Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ במציאת עבודה.

netanel1014

פוסטים מומלצים

אתה יכול להגיד שעברת מתחום המזון למתכת ובגלל שלא היתה שם חפיפה או ליווי שמאפשרים לך ללמוד ולמלא את התפקיד המוסף העדפת לעזוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 18 שעות, Derish כתב:

'המנהל הישיר שלי עזב את החברה זמן קצר אחריי ולא שמרנו על קשר, כך שאין לי את מספר הטלפון האישי שלו'. 

כל מי שעוסק בגיוס עובדים ויש לו קצת שכל יבין את הרמז ויעצור בנקודה הזאת. מי שימשיך ללחוץ - כנראה שעדיף לפות"ש לא לעבוד איתו.

בהחלט יבינו את הארמז ויעצרו, רק שאת העבודה הוא לא יקבל.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, Derish כתב:

המנהל הישיר שלי עזב את החברה זמן קצר אחריי ולא שמרנו על קשר, כך שאין לי את מספר הטלפון האישי שלו'. 

מי שיעורראצלי ספק כבר בראיון העבודה לגבי האמינות שלו לא יעבודאצלי גם אם הוא בעל מקצוע מבריק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאמרתי, יש מעסיקים שלא כדאי לעבוד איתם - למשל כאלה שלא מכבדים את זכותו של המועמד לפרטיות ומצפים שיתן להם דין וחשבון על כל החלטה שקיבל בחייו המקצועיים.

אמנם בישראל להיכנס לרקטום של המועמד נחשב להליך סטנדרטי (יחד עם עוד כמה הרגלי השמה מגונים שלא מבטיחים כלום ושום דבר), אבל עדיין פה ושם יש כמה מעסיקים ששומרים על גבולות גזרה ומתייחסים למועמדים בכבוד, ובהם רצוי להתמקד. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דריש, 

אם אתה מסתיר ממני נידע על המקצועיות שלך או משקר לי חפש מקום אחר.

אם אתה רוצה שאסמוך עליך אז אתה צריך גם לסמוך עליי שאני יודע מה אני מחפש ועם איזה כשלונות אני יכול לחיות בשלום.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בישראל ההצעה של דריש קצת לא מעשית.

כולם בתעשייה מכירים את כולם.

כולם ירימו טלפון למישהו שמכיר מישהו (ממש לא חייב כאן שלושה מישהו) ויאמתו את הפרטים.

ואכן אם יעלה סימן שאלה בנוגע לאמינות, אז המועמד לא יעבור. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אבל יש הבדל בין לדבר עם מישהו שעבד איתו ויתן חו"ד כללית לבין 'תביא לי את המנהל הישיר שלך ואני אוודא איתו כל מילה שאמרת לי'. 

כל מועמד צריך להניח שתהיה איזושהי בדיקת רקע דיסקרטית מאחורי הגב שלו (לא רק בישראל), לכן מועמד חכם יתן מראש רשימת ממליצים ע"מ לשלוט במה שהמעסיק החדש ישמע עליו. אבל אם הוא בוחר שלא לעשות זאת וסיבותיו עמו, זכותו לא להיכנס לתהליך השמה חדש בהנחת אשם ושקרן עד שיוכח אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכותו לבחור לא למסור וזכותי לפסול אותו על הסף בגלל זה.

אל תסתיר אלא תסביר. כשאתה מנסה למנוע מישע רלוונטי רתה נפסל כמעט אוטומטית 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינתי לשאול מועמד מדוע הוא עזב את המעסיק הקודם ואז להחשיב את זה כ'פאק באמינות' אם לא בא לו לענות, גרוע באותה מידה כמו לשאול אישה אם היא מתכננת להביא ילדים בעתיד הקרוב - שאלה חובבנית ומכשילה שאינה מנבאת כלום ומעידה בעיקר על חולשתם המקצועית של המעסיק ושל מחלקת משאבי האנוש שלו. דיון בנושא ההריון כבר הפך להיות לא חוקי ברוב העולם המפותח, מתישהו גם שאלת המעסיקים הקודמים תיכנס לאותו סטטוס. בינתיים לא ברור מי נפגע יותר מהמדיניות הזאת של אשם עד שהוכחה חפותו - המעסיק או המועמד, אבל אני יודע שלא הייתי רוצה להתחיל מערכת יחסים של כמה שנים על בסיס כזה.

