Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.10.2024 בשעה 23:41, ArikM כתב:

זה לא כל העולם, אבל זה החברות הכי גדולות בעולם. 

סנופי זה כלב מצוייר.

S&P 500 מכיל את 500 החברות הכי גדולות בארהב. לא יודע מה זה מוטה, העולם שלך מונע מטכנולוגיה, כרגע.

6-7 חברות מאותו המגזר מהוות שליש מהמדד.

אם המגזר הזה יפול זה לא אומר ש"כל העולם יפול". רק ההשקעה שלך תלך ברובה לפח בזמן שתרצה לצאת.  אג"ח ארוך טווח של ארה״ב או במקרה קיצוני יותר שוויץ או סינגפור לא ממש יושפע מנפילת המדד.

ועוד כשל: אתה מודד תשואה ברוטו בדולרים כשאתה צריך למדוד נטו בשקלים.

בתאריך 17.10.2024 בשעה 09:20, Shmulik_Miata כתב:

מתעלק

החל מינואר 2024 החלטנו שלגיל 50 (עוד 3.5 שנים) אנחנו נעשה טיול ענק בארה"ב שימשך כחודש וחצי-חודשיים. באותה הזדמנות ננסה גם לרשום את הילדים כאזרחי ארה"ב על פי חוק הסבא.

החלטנו שאנחנו מתחילים להפקיד כל חודש כ-2500 ש"ח ואם אפשר אז יותר לטובת העניין. בחרתי בקרן נאמנות "אנליסט מניות גלובל" שעשתה כבר מעל ל-24 אחוז מתחילת השנה. כיום אני יודע לחשב שב-10 חודשים האחרונים הפקדתי בממוצע כ-2800 ש"ח.

זו קרן הנאמנות: אנליסט מניות ארה"ב - 5105929 (funder.co.il)

מה דעתכם? האם המכשיר הנ"ל הוא המכשיר הנכון למטרה שהצבנו לעצמנו?

תודה

לא יעוץ פרטני אבל תבדוק קרנות עם מח״מ של 3 שנים. לא הייתי משקיע במניות לטווח הזה. ומה שהקרן עשתה בעבר לא אומר שהיא תוכל לעשות בעתיד וכבר היו קרנות מזהירות שפתאום "נעצרו".

בתאריך 17.10.2024 בשעה 11:29, ArikM כתב:

ומה אם הוא עולה ב 50 אחוז? 

אם אתה משלם למישהו לנהל לך את הכסף, אתה צריך להבין כמה אתה מוגן.

כשאני מנהל לעצמי את הכסף, יש לי "הגנות" על הפסדים. השוק לא יורד 50 אחוז ביום אחד. אולי מניה ספציפית וגם כנראה לא מניה מה snp500.

אם לא יהיה לו כסף לטייל כי המדד הנ״ל ייפול מה זה יעזור לו?

ועד כמה זה ישפר את הטיול אם הוא "ירוויח" 50%?

אילו הגנות אתה שם על S&P?

לפני 15 שעות, יובל .מ. כתב:

ארצות הברית מובילה את העולם.

כשהם נופלים הכל נופל, כשהם עולים הכל עולה.

שער הדולר/שקל יחסית יציב, הוא לא משתנה מ2.5 שקל ל5.5

אג״ח של מדינות AAA ואפילו AA ישרוד גם נפילות של שוק הטכנולוגיה האמריקאי.

אתה רק מראה את הגיל שלך כשאתה טוען ששער דולר\שקל יציב... והטווח של 2.5-5.5 הוא לא ממש יציב.

מה אם אפל, נבידיה, מיקרוסופט,  גוגל, ברודקום וטסלה יחתכו ב50% כמו שקרה לאינטל לא מזמן?

רק 6 החברות האלו ביחד מהוות שליש מהמדד.

לפני 15 שעות, phpclub כתב:

כן כן וכן. (לא ייעוץ) 

תקשיב לפלייליסט של ה s&p של מיכה סטוקס ביוטיוב כדי לקבל מושג. 

ותסתכל השוואת פנסיה וקרנות השתלמות, תספר לי אם יש מסלול שעקף את זה.. 

גם לא יעוץ, אבל לשים את כל הביצים בסל אחד, ובמיוחד את הפנסיה זה לא רעיון טוב לדעתי.

