Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ במציאת עבודה.

netanel1014

פוסטים מומלצים

היי שלום לכולם,

צריך ייעוץ. בן 30. למדתי תעשייה וניהול. בשנתיים וחצי האחרונות התעסקתי בתפ"י. לפני כן עסקתי בתחום הלוגיסטיקה. 

בשנתיים וחצי האחרונות עבדתי כאחראי תפ"י בצורה טובה מאוד. העריכו אותי במקום העבודה (קיבלתי הצטיינות) . חשוב לציין שהעבודה הייתה בחברה גדולה מאוד בתחום המזון אם לא הכי גדולה בארץ. לאחר שנתיים + ביקשתי העלאה בשכר וקיבלתי דחייה בטענה שהמפעל לא מרוויח מספיק וכו'. 

חיפשתי עבודה ומצאתי בתור אחראי תפ'י (תחת מנהל תפ'י) אבל בתחום המתכות. שיפרתי את השכר משמעותית.

אחרי חודש עבודה המפעל החליט להוסיף לי תפקיד . לא אפרט מה התפקיד אבל בגדול זה לבדוק מדוע יש איחורים באספקות. לתפקיד כזה צריך להגיע עם ניסיון וידע בתחום. מאחר והגעתי מתחום המזון דרשתי שיתנו לי חפיפה בנושא או לפחות רקע. מבחינתם אמרו שהתפקיד הזה חדש ואני צריך להקים אותו מ0 ועליי ללמוד לשחות.

אני צריך ללמוד את המפעל כולו לבד . המפעל מכיל כ300 עובדים - 7 קווי ייצור, מחסנים , שילוח , אריזה , מחלקת ציפויים ועוד ועוד. 

על מנת להתמקד בלמידה - ביקשתי מהמנהל תפ"י שימקד אותי כדי שלא אתפזר. הוא טען שזה לא שלו וזה רק שלי. גם אם אני יעשה טעויות זה בסדר . אפילו הסבר על הקוי ייצור לא קיבלתי. מבחינתו עליי לגשת למנהלי תחומים שגם ככה עמוסים ולדרוש מהם ללמד אותי הכל ולגלות מה תוקע אותם. נסיתי לקבוע פגישות אבל זה זז לאט מאחר ויש עומס וכל אחד זורק אחריות על מנהל אחר.

חשוב לציין שבתפקיד של האחראי תפ"י הייתי מצויין ועבדתי ממש טוב. הם הדגישו שהעבודה שלי ממש טובה. 

לאחר חודש שבו היו חגים (פסח , חוהמע"ד, שביעי של פסח , יום העצמאות) פיטרו אותי יחסית באופן פתאומי וחודשיים עבודה סה"כ במפעל. 

כרגע אני מחפש עבודה. הייתי ממוין לכמה תפקידים רציניים. תפקיד אחד כלל 3 ראיונות עבודה . בראיון האחרון המנהל שרואיינתי מולו שאל למד פיטרו אותי ואמר  שזה היה בצדק והסביר את דעתו בקצרה. 

כנ"ל במפעל אחר שכלל גם מבחנים פסיכוטכניים שעברתי בהצלחה.. בקיצור אני דיי אובד עצות. מה ניתן לעשות? אשמח לשמוע את דעתכם. ומה לעשות בראיונות ?

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לא הבנתי מה למדתֶ(הנדסאי או מהנדס) והיכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, netanel1014 כתב:

בראיון האחרון המנהל שרואיינתי מולו שאל למד פיטרו אותי ואמר שזה היה בצדק והסביר את דעתו בקצרה.

מה הייתה דעתו?

על פניו נשמע שניסית לגשת לכל המקורות הנכונים, ללמוד מה כואב להם ולשפר את המצב בהתאם- אבל הם היו עסוקים מדי בהישרדות יומיומית כדי לחשוב באופן אסטרטגי ולשתף פעולה. זו בעיה ידועה בתעשיה, במיוחד בתרבויות פרגמטיות כמו ישראל שאיזון העבודה-בית שלהן נוטה קצת יותר מדי לכיוון העבודה ושלבכירים בהן לא תמיד יש את הרקע האקדמי והכישורים המתאימים כדי לנהל אנשים ותהליכים. אם אתה לא סוג הסחבק שיודע להוציא את המידע הזה מאנשים 'על כוס קפה' אז אין לך הרבה מה לעשות חוץ מרילוקיישן או שינוי מקצוע. אבל זה על פניו.

