Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כותב כאן כי אני לא מבין בקיה (לשמחתי). מנסיוני, כל יבואן רכב מפרסם באופן גלוי מחירון חלפים באתר שלו, וניתן לחפש לפי מק״ט ולרכוש עצמאית במידה והחלק במלאי. עשיתי זאת ב-VW, BMW ורכבים נוספים ללא בעיה. 

יצרתי קשר עם קיה, והם טוענים כך:

ציטוט

טלקאר (היבואן הרשמי של קיה), אינו מוכר חלפים ללקוחות באופן עצמאי 🙏

ניתן לרכוש חלקים במ.י.ר חליפים (חנות עצמאית המוכרת חלפים מקוריים) ולבצע את ההתקנה במרכז שירות מורשה.
מספר טלפון ליצירת קשר עם החנות - 03-5620275.

כתובת המסגר 70, תל אביב 📍

״מ.י.ר חלפים״ לא זמינים בטלפון, ואני לא יודע להגיד אם החלק יהיה במלאי אצלם (הרי שהוא לא משקף את מלאי היבואן). כמו כן, בדקתי עם חנויות נוספות כמו ״קוריאה שופ״ ו-״אמביל״ ללא הועיל. 

מדובר בחלק שקשור למערכת המיזוג, לכן הוא די דחוף. התשובה של קיה ממש לא מוצאת חן בעיניי, ונשמעת לי קצת הזויה. אשמח לדעת האם יש עוד חנויות שפספסתי שיכולות לעזור לי. 

2016 BMW M235i.

פורסם

סתם שאלה.

למה אתה צריך לקנות דווקא מהמחסן הראשי של היבואן? 

אתה יכול לרכוש את החלק בכל מוסך מורשה קיה. אם הפריט בארץ הוא ישמח להזמין לך ולמכור. אם הפריט לא בארץ זה כבר יותר מורכב. תצטרך לשלם על החלק ולהמתין להגעתו. מוסכים פחות אוהבים לעשות את זה.

בעקרון, המחירון קיים כי החוק מחייב אותם.

הם לא עושים את זה כי בא להם.

מנגד, אם יש לך את המק"ט ( ואתה יודע כמה הוא עולה בארץ לפי המחירון) למה שלא תזמין מחו"ל?

פורסם

לטלקאר ככל הידוע לי יש אתר מאוד נוח לחיפוש מקטים עם מחיר. האם הוא לא עובד לך?

מה המקט של החלק המבוקש?

לפני 12 דקות, asix כתב:

סתם שאלה.

למה אתה צריך לקנות דווקא מהמחסן הראשי של היבואן? 

אתה יכול לרכוש את החלק בכל מוסך מורשה קיה. אם הפריט בארץ הוא ישמח להזמין לך ולמכור. אם הפריט לא בארץ זה כבר יותר מורכב. תצטרך לשלם על החלק ולהמתין להגעתו. מוסכים פחות אוהבים לעשות את זה.

מנגד, אם יש לך את המק"ט ( ואתה יודע כמה הוא עולה בארץ לפי המחירון) למה שלא תזמין מחו"ל?

כל חנות חלפים שעובדת עם היבואן תעשה זאת עבורו.

פורסם
לפני 43 דקות, Fraysa כתב:

מנסיוני, כל יבואן רכב מפרסם באופן גלוי מחירון חלפים באתר שלו, וניתן לחפש לפי מק״ט ולרכוש עצמאית במידה והחלק במלאי.ח לדעת האם יש עוד חנויות שפספסתי שיכולות לעזור לי. 

אינני יודע לגבי שלב הרכישה, אך מחירון חלפים מפורסם באתר :

https://kia-israel.co.il/מחירון-חלפים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, asix כתב:

אני יודע, ומוזר לי שהחוק לא מחייב את היבואן גם למכור ללקוחות פרטיים במידה והם רוצים. הכוונה שלי ב"לרכוש דרך היבואן" היא לרכוש ממחסן החלפים דרך המוסך הראשי או אחד המוסכים המורשים שלו - הם טוענים שזה לא אפשרי, שזה משהו שאני עושה עם כל רכב שיש לי. אולי הנציגה בוואטספ לא הבינה אותי נכון.

הייתי מזמין מחו"ל, אך מדובר בחלק שקשור למערכת המיזוג ולכן דחוף, וגם נוכח המצב בארץ אני לא רואה את זה מגיע בזמן הקרוב.

לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

לטלקאר ככל הידוע לי יש אתר מאוד נוח לחיפוש מקטים עם מחיר. האם הוא לא עובד לך?

מה המקט של החלק המבוקש?

כל חנות חלפים שעובדת עם היבואן תעשה זאת עבורו.

המק"ט הוא 97128G6000. יש אתר לחיפוש מק"טים, וכתוב שהוא במלאי, אך הם אמרו שהם לא מוכנים למכור.

