Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אותה מבחוץ במציאות וראיתי מבפנים רק בביקורות. ניראת זולה, אבל לא בקטע היסטרי. 

היא ניראת יותר איכותית ממיצובישי ספייסטאר למשל שאם היא הייתה נמכרת גם היום, היא הייתה יקרה יותר

פורסם

לא יצא לי לשבת בליף, אבל גם ב 70 אלף לא הייתי קונה אותה, היא נראית פשוט מגוכחת.

הbyd נראית בכמה רמות מעל ואם תצליח במבחני הריסוק אז בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יותר מדי יקר בשביל מה שהמכוניות הזאת.

מחיר ה-BYD סרף בסין לגרסה עם מנוע של 88 כ"ס מתחיל בכ-115,000 יואן סיני (CNY), שהם בערך 60,000 ש"ח וזה כולל מע"מ של 13% בסין.

ז"א 53 אלף שקל לפני מע"מ.

אז למה בארץ המחיר יותר מכפול? מס קניה על חשמליות הוא רק 45%, מכס 7%, 18% מע"מ על הכל. ס"כ בערך 80% מס ויש גם זיכויים שונים המגיעים לאלפי שקלים.

המחיר צריך להיות לא יותר מ-99 אלף שקל, גם לא שווה לשלם יותר מזה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 2

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני שעתיים, guy.a כתב:

אני מחכה בינתיים לרנו 5. נראה אם קרסו יצליחו להרוס גם אותו

המגאן החשמלית עדין לא פה והסניק החשמלית הגיעה בגרסה בודדה.

פריסבי כבר התרגלו למכור ערימות של צ'רי ואקספנג, ייבוא דגם רנו בשביל מכירות איזוטריות יותר? לא נראה לי שיקרה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האמת שגם רנו 4 עם אחלה עיצוב.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא מבין מדוע יצרנים וותיקים מסכימים שהיבואנים שלהם יקבלו מותגים חדשים. וישקיעו את מירב המאמצים שלהם בהם. מה רנו הרוויחה שקרסו מוכרת צ'רי ואקספנג, וממנה שכחו לגמרי. יש להם כרגע מכוניות מצוינות, ואפס מאמץ מכירתי . עזבו רנו 5 או רנו 4, מה קרה פה עם רנו אוסטרל, אוטו מצוין, שלא נמכר בכלל, כי אין מאמץ שיווק בכלל. למה הם לא מחייבים אותם לכמות מינימום ואם לא, יעברו ליבואן אחר. כי כרגע קרסו משקיע רק בסיניות. אני מאמין שזה משתלם לו. אבל איך זה משתלם לרנו אני לא מבין. וככה רוב היצרנים מאירופה ויפן.

פורסם
לפני 15 שעות, EvGriga כתב:

מחיר ה-BYD סרף בסין לגרסה עם מנוע של 88 כ"ס מתחיל בכ-115,000 יואן סיני (CNY), שהם בערך 60,000 ש"ח וזה כולל מע"מ של 13% בסין.

אז למה בארץ המחיר יותר מכפול? מס קניה על חשמליות הוא רק 45%, מכס 7%, 18% מע"מ על הכל. ס"כ בערך 80% מס ויש גם זיכויים שונים המגיעים לאלפי שקלים.

אכן התמחור הראשוני הוא תמחור ישראלי ממוצע - נתחיל בגבוה ואז נעביר ל-0 קילומטר. 

באירופה למשל היא מתומחרת ב-30 אחוז פחות מאשר הדולפין הרגילה, אם לקחת את אותם יחסים לארץ, הגרסא הבכירה הייתה אמורה לעלות 110 אלף.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, EvGriga כתב:

מה שאנשים מוכנים לשלם - זה מה שהיבואן יתמחר.

מאוד פשוט.

פורסם (נערך)

ה surf תהיה לו הצלחה גדולה בארץ, הוא יפגע קשות בפיקאנטו ו i10 ומזדה 2 זוללת הדלק ובשאר הקטנות.

לדעתי יהפוך לאחד מרבי המכר בישראל.

החודש byd מקום 1 באירופה במכירת רכבים חשמליים ועקפה את טסלה וזה אם 28% מיסוי (עונש ועל טסלה רק 10%) שאירופה מטילה עליהם, ברגע שיסיימו לבנות את המפעל בהונגריה הם יציפו את אירופה ברכבים.

החודש גם byd מקום ריאשון במכירות בסינגפור, עקפה את טויוטה ותאילנד עוברת את אותו תהליך.

דרך אגב byd מפתחים כרגע רכב קטן יותר מה surf מסוג k-car זול יותר שיפגע קשות בשוק היפני.

בינתיים פולקסווגאן מסבה קווי ייצור רכבים לייצור טנקים במקום לסגור אותם, יהיה להם יותר רווחים מאשר להתחרות עם הסינים.

ניסאן מפטרת 20000 עובדים וסוגרת 7 מפעלים, אם לא ימצאו קונה אולי הסינים, יתכן ויפשטו רגל אחרי שהמניה שלהם מוגדרת זבל.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מעניין 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, DAHUJI כתב:

מה שאנשים מוכנים לשלם - זה מה שהיבואן יתמחר.

מאוד פשוט.

מסתבר שלא כל כך פשוט.

בשנה שעברה החשמליות היו 25% מהשוק, השנה רק 16% וזה עוד עם רישומים עצמיים של היבואנים, שנתקעו עם מלאי לא מכור.

תאוות הבצע הלא נשלטת של יבואנים וגם של המדינה, שמאיימת ומעלה מסים חדשים על חשמליות, גורמים לנטישת הלקוחות.

כבר לא משתלם היום לקנות חשמלית לא ב 160 אלף וגם לא ב 100 אלף שקל, עדיף מכונית בנזין או היברידית בסיסיות.

חברות ביטוח מעלות פרמיות על חשמליות או מסרבות לבטח אותן במקיף עקב עלויות תיקון אסטרונומיות.

ירידת ערך של שליש ממחיר הרכב בשנתיים הראשונות גם לא מוסיפה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 2

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

@levy

זה אולי מצחיק אותך, אבל יש הרבה במה שהוא אומר. 

בשנת 2022 אם היה לך תקציב של 135 אלף, היית יכול לקנות במחיר הזה ג'ילי גיאומטרי 350 או יאריס קרוס היברידית. 

אם היית בוחר למכור את הרכב היום, היאריס שווה סביב ה-115 אלף בפועל. לעומת זאת הג'ילי - לפחות ע"פ מה שדורשים בפועל ביד 2, אני לא חושב שתצליח אפילו ב-90 אלף. יותר לכיוון 85 אלף. זה פער מטורף בשמירת ערך. 

• אהבתי 4
פורסם
בתאריך 22.5.2025 בשעה 14:40, אליה כתב:

למה, יש מיני שאפשר לשבת בה שלושה מאחור? שלושה מקומות זה סתם פיקציה בכל רכב שהוא פחות ממשפחתית.

בפיקנטו של האישה נכנסים מאחורה אחותה (לא אישה קטנטונת או משהו, בגודל ממוצע) פלוס שני הילדים שלה אחד בן 7 השני על כסא תינוק קדמי. אין בעיה גם עם נסיעה יחסית ארוכה במצב הזה. נוחות אידיאלית? אולי לא אבל למי שלא מפונק זה נסבל. אנחנו כילדים בשנות ה 90 גדלנו גרוע יותר.  

בקיצור מה שאמרת זה שטויות. 

• אהבתי 2
פורסם

זה לא קשור למפונק אלא לנוחות סבירה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...