Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, levy כתב:

אם לא 2030 אז 2031 אבל זה יקרה,ישראל מחויבת להפחתת זיהום האוויר.

שרוב השוק יהיה חשמלי אז הסוחרים יסרבו לבנזין

אז לא 31 תנסה אולי 41 ועד אז מי יודע מה יקרה, אולי בכלל הכיוון ישתנה למימן.

בקיצור כל התחזיות האלה כרגע הם דיבורים באוויר, כשטסלה יצאה בזמנו ונחשבה למהפכה כל העולם ואשתו כבר היו בטוחים במיליון אחוז שב 2025 ברורררר שהכל חשמלי ורק כמה גרוטאות ישנות ירוצו על בנזין. בפועל הסגמנט הכי חזק היום זה היברידיות ורכבי בנזין ממשיכים להימכר בכיף לקהל יפה של לקוחות בזמן שהמהפכה החשמלית מתעכבת ונדחית ויצרניות ממשיכות לדחות ולדחות את היעדים שלהן לזמן לא ידוע לחשמול מלא של הליינאפ שלהן שהבטיחו עוד ממזמן שיקרה.

אז בקיצור, לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות מפוצצות לאף כיוון.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Doron_Z כתב:

אז לא 31 תנסה אולי 41 ועד אז מי יודע מה יקרה, אולי בכלל הכיוון ישתנה למימן.

בקיצור כל התחזיות האלה כרגע הם דיבורים באוויר, כשטסלה יצאה בזמנו ונחשבה למהפכה כל העולם ואשתו כבר היו בטוחים במיליון אחוז שב 2025 ברורררר שהכל חשמלי ורק כמה גרוטאות ישנות ירוצו על בנזין. בפועל הסגמנט הכי חזק היום זה היברידיות ורכבי בנזין ממשיכים להימכר בכיף לקהל יפה של לקוחות בזמן שהמהפכה החשמלית מתעכבת ונדחית ויצרניות ממשיכות לדחות ולדחות את היעדים שלהן לזמן לא ידוע לחשמול מלא של הליינאפ שלהן שהבטיחו עוד ממזמן שיקרה.

אז בקיצור, לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות מפוצצות לאף כיוון.

מימן מת

המיליארדים שטויוטה השקיעה ירדו לטמיון.

היברידיות יש רק 2 מותגים שהוכיחו את עצמם זה טויוטה ויונדאי אבל הרבה תחרות אין ביניהם.

מי שנוגס בהיברידיות זה הסיניות פלאגאין.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

גם סיניות היברידית זה עדיין היברידי. השוק הזה חם מתמיד וכן הסיניות גם הכניסו לשם דריסת רגל כי הן לא רוצות להישאר מאחור.

בנוגע למימן, לא הייתי מזלזל בטויוטה. נחיה ונראה לאן זה יתפתח. כרגע הכל פתוח לכל כיוון זה מה שאני אומר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כדי להפיק מימן צריך להשקיע יותר הספק מאשר להטעין סוללה ולכן זה מת.

הדור חדש של סוללות סודיום בפתח ומתבצע המון מחקר על סוללות שמשפר אותם כל הזמן.

טויוטה פחדה כל השנים מהפלג אין היא ידעה שהפלאג אין יגרום לך לקנות עמדת טעינה ותילמד לטעון ואז תגיד לעצמך למה לטעון סוללה קטנה, אטען סוללה גדולה ואעבור לחשמלי ובעצם תפלאגאין תחווה

מה זה רכב חשמלי.

טויוטה העדיפה להמשיך למכור לך מנוע בנזין וסוללה פיצפונת.

אני מסתכל על השכן שלי שקנה פלאגאין סיני, כל יום נימצא בטירטור טעינה כי הוא חושש להיכנס לתחנת דלק בסוף זה יעבור לו ולעוד הרבה ויעבור לחשמלי.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

זה לא בהכרח יעבור לו וזה לא בהכרח מטריח אותו יותר מאשר מטריח אותו לחבר טלפון לשקע בלילה והיתרון של להפטר מהחרדת טווח שווה לו את זה לנסיעות הארוכות שמזדמנות לו.

בשורה התחתונה יש רגולציה מטורפת ותקנות זיהום קשות שמחמירות יותר ויותר כבר שנים שכל המטרה שלהן זה לדחוף חזק לחשמול מלא ועם כל זה ועם כל התחזיות הכל כך אופטימיות -  הבנזין חי ובועט וחזק מתמיד (בין אם בתצורה היברידית או קלאסית)

מעניין אותי איפה החשמל היה היום בשוק חופשי ללא הטיות או רגולציות… בתחושה שלי  אם זה המצב שלו היום תחת הרגולציה, בלי זה ובשוק חופשי הוא היה היום במקום רע מאוד. 

