Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

טויוטה אייגו הגיעה - החל מ-124 אלף.

בפועל המיני הכי יקרה בסגמנט.

אני כבר את ייבואן טויוטה עם הסלוגן של "ההיברידית הכי זולה בישראל".

תימכר כנראה רק ללקוחות טויוטה מושבעים - השאר יעדיפו MG3 באותו מחיר.

ולחשוב שלפני הקורונה במחיר הזה היית מוציא קורולה היברידית במבצעים של ייבואן מקביל.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, IsraCar כתב:

שמירה על כדור הארץ ובעלי החיים.

אויר נקי. 

אני לחלוטין בעד. וזאת מטרה מצויינת. 

פחות רעש גם. 

אצלנו בארץ כדי להפיק חשמל שורפים דלקי מאובנים. אז זה לא כזה מוצלח.

חוץ מזה, טסלה בעיקר, לפחות לעניות דעתי זה יותר סמל סטטוס. כמו אייפון..

מבחינתי, אחד שנוהג בסקודה פאביה או איביזה, תן לי את האפשרות בתור לקוח לקנות אוטו פשוט, אמין עם גיר ידני קצת להנות יותר מהנהיגה..רכבים חסכוניים בדלק. יחסית. האיחוד האירופי עם ה התקנים שלו 😏

מטוסים ואוניות עדיין לא ראיתי חשמליים..

ובסוף הכל כסף. חברות מסחריות רוצות עוד כסף. לאו דווקא לשמור על הסביבה.

זה נושא לשרשור אחר. אתה יודע שכל הנסיעה השנתית שלך עם האוטו הפרטי שלך, שווה בזיהום האוויר לטיסה אחת של מטוס נוסעים לאירופה? 

אז כשאנשים יחדלו עם תרבות הצריכה המטורפת..אז נדבר. ולא שאני לא קונה מלא באמאזון. אבל בגדול? אנשים גרים בבתים גדולים שמצריכים המון אנרגיה רק לחמם ולקרר אותם. טסים המון לחו"ל, קונים המון.. ואז בסוף קונים רכב חשמלי וחושבים שהם חוסכים ושומרים על הסביבה? 

אני מעדיף מראש לחיות בצניעות, איפה שאני יכול כמובן..וכך באמת לשמור על הסביבה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 6

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

מטוסים ואוניות עדיין לא ראיתי חשמליים..

מטוס זה עוד מובן אבל אוניות ששורפות כל כך הרבה דלק לא מבין למה לא תותחות אחרי היציאה לים משני הצדדים כמות של תאים פוטו וולטאיים שמניעים ישירות מנוע חשמלי כשהדיזל משמש רק כשאין שמנש או כשיש סערות ואי אפשר לפתוח את הסנפירים לצדדים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

מובן אבל אוניות ששורפות כל כך הרבה דלק לא מבין למה לא תותחות אחרי היציאה לים משני הצדדים כמות של תאים פוטו וולטאיים

אני לא מהנדס..אבל לדעתי זה שיקולים אחרים כמו מומנט מיידי.. ומן הסתם עלות/תועלת.

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

@Night Driver יש לך מושג מה ההספקים שנדרשים ממנועים של אוניות? עשרות אלפי כ״ס. תחשוב מה נפח ומשקל הסוללות הנדרשות. עכשיו תעבור למטוסים שרגישים למשקל, ותבדוק מה הספקי המנועים - גם הם נמדדים בעשרות אלפי כ״ס.

תחנות הכוח המוכרות לנו כ״טורבינות גז״ אינן אלא מנועי סילון של מטוסים המוסבים למכונה המסובבת ציר המפעיל גנרטור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, saar5555 כתב:
לפני כשעה, IsraCar כתב:

שמירה על כדור הארץ ובעלי החיים.

אויר נקי. 

אני לחלוטין בעד. וזאת מטרה מצויינת. 

פחות רעש גם. 

אצלנו בארץ כדי להפיק חשמל שורפים דלקי מאובנים. אז זה לא כזה מוצלח.

וחוץ מזה להבנתי ייצור הסוללות למכוניות החשמליות הוא מאוד לא ידידותי לסביבה.
וגם למשקל הגדול של כלי הרכב החשמליים גורם לזיהום...

בקיצור זה לא חד משמעי כלל

https://davidson.org.il/read-experience/sciencepanorama/האם-מכוניות-חשמליות-ידידותיות-יותר-לס/

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

@Night Driver יש לך מושג מה ההספקים שנדרשים ממנועים של אוניות? עשרות אלפי כ״ס. תחשוב מה נפח ומשקל הסוללות הנדרשות. עכשיו תעבור למטוסים שרגישים למשקל, ותבדוק מה הספקי המנועים - גם הם נמדדים בעשרות אלפי כ״ס.

תחנות הכוח המוכרות לנו כ״טורבינות גז״ אינן אלא מנועי סילון של מטוסים המוסבים למכונה המסובבת ציר המפעיל גנרטור.

אני לא מדבר על סוללות. אני מדבר על תגבור (תקרא לזה הברידי קל שמוזן רק מהתאים ללא סוללות שאוגרות אנרגיה. ישר מהיצרן לצרכן).

