Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למיבני עניין,

האם נוחות הנסיעה בג'נטים 18" ממש נמוכה בהשוואה לג'נטים 16" ?

רכב יד 2

שואל ספציפית לגבי קונה הברידית, רמת גימור פרימיום, מגיעה עם ג'נטים 16" בחתך 205/60

אולם, בדגם פרסטיג' באותה שנה, ג'נטים 18: בחתך 225/45

רמת גימור פרסטיז' עדיפה על פרמיום (בכל קנה מידה), אולם מה לגבי נוחות הנסיעה? , האם  השינוי בחתך כד כדי כך משמעותי לגבי נוחות הנסיעה?

והמחירים..... מה זה😩? 225/45 R18

מרבית הנסיעה הינה עירונית, ולכן נוחות הנסיעה בעיר מאוד חשובה

האם ככל, להעדיף רכבים עם צמיגי 16" על 18" ?

תודה

פורסם

ברוב המוחלט של הרכבים יש אישור מיצרן הרכב ליותר ממידת צמיגים אחת.

ככלל, קוטר הגלגל ישאר זהה(יתכנו כמובן שינויים מזעריים), מה שישתנה הוא גודל החישוק ובהתאמה גובה דופן הצמיג.

בדוגמא שנתת;

מידה 205/60/16- קוטר הגלגל 25.69 אינץ׳.

מידה 225/45/18 קוטר הגלגל 25.97 אינץ׳.

הבדל מזערי בקוטר.

לשאלתך- כמובן שיהיה הבדל מורגש.

בגלגלים בקוטר 18 יש יותר גנט ופחות צמיג, ״חתך נמוך״. 

גובה הדופן לפי המידות:

205/60/16 4.84 אינץ.

225/45/18 3.99 אינץ.

הבדל של כמעט אינץ׳ שלם.

מבחינת נוחות נסיעה, תמיד כדאי להעדיף דופן גבוהה על פני נמוכה, שכן הצמיגים בולמים את זעזועי הכביש ראשונים, לפני הבולמים.

• אהבתי 1
פורסם

צ'ופצ'יק תודה,

רק שדופן גבוה (ג'נט 16) אינו מוצע ברמת גימור פרסטיג'

השאלה אם זה דיל ברייקר מבחינת נוחות נסיעה?

אם יש משהו מהחברים שמכיר מקרוב נסיעה על דגם פרסטיג'  או סופרים (חתך נמוך) ויכול להביע דעה, אז אשמח

פורסם

אמנם לא תשובה ישירה לשאלה, אבל בכל זאת אספר מנסיוני:

נוסע כבר כ10 שנים על מידה 225/45/17.

בשלוש שנים הראשונות הייתה זו שירוקו, מאז גולף.(מנוע וגיר זהים, שלדה מעט שונה)

לרכבים הנ״ל ישנה אופציה לצמיגים במידה 17/18/19.

(גילוי נאות: עובד בעסק משפחתי של צמיגים)

מבחינת נראות ככל שעולים בגודל הגנט (לרוב הדעות) הרכב נראה ״מרשים יותר״, ומיועד לנסיעה יותר ״ספורטיבית״(עקב הירידה בחתך וכתוצאה מכך יציבות יותר טובה בפנייה בסיבובים במהירויות גבוהות עקב דופן נמוכה שפחות ״נמרחת״.)

מעולם לא הגדלתי את גודל הגנט. הרכב גם ככה ספורטיבי ולא הכי נוח בנסיעה עירונית(בטח שלא עם בולמים ספורטיביים).

מבחינת פוטנציאל נזקים- ככל שגובה הדופן יורד הסיכוי שהצמיג ינזק כתוצאה מנסיעה על האספלט המשובח בארצנו גדל בהרבה.

כניסה לבור עם צמיגים חתך נמוך מגדילה משמעותית את הסיכוי לקריעת חוטי הדופן, מה שיגרום ל״בלוטה״ בדופן במקרה הטוב, או לפיצוץ מיידי של הצמיג במקרה הרע.

