Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עצלן = קופת גמל להשקעה

תרשום בגוגל "השוואה קופות גמל להשקעה" ותראה מי עשה את התשואה הכי טובה לאחרונה

תפתח שם קופה, כמעט בטוח שזה יהיה מסלול S&P, שים שם כסף.

תגדיר הוראת קבע ותפקיד קבוע סכום מסוים.

כל תקופה, תבדוק שוב פעם בהשוואות, ואם יש פערים גדולים (ב S&P הפערים אמורים להיות זניחים), תעבור לחברה אחרת.

דמי ניהול של S&P אמורים להיות באזור 0.6%

עצה שלי - תעבוד עם סוכן ביטוח שידאג לכל ההתנהלות הזאת, יש להם ממשקים לחברות ויותר קל קל מאשר להתנהל מול שירות הלקוחות של החברות.

תוספת קטנה : שמעתי על מוצר מקביל שנדמה לי ששמו קופת גמל לחסכון  (או משהו לחסכון), אני לא זוכר מה ההבדלים, שווה להתייעץ עם סוכן הביטוח)

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
פורסם

נראה שאתה מתכוון ל״פוליסת חסכון״ מוצר לחסכון נזיל ללא כל אופציה להטבות מס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.10.2024 בשעה 21:50, phpclub כתב:

עצלן = קופת גמל להשקעה

תרשום בגוגל "השוואה קופות גמל להשקעה" ותראה מי עשה את התשואה הכי טובה לאחרונה

תפתח שם קופה, כמעט בטוח שזה יהיה מסלול S&P, שים שם כסף.

תגדיר הוראת קבע ותפקיד קבוע סכום מסוים.

כל תקופה, תבדוק שוב פעם בהשוואות, ואם יש פערים גדולים (ב S&P הפערים אמורים להיות זניחים), תעבור לחברה אחרת.

דמי ניהול של S&P אמורים להיות באזור 0.6%

עצה שלי - תעבוד עם סוכן ביטוח שידאג לכל ההתנהלות הזאת, יש להם ממשקים לחברות ויותר קל קל מאשר להתנהל מול שירות הלקוחות של החברות.

תוספת קטנה : שמעתי על מוצר מקביל שנדמה לי ששמו קופת גמל לחסכון  (או משהו לחסכון), אני לא זוכר מה ההבדלים, שווה להתייעץ עם סוכן הביטוח)

כן הבנתי שקופת גמל להשקעה זה מיועד בעיקר למי שרוצה למשוך בגיל 60 פלוס נראה לי שזה פחות מס או ללא מס לא זוכר במדויק.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני 7 שעות, renault5 כתב:

כן הבנתי שקופת גמל להשקעה זה מיועד בעיקר למי שרוצה למשוך בגיל 60 פלוס נראה לי שזה פחות מס או ללא מס לא זוכר במדויק.

זה לכל מי שרוצה להשקיע אבל עצלן/ לא דרך חשבון השקעות. 

הטבת המס היא יתרון, אם לא תגע בכסף ואין לך בעיה לקבל אותו כקצבה בגיל 60 ולא כחד פעמי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נכון לעכשיו, למרות הטבת המס עדיין תיק השקעות משתלם יותר (בהנחה ומדברים על מדדים וכנראה גם בכל מצב)

https://pensuni.com/?p=6212
החישובים פה הרבה יותר מדויקים מהחישובים למעלה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה הגדולה שבישראל קשה לעשות תכנוני מס לטווח רחוק, כפי שאנחנו רואים בימים אלו.

בן אדם יכול להחליט ששווה לו לשלם דמי ניהול גבוהים 20-30 שנה לטובת הטבת מס בפרישה ואז להגיע לגיל פרישה ולגלות ששר האוצר צריך כסף.

למרות שבדרך כלל משתדלים שהפגיעה תחול רק על כספים חדשים, עדיין יכולות להיות תקנות שיפגעו בדיעבד בכדאיות של בחירה כלשהי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה בעצם הנחיתות של קופת גמל להשקעה אל מול תיק מנוהל? (בהנחה שמדובר על אדם שאינו מעוניין בהתעסקות של תיק השקעות עצמאי, ומגבלת ההפקדה של 79 אלף בשנה מספיקה לו)

האם ניתן לקבל דמי ניהול נמוכים יותר במקום אחר?

פורסם
לפני 4 שעות, Katom כתב:

נכון לעכשיו, למרות הטבת המס עדיין תיק השקעות משתלם יותר (בהנחה ומדברים על מדדים וכנראה גם בכל מצב)

https://pensuni.com/?p=6212
החישובים פה הרבה יותר מדויקים מהחישובים למעלה.

אין באמת הבדל בחישובים, הוא פשוט לקח הפרש תשואה יותר גבוה עקב הצמדה למדד NTR במקום למדד GTR, שאגב אין לי מושג אם זה נכון.

בסוף עד הפרש תשואה של 0.7%~ ובהינתן שלוקחים קצבה, קופג יותר טובה לחוסך.

כאמור אני בתיק אישי, לא מאמין בקופג גם כי זו התחייבות לקצבה, גם כי לך תדע אם לא יבטלו את ההטבה, וגם כי בתיק האישי ניתן לבחור מדדים יותר סולידיים או יותר מסוכנים מה500 העדרי.

