Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

ברגע שליבואן יש מחירים כאלה לדגמי MG

אז הוא לא צריך להתאמץ למכור את דגמי החשמל של פיג'ו, סיטרואן ואופל.

אם להמר, אז בהמשך נראה רק גרסאות חשמליות ופלאג אין של DS - כי מדובר בפלח לקוחות שונה.

דומה מאוד למה שקורה היום בפריסבי , כשיש לך גוקר כמו צרי בשווקי הליסינג חבל להשקיע מאמץ מיותר בשיווק של רנו \ ניסאן ואפילו דאציה.

מישהו בפריסבי באמת חשב שיוכל להוציא את הביגסטר במחיר התחלתי של 170K ?

מעט היחידות אשר הביא ימצאו את הדרך כמו האוסטריל במסלולי יד 2 בהנחות עומק , עומק הניתוק הוא בהצעות הליסינג התפעולי שקיבלתי לביגסטר בואך טסלה....

פורסם

עד שלא תהיה לך טויוטה מבוקשת מזן מסויים לא תצליח להבין.
יש את טויוטה ויש את כל השאר.
טויוטה מבוקשת מגיעה יד ביד עם שוק של חולי נפש, אומר מנסיון, מחזיק עכשיו אחת מזן די מבוקש.
אין מה להכניס אותה פה לדיון/השוואות, זו פשוט קטגוריה אחרת של מוצר עם ביקוש קשיח של קהלים שלא מסתכלים שמאלה/ימינה ולא משנה מה המחיר של המתחרות. כשהם רוצים את הטויוטה מזן X הם מחפשים רק טויוטה מזן X או הולכים לסוכנות וקונים אותה. גם אם הגראנדלנד הייתה מתומחרת ב100K הם לא היו קונים אותה במקום RAV4.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

לא. אלה לא מתחלפים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מצחיק 6
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 7 דקות, Jeka88 כתב:

ועל זה נאמר פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים...

תשמע, לא יודע, יש לטויוטה כמה רבי מכר שלא יעזור שום דבר, אין להם תחליף.
איזה תחליף יש ללנדקרוזר?
למה להעדיף CX5 על RAV4 כשההפרש הוא 10K שקלים? הRAV4 חסכוני הרבה יותר.
כנ"ל יאריס, היא יקרה, החל מ140K שקלים, אבל מה עדיף לקנות? מיני צרפתיה כדי לחסוך 15K? הרי אחרי שנה אחת של ירידת ערך ההפרש הזה התקזז.
בכל המקרים שהזכרתי כשתרצה למכור המחיר של הטויוטה יהיה בשמיים, והסחירות? אם בתוך יום אחד הלנדקרוזר שלך לא נעלם בהרבה מעל המחירון כנראה שמשהו דפוק אצלך כי פשוט ביקשת הרבה הרבה הרבה מעל המחירון.

שוב, זה כמו שוק רכב מקביל, אפשר לצחוק על רוכשי טויוטה עד מחר. אבל בטווח הארוך הם מפסידים פחות ומוכרים את הרכב בשניה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

פורסם

לא רק בישראל אגב. 

יש לי חבר שגר בקנדה ויש לו ראב 4 בן 10 עם 200 אלף קילומטר ששוקל למכור אותו. הביקוש מטורף. 

ולמי שמתקשר אליו זה או ראב 4 בן 10 או ראב 4 צעיר יותר. אין אופציות אחרות. זה שאפשר לקנות פורד או שברולט צעיר יותר באותו מחיר, לא מעניין אותם כלל. זה אפילו לא אופציה. 

פורסם

יש לי שכנים כאלה שמחליפים טויוטה בטויוטה, מאז שאני מכיר אותם (30 שנה בערך) . תמיד באותה הסוכנות, התחילו בקורולה, כיום קורולה קרוס, בין לבין היתה פריוס, גם אצל ההורים וגם הילדים. 

ויש את זה:

https://www.instagram.com/reel/DR4aRgajWAU/

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אחד הדברים המייסרים שעשיתי היה לחפש לנדקרוזר. באמת. מייסר עד אין קץ.
חשבתי שהשוק דפוק כשחיפשתי וקניתי, אבל מאז הוא נהיה דפוק אפילו יותר ויקר אפילו יותר.
כל דבר נורמלי שעולה ללוח נעלם תוך שניה, מאמין שהרבה מזה נחטף ע"י סוחרים.
עדיין ההתראה שלי ביד 2 דולקת, אני חושב שבממוצע עולה רכב מעניין פעם ב4 חודשים. מעניין זה פרטי או קרוב לכך, ק"מ יחסית נמוך (עד 20K בשנה), ללא תאונות (לא אומר ללא מכות) ושמבקשים עליו רק 25-20 אלף מעל המחירון. תוך יום הוא כבר יעלם, אז יש לכם 24 שעות פעם ב-4 חודשים לקנות לנדקרוזר ממש טוב, זה המצב בשוק הלנדקרוזר.
מה קורה עם שאר רכבי טויוטה? כנראה שזה לא גרוע עד כדי כך, אבל כנראה שזה גם עם המון מאפיינים דומים.

