Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, levy כתב:

לדעתי הועד לא קובע, אתה רק צריך להודיע להם,זה מה שעשיתי.

לא התנגדו לך, אם דייר אחד יחליט להתנגד - אז תגלה שלפי החוק שצריך הסכמה של כל הדיירים לשימוש ברכוש המשותף.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

רכבים היברידיים גם עושים יותר טוב מ 1 ל20. אני בממוצע עומד על 1 ל 25/24 בדוק במשאבה. לפיכך, הפער מחשמלי כולל מס נסועה ממש קטן. עדיין, אני אעדיף רכב חשמלי בגלל חלקות הנסיעה, תחזוקה זולה יותר וכח מתפרץ.

פורסם
לפני 1 דקה, meir_gi כתב:

אני אעדיף רכב חשמלי בגלל חלקות הנסיעה, תחזוקה זולה יותר וכח מתפרץ.

כנראה באוצר בונים על אנשים כמוך כדי לסגור גרעון בתקציב המדינה.

פורסם
לפני שעתיים, meir_gi כתב:

רכבים היברידיים גם עושים יותר טוב מ 1 ל20. אני בממוצע עומד על 1 ל 25/24 בדוק במשאבה. לפיכך, הפער מחשמלי כולל מס נסועה ממש קטן. עדיין, אני אעדיף רכב חשמלי בגלל חלקות הנסיעה, תחזוקה זולה יותר וכח מתפרץ.

תלוי איזה

ראב4 רכב כבד בקושי עושה 1:17

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

לא התנגדו לך, אם דייר אחד יחליט להתנגד - אז תגלה שלפי החוק שצריך הסכמה של כל הדיירים לשימוש ברכוש המשותף.

זה כבר לא נכון ספציפית לגבי התקנת עמדת טעינה. עבר חוק בנושא לפני כשלוש שנים. לא צריך רשות.
מה שנכון, אם אין דרך להעביר כבלים מלוח החשמל הדירתי לחניה שלך שמתאימה לכל הדיירים (למשל, אם אין פיר כבלים או הוא צר מדי), אז באמת יש לדיירים אחרים יכולת להתנגד, כי בזה שמספר דיירים מתחברים ללוח הדירתי הם מונעים את האפשרות מדיירים אחרים להינות מהרכוש המשותף באותה מידה.

פורסם
בתאריך 28.5.2025 בשעה 18:14, רועי5 כתב:

שכן שקנה לפני מספר שבועות וולוו EX 30 מספר לי שנמאס לו להיות משועבד לטעינה, בין בבית בין בחוץ, הענין הזה של טעינת אנרגיה 

נראה לי אחלה עסקה אם הוא רוצה למכור את הנבלה. 100.0 אש"ח אני קונה.

לפני 9 שעות, PinkDolphin כתב:

זה כבר לא נכון ספציפית לגבי התקנת עמדת טעינה. 

אתה בניגוד עניינים, ויהיה נכון אם תספר שאתה כ Pink Dolphin וה Dolphin Surf קרובי משפחה מדרגה ראשונה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

נראה לי אחלה עסקה אם הוא רוצה למכור את הנבלה. 100.0 אש"ח אני קונה.

אתה בניגוד עניינים, ויהיה נכון אם תספר שאתה כ Pink Dolphin וה Dolphin Surf קרובי משפחה מדרגה ראשונה.

כל הכבוד על ההומור המושחז. קצת חוכמולוגי, אבל עובר. תעבור אצלי אח"כ לאסוף את האישור.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, PinkDolphin כתב:

זה כבר לא נכון ספציפית לגבי התקנת עמדת טעינה. עבר חוק בנושא לפני כשלוש שנים.

נכון להיום, החוק מאפשר לבעלי רכב חשמלי להתקין עמדת טעינה בחניה הפרטית בבניין משותף גם ללא הסכמת יתר הדיירים.

עם זאת, אם ההתקנה דורשת שימוש ברכוש המשותף של הבניין, כמו חיבור ללוח החשמל המשותף, יש צורך לקבל את הסכמת בעלי הדירות האחרים.

ז"א, בפועל, מותר לך להתקין עמדת טעינה בחניה הפרטית שלך, אבל אסור לך לחבר אותה לחשמל ללא הסכמת יתר בעלי הדירות,

כי לרוב, אין דרך אחרת לחבר עמדת טעינה אלה רק ללוח החשמל המשותף של הבניין.

נפלאות החוקים בארץ!

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

פורסם
לפני 17 דקות, EvGriga כתב:

נכון להיום, החוק מאפשר לבעלי רכב חשמלי להתקין עמדת טעינה בחניה הפרטית בבניין משותף גם ללא הסכמת יתר הדיירים.

עם זאת, אם ההתקנה דורשת שימוש ברכוש המשותף של הבניין, כמו חיבור ללוח החשמל המשותף, יש צורך לקבל את הסכמת בעלי הדירות האחרים.

ז"א, בפועל, מותר לך להתקין עמדת טעינה בחניה הפרטית שלך, אבל אסור לך לחבר אותה לחשמל ללא הסכמת יתר בעלי הדירות,

נפלאות החוקים בארץ!