כנראה שבגלל זה (בין היתר) אני גר בחו"ל לאחר שלא הצלחתי באופן עקבי לעמוד בסטנדרטים של מיטב מעסיקי ישראל, בעוד שהם לא מצליחים לגייס ובוכים שאף אחד לא מוכן לעבוד יותר. מעניין כמה אלפי מועמדים איכותיים אחרים הכלכלה הישראלית הפסידה על שטויות דומות, וכמה רווח ותועלת הם הביאו במחוזות זרים כתוצאה מכך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני 19 דקות, Derish כתב:

מבחינתי לשאול מועמד מדוע הוא עזב את המעסיק הקודם ואז להחשיב את זה כ'פאק באמינות' אם לא בא לו לענות, גרוע באותה מידה כמו לשאול אישה אם היא מתכננת להביא ילדים בעתיד הקרוב - שאלה חובבנית ומכשילה שאינה מנבאת כלום ומעידה בעיקר על חולשתם המקצועית של המעסיק ושל מחלקת משאבי האנוש שלו.

אין שום קשר בין שתי השאלות, אבל אתה נהנה לחבוט ולהקטין מעסיקים כאילו הזמן שלהם, דעתם על מועמדים, ניסיונם בגיוס, זמן ההכשרה היקר, כולם שווים לתחת.

מבחינתך כל מועמד רשאי לדף נקי בבואו לבקש עבודה ולמעסיקים אין שום זכות לדבר על מה שהיה עד כה.

אז...איך אומרים. לא.

• רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, Derish כתב:

כנראה שבגלל זה (בין היתר) אני גר בחו"ל

אבל הבחור גר בישראל והתשובות שלך לא רלוונטיות בכלל למצבו. אם הוא יקשיב לעיצות שלך, כנראה שישאר מובטל זמן רב.

אם הדיון הזה היה מתקיים בשרשור הרילוקיישן, על ההבדלים בין שוק העבודה הישראלי לשווקים בחו״ל, דעתך ונסיונך היו חשובים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Derish כתב:

דיון בנושא ההריון כבר הפך להיות לא חוקי ברוב העולם המפותח

כי לא רוצים ששיקולי זמינות בשל הריון יהיו חלק מתהליך קבלת ההחלטות, כי לא רוצים לקפח נשים, כי זה אינטרס ציבורי שיהיו ילדים, כי זה אינטרס ציבורי שנשים תועסקנה.

מצב ההעסקה הקודם שלך לא קשור לאינטרס ציבורי או קיפוח. זה מידע רלוונטי בעליל להעסקה שלך, זה לא מידע אישי, פרטי, שהוא כן או לא רלוונטי. זה בבירור מידע רלוונטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, itaysamurai כתב:

אין שום קשר בין שתי השאלות, אבל אתה נהנה לחבוט ולהקטין מעסיקים כאילו הזמן שלהם, דעתם על מועמדים, ניסיונם בגיוס, זמן ההכשרה היקר, כולם שווים לתחת.

מבחינתך כל מועמד רשאי לדף נקי בבואו לבקש עבודה ולמעסיקים אין שום זכות לדבר על מה שהיה עד כה.

אז...איך אומרים. לא.

לא שווים לתחת, אבל מעסיקים נוטים להתנהל בצורה חובבנית ופרובינציאלית, כאילו אנחנו עדיין בשנות השבעים של המאה הקודמת. מתישהו תצטרכו להפנים שאתם לא עושים טובה לאף אחד, ושתעסוקה היא בבסיסה עסקה דו-כיוונית של שירותים תמורת כסף. את מערכת היחסים האישית תפתחו (או שלא) אח"כ, אבל כשמועמד בא להציע לכם שירות השיקול העיקרי צריך להיות הרזומה שלו ולא איך הוא בא לכם בעין. שוב, אין לי בעיה שתמשיכו עם המתודה הנוכחית, אבל אז אל תתלוננו שהכ"א היחיד שנשאר בשוק הוא זה שלמד לעבור את המבחנים הילדותיים שלכם ולא באמת יודע או מעוניין לתת עבודה כשצריך.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אבל הבחור גר בישראל והתשובות שלך לא רלוונטיות בכלל למצבו. אם הוא יקשיב לעיצות שלך, כנראה שישאר מובטל זמן רב.