אני עד עכשיו מתחרט שלא קניתי את הסהרה שראיתי לפני שנה ושלושה חודשים, היה מדהים, המוכר כנראה אהב אותי וביקש רק 20K מעל, אבל לא רציתי להגיע לגבהים האלה מבחינת תקציב, היום לאחר שהתבגרתי הייתי משלם בלי להסס, דרך אגב הייתי יכול למכור אותו באותו מחיר היום. לא נורא, נסתפק בטרקטור שקניתי.

פורסם

Wellcome To The Club

לפני תשע וחצי שנים קניתי את הקרוזר הנוכחי. שילמתי לא מעט מעל מחירון.

השווי שלו היום בשוק יותר גבוה ממה שקניתי אותו, למרות שהמחירון ירד בכמה אלפי שקלים בתשע וחצי שנים האלה.

הזוי. אבל אתה קונה יקר ואתה מוכר יקר. תתייחס רק להפרש. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 15 דקות, discoTD5 כתב:

Wellcome To The Club

לפני תשע וחצי שנים קניתי את הקרוזר הנוכחי. שילמתי לא מעט מעל מחירון.

השווי שלו היום בשוק יותר גבוה ממה שקניתי אותו, למרות שהמחירון ירד בכמה אלפי שקלים בתשע וחצי שנים האלה.

הזוי. אבל אתה קונה יקר ואתה מוכר יקר. תתייחס רק להפרש. 

אז למה לא לקנות חדש?

תחסוך חיפושים, תרויח אחריות ושקט נפשי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חדש עולה החל מ430K לפני אגרה ותוספת צבע.
הוא הרבה יותר יפה אין ספק, אבל בסוף זה טרקטור. מה שהוא עושה גם הקרוזר של דיסקו מה שקוראים LC120 עושה ומה שהקרוזר שלי מה שקוראים LC150 עושה, והם עולים פחות מחצי. יותר מזה, גם אם תקנה LC90 ב-50K מתוחזק, תשקיע בו עוד 10K יישור קו הוא גם יעשה את מה שהקודמים עושים, זו חלק מהסיבה למה הרכבים האלה כל כך מבוקשים, הם פשוט שורדים את מבחן הזמן ועדיין מבצעים.
אז אתה יכול לייסר את עצמך, לשלם הרבה מעל המחירון ולקנות קרוזר ב200K פחות או יותר, או להתייאש, לוותר וללכת לסוכנות (הייתי שם כמעט נשברתי) ולקנות חדש ב450K. הוא לא יהיה שווה 450K בעוד שנה כנראה, אבל אם תחזיק אותו עשור, לא הייתי אומר שזה יקר כמו שזה נשמע.
לא מזמן חבר מכר היילקס עם 670K ק"מ בלי הרבה בעיות. בואו תנו לי דוגמא לרכב עם 670K ק"מ שעולה ללוח, מקבל טלפונים ונמכר תוך שבוע שבועיים בסכום של 5 ספרות?

פורסם

זו בדיוק הנקודה. למה לא לקנות חדש למרות שעולה כפול אבל גם להחזיק אותו כפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

להחזיק אותו כפול? אין לזה משמעות. מי שקובע אם למכור את הרכב הוא אתה ואתה בלבד.
אין שום בעיה לקנות אחד ברבע מחיר ולהחזיק אותו בדיוק אותו זמן כמו אחד חדש.
נניח נסעת 700K והלך מנוע, תחליף מנוע ב15K ותמשיך לנסוע עוד מאות אלפי ק"מ.
יש חלקים בלי סוף. יש מוסכים בלי סוף. לא בדקתי סטטיסטיקות אבל מאמין שמעל 90% מהפראדו שעלו על הכביש עדיין נוסעים ומי שלא כנראה נגנב/הלך טוטאלוס.
גם שהם זקנים עם מאות אלפי ק"מ הם עדיין $, סחורה חמה ששווה כסף.

פורסם
לפני 58 דקות, Night Driver כתב:

זו בדיוק הנקודה. למה לא לקנות חדש למרות שעולה כפול אבל גם להחזיק אותו כפול.

למי שיש תקציב - למה לא.

למי שאין או שצריך את ה 300k  האלה לצרכים נוספים, יעדיף לקנות לנד קרוזר ב 150k, גם אם נניח אין הבדל בירידת ערך (ויש הבדל), כי בסוף מעבר למחיר האמיתי שהוא ירידת ערך בין מחיר קניה למכירה, יש את עניין ההון שצריך להשקיע.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אז למה לא לקנות חדש?

נניח ששלי שווה 100 אש"ח. נניח שחדש עולה 450.0 אש"ח.

האם התועלת העודפת שאקבל שווה 350.0  אש"ח? 

לדעתי לא. בסוף הכל מתכנס לעלות תועלת הכי סובייקטיבית שיש.

השימוש שלי ברכב שונה מהשימוש של @farkash7 או מהשימוש של כמעט כל אחד אחר, ולכן כל אחד עושה את החשבון לעצמו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...