Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, motior כתב:

בבניין שאני גר בו יש 28 משפחות. הבניין נבנה ב-1980 ומן הסתם התשתיות בו ישנות. ממש לא הייתי רוצה לגלות בוקר אחד שאחד השכנים התקין עמדת טעינה בלי לבקש רשות קודם (נכון להיום 0 מכוניות חשמליות ל-28 משפחות)

בישראל, לפי תיקון לחוק המקרקעין (שנכנס לתוקף ב-2018), *בעל דירה בבניין משותף אינו נדרש לאישור כלל הדיירים לצורך התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי*, כל עוד:

1. *העמדה מותקנת בחניה הצמודה לדירה או בשטח פרטי של בעל הדירה.*

2. *אין פגיעה ברכוש המשותף או בזכויות של דיירים אחרים.*

3. *ההתקנה אינה מחייבת שינויים מהותיים בתשתיות של כלל הבניין.*

אם ההתקנה דורשת שינוי בלוח החשמל המרכזי של הבניין או תשתית משותפת – יש צורך באישור מהוועד או מהרוב הנדרש של הדיירים.

לפני 3 דקות, discoTD5 כתב:

הנכון הוא להיות אקטיביים ולא מופתעים. לבוא מראש, לומר אנחנו רוצים להכין תשתית כי ברור לנו לאן העולם הולך, ולעשות את זה באופן מסודר, ואח"כ תראה כמה שכנים עוברים לחשמל. 

האלטרנטיבה היא שתופתעו בוקר אחד. 

בדיוק

מה שיקרה שדיירים אחרים יתקינו מבלי לשאול אף דייר.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 16 דקות, motior כתב:

אני די בטוח שבבנין שלנו כל  התקנה לא תענה על סעיפים 1 ו-2 

סעיף 1 הכי משמעותי.

סעיף 2 נתון לפרשנויות.

פורסם
לפני 22 דקות, motior כתב:

בבניין שאני גר בו יש 28 משפחות. הבניין נבנה ב-1980 ומן הסתם התשתיות בו ישנות. ממש לא הייתי רוצה לגלות בוקר אחד שאחד השכנים התקין עמדת טעינה בלי לבקש רשות קודם (נכון להיום 0 מכוניות חשמליות ל-28 משפחות)

אתה מדבר על לוח הבניין או הלוחות הדירתיים? לוח הבניין באמת לא נועד לתצרוכת גדולה (מעלית + קצת תאורה), ואפשר ככל הניראה לחבר אליו רק עמדות ספורות.
אבל אני מדבר על הלוחות בדירות.
יש שם דירות עם 3-4 מזגני חדר + תנור אפיה + מכונת כביסה + מייבש + מדיח ? התשתית עומדת בהפעלה של חלק גדול מהם בו״ז?
בלילה באופן טבעי משתמשים במזגן אחד פחות לפחות, לא אופים -- כמה צרכנים גדולים פחות. בספאר טוענים. ככה זה עובד.
ועתידית, גם לולי היו מכוניות חשמליות, מתישהו היה צריך להגדיל תשתית (למשל, לעבור לתלת-פאזי בשביל כיריים אינדוקטיבים), או לשפץ את הקיימת עקב בלאי.

לפני 22 דקות, motior כתב:

אני די בטוח שבבנין שלנו כל  התקנה לא תענה על סעיפים 1 ו-2 

אני (ואחרים כאן) לא טוענים שמחר בבוקר כל בעל מכונית יכול להתקין עמדה ביתית. אבל כמו שאמרתי, מחקר פרקטי שעשתה קבוצת סמנכ״לי כספים בלי קרדום לחפור בו העלתה שרוב האוכלוסיה בעלת הרכב יכולה, לפחות לרכב אחד למשק בית, ובינתיים יהיה זמן לעשות שידרוגים והרחבות, ותמיכה רחבה יותר במקומות עבודה (מכיר אנשים שטוענים רק בעבודה, במטענים איטיים וזולים).

פורסם

אני מדבר בעיקר על סלילה מהלוחות הדירתיים לחניה שלא נראית לי פרקטית בבניין שלנו.
לא הבנת את "בלי קרדום לחפור בו", אבל אני עדיין חושב שהמספרים שהמחקר הגיע אליו מוגזמים והמספר האמיתי של בעלי רכב שיכולים באופן מעשי להקים עמדת טעינה הוא בסביבות 50% (בעיקר בעלי דירות בבניינים שנבנו ב- 20-30 השנים האחרונות).
נראה לי שזה קצת קשור בעקיפין לאחוז מהאוכלוסייה שיש לה ממ"ד בדירה (הקשר הוא מבחינת גיל הבניין) - לפי חיפוש בגוגל מדובר בכ-38% מהאוכלוסייה.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, motior כתב:

לא הבנת את "בלי קרדום לחפור בו", אבל אני עדיין חושב שהמספרים שהמחקר הגיע אליו מוגזמים והמספר האמיתי של בעלי רכב שיכולים באופן מעשי להקים עמדת טעינה הוא בסביבות 50% (בעיקר בעלי דירות בבניינים שנבנו ב- 20-30 השנים האחרונות).
נראה לי שזה קצת קשור בעקיפין לאחוז מהאוכלוסייה שיש לה ממ"ד בדירה (הקשר הוא מבחינת גיל הבניין) - לפי חיפוש בגוגל מדובר בכ-38% מהאוכלוסייה.

