Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

שמע, אין לי איך להתמודד עם טיעון מנצח של "אין לך רכב חשמלי, משמע כול מה שאתה אומר לא רלוונטי, סה טו"

מבין אותך. גם לי אין דרך להתמודד עם "אלו המספרים שאני מריץ". 

לפני 4 שעות, guy.a כתב:

מספיק לראות כמה כסף הפסיד לקוח שרכש קיה EV6 GT LINE לפני שנתיים, ב 300,000 ש"ח. היום היא נמכרת ב 220000 ש"ח, זאת אומרת, מי שקנה לפני שנתיים, יכול למכור את הרכב היום ב 150000 ש"ח. הוא הפסיד 5000 ש"ח בחודש רק על פחת.

ללא ספק, דוגמא מייצגת את השוק, ועם עומק היסטורי שניתן להסיק ממנו מסקנות. בחייאת. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 7 שעות, levy כתב:

תלוי כמה אתה נוסע? אני חסכתי על דלק כבר 35000 שקל, זה לא מעט

עלות התקנת עמדה טעינה תלויה במיקום החניה הפרטית והתוואי אבל לאורך זמן זה מחזיר את עצמו מול הוצאות הדלק.

אנשים נוטים להתעלם מהעלות הכרוכה בשינוי רשת החשמל הביתית לתלת פאזית. מרבית הבניה הותיקה משתמשת ברשת חד פאזית, שידרוג לתלת פאזית הוא ענין של עשרות אלפי שקלים. טעינה בחד פאזית אפשרית אמנם, אבל היא מעמיסה לא מעט על הרשת הקיימת, ובטעינת רכב היא איטת להחריד. 

לפני 6 שעות, motior כתב:

לא ברור לי על סמך איזה נתונים הגיעו למסקנה הזאת.  אני גר במרכז כפר סבא. יש בסביבתי לא מעט בניינים ישנים שאין להם חניה כלל או שיש להם חניה רק לחלק מהדירות ובכל זאת נראה (לפי כמות המכוניות החונות ברחוב) שלרוב הדיירים יש מכוניות.
יש גם בנינים כמו זה שאני גר בו שיש חניה לכל דירה אבל התשתית בעייתית ואני בספק גדול מאוד אם אפילו חצי מהדיירים יוכלו להקים עמדות טעינה.
 אני מניח שהמצב דומה ברוב מרכזי הערים הגדולות - במקומות בהם יש בניינים ישנים.  

אתה צודק, הנתון הזה לפיו לרוב מוחלט מבעלי רכב יש אפשרות להתקנת עמדת טעינה, הוא פשוט מופרך. מרבית התושבים בעלי כלי רכב גרים בדירות, מרבית הבניה הישנה נטולת חניה צמודה, תשתית החשמל בבניה הישנה היא לרוב חד פאזית וגם בבתים פרטיים לחלק נכבד אין חניה צמודה. 

לפני 4 שעות, levy כתב:

הריגולציה האירופאית הולכת ומחמירה עם השנים,תמיד מנסים בריגולציה להחמיר יותר אבל הם מתמתנים, לאורך השנים רוצים להגיע למצב שיצא 0 זיהום מהאגזוז.

יכול להיות שתהיה דחיה קלה אבל לא יהיו הקלות.

להיפך יתכן ויפעילו לחץ על ישראל להתחיל להעניש את בעלי רכבי הבנזין, האוצר שקל את זה.

אני מעולם לא עמדתי בתור.

גם אם אתה רואה שכל העמדות תפוסות אתה ממשיך לאיזור אחר.

אתה מייחס לממשלה כאן מודעות סביבתית וזה יפה, אבל טיפונת תמים. בינתיים מגרדים באוצר יותר את הראש מאיפה להביא את הכסף שנעלם לו מאובדן הבלו על דלק פוסילי, קצת פחות מנתוני זיהום האויר. כל האגרות שבצנרת והן כבר בדרך,  נועדו לפצות על אובדן ההכנסות כתוצאה מהמעבר לרכב חשמלי. חשבת פעם למה בניגוד לשאר העולם ההנחה במיסוי רכב חשמלי הולכת ומצטמצמת אצלנו, למה כל המתנות שמעניקות מדינות שונות באירופה למי שעובר לרכב חשמלי, לרבות סיבסודו באלפי דולרים, נשמעות אצלנו כמו בדיחה גרועה ? לגבי התור, לא יודע, לי אין ולא יהיה רכב חשמלי. שמח בשבילך שאין לך בעיה עם זה. שכן שקנה לפני מספר שבועות וולוו EX 30 מספר לי שנמאס לו להיות משועבד לטעינה, בין בבית בין בחוץ, הענין הזה של טעינת אנרגיה שבעבר בכלל לא היווה חלק משיקוליו אם מתי ולמה, היום זה סיפור אחר לגמרי. ברגע שמדובר במישהו שיציאותיו מהבית עלולות להיות פתאומיות ובהתראה מאוד קצרה, כמו אותו שכן, ענין הטעינה הופך להיות קריטי. אגב את האוטו הוא מאוד אוהב, גם אני אחרי שעשיתי סיבוב.