אז אולי הרגולטור דוחף לזה אבל המציאות רחוקה מלהתאים לזה כפתרון יחיד ובלעדי וכמו שזה נראה אלא אם כן יכפו כבר על אנשים בכוח - המציאות של זה כפתרון יחיד לא הולכת להתאים לזה לעוד הרבה שנים. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

הופ הופ טרללה, BYD פותחת חזית חדשה:

BYD SEALION7

ואוו... טיפול כל שנתיים או כל 30,000 ק"מ... פיזדייצ, זה חתיכת מרווח שמעולם לא שמעתי עליו.

מדהים.

גם אחריות של 6 שנים על הרכב היא אחריות יפה מאוד (אני זוכר שפעם אחריות של 5 שנים נחשבה למקסימום והייתה מכובדת מאוד בפני עצמה ופה זה יותר), ואחריות של 8 שנים על הסוללה גם מכובדת מאוד... באמת כל הכבוד ל- BYD.

כנראה שכשממשלה קומוניסטית מסבסדת אותך זה יותר קל לתפוס נתחי שוק ולהיות זול (גם דרום קוריאה סיבדה בכבדות את קיה ויונדאי בזמנו).

עכשיו נשארת רק השאלה של ירידת הערך הישראלית של הרכב בשוק המשומשות, כי על פניו נראה שאפשר להרביץ בו 8 שנים או עד 200,000 ק"מ ואז להיפטר ממנו ומכל הצרות באם יקרו ולהעביר אותו למישהו אחר.

האחריות כמקובל ב BYD – אחריות מלאה ל- 6 שנים או 150.0 א' ק"מ, אחריות לסוללה 8 שנים או 200.0 א' ק"מ, ואחריות למכלולי הנעה 8 שנים או 150,000 ק"מ. מרווח הטיפולים עומד על שנתיים או 30,000 ק"מ המוקדם מביניהם

פורסם
לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

אוקיי, רכב בן 5, שמור, נחשב כבר למיושן. רכב בן 5. מסורב טרייד. בן 5. 

זה העולם של הרכבים הללו(וכניראה בעתיד של כול הרכבים), מסתבר. 

כיום, אפשר, פחות או יותר, להקביל את עולם הרכב החשמלי לעולם הסלולרי או המחשבים. לדוגמה, ביום בו אפל השיקה את מעבדי M1, מחשב מק עם מעבד אינטל שעלה הון רק כמה חודשים לפני צנח בערך שלו בעשרות אחוזים. אז כן, כאשר מטר ליד הרכב הזה יש רכבים חשמליים עם יותר טווח, טעינה מהירה יותר וכו' אז הערך יורד באופן משמעותי פשוט בשל ביקוש נמוך יותר. אם מחר יהיו רכבים כמו אטו 3 עם 600 ק"מ טווח ובמחיר מקביל, אז הערך של האטו 3 בן שנה יצנח באופן משמעותי. זה העידן בו אנחנו חיים כיום בתחום הרכב החשמלי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

ואוו... טיפול כל שנתיים או כל 30,000 ק"מ... פיזדייצ, זה חתיכת מרווח שמעולם לא שמעתי עליו.

מדהים.

גם אחריות של 6 שנים על הרכב היא אחריות יפה מאוד (אני זוכר שפעם אחריות של 5 שנים נחשבה למקסימום והייתה מכובדת מאוד בפני עצמה ופה זה יותר), ואחריות של 8 שנים על הסוללה גם מכובדת מאוד... באמת כל הכבוד ל- BYD.

כנראה שכשממשלה קומוניסטית מסבסדת אותך זה יותר קל לתפוס נתחי שוק ולהיות זול (גם דרום קוריאה סיבדה בכבדות את קיה ויונדאי בזמנו).

עכשיו נשארת רק השאלה של ירידת הערך הישראלית של הרכב בשוק המשומשות, כי על פניו נראה שאפשר להרביץ בו 8 שנים או עד 200,000 ק"מ ואז להיפטר ממנו ומכל הצרות באם יקרו ולהעביר אותו למישהו אחר.

