Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, EvGriga כתב:

לרכב חשמלי הכי מצ'וקמק יש טווח של 200 ק"מ בפועל. מי בישראל עושה נסיעות פרטיות של יותר מ-100 ק"מ ביום? מעריך ש 95% נוסעים פחות.

נכון, זה קצת מגביל בנסיעות ארוכות בודדות או בחופשה, אבל ל-90% זה עדיין מתאים ליום-יום. ישראל זה מקום קטן.

המגבלה היחידה זה לא הטווח של הרכב אלה יכולת להתקין עמדת טעינה בבית.

אותך אולי זה לא מגביל. לי לא מתאים רכב שלא מסוגל להגיע לגיסתי בחיפה וחזרה גם אם נוסעים אליה פעם בחודש 

• אהבתי 3
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סע עם הרכב השני.

לא ספציפית אתה, כמובן, אבל במספיק משקי בית יש שני רכבים שפעילים במקביל בעיקר באמצע השבוע - עבודה, חוגים , סידורים. רכב חשמלי הוא פיתרון אידאלי כרכב שני בבית כזה.

פורסם
לפני 28 דקות, stx כתב:

סע עם הרכב השני.

לא ספציפית אתה, כמובן, אבל במספיק משקי בית יש שני רכבים שפעילים במקביל בעיקר באמצע השבוע - עבודה, חוגים , סידורים. רכב חשמלי הוא פיתרון אידאלי כרכב שני בבית כזה.

לי חשמלי לא מתאים כי פרופיל השמוש שלי כולל נסיעות הרבה יותר ארוכות. אני מדבר על אדם רגיל ששם כ 140,000 שקל וצריך להחליט אם להוסיף עוד עשירייה כדי להיות פחות מוגבל.

פורסם
לפני 47 דקות, EvGriga כתב:

מי בישראל עושה נסיעות פרטיות של יותר מ-100 ק"מ ביום?

מי שגר בצפון ובדרום ועובד בגיזרת חדרה - גדרה.

צא לכביש 6 בשעות הבוקר ואחה"צ (רצוי נגד כיוון התנועה), ותראה מי נוסע יותר ממאה ק"מ ביום ועומד שעות בפקקים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

סע עם הרכב השני.

אם אני לא טועה, דיסקו סיפר שזה היה השיקול שלו לרכוש עבור אשתו את הפיאט 500 החשמלית .

אני לא מצליח למצוא את השירשור שדן בזה.

https://car-pad.co.il/ev/500e/

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ברור לי.

אם שמים רגע ירידת ערך בצד (כי קצת קשה להתנבא מצד אחד אבל מצד שני שלמי שקונה רכב לטווח ארוך זה פחות רלוונטי) אין ספק שלמי שיש עמדת טעינה המעבר לחשמלי עבור הרכב ה׳עירוני׳ זה חיסכון כלכלי נטו.

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

לרכב חשמלי הכי מצ'וקמק יש טווח של 200 ק"מ בפועל. מי בישראל עושה נסיעות פרטיות של יותר מ-100 ק"מ ביום? מעריך ש 95% נוסעים פחות.

נכון, זה קצת מגביל בנסיעות ארוכות בודדות או בחופשה, אבל ל-90% זה עדיין מתאים ליום-יום. ישראל זה מקום קטן.

רוצה לדייק אותך:

כרכב ראשי במשפחה - 200 קמ זה גבולי, אלא אם ההתנהלות של המשפחה נשארת בגזרת האיזור שהיא גרה בו (ואז זה לא משנה אם אתה גר בתל אביב או בבאר שבע). כשמדברים על רכב משפחתי גדול, רוב החשמליות היום כבר נמצאות בגזרת ה 400 ק"מ לסוללה מלאה בנסיעות בין עירוניות (ואם נגזים - 350~ קמ) - העיד על כך לא פעם גם @הלוחש למכוניות שעושה את המרחקים האלו לפרנסתו.

כרכב משני בבית - זה נכון ל 99% מהאנשים במדינה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

+ 1.

מרבית משקי הבית מחזיקים 2 מכוניות ונמצאים בטווח נסועה יומית שמאפשר מעבר של אחד מהרכבים להנעה חשמלית. 

אין ספק שזה המהלך הכלכלי ההגיוני המתבקש.