מיכה סטוקס מוכר לך משהו... כמה זה משפיע על ה"אובייקטיביות" שלו?

גבינה בחינם יש רק ב...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, borsood כתב:

6-7 חברות מאותו המגזר מהוות שליש מהמדד.

אם המגזר הזה יפול זה לא אומר ש"כל העולם יפול". רק ההשקעה שלך תלך ברובה לפח בזמן שתרצה לצאת.  אג"ח ארוך טווח של ארה״ב או במקרה קיצוני יותר שוויץ או סינגפור לא ממש יושפע מנפילת המדד.

תגדיר יפול

אתה ממציא תרחישים שלא קרו ובונה על זה פחד ואסטרטגיה - בהצלחה עם הגישה הזו.

לא זכור לי ששוויץ / סינגור נחשבות פיבוט מרכזי בכלכלה - את מי הם מעניינות ?

שום השקעה לא תלך לפח (שום מדד לא קורס ביומיים לרמה של הפסדת הכל) שים סטופ לוס, חלאס עם ההפחדות

תרצה או לא הפנסיה שלך שם, בצורה כזו או אחרת.

מה אם אפל, נבידיה, מיקרוסופט,  גוגל, ברודקום וטסלה יחתכו ב50% כמו שקרה לאינטל לא מזמן?

שוב, אינטל לא נחתכה ביום אחד. לקח לה רק 10 חודשים לרדת 50 אחוז.

אתה ממש מאמין ש 10 החברות המובילות בעולם בתחומה יחתכו ב 50 אחוז ? 

אם התרחיש הזה יתממש, אנחנו כראה במלחמת עולם 3, זו תהיה הבעיה הכי קטנה שלך. 

ושוב הפחדות...

השנה ה SNP500 עשה 45 פעמים all time high . אתה מוזמן "לשבת על הגדר". אני כבר שנתיים נהנה מהכסף.

לא מוכר לי כלום !

0 שקל. יכול להצטרף ללייבים פעמיים ביום ועוד סרטון יומי בחינם ולקבל קצת חינוך פיננסי. אתה יכול רק להרוויח.  

אני כבר מאזין לו שלוש שנים. בזכותו הבנתי איך אני נדפק בארץ בקרנות ההשתלמות שלי ופנסיה, למדתי לשאול לשאלות ולמדתי לקחת אחריות על הכסף שלי.

למדתי המון על כלכלה עולמית, ובעיקר למדתי שמאכילים כאן אי דיוקים על הכלכלה העולמית.

ושוב

אם אתה כל כך חושש ממניות, שווה לך להקשיב ל"אקדמיה" שלו - תאמין או לא, בחינם.

מצרף לך קישור שלא תתאמץ

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, ArikM כתב:

סינגפור חיה על קוצה של החלטה סינית שתמוטט אותה לחלוטין. אגב העולם כבר החל בהיפרדות ממנה בתחום השבבים. 

שיעור בגיאוגרפיה: כתבת סינגפור והתכוונת לטאיוואן

עריכה: השיעור נלמד והטקסט תוקן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

שיעור בגיאוגרפיה: כתבת סינגפור והתכוונת לטאיוואן

צודק, ערכתי :)

לפני 50 דקות, borsood כתב:

אתה מודד תשואה באחוזים. 

• רעיון טוב! 1

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ArikM כתב:

תגדיר יפול

אתה ממציא תרחישים שלא קרו ובונה על זה פחד ואסטרטגיה - בהצלחה עם הגישה הזו.

לא זכור לי ששוויץ / סינגור נחשבות פיבוט מרכזי בכלכלה - את מי הם מעניינות ?

שום השקעה לא תלך לפח (שום מדד לא קורס ביומיים לרמה של הפסדת הכל) שים סטופ לוס, חלאס עם ההפחדות

אתה אולי לא זוכר את נפילת הדוט קום, אני כן.

שוויץ תמיד נחשבה כמקלט פיננסי בטוח וסינגפור דווקא בגלל שהיא "לא מעניינת" יכולה לשמש כגיוון השקעה.

בכל מקרה האגחים ארוכי הטווח של שתי המדינות מסווגות AAA.

אני לא מנסה להפחיד אך אחד רק מציין שלשים את כל הפנסיה במדד אחד זה רעיון לא מוצלח.