• אהבתי 5
פורסם

הזוי מאיפה הקשקוש הזה שלרוב בעלי הרכבים בישראל יש חניה פרטית שעליה אפשר להתקין עמדת טעינה. לא צריך שום מחקר רק זוג עיניים תקינות שרואות איך בכל עיר רבע מרכזית רחובות של בתי מגורים מלאים ברכבים של אותם דיירים שאין להם חניה פרטית. לפי הנתון הזה הרחובות היו אמורים להיות ריקים מרכבים חונים, רק באזורים מסחריים הייתי צריך לראות כאלה ולא בכל פאקינג חור אפשרי ועל כל סנטימטר רבוע כי רוב הבניינים והדירות לא באמת באים עם חניה פרטית לכל משפחה כמו שקורה בפועל. 

עוד אנקדוטה, כל מי שחיפש לשכור דירה בכל עיר כלשהי רואה כמה אופציות של דירות ללא חניה יש לעומת האלה שכן מגיעות עם חניה. בערך פי כמה וכמה יותר אופציות כאלה. גם כל מי שמסתובב ברחוב טיפוסי ומסתכל על בניינים רואה עד כמה רובם הגדול מגיע ללא חניה ולכן הרכבים של הדיירים ממלאים את הרחובות הסמוכים. הטיעון הזה מופרך ברמות.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 6 שעות, motior כתב:

לא ברור לי על סמך איזה נתונים הגיעו למסקנה הזאת.  אני גר במרכז כפר סבא. יש בסביבתי לא מעט בניינים ישנים שאין להם חניה כלל או שיש להם חניה רק לחלק מהדירות ובכל זאת נראה (לפי כמות המכוניות החונות ברחוב) שלרוב הדיירים יש מכוניות.
יש גם בנינים כמו זה שאני גר בו שיש חניה לכל דירה אבל התשתית בעייתית ואני בספק גדול מאוד אם אפילו חצי מהדיירים יוכלו להקים עמדות טעינה.
 אני מניח שהמצב דומה ברוב מרכזי הערים הגדולות - במקומות בהם יש בניינים ישנים.  

פורום סמנכ״לי הכספים המדובר עבד הרבה עם הלמ״ס, משרד התחבורה ומשרד הבינוי והשיכון לקבל נתונים.
פרט למספר זעיר של פרוייקטי יוקרה שרובם בת״א עצמה, מאז 1990 יש חניה מוקצה לכל דירה שנבנתה מאז. כיון שאז אוכלוסיית המדינה היתה קצת פחות מחצי ממה שהיא היום, ליותר מחצי יחידות הדיור בארץ יש חניה (וכ-11% גרים בצמוד קרקע), והאחוז גדול יותר כשסופרים את פרוייקטי הפינוי-בינוי לבניינים רבים משנות ה-60 וה-70.

נכון, זה לא פותר את הבעיה לכולם -- יצטרכו גם מגוון של פתרונות טעינה למי שאין לו חניה.
למשל, בבריטניה חברת הטעינה הציבורית הגדולה ביותר (שנקנתה ע״י Shell) מתקינה מטענים ציבוריים בעמודי תאורה, בלי שזה דורש חיווט מחדש או חפירות -- יחד עם הסבת התאורה ללדים חסכניים יש תשתית חשמל מספיקה. אין כמובן עמוד חשמל ליד כל מכונית -- אבל לא צריך. לילה של טעינה איטית מכסה כמה ימים של נסועה יומית לכמעט כל הנהגים שגרים בעיר.
ויש יותר ויותר (וצריך עוד) עמדות ציבוריות במקומות שאנשים ממילא נמצאים בהם שעתיים או יותר, כמו מרכזי קניות, מרכזי בידור, חדרי כושר וכו׳. רכב שיכול לטעון ב-22kW, ויש יותר ויותר דגמים כאלה, יכול בשעתיים לכסות נסועה ממוצעת של חמישה ימי עבודה בארץ.

