי:

שמירה על כדור הארץ ובעלי החיים.

אויר נקי. 

ראיתי EV-לימו במגרש חניה גדול.

נסיתי לקשור שיחה עם נהג  הEV-לימו , לשאול אותו על התרשמותו מהרכב.

הוא לא ענה לי, הסתכל עלי במבט משונה.

לאחר זמן קצר נכנסו לרכב עוד שלושה ונסעו.

פתאום הבנתי שניסיתי לדבר עם השומר של הקניון. 🙂

הוא היה בדיוק בזמן החלפת משמרת.

בקיצור, הלימו המסויימת הזאת היא רכב תיפעולי של חברת שמירה.

מה שפעם היה התפקיד של קיה פיקאנטו חבוטה.

בגדול, על הנייר,

מדובר ברכב שקולע לטעם של מי שרוצה רכב חשמלי, צנוע, זול, חסכוני.

מספיק חזק ומרווח.

שונה מרוב רכבי הSUV-  EV המגודלים שעושים אפס למאה ב פחות מ 7 שניות.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...