לפני שעתיים, ArikM כתב:

תרצה או לא הפנסיה שלך שם, בצורה כזו או אחרת.

שוב, אינטל לא נחתכה ביום אחד. לקח לה רק 10 חודשים לרדת 50 אחוז.

שוב, אני לא פוסל את המדד כחלק מהפנסיה, ובהחלט בסדר שחלק מכספי הפנסיה שלי נמצאים שם אבל הפנסיה שלי יותר מגוונת.

אינטל: 31/7 ,30$ 2/8 20$ שליש ביומיים

לפני שעתיים, ArikM כתב:

אתה ממש מאמין ש 10 החברות המובילות בעולם בתחומה יחתכו ב 50 אחוז ? 

אם התרחיש הזה יתממש, אנחנו כראה במלחמת עולם

6 חברות טכנולוגיה נופלות בתגובת שרשרת.

אני מניח שאלי לילי, גונסון וגונסון, ויזבה ומסטרכארד לא יפלו איתן אז בהחלט אני לא מדבר על תרחיש "מלחמת עולם". אבל במקרה כזה המדד בטח יכול להפגע במהירות ויקח לו כמה שנים להתאושש.

ושוב, אני לא נגד השקעה במדד אלא אר לאילו שמייעצים לשים שם את כל או רוב הכסף.

לפני שעתיים, ArikM כתב:

שנה ה SNP500 עשה 45 פעמים all time high . אתה מוזמן "לשבת על הגדר". אני כבר שנתיים נהנה מהכסף.

לא מוכר לי כלום !

0 שקל. יכול להצטרף ללייבים פעמיים ביום ועוד סרטון יומי בחינם ולקבל קצת חינוך פיננסי. אתה יכול רק להרוויח. 

משקיעים נבונים יודעים ש"מה שהיה הוא מה שיהיה" ו ה"המניה הזו לא יכולה ליפול" הן שקרים.

ןעןד משהו: אם הדיון הזה ימשיך לגלוש לפסים אישיים אני לא אמשיך. יש לשמור על ענייניות ולא לתקוף את האדם.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, borsood כתב:

גם לא יעוץ, אבל לשים את כל הביצים בסל אחד, ובמיוחד את הפנסיה זה לא רעיון טוב לדעתי.

גבינה בחינם יש רק ב...

סל אחד ? S&P זה 500 סלים.

איך שאני רואה את זה, יש את גישת ה diversity שאתה נוקט בה,

תפזר את ההשקעה על פני מספר אפיקים, חלקם סולידים, כדי שתהיה לך יציבות.

אם זה עושה לך שכל, מעולה !

אני אישית מבין שבלי סיכונים אין סיכויים, אני מסכן יותר כדי להרוויח יותר.

ה S&P לא יפול ביום אחד, כל חברות הטכנולוגיה הענקיות לא יפלו כולם בחודש, במקרה הכי גרוע - אפשר לצמצם הפסדים.

כבר אמרו הרבה על המדד ואין לי כוח לחזור, אבל באמת שמבחינתי כמעט ואין סיכון עם S&P, בטח שלאורך עשרות שנים.

כמו שאמרו, מיכה סטוקס לא מוכר לי כלום, מיכה סטוקס נותן לי ידע והבנה שלא הייתה לי קודם.

הוא ביסס את הערוץ שלו על אובייקטיביות ואם קשה לך להאמין, תקשיב ותכיר אותו קצת.

בטח שהוא לא מקבל כלום אם אני משקיע ב S&P.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם
לפני שעתיים, ArikM כתב:

אתה מודד תשואה באחוזים. 

נטו ולא ברוטו ואחרי המרה לשקלים.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, borsood כתב:

ןעןד משהו: אם הדיון הזה ימשיך לגלוש לפסים אישיים אני לא אמשיך. יש לשמור על ענייניות ולא לתקוף את האדם

אם נפגעת ממשהו שרשמתי, מתנצל. 

ניסיתי להשאר ענייני ולהציג עובדות.

די ברור מה העמדות שלך. 

בסופו של יום, אם זה עובד לך, מעולה. 

כל אדם שנמצא בשוק ההון, חייב לבדוק את עצמו כל הזמן, על אחת כמה וכמה אם הוא מקבל עצות. 