אני סקרן מה אמר אותו מנהל ואיך הוא רואה את המצב. די בטוח שאני יודע את התשובה, אבל ספר לנו בכ"ז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, Derish כתב:

מה הייתה דעתו?

על פניו נשמע שניסית לגשת לכל המקורות הנכונים, ללמוד מה כואב להם ולשפר את המצב בהתאם- אבל הם היו עסוקים מדי בהישרדות יומיומית כדי לחשוב באופן אסטרטגי ולשתף פעולה. זו בעיה ידועה בתעשיה, במיוחד בתרבויות פרגמטיות כמו ישראל שאיזון העבודה-בית שלהן נוטה קצת יותר מדי לכיוון העבודה ושלבכירים בהן לא תמיד יש את הרקע האקדמי והכישורים המתאימים כדי לנהל אנשים ותהליכים. אם אתה לא סוג הסחבק שיודע להוציא את המידע הזה מאנשים 'על כוס קפה' אז אין לך הרבה מה לעשות חוץ מרילוקיישן או שינוי מקצוע. אבל זה על פניו.

אני סקרן מה אמר אותו מנהל ואיך הוא רואה את המצב. די בטוח שאני יודע את התשובה, אבל ספר לנו בכ"ז.

שעליי היה לעבור ממחלקה למחלקה לשבת עם המנהלי תחומים ולבדוק מה הבעיות שלהם לשקלל הכל ולהציע פתרונות. זה שלא נתנו לי חפיפה -  זה נכון כי ככה אני אלמד הכי טוב שיש את השטח-  מהשטח עצמו . 

אמרתי לו שישבתי עם כמה מנהלים.  וכשהם דיברו איתי הרגשתי שהם מדברים איתי סינית (הם מדברים על תהליכי ייצור בפלדה שאין לי מושג בהם) .

לדוגמא-  ישבתי עם המנהל אריזה והוא הסביר לי איך המחלקה שלו עובדת ומה היא עושה. כששאלתי אותו למה יש בעיה באיזו הזמנה (מתוך לפחות 300 כאלו) הוא הסביר לי שיש בעיה בחלק מסויים שתקוע באיזו מחלקה והוא צריך לעבור תהליך שבנתיים תקוע. כששאלתי אותו מה התהליך?  הוא אמר לי -  יש לך מנהל שהוא 30 שנה במפעל ויודע יותר טוב מכולם.שב איתו שיתן לך רקע על הכל. מה לא ישבת איתו? אמרתי לו שהוא החליט שאני אלמד לבד . בפועל גם לא ממש נתנו לי הזדמנות ללמוד כי הייתי סה"כ חודשיים ופיטרו אותי .וזהו.

המראיין העביר נושא. כנ"ל היה לי בחברה אחרת. אחרי שעברתי מבחני אישיות , אמינות , פסיכוטכני (כמה שעות), ראיון עם קב"ט , ראיון עם מנהלת משאבי אנוש - ישבתי מול המנהלת שאמורה להיות המנהלת שלי בפועל והיא העלתה את הנושא בסוף הראיון  ודיברה עליו במשך 5 דק. אחרי ששאלה אותי אין סוף שאלות כולל סיטואציות מסויימות שהיא רוצה לראות איך אני מתמודד איתן ביומיום.  שאר המראיינים לא ממש עניין אותם. יש אפילו מישהי אמרה שזה לא בסדר מה שעשו אבל פסלה אותי בגלל שיש צורך אנגלית ברמת שיחה מקצועית (מה שאין לי כרגע). 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חודשיים זה משהו שצריך להעלים בקו"ח... מאוד קשה לצאת טוב מהסיפור הזה גם אם אתה בטוח שאתה הכי צודק שבעולם (גם כי מהלים רואים שונה את התמונה מעובדים, וגם כי אף אחד לא ירצה מישהו שיספר אחר כך כמה הוא בתור המנהל המגייס לא מוצלח).

בקיצור - תפנה את הזרקור לאיפה שאתה רוצה.

אם במקרה מישהו "עולה" על זה תתייחס לזה כפרויקט יעוץ שהתחלת ובוטל ולכן אין הרבה על מה להרחיב שם (וזו סיבה שזה לא רשום בקו"ח ולא נתת ממליצים משם)

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, netanel1014 כתב:

הרבה מילים

זו כבר פעם שניה שאתה מתחיל לגולל את כל הסאגה במקום לזקק את התשובה/הצהרה שלך לכמה נקודות מרכזיות. רק על סגנון הדיבור הזה כבר הייתי חושב פעמיים אם לשכור אותך, כי בסופו של דבר התפקיד שלך תומך בהנהלה ואלו צריכים לקבל מידע באופן מהיר וממוקד. אז זה כבר נקודה לשיפור.