לגבי התשתית -- אין שום בעיה, אם טוענים בלילה, כשבד״כ לא מפעילים מספר צרכני חשמל גדולים בו זמנית. זה יהיה נכון עד שמשהו כמו 70% מהאוכלוסיה יהיו עם חשמליות -- והם יהיו, לא תהיה להם ברירה, כי אף אחד לא ייצר רכב בע״פ רק עבור ישראל.

כבר היום אחוז הרכב החשמלי מסה״כ החדשים שנקנו היה 25% שנה שעברה, יותר מרוב מדינות אירופה כולל העשירות; זה ירד ל-18% ב-4 חודשים הראשונים של 2025, עקב העלאת המיסוי -- אבל גם זה עדיין די קרוב למצב באירופה, ושוק ה-PHEV די יציב עם 6%. כיון שהם לא מקבלים שום הטבת מס -- זה כנראה משתלם, ואנשים טוענים אותם ביומיום, אחרת היו קונים היברידי רגיל שיותר זול.

אז נכון, מס הנסועה היה עלול להשפיע קצת לרעה, אבל להבנתי כרגע מוקפא כי מעדיפים לעשות במקומו מס גודש, שיחול על כל כלי הרכב.
המחיר של חשמליות ממשיך לרדת בהתמדה, מתחיל להיות בעולם (ולכן תוך שנה-שנתיים גם כאן) היצע של כל מגוון הגדלים והדגמים, וגם זה יביא לאימוץ מוגבר. אגב, המצב כאן מבחינת היצע דגמים טוב בערך פי 2-3 מאשר בארה״ב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, PinkDolphin כתב:

ה-T03 נחותה בכל פרמטר חוץ ממחיר... פחות מקום לנוסעים, למטען, טעינה חלשה, וזכיון הייבוא עבר לפני פחות משנה מיבואן אופנועים גרוע לסמל״ת.

היא גם לא נבחנה ב-Euro NCAP, בעוד על BYD שלוקחים את אירופה מאד ברצינות (עומדים לפתוח מפעל ייצור שם) אפשר לסמוך שידאגו לזה

בזמן ש-BYD עומדים לפתוח ייצור באירופה, הליפמוטור T03 כבר מיוצרת בפולין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Doron_Z כתב:

הזוי מאיפה הקשקוש הזה שלרוב בעלי הרכבים בישראל יש חניה פרטית שעליה אפשר להתקין עמדת טעינה. לא צריך שום מחקר רק זוג עיניים תקינות שרואות איך בכל עיר רבע מרכזית רחובות של בתי מגורים מלאים ברכבים של אותם דיירים שאין להם חניה פרטית. לפי הנתון הזה הרחובות היו אמורים להיות ריקים מרכבים חונים, רק באזורים מסחריים הייתי צריך לראות כאלה ולא בכל פאקינג חור אפשרי ועל כל סנטימטר רבוע כי רוב הבניינים והדירות לא באמת באים עם חניה פרטית לכל משפחה כמו שקורה בפועל. 

עוד אנקדוטה, כל מי שחיפש לשכור דירה בכל עיר כלשהי רואה כמה אופציות של דירות ללא חניה יש לעומת האלה שכן מגיעות עם חניה. בערך פי כמה וכמה יותר אופציות כאלה. גם כל מי שמסתובב ברחוב טיפוסי ומסתכל על בניינים רואה עד כמה רובם הגדול מגיע ללא חניה ולכן הרכבים של הדיירים ממלאים את הרחובות הסמוכים. הטיעון הזה מופרך ברמות.

הסיבה לגודש שאתה רואה ברחובות הוא כי למשקי בית רבים מאד יש 2 רכבים.
ואין סיבה להסיק מסקנות מתוך אנקדוטות של מה שאתה רואה. יש נתונים.
ל-74% ממשקי הבית יש מכונית אחת לפחות, ול-26% יש שתי מכוניות או יותר, נכון לשנת 2022 (ואגב, המספרים היו דומים מאד כבר ב-2018).
ראה במסמך של הלמ״ס כאן
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2024/175/15_24_175b.pdf
סוף עמוד 8 ותחילת עמוד 9.
זה יצטמצם עם שיפור בתחב״צ (רק״ל ומטרו), אבל נכון, בשלבים ראשונים הרוב יחזיקו רק חשמלית אחת  במקביל לבע״פ אחת -- אבל יעשו עליה את רוב הנסועה. כך ניראה מודל האימוץ בחו״ל. אף משק בית כמעט לא יחליף בבת אחת שני רכבי בע״פ בשתי חשמליות.