פורסם
בתאריך 11.10.2024 בשעה 11:15, sperial כתב:

אישית אני לא אוהב שכל החסכונות במסלול אחד, כי אותו מסלול יכול ליפול בדיוק כאשר אתה זקוק לכסף

אם אתה שם את הכסף במדד עולמי/סנפ500 והוא נופל אז הכל נופל בעולם.

ואם הכסף שלך שם בזמן שאתה עלול להיות זקוק לו אתה לא מבין את העקרונות של ההשקעה בשוק ההון.

לפני 15 שעות, A_lex כתב:

מה בעצם הנחיתות של קופת גמל להשקעה אל מול תיק מנוהל? (בהנחה שמדובר על אדם שאינו מעוניין בהתעסקות של תיק השקעות עצמאי, ומגבלת ההפקדה של 79 אלף בשנה מספיקה לו)

האם ניתן לקבל דמי ניהול נמוכים יותר במקום אחר?

קופג להשקעה עולה לך יותר כסף.

אם אתה שם את הכסף במדד לקנות לבד יותר זול אבל מצריך 2 דקות התעסקות בחודש (דקה לבצע העברה מהחשבון, דקה נוספת יום יומיים אחר כך לבצע את הקנייה בחשבון).

אם אתה שם במסלול מנייתי שבו הסוכן של קופת הגמל מבצע רכישות לפי דעתו אתה בסיכון להפסיד תשואה ביחס למדד כי לרוב הם לא מצליחים להכות את השוק.

פורסם

גם היכולת שלך לתכנן הוצאות מוגבלת, בוודאי כשמדובר בטווח של שנים.

ואני חוזר - חייבים לפזר את ההשקעות. אני יודע שכרגע ה-s&p500 הוא שיא האופנה, אבל חלק מהתיק חייב להיות במקומות אחרים, כולל שמרניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אם אתה שם את הכסף במדד עולמי/סנפ500 והוא נופל אז הכל נופל בעולם.

ארה״ב זה לא כל העולם.

סנופי מוטה מניות טכנולוגיה. אפל לדוגמה היא  7% מהמדד.

מזניחים את שער דולר\שקל שתזוזות בזמן משבר יכולות לאכול חלק לא מבוטל מהרווחים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, borsood כתב:

ארה״ב זה לא כל העולם

זה לא כל העולם, אבל זה החברות הכי גדולות בעולם. 

לפני 13 שעות, borsood כתב:

סנופי מוטה מניות טכנולוגיה

סנופי זה כלב מצוייר.

S&P 500 מכיל את 500 החברות הכי גדולות בארהב. לא יודע מה זה מוטה, העולם שלך מונע מטכנולוגיה, כרגע.

רוצה לגוון ללא משקל? יש לך את ה RSP שזה אותו דבר כמו s&P רק "במשקלים" שווים.

לכל מי שרושם שצריך לגוון, ולא מספיקות לו 500 חברות מכל סוגי השווקים, תרשמו לי 10 חברות באירופה שלא נסחרות ב s&p שכדאי לי להשקיע בהם/התשואה שלהם גדולה ממדד ה s&p?

לפני 15 שעות, sperial כתב:

שכרגע ה-s&p500 הוא שיא האופנה, אבל חלק מהתיק חייב להיות במקומות אחרים, כולל שמרניים.

רמת ה"גיוון" שלך תלויה רמת סיכון וגיל. אם אתה בגיל פרישה:

1. רוב הסיכויים שיש לך הרבה כסף בחיסכון 

2. רגישות לשינויים, בעיקר ירידות, מאד גדולה

3. המטרה שלך היא לשמור על הכסף ולא להגדיל את ההון.

לאור כל זה, התיק שלך חייב לשקף את רמת הסיכון. זה א' ב' בהשקעות.

נדיר למצוא בבורסה מכשיר שנותן לך תשואה כמו ה s&p500. לא יודע מה זה "אופנה".

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

מתעלק

החל מינואר 2024 החלטנו שלגיל 50 (עוד 3.5 שנים) אנחנו נעשה טיול ענק בארה"ב שימשך כחודש וחצי-חודשיים. באותה הזדמנות ננסה גם לרשום את הילדים כאזרחי ארה"ב על פי חוק הסבא.

החלטנו שאנחנו מתחילים להפקיד כל חודש כ-2500 ש"ח ואם אפשר אז יותר לטובת העניין. בחרתי בקרן נאמנות "אנליסט מניות גלובל" שעשתה כבר מעל ל-24 אחוז מתחילת השנה. כיום אני יודע לחשב שב-10 חודשים האחרונים הפקדתי בממוצע כ-2800 ש"ח.

זו קרן הנאמנות: אנליסט מניות ארה"ב - 5105929 (funder.co.il)

מה דעתכם? האם המכשיר הנ"ל הוא המכשיר הנכון למטרה שהצבנו לעצמנו?

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני ממש הדיוט בתחום ועדיין...

איך זה יכול להיות המכשיר הנכון אם הוא משקיע במניות והטווח שלך הוא רק 3.5 שנים?

מה אם בעוד שנתיים או שלוש השוק נופל והחסכון שלך נחתך בחצי?

אם תוכל לדחות הטיול במקרה כזה בכמה שנים, אז סבבה. אבל אם התאריך שבו תצטרך את הכסף קשיח, אתה צריך מסלול מאוד סולידי.

• תוכן חדש...