אני יודע שזה לא יתן 100% ממה שהאונייה צורכת למרות שאין לך שום בעיה לפתוח שם שטח של שני מגרשי כדורגל אז אם זה יוריד תצרוכת דלק אפילו ב 20% זה מאוד משעותי (ממה שאני זוכר מלימודי ההנדסה אוניה שורפת כשני טון לשעה).

פורסם

יש דיבורים על טכנולוגיה חדשה להנעת אוניות באמצעות רוח. היה על זה בנשיונל ג'יאוגרפיק. 

מתקינים כמה עמודים באמצע האוניה, ועליהם תולים בדים גדולים, והרוח שנושבת דוחפת את האוניה. 

• מצחיק 8
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

צוחק, אבל יש איזה כלי מודרני ניסיוני שמשתמש במפרשים לתגבור.

תפעול של ספינות מפרש זו אומנות אמיתית.

@Night Driver אף פעם לא טרחתי לבדוק כמה דלק צורכת אוניה. זה תלוי כמובן בגודלה, במהירותה, ברוחות וזרמי ים וכו׳ יש לא מעט אוניות גדולות המונעות בטורבינות קיטור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היופי באוניות זה שהן מפליגות בדרך כלל במים בינלאומיים, אז הן גם לא צריכות לעמוד בתקני זיהום של המדינות השונות. תבדוק עוד על HFO - מזוט כבד. הדלק הכי מזהם שקיים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

חוץ מזה, טסלה בעיקר, לפחות לעניות דעתי זה יותר סמל סטטוס. כמו אייפון

אייפון זה מכשיר מצויין, בטח מבחינת חומרה. 

נ.ב.

להגיד שטסלה זה כמו אייפון אומר שהמחיר שווה את התמורה, מבחינת שקיבלת מה ששילמת עבורו. 

מבחינתי, אחד שנוהג בסקודה פאביה או איביזה, תן לי את האפשרות בתור לקוח לקנות אוטו פשוט, אמין עם גיר ידני קצת להנות יותר מהנהיגה

Amen Brother

אז כשאנשים יחדלו עם תרבות הצריכה המטורפת

להרבה אנשים בכל העולם לא תהיה פרנסה. במדינות עולם שלישי, לא יהיה להם מה לאכול.

אנשים גרים בבתים גדולים שמצריכים המון אנרגיה רק לחמם ולקרר אותם. טסים המון לחו"ל, קונים המון.. ואז בסוף קונים רכב חשמלי וחושבים שהם חוסכים ושומרים על הסביבה? 

גם לתת פרנסה לכל מה שתומך במותרות הללו (ואני מסכים שאלו מותרות) זו "תמיכה בסביבה".

אני מעדיף מראש לחיות בצניעות, איפה שאני יכול כמובן..וכך באמת לשמור על הסביבה.

בשעה שאני מצטרף לסנטימנט, שאנחנו צורכים כחברה הרבה דברים שאנחנו ממש לא צריכים, צריך להביא בחשבון שירידה בצריכה, כמו ירידה בילודה, פירושה האטה בכלכלה, ויש לזה מחירים קשים, כלכליים וחברתיים. אז יש גם את הצד הזה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אייפון זה מכשיר מצויין, בטח מבחינת חומרה. 

נ.ב.

להגיד שטסלה זה כמו אייפון אומר שהמחיר שווה את התמורה, מבחינת שקיבלת מה ששילמת עבורו. 

אין לי ניסיון עם שניהם. ממה שראיתי, באייפון המצלמה מעולה.  ואולי חשבתי פעם לקנות אחד. לגבי טסלה, אני די בטוח שזה אחלה מוצר. 

לפני שעה, falou כתב:

להרבה אנשים בכל העולם לא תהיה פרנסה. במדינות עולם שלישי, לא יהיה להם מה לאכול.

אז בשם הפרנסה נצדיק הרס הסביבה? איפה עובר הגבול? (מעניין, כי כמו שאמרתי, גם אני יוצר carbon footprint). 

לפני שעה, falou כתב:

פירושה האטה בכלכלה, ויש לזה מחירים קשים, כלכליים וחברתיים. אז יש גם את הצד הזה. 

צודק, ועדיין, איפה עובר הגבול? 

השרשור הזה נקרא מלחמת מחירים. אני מבין שבסוף אני כלקוח קצה מחפש את המחיר הכי זול. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 11 דקות, saar5555 כתב:

אז בשם הפרנסה נצדיק הרס הסביבה? איפה עובר הגבול? (מעניין, כי כמו שאמרתי, גם אני יוצר carbon footprint). 

שאלה טובה.

ומה עם הרס הסביבה בעקבות טיסות לטיול בחו"ל, צריכת מזון מן החי, השמדת שטחי טבע וריאות ירוקות ועוד?

הנוחות וההנאה של כולנו עולה בנזק סביבתי די כבד.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, discoTD5 כתב:

והרוח שנושבת דוחפת את האוניה.

רק תזכיר למה אוניות הקיטור הראשונות ניצחו את אוניות המפרשים. למרות שהרוח היא בחינם, אי אפשר לסמוך עליו ותפעול מפרשים מסובך - זה היה לא כלכלי.

אפילו היו אוניות מפרש עם מנוע קטן לגיבוי (כמו מכונית חשמלית עם מאריך טווח) אך זה לא עזר. אבל היום יש אפשרות לאוטומציה של תפעול מפרשים - אז יש סיכוי שאוניות מפרשים יחזרו אם הנפט יגמר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...