אם הוט סללו כבלים בכל חור כולל דרך מרפסות של סלון,לא רואה סיבה למה חשמל שהוא בזמינות גבוהה יותר יש בעיה לסלול.

צריך רק חניה פרטית,זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, motior כתב:

ב״בלי קרדום לחפור בו״ התכוונתי רק לזה שלא היתה להם סיבה להגזים או להמעיט ב-% -- המטרה שלהם היתה להעריך כמה מהר, אם בכלל, רכבים חשמלים יהפכו לנפוצים בארץ, כדי לדעת איך להיערך מבחינת רכבי חברה/ליסינג. למשל, אחת השאלות שעלתה אצלם היתה האם הם יצטרכו לשלם למשתמשי המכוניות שלהם על החשמל הביתי, כפי שהם עושים לגבי דלק באמצעות הדלקנים. זה דבר די מסובך טכנית, כי דורש התקנת מונה נוסף בלוח החשמל הדירתי ומנגנון שמשדר את המידע ומחשב את ההחזר. המסקנה שם היתה שאין צורך, כי עלות החשמל בטעינה ביתית נמוכה מספיק שאפשר להתעלם ממנה (הם כן העריכו שיצטרכו לשלם על טעינה בעמדות ציבוריות -- אבל שם זה קל כי ממילא יש מנוי ורישום כל הפרטים). בתור פיצוי לנהגים, ההערכה שלהם היתה שרוב החברות יספקו טעינה איטית בחניות במקום העבודה (בקצב של 1-2kW, שמוסיף 5-10 ק״מ של טווח למכונית חשמלית טיפוסית. ביום עבודה של 9 שעות, זה מוסיף 45-90 ק״מ של טווח, בהחלט מספיק להגיע הביתה+סידורים לרוב הנהגים).
אני לא מתחייב שההערכה שהגיעו אליה נכונה -- אבל הם עשו מאמצים לקבל נתונים רלוונטים. שים לב שצריך להוסיף לבעלי הדירות הנ״ל (יותר מחצי ממצאי הדיור בארץ נבנה אחרי 1990) את ה-11% שגרים בבתים צמודי קרקע (ועוד אחוז לא ידוע שגרים בקוטג׳ים, מה שנקרא semi-detached), שכמעט כולם יכולים להתקין עמדה בקלות ובזול.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שמתי הזמנה על דולפין סרף בצבע קרם. רמת גימור קומפורט עם 156 כ"ס. אעדכן ברגע שהוא מגיע 🤞

מבחינת גודל, הרכב איפשהו בין סגמנט A ל-B, אבל יותר קרוב ל-B – בערך בגודל של רוב המתחרות בקטגוריה, גם במידות וגם בתא מטען.

במחירים דומים, האלטרנטיבות בעולם הבנזין הן:

• סקודה פאביה – מנוע 1.0, שלושה צילינדרים, 110 כ"ס וגיר DSG. אחריות רק לשנתיים. אם רוצים את מנוע ה-1.5 – קופצים ל-150K.

• סיאט איביזה – אותו סיפור, רק שה-1.5 עולה "רק" 145K.

• טויוטה יאריס – 142K.

• MG 3 – 130K.

• קיה פיקנטו – 110K, עם מנוע של 82 כ"ס, גיר רובוטי ותאוצה של משאית 15 טון 🚛

בהתחלה שקלתי ללכת על ה-MG 3, אבל כשלוקחים בחשבון את החיסכון ברכישה ובתחזוקה השוטפת של רכב חשמלי טהור – BYD ניצח. 

כנראה אקבל טווח ריאלי באזור ה-220-250 ק"מ. זאת אומרת אי אפשר להגיע לאילת או לצפון הרחוק בלי לעצור בעמדת טעינה מהירה, אבל מצד שני רוב הנסיעות שלי בפקקים של גוש דן. 

גם בעלויות הביטוח הופתעתי לטובה – 4,000 ש"ח, לעומת 2,700 שאני משלם עכשיו על פיג'ו 208 בת 8.5. אגרת רישוי – 1,707 ש"ח מול 1,030. קצת יותר יקר, אבל לא דרמה.

image.thumb.png.9dde4b1208dcec6dcd4974a30f1ca8a4.png

עריכה אחרונה על ידי l3ix
  • אהבתי 2
פורסם

תתחדש,

אני חושב שגירסאות ה 1.0 ליטר לפאביה או לאיביזה מספקות בהחלט.

