Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

בשם הפרנסה נצדיק הרס הסביבה

פרנסה זה חיים של אנשים. שיהיה להם אוכל וקורת גג. זה כלום בעיניך שאנשים יירעבו על קידוש ׳הסביבה׳?

לפני שעה, saar5555 כתב:

איפה עובר הגבול?

אני לא חושב שזו השאלה.

אני חושב שהשאלה היא "איך מקטינים נזק סביבתי".

כל הניסיונות להקטין פליטת פחמן הן לא הפתרון, לאור הכישלון המהדהד והמחיר האנרגטי/כלכלי/חברתי/פוליטי שזה עלה עד כה, ברמה הגלובאלית.

אין לך שום דרך לנהל פליטות פחמן של מדינות כמו הודו, סין, ברזיל ומדינות מתפתחות בכלל. זה רב העולם, והוא לא יירעב כי למערב יש יעדי פליטות פחמן.

בינתיים יש לך פתרונות של אנרגיה נקייה ששווים לתחת (תחנות רוח באירופה)

עלייה בכוחה הגיאופוליטי של הדיקטטורה הסינית (כי המערב לא משקיע בתעשייה כבדה להוצאת מינרלים מהאדמה, ותלוי לחלוטין בסינים)

תלות אנרגטית ברוסיה של פוטין של אירופה, שנתנה לו בסיס נוסף לפלישה לאוקראינה.

ועוד.

האטה כלכלית בוודאי אינה הפתרון, אלא אם אתה רוצה קריסה כלכלית וכל מה שהיא מביאה איתה (מלחמות, למשל).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 23 שעות, Night Driver כתב:

מטוס זה עוד מובן אבל אוניות ששורפות כל כך הרבה דלק לא מבין למה לא תותחות אחרי היציאה לים משני הצדדים כמות של תאים פוטו וולטאיים שמניעים ישירות מנוע חשמלי כשהדיזל משמש רק כשאין שמנש או כשיש סערות ואי אפשר לפתוח את הסנפירים לצדדים.

יש כבר לא מעט ספינות היברידיות, אמנם רובן מעבורות וספינות קטנות אבל חלקן גם ספינות משא ארוכות טווח. הן משיגות חיסכון של 15-30% בהוצאות הדלק.

בנוסף, יש מעט ספינות חשמליות, כאן מדובר בספינות לטווחים קצרים כמו מעבורות וספינות נהר. למי שהיה במפלי הניאגרה - מסתבר שהסירות שמתקרבות למפלים הן עכשיו חשמליות (maid of the mist).

פורסם

וזה ממשיך.

BYD חתכה ב-20 אלף את המחיר של הסיל והסיליון 7.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

בהצלחה לאלה שעד לפני רגע קנו כאלה במחיר מלא. במקומם הייתי מחזיק את הרכב עד שילך לעולמו. 

לפחות שיתנחמו שזה לא הרבה זמן.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, falou כתב:

אני חושב שהשאלה היא "איך מקטינים נזק סביבתי".

כל הניסיונות להקטין פליטת פחמן הן לא הפתרון, לאור הכישלון המהדהד והמחיר האנרגטי/כלכלי/חברתי/פוליטי שזה עלה עד כה, ברמה הגלובאלית.

יום אחד, עוד איזה 20-30 שנה, יהיה תחקיר רציני שיציג איך הגענו לשגעת של ה- CO2 שאם לא נטפל בו הוא עוד שנייה מחסל את כל האנושות, אני די בטוח שימצאו המון התערבות של אנשים וכספים מצד אנשים/גופים/מדינות שפליטת CO2 לא באמת מעניינת אותם אלא כסף ורק כסף.

אני לא נגד רכבים חשמליים מבוססי סוללות, אני בהחלט נגד השקעות העתק מצד הציבור (דרך המדינה) על הטכנולוגיה הזו. כבר מזמן אמרתי שאם באמת היו רוצים להפחית ומהר פליטות CO2 ברבע מההשקעה, היו יכולים לתמרץ הנעה היברידית שהיא כאן, זמינה ומוכחת והרבה פחות יקרה. בחלק קטן מהעודף היו יכולים להשקיע במימון מחקר בתחום הסוללות וכאשר היו מגיעים לטכנולוגיה שבאמת שווה את זה, כבר לא היו צריכים לממן תעשייה שלמה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

כבר @falou דיבר על זה לפני , האוננות האירופאית הזאת על פליטת CO2, לא שווה כלום שיש מדינות כמו סין, הודו וברזיל, שלא עושות כלום בנוגע לזה, כי רוב האוכלוסיה פשוט עני מדי מכדי שיהיה אכפת לו. 