האחריות כמקובל ב BYD – אחריות מלאה ל- 6 שנים או 150.0 א' ק"מ, אחריות לסוללה 8 שנים או 200.0 א' ק"מ, ואחריות למכלולי הנעה 8 שנים או 150,000 ק"מ. מרווח הטיפולים עומד על שנתיים או 30,000 ק"מ המוקדם מביניהם

אגב כשיצאה פיגו 406, מרווח הטיפולים היה כול שנה או 30 אלף גם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

כי על פניו נראה שאפשר להרביץ בו 8 שנים או עד 200,000 ק"מ ואז להיפטר ממנו ומכל הצרות באם יקרו ולהעביר אותו למישהו אחר.

אני חייב לומר שזה קלף מאד חזק.

לאחרונה התלבטתי בין רכישת נירו פלוס חשמלית (מהמבצע 0 קמ) או את הbyd atto3, והטיעון המרכזי שלי לטובת הbyd היה האחריות מקצה לקצה של 8 שנים.

כלומר, גם אם הרכב לא שיא האמינות אז זה לא רלוונטי.

לבסוף לקחתי את הקיה כי מבחינתי האטו 3 לא הרשימה אותי בבייסיק של להיות רכב ולא נהנתי ממנה בנסיעת מבחן, והיא שדרה לי יותר מדי צעצועים ופחות מדי אוטו.

עם זאת, אני מאמין שלשאר 99 אחוז מהאנשים הסיבה שבגללה העדפתי את הקיה היא לא רלוונטית.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

כי אתה בתור קונה לא רוצה לקנות רכב ב 40 אלף שקל ולהחליף סוללה ב 15 אלף שקל נגיד.

אני לא רואה את עצמי בתור קונה רכב בן 8 בכל מקרה, חשמלי או אחר, כי בארץ רוב האנשים לא מתחזקים מכוניות בצורה טובה, מבחינתי.

הכוונה הייתה שכאשר ארצה למוכר את הרכב החשמלי אחרי 8 שנים, נניח, והוא כבר עיבד 75% או יותר מערכו בשוק - אז לא כל כך משנים לי 25% הנותרים.

אם הסוללה לא במצב טוב - הרכב גם ככה לא שווה כלום, גם לא 15% של החדש, כי סוללה חדשה תעלה יותר מזה, זה טוטאל לוס.

ואם הסוללה וכל שער מערכות הם בסדר- עולה השאלה: למה שירצה למכור רכב שהוא רק בן 8, מתוחזק היטב ותקין לגמרי ב-25% ממחיר המקורי?

לא תודה, המוכר גם לא פרייר - ימשיך לנסוע איתו עד ש"נופלים לו הגלגלים".

יש הרבה רכבי בנזין שאחרי 8 שנים אפשר לצפות מהם למות בכל רגע עם כל מני תקלות של מנוע\טורבו\תיבת הילוכים וכו' שלתקן אותם גם עולה קרוב למחיר הרכב בשוק.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 23.5.2025 בשעה 08:07, davemustaine87 כתב:

ה-T03 עולה משמעותית פחות ממנה, וגם היא לא בדיוק להיט מכירות(מוכרת אפילו פחות מהדונפנג) 

אני לא חושב שיש ביקוש לרכבים חשמליים קטנים. 

ה-T03 נחותה בכל פרמטר חוץ ממחיר... פחות מקום לנוסעים, למטען, טעינה חלשה, וזכיון הייבוא עבר לפני פחות משנה מיבואן אופנועים גרוע לסמל״ת.
היא גם לא נבחנה ב-Euro NCAP, בעוד על BYD שלוקחים את אירופה מאד ברצינות (עומדים לפתוח מפעל ייצור שם) אפש לסמוך שידאגו לזה.

בתאריך 23.5.2025 בשעה 18:49, EvGriga כתב:

יותר מדי יקר בשביל מה שהמכוניות הזאת.

מחיר ה-BYD סרף בסין לגרסה עם מנוע של 88 כ"ס מתחיל בכ-115,000 יואן סיני (CNY), שהם בערך 60,000 ש"ח וזה כולל מע"מ של 13% בסין.

ז"א 53 אלף שקל לפני מע"מ.

אז למה בארץ המחיר יותר מכפול? מס קניה על חשמליות הוא רק 45%, מכס 7%, 18% מע"מ על הכל. ס"כ בערך 80% מס ויש גם זיכויים שונים המגיעים לאלפי שקלים.

המחיר צריך להיות לא יותר מ-99 אלף שקל, גם לא שווה לשלם יותר מזה.

עד כמה שאני יודע כל החשמליות בסין פטורות ממע״מ. האם זה השתנה לאחרונה?

בתאריך 23.5.2025 בשעה 23:42, itsik170 כתב:

המגאן החשמלית עדין לא פה והסניק החשמלית הגיעה בגרסה בודדה.