לגבי ״כל מי שחיפש לשכור דירה בכל עיר כלשהי״ -- עוד אנקדוטה לא מגובה. ממש לא נכון לעיר בה אני גר, נתניה. 250000 תושבים.
בעיר והסביבה יש כרגע 1296 דירות ובתים להשכרה (לא ספרתי סאבלטים, מרתפים ודירות נופש), 852 מתוכם עם חניה (66%).

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 26 דקות, PinkDolphin כתב:

מאז 1990 יש חניה מוקצה לכל דירה שנבנתה מאז. כיון שאז אוכלוסיית המדינה היתה קצת פחות מחצי ממה שהיא היום, ליותר מחצי יחידות הדיור בארץ יש חניה (וכ-11% גרים בצמוד קרקע), והאחוז גדול יותר כשסופרים את פרוייקטי הפינוי-בינוי לבניינים רבים משנות ה-60 וה-70.

יש פער גדול בין "יותר מחצי" לבין 85-90% וגם לרבים מאלה שיש חניה אין אפשרות אמיתית להתקנת עמדת טעינה.

לפני 28 דקות, PinkDolphin כתב:

זה יהיה נכון עד שמשהו כמו 70% מהאוכלוסיה יהיו עם חשמליות -- והם יהיו, לא תהיה להם ברירה, כי אף אחד לא ייצר רכב בע״פ רק עבור ישראל.

האמת שקשה לי מאוד להאמין ש*כל* המכוניות בעולם יהיו חשמליות אי פעם. כבר לפני 5 שנים היו פה אנשים שניבאו שעוד מעט כל המכוניות יהיו חשמליות. בינתיים תאריכי היעד של יצרניות הרכב למעבר לייצור חשמל בלבד מתרחקים. באפריל 23 ביקרתי בדרום איטליה ולאור מצב החניות שם תהיתי איך הם יכולים לעבור לרכב חשמלי במספרים גדולים... 
אבל אני מקווה שנחייה ונראה. אולי אתבדה ואולי לא.

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 19 דקות, PinkDolphin כתב:

הסיבה לגודש שאתה רואה ברחובות הוא כי למשקי בית רבים מאד יש 2 רכבים.
ואין סיבה להסיק מסקנות מתוך אנקדוטות של מה שאתה רואה. יש נתונים.
ל-74% ממשקי הבית יש מכונית אחת לפחות, ול-26% יש שתי מכוניות או יותר, נכון לשנת 2022 (ואגב, המספרים היו דומים מאד כבר ב-2018).
ראה במסמך של הלמ״ס כאן
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2024/175/15_24_175b.pdf
סוף עמוד 8 ותחילת עמוד 9.
זה יצטמצם עם שיפור בתחב״צ (רק״ל ומטרו), אבל נכון, בשלבים ראשונים הרוב יחזיקו רק חשמלית אחת  במקביל לבע״פ אחת -- אבל יעשו עליה את רוב הנסועה. כך ניראה מודל האימוץ בחו״ל. אף משק בית כמעט לא יחליף בבת אחת שני רכבי בע״פ בשתי חשמליות.

לגבי ״כל מי שחיפש לשכור דירה בכל עיר כלשהי״ -- עוד אנקדוטה לא מגובה. ממש לא נכון לעיר בה אני גר, נתניה. 250000 תושבים.
בעיר והסביבה יש כרגע 1296 דירות ובתים להשכרה (לא ספרתי סאבלטים, מרתפים ודירות נופש), 852 מתוכם עם חניה (66%).

לא זאת לא הסיבה. חלקם אולי רכבים שניים של משפחה נכון אבל אני ממש ממש בספק שזה רוב הרכבים ברחובות. הרבה מהם אלה רכבים של צעירים או זוגות צעירים ללא ילדים שמתגוררים בדירות שכורות או הרכב היחיד של המשפחה, במיוחד במרכז לא חסרות כאלה. 