אל תתרגש מהטווח החשמלי של ה DS. גם עם קאדילק ליריק וטווח ריאלי של מעל 500 ק"מ עצרתי בעין עבדת להטעין. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש לי טראומה ממנועים עם 3 צילינדרים. שמונה וחצי שנים של רעידות, ויברציות ורעש שהולכים ומחמירים עם הגיל של הרכב – הספיקו לי לגמרי. אולי מנועי TSI יותר מעודנים מהפיורטק של פיג'ו, אבל בשורה התחתונה זה עדיין 3 צילינדרים.
ואם רוצים 4 צילינדרים עם הספק דומה ל-DS צריך להוסיף 30 אלף. 

ה-MG 3 נראתה אחלה על הנייר – מנוע 4 צילינדרים, מחיר נגיש – אבל פסלתי אותה ברגע שגיליתי שכשצריך קצת כוח (נניח בעלייה או בעקיפה), הסוללה החשמלית מתרוקנת ונשארים עם מנוע 1.5 מיושן שמחובר לגיר 3 הילוכים ישירות משנות ה-90. לא בדיוק מתכון לביטחון על הכביש.

הטווח של ה-DS לא מדהים, אני מודה – אבל לפחות מקבלים 100% מהכוח, 100% מהזמן 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש אפליקציה.
אפשר להדליק את הרכב מרחוק ולהפעיל מזגן עוד לפני שנכנסת

יש עדכוני OTA

אפשר לפתוח את הרכב עם NFC בטלפון/שעון חכם או עם האפליקציה שלהם 

האחריות זהה לזו של הדגמים היקרים יותר של BYD  

בקיצור מקבלים כמעט את כל הפיצ'רים של ה-BYD הגדולות, רק באריזה יותר קומפקטית, עם פלסטיקה יותר פשוטה ועם סוללה קטנה יותר 

מזגן יהיה אפשר לבדוק רק ביום חם במיוחד

אני מאוד מקווה שהמזגן מוצלח. הבנתי שבדולפין/אטו 3 הוא לא להיט, אבל מצד שני הרכב יותר קטן 

לא הצלחתי למצוא ביקורות באינטרנט שמתייחסות למיזוג 

באירופה הרכב מקבל ביקורות טובות 

פחות מוצלח מרנו 5 מבחינת איכות חומרים, אבל גם יותר זול 

מצד שני יותר טוב מסיטרואן C3 החשמלית ושאר הנגזרות של סטלנטיס כגון פיאט גרנדה פנדה

במירוץ מאפס ל100 האיצה ב-8.0 שניות משמעותית יותר מהר מהנתון הרשמי 9.1 

ועקפה את הרנו 5

עריכה אחרונה על ידי l3ix
פורסם
לפני 7 שעות, l3ix כתב:

יש אפליקציה.
אפשר להדליק את הרכב מרחוק ולהפעיל מזגן עוד לפני שנכנסת

יש עדכוני OTA

אפשר לפתוח את הרכב עם NFC בטלפון/שעון חכם או עם האפליקציה שלהם 

האחריות זהה לזו של הדגמים היקרים יותר של BYD  

בקיצור מקבלים כמעט את כל הפיצ'רים של ה-BYD הגדולות, רק באריזה יותר קומפקטית, עם פלסטיקה יותר פשוטה ועם סוללה קטנה יותר 

מזגן יהיה אפשר לבדוק רק ביום חם במיוחד

אני מאוד מקווה שהמזגן מוצלח. הבנתי שבדולפין/אטו 3 הוא לא להיט, אבל מצד שני הרכב יותר קטן 

לא הצלחתי למצוא ביקורות באינטרנט שמתייחסות למיזוג 

באירופה הרכב מקבל ביקורות טובות 

פחות מוצלח מרנו 5 מבחינת איכות חומרים, אבל גם יותר זול 

מצד שני יותר טוב מסיטרואן C3 החשמלית ושאר הנגזרות של סטלנטיס כגון פיאט גרנדה פנדה

במירוץ מאפס ל100 האיצה ב-8.0 שניות משמעותית יותר מהר מהנתון הרשמי 9.1 

ועקפה את הרנו 5

לא מאמין באמינות אירופאית.

Ota מאוד חשוב לשיפורים בהמשך.

המזגן באטו 3 סודר מזמן באחד מעדכוני התוכנה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 27.6.2025 בשעה 13:03, l3ix כתב:

טויוטה יאריס – 142K

תתחדש, המחירים של אלטרנטיבות פשוט פסיכיים.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...