פריסבי כבר התרגלו למכור ערימות של צ'רי ואקספנג, ייבוא דגם רנו בשביל מכירות איזוטריות יותר? לא נראה לי שיקרה.

הבעסה היא שהרנו 5 בכלל לא אמור להיות אזוטרי -- מאד זול באירופה, וצפוי להיות להיט מכירות שם. מתחיל ב-€25000, לגירסה עם סוללת 40 קוט״ש.

בתאריך 25.5.2025 בשעה 08:21, davemustaine87 כתב:

מתי זה יקרה ? ב-2050? 

תבין, חלק מאוד גדול מהאוכלוסיה לא יקנה רכב חשמלי, כי אין לו אפשרות להטעין את הרכב בבית( דירות שכורות, דירות ללא חניה פרטית, סתם אנשים שלא רוצים להתעסק עם התקנת עמדת טעינה). ולא רואה איך זה הולך להשתנות. 

מהסיבה הזאת יהיה ביקוש לרכבי בנזין לעוד הרבה זמן, גם אם יתחילו לייצר רכבים חשמליים שמצליחים להטען ל-100 אחוז תוך 5 דקות. 

רוב האנשים שאין להם חניה פרטית בארץ גם אין להם רכב. ודאי בערים. אפילו בהרבה מושבים כבר אין מקום להחנות את כל הרכבים בצד הרחוב, כשלרבים מהתושבים יש 2 מכוניות (ואין תחבורה ציבורית סבירה). סביב 2020, קבוצה גדולה של סמנכ״לי כספים בחברת הייטק וחברות גדולות נפגשו להיערך לכניסה הצפויה של חשמליות ארצה (לבדוק איפה הרכבים ייטענו, האם החברות יצטרכו לסבסד את הטעינה הביתית, עד כמה יצטרכו לדאוג לטעינה במשרדים וכו׳). אחד מהם הוא קרוב משפחה שלי, לכן שמעתי על המסקנות.
אחת המסקנות שלהם היתה ש-85%-90% מהאוכלוסיה שיש לה רכב תוכל להתקין עמדות לטעינה בלילה.

בתאריך 25.5.2025 בשעה 08:21, davemustaine87 כתב:

מתי זה יקרה ? ב-2050? 

תבין, חלק מאוד גדול מהאוכלוסיה לא יקנה רכב חשמלי, כי אין לו אפשרות להטעין את הרכב בבית( דירות שכורות, דירות ללא חניה פרטית, סתם אנשים שלא רוצים להתעסק עם התקנת עמדת טעינה). ולא רואה איך זה הולך להשתנות. 

מהסיבה הזאת יהיה ביקוש לרכבי בנזין לעוד הרבה זמן, גם אם יתחילו לייצר רכבים חשמליים שמצליחים להטען ל-100 אחוז תוך 5 דקות. 

לא חושב שזה יקרה ב-2030 (אגב, אין שום מקום שכבר החליט על זה). קליפורניה החליטה על 2035, וכרגע ממשל טראמפ מנסה לתקוע מקלות בגלגלים. ברוב אירופה מדברים על 2035, ובסופו של דבר אני מעריך שיידחה ל-2040. אצלינו אולי שנתיים-שלוש אח״כ.
שנתיים שלוש לפני התאריך בעולם המפותח חברות הרכב תפסקנה לפתח דגמים חדשים דלקיים, כך שהדבר היחיד שאפשר יהיה למכור בארץ אלה רכבים שמיועדים לאפריקה או הודו, שלא יעברו תקינה אירופית או אמריקאית, ולכן אי אפשר יהיה למכור אותם בארץ. אנחנו לא שוק רכב גדול, ואנחנו נצטרך להתאים את עצמנו לעולם המפותח, לא להיפך.

בתאריך 25.5.2025 בשעה 09:53, yulianx כתב:

השאלה כמה יעלה להחליף סוללה.

לא מחליפים סוללה ברכב חשמלי. זה פשוט לא קורה אלא בהתחלה כשהיא באחריות (פגם ייצור), או אח״כ עקב תאונה רצינית, ואז הביטוח מכסה את זה. יש כבר מספיק נסיון עם זה. אחרי 15-18 שנה הרכב יורד ל-70% מהטווח המקורי, ואז משתמשים בו כרכב לטווח קצר. הוא ממילא שווה לכל היותר 20% ממה שעלה כשהיה חדש, אז לא שווה להשקיע בסוללה בשום מקרה. גם רכב דלקי בן 18 זה לא רכב שתעשה איתו נסיעות מאד ארוכות, אלא אם כן אתה מתחזק אותו כמו חדש, דבר יקר למדי.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

עד כמה שאני יודע כל החשמליות בסין פטורות ממע״מ. האם זה השתנה לאחרונה?