לא רק שזה מקביל ללנסות לכבות עם שתן שריפת יער, אלא על הדרך הם גם קוברים את תעשיית הרכב שלהם. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

כבר @falou דיבר על זה לפני , האוננות האירופאית הזאת על פליטת CO2, לא שווה כלום שיש מדינות כמו סין, הודו וברזיל, שלא עושות כלום בנוגע לזה, כי רוב האוכלוסיה פשוט עני מדי מכדי שיהיה אכפת לו. 

לא רק שזה מקביל ללנסות לכבות עם שתן שריפת יער, אלא על הדרך הם גם קוברים את תעשיית הרכב שלהם. 

הפרוגרס השמאלני קיצוני באירופה משגע לחלוטין את מקבלי ההחלטות.

רכבים היברידים חסכונים יותר מרכבי הפלאג אין מהסיבה הפשוטה שמרבית בעלי הרכבים לא טורחים להטעין את הרכב כדי לקבל את צריכת הדלק העדיפה...

אני חושב שאולי הכיוון הנכון הוא הגדלת נפח הסוללה ברכבים היברידים מ2 קילוואט בממוצע למשהו ברמה של 5 קילוואט על מנת לאפשר נסיעה ארוכה יותר וצבירת אנרגיה טובה יותר מאשר בנפח הנוכחי.

הקונה הזמנית שלי מדגישה את נקודת התורפה של הרכב, סוללה קטנה אשר מתרוקנת מהר במיוחד במאמץ ומחייבת שימוש במנוע הבנזין , הכפלת הסוללה הייתה מביאה ניצולת טובה יותר של האנרגיה הנצברת והורדה אף יותר של השימוש במנוע הבנזין וחיסכון נוסף בדלק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצד שני הכפלת סולל גם היתה מכפילה את המשקל שלה.

השאלה כמה פעמים אתה מגיע גם לסוללה טעונה במלואה. וכמה אתה נוסע איתה ככה בתנאי נהיגה שטוענים אותה לא ממנוע הבעירה הפנימית.

פורסם

במקרה הספציפי של הקונה הסוללה של 1.32 קילווואט שעה קטנה מדי לצרכים מהרכב , לעיתים נדירות בלבד היא נטענת במלואה וזה רק לאחר ירידה ארוכה למשל , אבל עליה קצרה למשל מרוקנת אותה במהירות.

בדקתי את ההבדל במשקל בין הנירו פלאג אין לזו ההיברידית , הפלאג אין עם סוללה של 8.9 קילוואט שעה מול היברידי עם 1.32 קילוואט שעה , ההבדל מסתכם בכמעט 100 ק"ג.

מדובר על פי 7 כמעט בתכולה , לדעתי לא צריך יותר מ 5 קילווואט שעה , לשלם בעוד 50 ק"ג זה לא נורא , אני חושב שצריכת הדלק תשתפר בצורה משמעותית ותתן לרכב טיפה יותר כוח שהוא בהחלט נזקק לו.

פורסם

זה גם תלוי בניהול סוללה ובאופן כללי ברכב עצמו.

יש לי שכן שכבר שנים נוסע על הייברידיות (ליסינג עבודה, טוחן ק"מ).
התחיל עם איוניק הייבריד דור ראשון, אח"כ איוניק הייבריד מתוחת פנים וכרגע קורולה הייבריד.
לניסיונו וחוויתו: הקורולה זה ליגה אחרת מול היונדאי מאחר וניהול הסוללה שם אף פעם לא נותן לה להיגמר לחלוטין ותמיד יש לקורולה כח זמין - מה שלא היה עם האיוניק.
עכשיו, לא נהגתי על המכוניות האלו בשביל להרגיש מה הוא עובר איתם עשרות אלפי קילומטרים בשנה, אבל זה משהו שמעיד על תכנון יצרן (לא ברור אם בהכרח טכנולוגי או עניין של תוכנה \ גישה שהוא מאמין בה) ויש כאן הבדל לפחות בדגמים שאני מדבר עליהם: 
במבחני דרכים של אותם דגמים מציינים שהקרולה חסכונית יותר ובזכות העבודה שהיא משלבת את המערכת ההיברידית בתוך מערכת הנעה קיימת (באיוניק הקודמת היה גיר כפול מצמדים עם מצמד נוסף לשילוב\ניתוק) - היתרון של ההספק באיוניק *בפועל* לא בא לידי ביטוי לאור היעילות שבקורולה. לא חקרתי לעומק מה קורה עם הדור האחרון באיוניק הייבריד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 28 דקות, 3n כתב:

לעיתים נדירות בלבד היא נטענת במלואה

אם לעיתים נדירות היא נטענת במלואה סוללה יותר גדולה לא תעזור כי לא יהיה לה מאיפה להיטען יותר ממה שהיא נטענת עכשיו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...