נקודה נוספת היא שכולם אשמים חוץ ממך. סבבה, נשמע שבאמת נפלת על כמה טיפוסים בעיתיים, אבל מה שאתה אמור להסיק מזה הוא שלא מצאת את הדרך הנכונה לתקשר איתם ולא שהעולם מסביבך קשוח וחסר צדק ולא נותן הזדמנויות. אני מעריך שאותו מנהל מגייס עלה גם על זה.

כפי שנכתב כאן, הייתי מצניע את החודשיים האלה ומתחיל מדף נקי בראיון הבא. פוטרת מחברת המזון, אתה מחפש את האתגר הבא שלך, ואתה מוכן ללמוד ולהשתפר ולהתאים את עצמך. נסה את הגישה הזאת בפעם הבאה ותראה אם זה יניב תוצאות טובות יותר.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, Derish כתב:

שפוטרת מחברת המזון ומאז אתה מחפש. לא מעניינם מדוע עזבת שם, ואם ישאלו פשוט תגיד שהיו צמצומים.

אם אתה בוחר לספר זו תשובה מעולה, רק קח בחשבון שלגיטימי לבקש כממליץ את המנהל הישיר שלך שם ואז בשניה מבינים ששיקרת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, netanel1014 כתב:

השאלה מה אומרים למראיין ששואל אותי למה אני לא עובד כרגע? 

תשלב את המלחמה בתשובה שלך, כמו שהציע דריש, צמצומים במקום העבודה וגם הצורך להתאוורר טיפה בעקבות המלחמה. לקחת את התהליך באיזי ולמצוא את המקום המתאים ביותר עבורך. (תגיד את זה במילים שלך)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, GTאי כתב:

אם אתה בוחר לספר זו תשובה מעולה, רק קח בחשבון שלגיטימי לבקש כממליץ את המנהל הישיר שלך שם ואז בשניה מבינים ששיקרת.

'המנהל הישיר שלי עזב את החברה זמן קצר אחריי ולא שמרנו על קשר, כך שאין לי את מספר הטלפון האישי שלו'. 

כל מי שעוסק בגיוס עובדים ויש לו קצת שכל יבין את הרמז ויעצור בנקודה הזאת. מי שימשיך ללחוץ - כנראה שעדיף לפות"ש לא לעבוד איתו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להבנתי, 2 דברים שמנהל מגייס לא ירצה לשמוע בראיון, עד כדי פסילה מוחלטת של מועמד גם אם הוא המועמד המושלם לתפקיד:

1. המנהל והתנהלותו הביאו לכישלונך כעובד. (למרות שבפועל זה מה שקורה ברוב המקרים)

למה?

כי כשתמשיך הלאה, הוא לא ירצה שתספר את זה בהקשר שלו.

2. אתה טיפוס דעתן, עומד על שלך, ומאמין שלעשות נכון ומקצועי חשוב יותר מלהסתדר עם כל הגורמים, בייחוד עם המנהל הישיר שלך ושאר המנהלים בארגון. 

למה?

כי רק מנהל בארגון מוסמך לפרש מה מקצועי, מה נכון, ומה חשוב. אתה כולה עובד סתום ת'פה ותעשה מה אומרים לך. רק אל תסבך אותי עם מנהלים אחרים בארגון.

עכשיו, כשאתה בונה את הסיפור שלך לראיונות הבאים, זה שמראיין אותך מפרש אותך דרך המסננת הזו.

תבנה סיפור שיעבור אותה יפה ובאלגנטיות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, netanel1014 כתב:

השאלה מה אומרים למראיין ששואל אותי למה אני לא עובד כרגע? 

איך היחסים שלך עם המנהל הישיר בחברת המזון? הוא ייתן המלצה טובה עליך?

אם כן, אתה אומר שהרגשת שאתה רוצה להתקדם ובחברת המזון לא היה תקן או תקציב והחלטת להתפטר ואז לחפש משרה שבה תמצה את כישוריך. חשוב לתאם עם המנהל הישיר שיתן גרסה מתאימה (שזה בערך מה שספרת פה).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...