נכון להיום, רכבים חשמליים בסין אינם פטורים ממע"מ, אך הם נהנים מהטבות מס משמעותיות אחרות.

לדוגמה, רכבים חשמליים ורכבי פלאג-אין הייבריד שמחירם עד 300,000 יואן (כ-42,500 דולר) פטורים ממס קנייה עד סוף שנת 2025.

בסין, מס הקנייה על רכבים משתנה בהתאם לסוג הרכב ולמחירו. באופן כללי, מס הקנייה על רכבים רגילים נע בין 10% ל-25% מערך הרכב.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

ה-T03 נחותה בכל פרמטר חוץ ממחיר... פחות מקום לנוסעים, למטען, טעינה חלשה, וזכיון הייבוא עבר לפני פחות משנה מיבואן אופנועים גרוע לסמל״ת.
היא גם לא נבחנה ב-Euro NCAP, בעוד על BYD שלוקחים את אירופה מאד ברצינות (עומדים לפתוח מפעל ייצור שם) אפש לסמוך שידאגו לזה.

אני מסכים אבל ממתי זה הפריע לאנשים? 

לג'ילי גיאומטרי לא הפריע להיות פה להיט מכירות בלי שום ידע על המותג וחוסר במבחן בטיחות. כשמקבלים הכי הרבה פח/אבזור לשקל , שום דבר לא משנה. 

לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

רוב האנשים שאין להם חניה פרטית בארץ גם אין להם רכב. ודאי בערים. אפילו בהרבה מושבים כבר אין מקום להחנות את כל הרכבים בצד הרחוב, כשלרבים מהתושבים יש 2 מכוניות (ואין תחבורה ציבורית סבירה). סביב 2020, קבוצה גדולה של סמנכ״לי כספים בחברת הייטק וחברות גדולות נפגשו להיערך לכניסה הצפויה של חשמליות ארצה (לבדוק איפה הרכבים ייטענו, האם החברות יצטרכו לסבסד את הטעינה הביתית, עד כמה יצטרכו לדאוג לטעינה במשרדים וכו׳). אחד מהם הוא קרוב משפחה שלי, לכן שמעתי על המסקנות.
אחת המסקנות שלהם היתה ש-85%-90% מהאוכלוסיה שיש לה רכב תוכל להתקין עמדות לטעינה בלילה.

זה שאנשים יכולים להתקין עמדות חשמליות בתיאוריה, זה משהו אחד. האם יעשו את זה? האם רשת החשמל בכלל יכולה לתמוך בזה? האם כול הכאב ראש הזה רלוונטי אם מעלים מס נסועה? וגם השאלה מתי? אתה גם מסכים ש-2030 זה יעד לא הגיוני בשום צורה, בטח שלא בישראל, והיעד היותר ריאלי(שוב, בתיאוריה) זה מתי שהוא בשנות ה-40 של המאה הנוכחית. אז על מה הוויכוח ? 

• אהבתי 2
פורסם

כי הגילי כשהגיע נראתה והרגישה מאוד מודרנית, הליף מוטור ההפך הגמור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אני מסכים אבל ממתי זה הפריע לאנשים? 

לג'ילי גיאומטרי לא הפריע להיות פה להיט מכירות בלי שום ידע על המותג וחוסר במבחן בטיחות. כשמקבלים הכי הרבה פח/אבזור לשקל , שום דבר לא משנה. 

זה שאנשים יכולים להתקין עמדות חשמליות בתיאוריה, זה משהו אחד. האם יעשו את זה? האם רשת החשמל בכלל יכולה לתמוך בזה? האם כול הכאב ראש הזה רלוונטי אם מעלים מס נסועה? וגם השאלה מתי? אתה גם מסכים ש-2030 זה יעד לא הגיוני בשום צורה, בטח שלא בישראל, והיעד היותר ריאלי(שוב, בתיאוריה) זה מתי שהוא בשנות ה-40 של המאה הנוכחית. אז על מה הוויכוח ? 

אתה יכול להיות רגוע, רכב חשמלי תמיד יהיה זול יותר לתחזוקה גם עם מס נסועה

המדינה לא תיתן יד לעידוד רכבי בנזין מזהמים על חשבון רכב חשמלי

עריכה אחרונה על ידי levy

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...