Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

זה לא קשור למפונק אלא לנוחות סבירה.

ומה שדורון כתב הוא שנוחות "סבירה" הוא מושג יחסי וסובייקטיבי מאוד.

הוא עירבב את מימד הזמן שבו הסתדרו יפה מאוד "פעם" בלי הרבה בכלל, וזה בסדר כי זה אכן נכון עובדתית.

ועדיין אני בטוח שבכל הקשור לנוחות, התקרה שלי היא הרצפה של אחר.... כל אחד ומה שמתאים לו.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

זה לא קשור למפונק אלא לנוחות סבירה.

הוא טוען שלא משנה מושב שלישי אחורי ברכבים האלה כי זה לא שימושי, אני מביא עמדה עובדתית שזה שימש אותנו אישית עשרות פעמים בימי שישי כשטיילנו כל המשפחה והרכב שהיה זמין זה הפיקנטו, זה נעשה בלי קושי גדול במיוחד.

מפה שכל אחד יחליט לעצמו אבל אי אפשר לצייר את זה כאילו זה לא פקטור בכלל. 

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

@levy

זה אולי מצחיק אותך, אבל יש הרבה במה שהוא אומר. 

בשנת 2022 אם היה לך תקציב של 135 אלף, היית יכול לקנות במחיר הזה ג'ילי גיאומטרי 350 או יאריס קרוס היברידית. 

אם היית בוחר למכור את הרכב היום, היאריס שווה סביב ה-115 אלף בפועל. לעומת זאת הג'ילי - לפחות ע"פ מה שדורשים בפועל ביד 2, אני לא חושב שתצליח אפילו ב-90 אלף. יותר לכיוון 85 אלף. זה פער מטורף בשמירת ערך. 

יש ירידת אחר קצת יותר גדולה ברכב חשמלי מצד שני אני חוסך מעל 15000 שקל בשנה, ההפרש נובע מחשש לא מוצדק של קונים שמעדיפים לקנות בנזין עם הסתברות לתקלות גדולה יותר מחשמלי.

אם אתה חושב שירידת הערך היא זה מה שיבלום את הרכב החשמלי לחדור לשוק אתה טועה בגדול, יש עוד פרמטר מאוד חשוב שאתה לו לוקח בחשבון והוא כמות התקלות שתיצטרך לשלם מכיסך וגם האחריות שלך היא קצרה יותר מרכב סיני, אטו 3 8 שנות אחריות.

התהליך של חדירת הרכב החשמלי הסיני מתרחשת בצורה מואצת ברוב העולם

וישראל שהיא בגודל עיירה קטנטונת בסין גם בה החשמלי ישלוט.

מזכיר לך גם שהמדינה מתכננת לא לייבא רכב בנזין משנת 2030 אז לא יהיה רכבים חדשים פיקנטו,i10 ומאזדה 2 ושאר הבנזין ואז ניראה איזה ירידת ערך יהיה להם, יתכן שכדי להיכנס לריגולציה האירופאית אנשים שיחזיקו בנזין יענשו ויעלו להם עוד את מחיר הטסט וזה בטוח ישפיע כל ירידת ערך.

מציע לדבר גם על ירידת ערך המטורפת במכוניות האירופאיות שהם סובלים ממנה כבר עשרות שנים.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

מעניין יהיה לראות את השוק של הרכבים החשמלים לקראת סוף האחריות מבחינת סוללה, האם זה ירתיע קונים ויגרום לירידה חזקה. ובסופו של דבר לראות אותם מזדקנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yulianx כתב:

מעניין יהיה לראות את השוק של הרכבים החשמלים לקראת סוף האחריות מבחינת סוללה, האם זה ירתיע קונים ויגרום לירידה חזקה. ובסופו של דבר לראות אותם מזדקנים.

אני חושב שניתן לקבל רמז מהמכוניות ההיברידיות שגם שם היה חשש דומה.

מעניין לנתח האם קיים הבדל בין המותגים הקלאסיים לבין אלו מסין.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם
לפני 8 שעות, levy כתב:

יש ירידת אחר קצת יותר גדולה ברכב חשמלי מצד שני אני חוסך מעל 15000 שקל בשנה, ההפרש נובע מחשש לא מוצדק של קונים שמעדיפים לקנות בנזין עם הסתברות לתקלות גדולה יותר מחשמלי.

אם אתה חושב שירידת הערך היא זה מה שיבלום את הרכב החשמלי לחדור לשוק אתה טועה בגדול, יש עוד פרמטר מאוד חשוב שאתה לו לוקח בחשבון והוא כמות התקלות שתיצטרך לשלם מכיסך וגם האחריות שלך היא קצרה יותר מרכב סיני, אטו 3 8 שנות אחריות.

התהליך של חדירת הרכב החשמלי הסיני מתרחשת בצורה מואצת ברוב העולם

וישראל שהיא בגודל עיירה קטנטונת בסין גם בה החשמלי ישלוט.

מזכיר לך גם שהמדינה מתכננת לא לייבא רכב בנזין משנת 2030 אז לא יהיה רכבים חדשים פיקנטו,i10 ומאזדה 2 ושאר הבנזין ואז ניראה איזה ירידת ערך יהיה להם, יתכן שכדי להיכנס לריגולציה האירופאית אנשים שיחזיקו בנזין יענשו ויעלו להם עוד את מחיר הטסט וזה בטוח ישפיע כל ירידת ערך.