תמיד תשווה את הביצועים של התיק שלך ל snp500. אם ניצחת את המדד בסוף השנה, אליפות. תמשיך לעשות את מה שאתה עושה. 

במידה ולא, עדיף לך פשוט לקנות אותו.

לפני 35 דקות, phpclub כתב:

בטח שהוא לא מקבל כלום אם אני משקיע ב S&P.

גם אם לא היית משקיע שם, הוא לא מקבל כלום. כי הוא לא מוכר לך מניות, הוא לא אומר לך במה להשקיע ומה לקנות/למכור.

אפילו על בתי המסחר הוא הצהיר שלא מקבל כסף מהפניות...

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 21 שעות, borsood כתב:

אג״ח של מדינות AAA ואפילו AA ישרוד גם נפילות של שוק הטכנולוגיה האמריקאי.

אתה רק מראה את הגיל שלך כשאתה טוען ששער דולר\שקל יציב... והטווח של 2.5-5.5 הוא לא ממש יציב.

רק 6 החברות האלו ביחד מהוות שליש מהמדד.

אם כל החברות האלה נופלות במכה, קרה אירוע גדול שבו אתה לא תחשוב על הפנסיה שלך אלא על איפה אתה מוצא מים ולחם לילדים. נקודה סוף פסוק.

יכול לקרות שחברה אחת נופלת כל 10 שנים, וזה קרה לאינטל עכשיו שמתחילה להתאושש קצת, אבל כולן ביחד? אין סיכוי.

ואם זאת הפנסיה שלך, תעקוב. אין לנו אפשרות לבחור במה להשקיע, ומבין האפשרויות מדד הסנפ הוא  הטוב ביותר.

אתה בגיל 30? הכל על הsnp. ירד -יעלה.

אתה בגיל 50? תתחיל להעביר חלק כדי להגן על ההשקעה.

אתה בגיל 67? מבחינתי תגיד להם שיישב בארנק בלי השקעה.

פורסם

לא יכול כבר לערוך:

הסבר לגבי הנפילה של הגדולות ו"מים ולחם":

בבועת הדוט קום מדינת ישראל לא התבססה על ההייטק.

בנפילה של 2008 לא קרסנו לגמרי כי המשכנתאות פה לא 110 אחוז ממחיר הנכס.

היום אנחנו בנויים על ההייטק, ואם ההייטק בארהב קורס גם אנחנו נקרוס. כל מה שיש לנו זה סייבר, תוכנות ופיתוח אמצעי לחימה, זהו.

להזכירכם בארצות הברית בנפילות האלו אנשים קפצו מגגות.

פורסם (נערך)

אני גם מתכנן להעביר את הפנסיה לSNP500 יש לי עד פרישה לפחות 26 שנים

לפי מה שרואה התשואה יותר גבוה.

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 12:58, ArikM כתב:

למדתי לשאול לשאלות ולמדתי לקחת אחריות על הכסף שלי.

למדתי המון על כלכלה עולמית, ובעיקר למדתי שמאכילים כאן אי דיוקים על הכלכלה העולמית.

הנה, 

דוגמא חיה לאיך התקשורת הכלכלית בארץ מעוותת את המציאות. 

https://youtu.be/NOORFBfY1pw?si=cPI22WC6wAt5pmyN

Infiniti G37 2013

פורסם
בתאריך 22.10.2024 בשעה 09:51, ArikM כתב:

הנה, 

דוגמא חיה לאיך התקשורת הכלכלית בארץ מעוותת את המציאות. 

