Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ במציאת עבודה.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 5 דקות, Derish כתב:

אני מבין את הפרספקטיבה שלהם

אתה לא מבין אם אתה כותב את זה:

לפני 5 דקות, Derish כתב:

אם אתה לא סומך על מישהו, אז תן לו להיכנס לעניינים בהדרגה לפני שתשקיע בהכשרתו

אם אני לא סומך על מישהו עוד בשלב ההיכרות השטחית, אני לא מתחיל איתו בכלל.

כמו שכתבתי למעלה, לדעתך כל ניסיון תעסוקתי קודם פשוט נמחק בבואך לעבודה חדשה.

זו מחשבה לא ריאלית ונראה לי שאם תצא מהקוביה שלך, תסכים שגם אתה בתור עובד שאפשר להבין שאכפת לו מסביבת העבודה שלו,

לא היית שמח שהיו כל שני וחמישי מנחיתים עליך או על המחלקה שלך כל מיני נסיינים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דריש,  אתה רוצה שאני כמעסיק אהמר עליך כשאתה לא רוצה לאפשר לי לבדוק איך אתה מתפקד במקומות עבודה.

מה הכוונה שאתן לך להיכנס בהדרגה, אתה תעבוד בחודשיים שלושה האלה בחינם או שתעלה לי 70-80 אלף שקל בזמן הזה?

למה שאהמר על זה שלא רוצה שאקבל עליו מידע ושיש לו מה להסתיר ממני?

כמו שאמרת, זו עסקה חפשית של שנח הצדדים. החית קונה רכב משומש שלא מאפשרים לך אפילו לשבת בו שלא לדבר על בדיקה?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עזוב, התעייפתי...

כל ההסתכלות הזאת של 'אתה תעלה לי', כאילו שבזמן הזה אתה לא מקבל שום דבר בתמורה וכולם רק רוצים לדפוק אותך ולהוציא ממך משהו, היא כ"כ מעוותת ששום דיון בפורום לא יוכל לשנות אותה. אם זה העולם בו אתה בוחר לחיות ויש מספיק אנשים סביבך שמוכנים לשתף פעולה - תהנו לכם. אני מקווה שפות"ש יוכל לנחות במקום סימפטי יותר.

פורסם

ההימור הזה עולה לי לא מעט כסף. 

אם אתה הולך למלא לוטו כשהפרס הראשון מיליון שקל אתה תקנה כרטיס ב 100 שקל עם אחוז אחד לזכות או כרטיס ב 100 שקל עם סיכוי של 10% לזכות?

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

אל תסתיר אלא תסביר. כשאתה מנסה למנוע מישע רלוונטי רתה נפסל כמעט אוטומטית 

איך אתה מצפה שאני אסביר לך שהעבודה הקודמת, וואלה המנהלים לא ממש מתים עליי וסביר להניח שיגידו דברים רעים עליי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בדיוק ככה.

לא היתה כימיה ובגלל זה עזבתי אחרי תקופה קצרה אבל אתה יכול לדבר עם המקום הקודם.

תשמע, כשבא אליי מועמד שעבד 5 שנים במקום מסויים ואחר כך עבר עוד 2 מקומות כשבכל אחד היה חודשיים אני אשאל כדי להבין מה הפריע לו/להם אבל בטח שזה לא יפסול אותו אלא יתן לי כלים להבין איך ללהכניס אותו לעניינים ומה מתאים לו.

צריך להבין שזה שלא הסתדרת לא פוסל אותך אלא נותן לי עוד מידע איך "לתפעל" אותך נכון כדי שתצליח.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

בדיוק ככה.

תשמע, כשבא אליי מועמד שעבד 5 שנים במקום מסויים ואחר כך עבר עוד 2 מקומות כשבכל אחד היה חודשיים אני אשאל כדי להבין מה הפריע לו/להם אבל בטח שזה לא יפסול אותו אלא יתן לי כלים להבין איך ללהכניס אותו לעניינים ומה מתאים לו.

צריך להבין שזה שלא הסתדרת לא פוסל אותך אלא נותן לי עוד מידע איך "לתפעל" אותך נכון כדי שתצליח.

אתה מדבר מפוזיציה של מנהל מקצועי שהוא גם המגייס וגם בעל הבית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

וזה עובד גם לצד השני.

העובד רוצה לדעת שיש לו מקום שמתאים לו. 

ולפות"ש, ריאיון עבודה הוא גם תיאום ציפיות. של שני הצדדים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

לפני 29 דקות, פריג'י כתב:

אתה מדבר מפוזיציה של מנהל מקצועי שהוא גם המגייס וגם בעל הבית.

להזכירכם, פות"ש כבר ניסה את הטקטיקה הזאת ובתמורה קיבל שטיפה מהמנהל החדש, שהחליט שהמנהל הקודם צודק והבחור אינו כשיר.

אני חושב שכולנו יכולים להסכים שבמצב הנוכחי עדיף פשוט להעלים את החודשיים האלה מהרזומה. השאלה המרכזית היא איך להציג את העזיבה של מפעל המזון מבלי לעורר את חשדו של המעסיק הבא.

פורסם
לפני 15 דקות, Derish כתב:

להזכירכם, פות"ש כבר ניסה את הטקטיקה הזאת ובתמורה קיבל שטיפה מהמנהל החדש, שהחליט שהמנהל הקודם צודק והבחור אינו כשיר.

הוא צריך לשמוח שלא התקבל למקום כזה. הצלחה של עובד זה קודם כל אינטרס של המעסיק.