מבחינת עלות- זה אמנם לא כלל אצבע, אבל ברוב המקרים(וכמובן תופס גם לדוגמא שלך) צמיגים במידה 16 יהיו זולים יותר מצמיגים במידה 18.

אם אני במקומך, ובמחשבה שנוחות הנסיעה היא פקטור (מאוד) חשוב, הייתי בתור התחלה מרגיש את הנסיעה על צמיגים 18, ואם לא הייתי מספיק מרוצה הייתי מחליף לסט 16. העלויות לא מטורפות.

שבת שלום.

• אהבתי 2
פורסם

אם רמת הגימור הגבוהה יותר מוסיפה איבזור שמבחינתך חשוב, ומעדיף לא לוותר עליו, אז לך על זה. 

תוכל גם לבצע נסיעות מבחן ברכבים שאתה שוקל לרכוש ולגלות בעצמך עד כמה זה מפריע לך או לא (החתך, אם כי יש צמיגים נוחים יותר מאחרים). 

בתאוריה, תוכל למצוא מישהו עם רמת גימור נמוכה יותר שמחפש לשדרג למידת הגלגלים הגדולה יותר ולהתחלף איתו (אפילו אפשר שיוסיפו תשלום, לאור העלות הגבוהה יותר של החישוקים הצמיגים הגדולים). רק בסופו של דבר, לבצע את האישור במכון רישוי לבחירתך תמורת כמה זוזים. 

• אהבתי 1
פורסם

צ'ופצ'יק

Tom_22

תודה, לא ידעתי שאפשר להחליף מידות ג'נטים באישור משרד הרישוי

כמובן שאסע ברכב ואתרשם לפני הרכישה, לא ש10 דקות יספיקו, אבל לפחות אוכל להשוות לרכב בו אני נוסע היום עם ג'נט 16

פורסם

מכון רישוי, איפה שעושים טסט שנתי לרכב. לא משרד הרישוי.

וכפי שציין צ'ופצ'יק, לכל דגם רכב יש מידות ספציפיות שמאושרות לו (ותיתכן לצורך הענין גם מידת ביניים בקוטר "17 במקרה דנן).

ראה הסבר קצר למשל כאן.

בהשוואה לרכב אחר, כיול המתלים חשוב לא פחות בהקשר של נוחות הנסיעה.

הגם אם בהכללה, צמיגים עם חתך גבוה יותר, נוחים יותר.

• מעניין 1
פורסם

נוסע ברנו קליאו5 שנת 2023 ,

הרכב ברמת גימור "אקזקיוטיב" (עלק).

הרכב נועל נעלי יוקרה במידה 205/45/17 , גלגלים מוגזמים ביותר ביחס לדגם.

הספק מנוע אימתני, 90 כ"ס עוקרי אספלט.

הרכב בכללי לא זוכה בעייני להגדרה של "נוחות צרפתית".

היו לנו בבית רנו פז'ו וסיטרואן פשוטות זולות ונוחות יותר על שיבושי כביש עירוניים.

קיים דגם קילאו5 ברמת גימור נמוכה יותר, עם צמיגי 195/55/16 הגיוניים יותר, לא נהגתי עליו. (אלה גם מידות הצמיג הרזרבי שיש לי בבגאז').

אני יכול לנסות להחליף במוסך, ולרשום מידה חדשה ברישיון, אבל אין סיכוי.

כל הכיף זה לראות קליאו עם גלגלים פשוטים ולומר לעצמך אני "אקזקוטיב", עם גלגל 17 אינטש, 

כל האחרים הם "פשוטי העם" , מתגלגלים על 16 אינטש עממיים ולא מרשימים.

אז נסבול קצת בסעיף הנוחות, לפחות נוכל להתנשא. 🙂

• מצחיק 1
פורסם

זורק רעייון, לך על הדגם המאובזר ומקסימום בעתיד תקנה סט 16 אינצ ותחליף

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...