לפני 37 דקות, guya72 כתב:

אינני יודע לגבי שלב הרכישה, אך מחירון חלפים מפורסם באתר :

https://kia-israel.co.il/מחירון-חלפים

יודע, כתבתי זאת גם.

-

מעדכן שיצרתי קשר עם "משה חלפים" והזמנתי דרכו (הוא מזמין דרך היבואן, כי לי הם לא נותנים). תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

מניח שהם לא ערוכים לתת שירות ללקוחות פרטיים. 

צריך דלפק מכירות, צריך מערכת בילינג לפרטיים, ובעיקר היערכות עם כ"א מיומן להתמודד עם לקוחות פרטיים.

מול מוסכים או חנויות חלפים אני משער שהמערכת מיומנת ויודעת לעבוד מיכונית לחלוטין, עם תנאי תשלום סדורים, היכרות עם החנות וכד'. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מחזיק או מתחזק בצורה זו או אחרת מכוניות יונדאי וקיה משהו כמו 10 שנים. 

אף פעם לא עלה בדעתי לנסות לרכוש חלפים ישירות מהיבואן. את כל החלקים שקניתי בארץ, קניתי "מקוראיה פאלקון", זה או יבוא מקביל של חלקים מקוריים או מזמינים מהיבואן המורשה, מוכרים ללא שום בעיה ללקוחות פרטיים. 

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

שלום לכולם,

כותב כאן כי אני לא מבין בקיה (לשמחתי). מנסיוני, כל יבואן רכב מפרסם באופן גלוי מחירון חלפים באתר שלו, וניתן לחפש לפי מק״ט ולרכוש עצמאית במידה והחלק במלאי. עשיתי זאת ב-VW, BMW ורכבים נוספים ללא בעיה. 

יצרתי קשר עם קיה, והם טוענים כך:

״מ.י.ר חלפים״ לא זמינים בטלפון, ואני לא יודע להגיד אם החלק יהיה במלאי אצלם (הרי שהוא לא משקף את מלאי היבואן). כמו כן, בדקתי עם חנויות נוספות כמו ״קוריאה שופ״ ו-״אמביל״ ללא הועיל. 

מדובר בחלק שקשור למערכת המיזוג, לכן הוא די דחוף. התשובה של קיה ממש לא מוצאת חן בעיניי, ונשמעת לי קצת הזויה. אשמח לדעת האם יש עוד חנויות שפספסתי שיכולות לעזור לי. 

https://koreafalcon.com/

יושבים בתל אביב.

פורסם (נערך)

מה לגבי מיבואן יונדאי, כלמוביל?

שאגב, לא הבנתי למה הם וקיה לא אותו יבואן.

לפני 3 שעות, Buki כתב:

קניתי "מקוראיה פאלקון", זה או יבוא מקביל של חלקים מקוריים או מזמינים מהיבואן המורשה

האם מה שכתוב בחיפוש באתר שלהם לגבי מלאי נכון?

חיפשתי שם כמה דברים. הכל לא במלאי.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 12 דקות, elera כתב:

האם מה שכתוב בחיפוש באתר שלהם לגבי מלאי נכון?

חיפשתי שם כמה דברים. הכל לא במלאי

לא יודע. לא עשיתי כאלה הצלבות, מה שהייתי צריך ולא היה אצלם במלאי הם הזמינו מהיבואן הרשמי והגיע למחרת.

לא נתקלתי בחלק שלא היה ואי אפשר היה להזמין אבל גם לא ביקשתי חלקים מיוחדים או נדירים במיוחד.

• מעניין 1

פורסם

שחיפשתי חלפים לוולוו, מצאתי את המחירון, ללא שום אפשרות להזמין ממנו,

אבל חילצתי מק"ט וראיתי שזמין במלאי, שלחתי חבר שגר קרוב רגלית למוסך מורשה יבואן - וסירבו למכור לו חלפים.

אז יש לי חנות חלפים שרוכשת עבורי ממנו (לעיתים נדירות) ואת הרוב מזמין מחו"ל.

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

מעניין שקוריאה-פלקון מוכרים את אותם חלקים במחירים שונים, בהתאם לאם קוראים לזה קיה או יונדאי.

נראה שזה בערך לפי המחירון של כל יבואן. לא ברור אם כולל מע"מ.

חבל שהאתר גרוע.

@Buki

יש מקום שבו אפשר להוריד מחירון חלפים מקיה/טלקאר כקובץ אקסל או PDF?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

@Fraysa אחרי שראיתי את השרשור שלחתי בוואטספ לחנות חלפים בתל אביב שעובדת עם היבואן את המק"ט

הוא השיב לי הבוקר שיש לו את החלק, בעלות 150 ש"ח.

אתה מוזמן לרכוש

בית אלפא 4 תל אביב

052-627-3544

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...