אתה צודק. רוב בעלי החשמליות שאני מכיר אישית דווקא כן מחוברים ללוח הדירתי, אבל אני לא יודע מה הסטטיסטיקה בנושא. אישית הייתי משלם הרבה אקסטרה לא להיות תלוי בשאר הדיירים או בועד הבית (אם מתקינים מונה פרטי כדי שאפשר יהיה לחייב על השימוש במדוייק, זה מוסיף עבודה לועד, וייתכן שהועד יתחלף באנשים שלא רוצים להתעסק עם זה).
גם לא בפתרון מנוהל ע״י חברה חיצונית -- כבר שמעתי על מקרה או שתיים שלחברה חיצונית כזו (שמסתמכת על עמדות עם תקשורת סלולרית) נפלה מע׳ המחשב, ואז אף אחד בבניין לא היה יכול לטעון עד שהעניין תוקן. אם חברה כזו תפשוט את הרגל -- אותה בעיה.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, EvGriga כתב:

נפלאות החוקים בארץ!

מחברים ללוח הדירתי בדירה ואז אתה לא צריך אישור מהועד

לפני 14 דקות, PinkDolphin כתב:

אתה צודק. רוב בעלי החשמליות שאני מכיר אישית דווקא כן מחוברים ללוח הדירתי, אבל אני לא יודע מה הסטטיסטיקה בנושא. אישית הייתי משלם הרבה אקסטרה לא להיות תלוי בשאר הדיירים או בועד הבית (אם מתקינים מונה פרטי כדי שאפשר יהיה לחייב על השימוש במדוייק, זה מוסיף עבודה לועד, וייתכן שהועד יתחלף באנשים שלא רוצים להתעסק עם זה).
גם לא בפתרון מנוהל ע״י חברה חיצונית -- כבר שמעתי על מקרה או שתיים שלחברה חיצונית כזו (שמסתמכת על עמדות עם תקשורת סלולרית) נפלה מע׳ המחשב, ואז אף אחד בבניין לא היה יכול לטעון עד שהעניין תוקן. אם חברה כזו תפשוט את הרגל -- אותה בעיה.

הבעיה בפיתרון עם חברה מנהלת שהם גובים עמלה בעשרות אחוזים יותר ולעיתים מדובר בחוזים ארוכי טווח ואתה מתחתן איתם

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 21 שעות, EvGriga כתב:

לא צריך לשאול שאלות.

מתקינים וזהו, הדיירים יתרגלו.

• מבאס 1
פורסם
לפני 18 דקות, levy כתב:

לא צריך לשאול שאלות.

החיים שלך דבש…

אדם אחראי (וגם מבחינת החוק) חייב לקבל אישור חשמלאי בודק להתקנה (ממקור הזינה ועד וכולל העמדה) לאחר בדיקת זרמי זליגה בזרם ישר וזרם חילופין.

בנוסף, יש לבטח את העמדה (כ-100₪ לשנה, תוספת לפוליסת ביטוח מבנה).

שני סעיפים אלה רלבנטיים לטעמי למי שגר בבניין דירות וגם למי שגר בבית פרטי.

הכל סבבה כשאין תקלות או מקרים חריגים אבל במידה וחו״ח יקרה, רצוי להתאמן על תפילה מכל הלב למפלצת הספגטי המעופפת

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, waterman כתב:

החיים שלך דבש…

אדם אחראי (וגם מבחינת החוק) חייב לקבל אישור חשמלאי בודק להתקנה (ממקור הזינה ועד וכולל העמדה) לאחר בדיקת זרמי זליגה בזרם ישר וזרם חילופין.

בנוסף, יש לבטח את העמדה (כ-100₪ לשנה, תוספת לפוליסת ביטוח מבנה).

שני סעיפים אלה רלבנטיים לטעמי למי שגר בבניין דירות וגם למי שגר בבית פרטי.

הכל סבבה כשאין תקלות או מקרים חריגים אבל במידה וחו״ח יקרה, רצוי להתאמן על תפילה מכל הלב למפלצת הספגטי המעופפת

תיתפלא לשמוע שיש לי אישור בודק מסמך.

לגבי ביטוח- הוצאתי מחברת הביטוח שזה יצורף לביטוח שכבר קיים ב 0 שקל

עמדת טעינה יש יותר הגנות ויותר בטיחותי ממעגל אלקטרוני של לד ב 5 שקל.

לא ספגטי ולא מעופפת.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, levy כתב:

לא צריך לשאול שאלות.

בבניין שאני גר בו יש 28 משפחות. הבניין נבנה ב-1980 ומן הסתם התשתיות בו ישנות. ממש לא הייתי רוצה לגלות בוקר אחד שאחד השכנים התקין עמדת טעינה בלי לבקש רשות קודם (נכון להיום 0 מכוניות חשמליות ל-28 משפחות)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 2 דקות, motior כתב:

נכון להיום 0 מכוניות חשמליות ל-28 משפחות

הנכון הוא להיות אקטיביים ולא מופתעים. לבוא מראש, לומר אנחנו רוצים להכין תשתית כי ברור לנו לאן העולם הולך, ולעשות את זה באופן מסודר, ואח"כ תראה כמה שכנים עוברים לחשמל. 

האלטרנטיבה היא שתופתעו בוקר אחד. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...