כמו שנאמר, זה חייב להתאים לשני הצדדים. עובד שלא מרגיש טוב במקום העבודה הרי יהיה פחות יעיל וממילא לא ישאר הרבה זמן.

לפני 20 דקות, Derish כתב:

איך להציג את העזיבה של מפעל המזון מבלי לעורר את חשדו של המעסיק הבא.

תחושת מיצוי, רצון להתקדם.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

בדיוק ככה.

זורק בחזרה אלייך, לא ויתרתי ונשארתי במקום שנה ולא חודש חודשיים. עדיין חרא מקום ואין סיכוי לממליצים ממנו. מה אז? 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אומר את האמת. 

לא היה לי טוב, משכתי שנה בתקווה שישתפר ועזבתי.

תבינו, זה בסדר גמור לא להסתדר במקום עבודה אחד או שניים. אם זה בכולם זה סיפור אחר.

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

בעשור האחרון עברתי במינימום 10 מקומות עבודה. נוציא לרגע עבודות מזדמנות אלא מקומות עבודה שעברתי בהם ראיונות ומבחנים.

מה אני יכול לעשות חוץ מלשקר?

@Night Driver ?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

תלוי באיזה תפקידים, בן כמה אתה ומה הסיבה (ובהחלט הייתי שואל למה עברת כל כך הרבה)

יש עבודות פרויקטאליות שבסדר לעבור הרבה ויכול להיות שהיו לך קשיי הסתגלות והלכת וטיפלת בעצמך. 

אני יודע שאני עוף מוזר אבל יש לא מעט כמוני שכשמגיע מישהו שאמר הייתי x ואני רוצה לעשות שינוי אני אלחם עליו כדי להעמיד אותו על הרגליים.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

אני יכול לשאול מעסיק פוטנציאלי על הביצועים שלו או על היבטים מסויימים של מערכת התפעול או הפיננסים - אבל אם הוא בוחר לא לענות אני פשוט ממשיך הלאה ולא מתחיל להוריד לו על זה נקודות.

לא יודע מה אתה עושה, אבל אם זה רלוונטי לתפקיד, אז אני מוריד לו נקודות. כמו שאמרת, שוק חופשי, אז תוריד ניקוד על מה שתרצה. 

אני בטח אוריד למעסיק ניקוד אם הוא לא יהיה ישר איתי למה שני העובדים הקודמים לי לא שרדו שנה בתפקיד (מקרה שהיה באמת).

אבל זה לא הופך את המתודה של פסילת מועמדים עקב אי-רצון לשתף פרטים מסויימים ללגיטימית או חכמה במיוחד.

הכל תלוי אילו פרטים, לא?

אני רוצה לעבוד עם אנשים ישרים, כמעסיק וכמועסק. אני תמיד אעדיף לקחת אדם ישר שמספר על הכשלונות שלו כשהוא מסתכל לי בלבן של העיניים, מאשר מישהו שרוצה לכסות עליהם. שוב, גם כמעסיק וגם כמועסק.

תתחיל כל חוזה בתקופת 'על תנאי' של שלושה חודשים, במהלכה לשני הצדדים יש אפשרות לפרק את העסקה.

אני לא מכיר את החוקים בספרד, אבל מה הבעיה לפרק את העסקה מתי שרוצים?

אבל ברמה הבסיסית מגיע לו להימדד על התפוקה

ברמה הבסיסית, ריאיון עבודה נועד לקבוע אם אני רוצה להעסיק את העובד. לבחירה שגויה יש מחיר בעלות וזמן, והוא לא מבוטל. מה שאתה אומר זה "תן צ'אנס, ואז תראה. מה יש להפסיד?".

אז זהו, יש הרבה מה להפסיד, דרך אגב, גם למועסק, שנאלץ ללכת הביתה אחרי זמן קצר. רק שאצלו המחיר הוא גם נפשי.

בתאריך 20.6.2025 בשעה 13:46, netanel1014 כתב:

כרגע אני מחפש עבודה. הייתי ממוין לכמה תפקידים רציניים. תפקיד אחד כלל 3 ראיונות עבודה . בראיון האחרון המנהל שרואיינתי מולו שאל למד פיטרו אותי ואמר  שזה היה בצדק והסביר את דעתו בקצרה. 

כנ"ל במפעל אחר שכלל גם מבחנים פסיכוטכניים שעברתי בהצלחה.. בקיצור אני דיי אובד עצות. מה ניתן לעשות? אשמח לשמוע את דעתכם. ומה לעשות בראיונות ?

העובדה שאתה מתקדם בשלבי המיון מוכיחה שאתה כנראה מתאים, על פניו, לתפקידים להם אתה פונה.

יש לי הרגשה, לא מבוססת (לפי איך שאתה כותב) שקיבלת מכה מסויימת לביטחון העצמי, וזה אולי משתקף בריאיון האישי (שדרך אגב, הוא אחד הכלים הכי חובבניים שאפשר להעלות על הדעת).

אתה אומנם צעיר, אבל יש את https://www.jobhub-pro.com/

זה כמו מרכז אימון לחיפוש עבודה, שעוסק באנשים שהם הרבה פחות ברי העסקה ממך. מלמדים שם לא רק איך לחפש עבודה אלא גם מאמנים אותך לריאיונות, מלמדים אותך איך לשווק את עצמך במדיות השונות, ובעיקר, עוזרים לך לעבוד בלחפש עבודה, בסביבה של עשייה וחברה. שוב, אני לא יודע אם זה רלוונטי לגיל שלך, אבל זה מקום שיכול להרים אותך מבילבול לעשייה. זה או משהו דומה.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...