מציע לדבר גם על ירידת ערך המטורפת במכוניות האירופאיות שהם סובלים ממנה כבר עשרות שנים.

כל הקטע של 2030 נשמע לא ריאליסטי בעליל בהנחה ששוק ההיברידיות/בנזין ימשיך להיות בריא כמו שהוא עכשיו. ממה שאני זוכר התקנה הזאת כבר בוטלה בחלקים נרחבים בעולם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

לא צריך לחכות עד סוף האחריות על הסוללה. 

יש לי מכר בעבודה עם MG ZS חשמלית שנת 2020. קילומטראז רגיל לשנתון , יד 2 פרטית מטופלת תמיד במורשה. 

הוא רצה לברר על טרייד, ובצורה מעודנת הבהירו לו שלא מעוניינים לעשות טרייד על הרכב שלו. 

אז יש כניראה כאלו שיגידו שזה רכב מיושן עם טווח נמוך וטעינה איטית יחסית, בגלל זה החוסר ביקוש. 

אוקיי, רכב בן 5, שמור, נחשב כבר למיושן. רכב בן 5. מסורב טרייד. בן 5. 

זה העולם של הרכבים הללו(וכניראה בעתיד של כול הרכבים), מסתבר. 

• לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 24 דקות, Doron_Z כתב:

כל הקטע של 2030 נשמע לא ריאליסטי בעליל בהנחה ששוק ההיברידיות/בנזין ימשיך להיות בריא כמו שהוא עכשיו. ממה שאני זוכר התקנה הזאת כבר בוטלה בחלקים נרחבים בעולם.

אם לא 2030 אז 2031 אבל זה יקרה,ישראל מחויבת להפחתת זיהום האוויר.

לפני 13 דקות, davemustaine87 כתב:

לא צריך לחכות עד סוף האחריות על הסוללה. 

יש לי מכר בעבודה עם MG ZS חשמלית שנת 2020. קילומטראז רגיל לשנתון , יד 2 פרטית מטופלת תמיד במורשה. 

הוא רצה לברר על טרייד, ובצורה מעודנת הבהירו לו שלא מעוניינים לעשות טרייד על הרכב שלו. 

אז יש כניראה כאלו שיגידו שזה רכב מיושן עם טווח נמוך וטעינה איטית יחסית, בגלל זה החוסר ביקוש. 

אוקיי, רכב בן 5, שמור, נחשב כבר למיושן. רכב בן 5. מסורב טרייד. בן 5. 

זה העולם של הרכבים הללו(וכניראה בעתיד של כול הרכבים), מסתבר. 

שרוב השוק יהיה חשמלי אז הסוחרים יסרבו לבנזין

• מצחיק 1
פורסם

מתי זה יקרה ? ב-2050? 

תבין, חלק מאוד גדול מהאוכלוסיה לא יקנה רכב חשמלי, כי אין לו אפשרות להטעין את הרכב בבית( דירות שכורות, דירות ללא חניה פרטית, סתם אנשים שלא רוצים להתעסק עם התקנת עמדת טעינה). ולא רואה איך זה הולך להשתנות. 

מהסיבה הזאת יהיה ביקוש לרכבי בנזין לעוד הרבה זמן, גם אם יתחילו לייצר רכבים חשמליים שמצליחים להטען ל-100 אחוז תוך 5 דקות. 

• אהבתי 4
פורסם
לפני שעתיים, tepic כתב:

אני חושב שניתן לקבל רמז מהמכוניות ההיברידיות שגם שם היה חשש דומה.

מעניין לנתח האם קיים הבדל בין המותגים הקלאסיים לבין אלו מסין.

השאלה כמה יעלה להחליף סוללה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

אם אחרי 8 שנים(אחריות לסוללה) הרכב שווה בכל מקרה 1/4 מהמחיר חדש, כי זאת המגמה, אז מה זה משנה כבר?

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yulianx כתב:

השאלה כמה יעלה להחליף סוללה.

הרכבים ההיברידים זה סוללה בטכנולוגיה ישנה לא ברמה של רוב הסיניות.

זאת סוללה שמאבדת את הקיבול מהר יותר מסוללת lfp

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

הופ הופ טרללה, BYD פותחת חזית חדשה:

BYD SEALION7

• מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

אם אחרי 8 שנים(אחריות לסוללה) הרכב שווה בכל מקרה 1/4 מהמחיר חדש, כי זאת המגמה, אז מה זה משנה כבר?

כי אתה בתור קונה לא רוצה לקנות רכב ב 40 אלף שקל ולהחליף סוללה ב 15 אלף שקל נגיד.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, discoTD5 כתב:

הופ הופ טרללה, BYD פותחת חזית חדשה:

BYD SEALION7

זה רק התחלה

יש להם עוד דגמים שאמורים להגיע לישראל ולפגוע קשות בכל הסגמנטים כולל הטנדרים

זה מול כמעט כלום אצל היפניות.

עריכה אחרונה על ידי levy

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...