וכן בסיבוב ברחוב טיפוסי שהוא לא שכונה חדשה, הרוב המוחלט של הבניינים מגיעים ללא חניה אבל עזוב אנקדוטות של רחובות טיפוסיים. בפועל המונים של רכבים חונים בחוץ בכל פינה אפשרית ברחובות מגורים ורובם המוחלט הם לא רכבים של אורחים אלא של דיירים.

כל אותם אנשים לא יכולים להתקין עמדות טעינה עבור הרכב שלהם, כל אותם אנשים לא צפויים לעבור לחשמלית any time soon ואפילו אתה כבר מכיר בזה שאנחנו מדברים על שנת 2040 ומעלה עד שבפועל תכנס תקנה שאוסרת למכור רכבים כאלה אז מה כל הדיון הזה משנה. עד שנגיע לשם אלוהים יודע מה יקרה לתחום ולענף ואיפה נהיה. 

• אהבתי 1
פורסם

עם זמני טעינה מהירה שרק הולכים ומשתפרים ובסוף גם רכב ממוצע יוכל לספק טווח של 500-600 ק"מ, לא רואה חובה שלכל אחד תהיה עמדת טעינה צמודה. 10-15 דקות טעינה פעם במספר ימים זה כלום ושום דבר וזה לא הגורם שימנע מאנשים את היכולת לעבור לרכב חשמלי. הרי בסוף, למעט אולי טיפולים וכו', המדינה תדאג שהרכב החשמלי יעלה לנו כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית ואולי אף יותר עם המעבר לשיטת חישוב באמצעות מס נסועה. 

מה שכן, אני חושב שהתהליך ייקח הרבה יותר זמן ממה שהרגולטורים באירופה חושבים, ייקח עוד לא מעט זמן עד שהיצרנים יוכלו בכלל לספק חשמלית לכל דורש. מכאן סביר להניח כי חלק מהתקנות ההזויות של האיחוד (שהרס את תעשיית הרכב האירופית שחלקה לא תשרוד כנראה) יאלצו להידחות או לסגת לאחור.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, madmaxx כתב:

עם זמני טעינה מהירה שרק הולכים ומשתפרים ובסוף גם רכב ממוצע יוכל לספק טווח של 500-600 ק"מ, לא רואה חובה שלכל אחד תהיה עמדת טעינה צמודה. 10-15 דקות טעינה פעם במספר ימים זה כלום ושום דבר וזה לא הגורם שימנע מאנשים את היכולת לעבור לרכב חשמלי. הרי בסוף, למעט אולי טיפולים וכו', המדינה תדאג שהרכב החשמלי יעלה לנו כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית ואולי אף יותר עם המעבר לשיטת חישוב באמצעות מס נסועה. 

הבעיה היא שמס נסועה(15 אגורות לק"מ) + טעינה מהירה בתחנות ציבוריות בלבד(סביב ה-2 שקל לקוטש) הופכים את עלות הנסיעה ליקרה יותר מאשר רוב הרכבים המודרנים, על מנת שזה יהיה שווה ערך לרכב היברידי אפילו, תצטרך הורדה רצינית מאוד במחיר הטעינה במחירי תחנות הדלק. 

האם זה יכול לקרות? לא יודע. 

אני גם שם בצד את העובדה שטעינה בעמדות ציבוריות מהירות בלבד בטח מורידה משמעותית את אורך החיים של הסוללה

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

הבעיה היא שמס נסועה(15 אגורות לק"מ) + טעינה מהירה בתחנות ציבוריות בלבד(סביב ה-2 שקל לקוטש) הופכים את עלות הנסיעה ליקרה יותר מאשר רוב הרכבים המודרנים, על מנת שזה יהיה שווה ערך לרכב היברידי אפילו, תצטרך הורדה רצינית מאוד במחיר הטעינה במחירי תחנות הדלק. 

האם זה יכול לקרות? לא יודע. 

אני גם שם בצד את העובדה שטעינה בעמדות ציבוריות מהירות בלבד בטח מורידה משמעותית את אורך החיים של הסוללה

נסיעה ברכב חשמלי עולה 11 אג לקילומטר עם מס נסועה 26 אג לקילומטר 

עבור גיפ בנזין שעושה 1:10 עולה 10 קילומטר 7 שקל

עבור חשמלי 10 קילומטר עולה 2.6 שקל

כלומר הבנזין יקר יותר בכמעט פי 3

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

עיקר הבעיה כיום לפי מה שאני רואה בשטח זה לא מספיק עמדות טעינה בכול מקום, בעיקר למי שאין בבית, ורכבי בנזין שמחנים במקומות טעינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 34 דקות, yulianx כתב:

עיקר הבעיה כיום לפי מה שאני רואה בשטח זה לא מספיק עמדות טעינה בכול מקום, בעיקר למי שאין בבית, ורכבי בנזין שמחנים במקומות טעינה.