המגבלה היחידה נוגעת לאפשרות הפיסית של התקנת עמדת הטענה פרטית ו/או חלופה של עמדה ציבורית סמוכה, אך ככל שהזמן עובר הפתרונות לחסם הנ"ל מתרבים ואני משער שבסופו של יום מכוניות עם מנוע בעירה פנימי יהפכו לנישתיים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 44 דקות, yuval1111 כתב:

מרבית משקי הבית מחזיקים 2 מכוניות

רק כ-25 אחוז ממשקי הבית בישראל מחזיקים 2 מכוניות

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

השאלה אם זה לוקח בחשבון רכבים צמודים מהעבודה.

ועדיין, אם הרכב המשני ממילא עושה רק את בנסיעות הקצרות אז גם עלות הדלק זניחה.

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

המונח "משק בית" הוא כשלעצמו בעייתי כשמדברים על הנושא.

משפחה ממוצעת שמחזיקה 2 רכבים ויש לה 2 ילדים - הופכת ביום אחד ל-2 משקי בית ורכב אחד בכל משק בית ברגע שהזוג מתגרש. לכן המונח "משק בית" מערפל את הנתונים האמיתיים בפועל של כמה רכבים יש ב*משפחה* אחת.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, yuval1111 כתב:

+ 1.

מרבית משקי הבית מחזיקים 2 מכוניות ונמצאים בטווח נסועה יומית שמאפשר מעבר של אחד מהרכבים להנעה חשמלית. 

אין ספק שזה המהלך הכלכלי ההגיוני המתבקש.

המגבלה היחידה נוגעת לאפשרות הפיסית של התקנת עמדת הטענה פרטית ו/או חלופה של עמדה ציבורית סמוכה, אך ככל שהזמן עובר הפתרונות לחסם הנ"ל מתרבים ואני משער שבסופו של יום מכוניות עם מנוע בעירה פנימי יהפכו לנישתיים.

כבר לא מעט שנים מבטיחים שרכבים עם מנועי בעירה יהפכו לנישתיים, בינתיים כבר כמה יצרניות בעיקר הפסידו לא מעט כסף על התחזיות הלא ממומשות האלה, בשלב הנוכחי ב 26 לפי כל התחזיות שהיו מי בכלל היה קונה רכב שהוא לא חשמלי? בפועל הרוב כאלה. 

בסוף אלה שאין באפשרותם להתקין עמדת טעינה (שזה המון המון אנשים) - רובם הגדול ימשיך לדבוק בהיברידיות/ בנזין למיניהם. שלא נדבר על אלה שלמרות שיש להם אפשרות לעמדה כזאת הם עדיין לא מעוניינים בחשמלית, גם כאלה לא חסר, מספיק להכנס לכל שכונה עם בתי קרקע פרטיים כדי לראות כמה רכבים לא חשמליים (מהשנים האחרונות, לא רכבים ישנים, אני לא מכליל פלאג אין, רק חשמלי מלא) כל השכנים מחזיקים וזה כשסביר מאוד להניח בזמן שרובם לא נוסעים ביום מעל הטווח הריאלי של רכבים כאלה, כל אחד מסיבותיו. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

^^

אצלנו 2 בנזין ולא חושבים בכלל על חשמלי (אשתי נוסעת אולי 700קמ בחודש מעורב,הרוב עירוני,אני כפול 3 מזה הרוב בינעירוני)

בשכונה (סמטה) שלנו יש 17 בתים פרטיים,רק לארבעה לדעתי (אולי 5) יש רכבים חשמלים עם עמדת טעינה,השאר בנזין.

ברחובות מקבילים יש קצת יותר,אבל המגמה כאמור יותר לבנזין.

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • אהבתי 2

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בדיוק. גם בשכונה של ההורים בדרום, שכונה של וילות בתי קרקע עם שכנים ותיקים. הרוב הגדול היברידי/פלאג אין/ בנזין כולל סיניות חדישות למיניהן (צ׳רי היברידית, ג׳אקו) 

ברור שיש גם 3-4 חשמליות בשכונה אבל אלה המיעוט וזה אצל קהל שמחר יכול לקנות כאלה וברובו בחר לקנות אחרת אז איך אפשר לדבר בכלל על כל ההמונים שלא גרים בתנאים כאלה אידיאליים שיעברו לחשמלי. לא ריאלי בעליל עבור רובם אלא אם הממשל ידחוף את זה לכולנו בגרון בכוח כמו שעשו בנורבגיה שלא השאירו ברירה לאף אחד וגם אחי שגר בבניין ישן בשכירות ללא עמדת טעינה גורר את עצמו לדבר הזה. 

פורסם

האמת לפני הקארוק חשבתי ופזלתי לטובת אניאק יד2 עם קמ נמוך\יד נמוכה,אבל האישה נגד חשמלי בכללי

כפרת עוונות 😃

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...