קודם כל, המצב לא ישתנה אם המועמדים ימשיכו לאפשר למעסיקים להתנהג בצורה כזאת. שנית, בכ"ז עבדתי בכמה תפקידים נחמדים מאד כשעוד גרתי בארץ, פשוט לקח זמן למצוא אותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, Derish כתב:

ושתעסוקה היא בבסיסה עסקה דו-כיוונית של שירותים תמורת כסף.

ובעסק דו כיוונית אינ לא יכול לשאול את נותן השירות על תפוקותיו הקודמות?

אסור לשאול קבלן אילו דירות הוא כבר שיפץ, לראות דוגמאות ואולי גם לדבר עם הלקוחות עם הקודמים?

לפני 3 דקות, Derish כתב:

איך הוא בא לכם בעין

אתה מתלונן על חובבנות, אבל מציע שיטה מאוד חובבנית לבחירת עובדים.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Derish כתב:

לשאול מועמד מדוע הוא עזב את המעסיק הקודם ואז להחשיב את זה כ'פאק באמינות' אם לא בא לו לענות

הדגשתי את החלק הבעייתי.

אני יכול לשאול מעסיק פוטנציאלי על הביצועים שלו או על היבטים מסויימים של מערכת התפעול או הפיננסים - אבל אם הוא בוחר לא לענות אני פשוט ממשיך הלאה ולא מתחיל להוריד לו על זה נקודות. מצד המעסיקים, שני הג'נטלמנים לעיל כתבו באופן די ברור שאם המועמד מסרב למסור להם את כל הביוגרפיה המקצועית שלו כולל פרטי קשר של מנהלים ישירים - זה פוסל את מועמדותו או לפחות מוריד אותו משמעותית בסדר העדיפויות.

אני מבין את הפרספקטיבה שלהם. יש להם עסק לנהל, עשרות אנשים לשלם להם משכורת, כולם זכאים לסביבת עבודה חיובית וצריך לסנן את הסחל'ה שלא יכנס לשם בטעות. אני גם מבין את עלויות ההכשרה והאובדן של עובד מנוסה, בתור מי שניהל עד לאחרונה מחלקת הכשרה טכנית בתאגיד גדול והיה חתום על כל הצעת מחיר ושותף לדאגות של הקליינטים כאשר העובדים הכי איכותיים שלהם היו עוזבים. הכל ברור וחשוב ואני לא ממעיט בערך של מערך השיקולים הזה, אבל זה לא הופך את המתודה של פסילת מועמדים עקב אי-רצון לשתף פרטים מסויימים ללגיטימית או חכמה במיוחד.

אם אתה לא סומך על מישהו, אז תן לו להיכנס לעניינים בהדרגה לפני שתשקיע בהכשרתו, או כמו שעושים בספרד - תתחיל כל חוזה בתקופת 'על תנאי' של שלושה חודשים, במהלכה לשני הצדדים יש אפשרות לפרק את העסקה. יש עוד שלל מנגנונים ושיטות לאבטח את עצמך מבלי לפסול אנשים על הסף או לייצר תחושה של אסימטריות בתהליך ההשמה.

אני חושב שההשוואה לבחירת קבלן שיפוצים אינה במקום, אבל אם נקביל - אז לא מדובר בלשאול אותו על לקוחות קודמים, אלא על להתעקש שיגיד לך איפה הוא קונה את חומרי הבניין שלו וכמה הוא משלם שם. יש דברים שמעסיק או לקוח לא חייב לדעת. אם הקבלן/מועמד רוצה לנדב את המידע תמורת נקודות בונוס - סבבה. אם מועמד לעבודה רוצה לספר על טעויות שעשה בעבר ואיך הן הובילו אותו להשתפר - מצויין. אבל ברמה הבסיסית מגיע לו להימדד על התפוקה ועל איכות העבודה שלו במקום על היסטוריית יחסי האנוש או על החלטות ספציפיות שקיבל.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...