קצב הקמת העמדות אכן לא עומד בקצב האימוץ של החשמליות (ואא״ט, גם לא בתוכניות המוצהרות של משרד האנרגיה מ-2020).
בעיה משמעותית נוספת היא שלמרות שנצבר הרבה נסיון בעולם ב-10 שנים מאז 2010, משרד האנרכיה התעלם ממנו.
ארה״ב היתה מלאה ב-2020 בעמדות ציבוריות לא-תקינות, כי הממשלות (למשל בקליפורניה) נתנו סובסידיה להקמה בכל מקום, בלי לבדוק שהתעבורה במקום מצדיקה עמדה, ללא התניה של באחוז הזמן בו העמדות תקינות, בלי הקצאת כספים לתחזוקה, ובלי לחייב שבכל עמדה יהיה אפשר לשלם בכרטיס אשראי ללא מנויים, הירשמות מראש, אפליקציות או צ׳יפים -- כפי שאפשר בכל תחנת דלק). במיוחד כשיש מחסור כללי בעמדות, חוסר הנוחות בשלל המנויים שצריך לעשות מראש ממש פוגמת באימוץ. אגב, ארה״ב למדה מהנסיון, וגם כמה מדינות וגם פרוייקט NEVI הפדרלי כן מחייב למשל קורא כרטיסי אשראי; כך גם בבריטניה ועוד כמה מדינות.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, levy כתב:

עבור גיפ בנזין שעושה 1:10 עולה 10 קילומטר 7 שקל

עבור חשמלי 10 קילומטר עולה 2.6 שקל

לא כל כך פשוט.

רכב היברידי עושה 1:20, 3.5 ש"ח ל 10 ק"מ.

גם לא כולם יכולים להטעין לפי מחיר ח"ח, הרוב לא יכולים. רק מי שיש לו מונה חשמל פרטי יכול להטעין ישירות דרך ח"ח.

אני גר בבית משותף, כמו הרוב, ללא גישה למונה פרטי בחניה, ועד בית לא מאשר להתחבר באופן פרטי ללוח חשמל של הבניין.

יש חברה שמספקת שירותי טעינה (ועד בית מחייב טעינה דרך חברה, אין דרך אחרת)  86 אג' בלבילה ו- 1.5 ש"ח ביום.

ק"מ ברכב חשמלי עולה לי 15 אג' + 15 אג' ממס הנסוע - 3 שקל ל 10 ק"מ.

אז בשביל מה אני אסבול ממגבלות של רכב חשמלי, ביטוח יקר וירידת ערך גבוה? בשביל חסכון(לא בטוח שיש כזה בכלל) של 50 שקל בחודש?

ויקבל תוספת ירידת ערך הרכב של 500 שקל בחודש :) 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 40 דקות, EvGriga כתב:

לא כל כך פשוט.

רכב היברידי עושה 1:20, 3.5 ש"ח ל 10 ק"מ.

גם לא כולם יכולים להטעין לפי מחיר ח"ח, הרוב לא יכולים. רק מי שיש לו מונה חשמל פרטי יכול להטעין ישירות דרך ח"ח.

אני גר בבית משותף, כמו הרוב, ללא גישה למונה פרטי בחניה, ועד בית לא מאשר להתחבר באופן פרטי ללוח חשמל של הבניין.

יש חברה שמספקת שירותי טעינה (ועד בית מחייב טעינה דרך חברה, אין דרך אחרת)  86 אג' בלבילה ו- 1.5 ש"ח ביום.

ק"מ ברכב חשמלי עולה לי 15 אג' + 15 אג' ממס הנסוע - 3 שקל ל 10 ק"מ.

אז בשביל מה אני אסבול ממגבלות של רכב חשמלי, ביטוח יקר וירידת ערך גבוה? בשביל חסכון(לא בטוח שיש כזה בכלל) של 50 שקל בחודש?

ויקבל תוספת ירידת ערך הרכב של 500 שקל בחודש :) 

לדעתי הועד לא קובע, אתה רק צריך להודיע להם,זה מה שעשיתי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...