https://youtu.be/NOORFBfY1pw?si=cPI22WC6wAt5pmyN

טוב, מסקרנות נכנסתי לראות, בעיקר כי גם ראיתי את הכותרות האלה על המחקר של גולדמן ותהיתי מה הוא יכול לספר על זה. חייב להגיד שלא קראתי את המחקר שגודלמן פרסמו, אבל זה פחות העניין פה (או שכן, אפשר להרחיב). קודם כל, להיות הוגן, הבלוג נראה מושקע מאוד והוא בהחלט יודע לדבר. ועוד דיסקליימר, זה הדבר היחיד שלו שראיתי, אז כל ההתרשמות היא מ- 20 דקות אלו שאין לי מושג אם הן מייצגות, ואם לא אז אני טועה לגמרי במסקנה שלי אודותיו. המסקנה שלי לגבי 20 דקות אלו היא שלראות אותן זה בזבוז זמן עצום. את התוכן הרלוונטי שהוא העביר אפשר היה להכניס בפחות מ- 3 דקות, או אולי 2 משפטים: "חיזוי שוק ההון קדימה הוא קשה מאוד עד גבול הבלתי אפשרי, כפי שניתן לראות מתחזיות היסטוריות, בין השאר של גולדמן עצמם. התחזית של גולדמן לעשור הקרוב היא ל- 3% כממוצע בטווח שבין 1%- ל- 7% (ופה הוא היה צריך לציין שההסתברות ל- 3% גבוהה מהשוליים, סוג של התפלגות נורמלית), העיתונות הכלכלית בארץ ברמה נמוכה מאוד כי היא מחפשת כותרות".

אני לגמרי מסכים איתו שהעיתונות הכלכלית בארץ ברמה נמוכה מאוד והכותרות הרבה פעמים מנופחות/חסרות משמעות. מה שכן, ב- 20 הדקות האלו התוספת שלו לידע של הצופים נמוכה, ומעידה על רמה של "קורא גרפים". אני טוען שיש כמה רמות של הבנה- הראשונה, לצטט מספר, כמו שעשו העיתונים. השניה, להסתכל על הגרף, על מה קרה בהיסטוריה, כנתונים, שזה מה שהוא עושה בקטע הזה. השלישית, והבאמת חשובה, היא לדעת לענות על "למה?". בלי אותו ה"למה?", הגרף חסר משמעות והוא באמצ ציטוט של מה שקרה, אבל עם 0 רלוונטיות לגבי העתיד. כיוון שאנו בפורום רכב, אם הרכב נסע 200 א' ק"מ בלי תקלות יוצאות דופן, מלהסתכל על ה"גרף" נסיק שהוא יכול לנסוע 200 א' נוספים בלי תקלות יוצאות דופן. ברגע שנשאל למה, ונבין מה קורה למכלולי הרכב, נדע שאנו צפויים לתקלות כנראה. אותו הדבר בשוק ההון, בלי לדעת ממה בכלל נוצרת תשואה ואיך פרמטרים שונים משפיעים עליה, המבט בגרף לא עוזר לחיזוי העתיד. שוב, זה הקטע היחיד שלו שראיתי, אבל הוא לא נוגע בכלל ב"למה", שזה הדבר החשוב פה. אני אצטט אותו בדקה ה- 18: "מאיתנו, פשוט להסתכל בגרפים, ונשאל את עצמנו, האם אנחנו רואים פה 3%...". זה ממש לא רציני, ויותר מזה, לדעתי, זה גורם לצופה לחשוב שזאת רמת הידע המספקת. 

יש לי עוד ביקורת אבל היא שולית יותר. לגבי הנושא העיקרי בלינק הזה, אגיד שתחזית לטווח הקצר (שנה, למשל) היא חסרת משמעות וההסתברות שהיא תקרה אפסית, אז אין מה להסתכל על תחזיות כאלה בכלל, של אף אחד, והן לא מעידות על איכות תחזיות לטווחים ארוכים. לגבי התחזית ל- 10 שנים, המספר עצמו, 3%, גם כן חסר משמעות לכשעצמו. מה שאפשר לקחת מהתחזית של גולדמן היא האם השוק יקר או זול ברמת המחירים הנוכחית, והם חד משמעית אומרים שהוא יקר. מי שקונה S&P500 צריך להיות מודע לזה שהוא כנראה קונה במחיר יקר, ואפשר לפזר למדדים זולים יותר. 

אם נרד קצת יותר לעומק, שזה מה שהיתי מצפה ממנו לעשות, הייתי מסביר שתשואה עתידית היא פונקציה של רמת המחירים הנוכחית, התשואה המבוקשת והצמיחה הצפויה ברווחים של החברות במדד. ככל שרמת המחירים גבוהה יותר התשואה תהיה נמוכה יותר. אפשר לבחון את תמחור השוק על ידי בחינת התשואה הצפויה והנחת הצמיחה הצפויה ברמת המחירים הנוכחית. התשואה הצפויה היא בעצם "פרמיה" על ריבית אג"ח ממשלת ארה"ב, ואנו מכירים את הטווח ההיסטורי שלה. האם היא צריכה להיות שונה משמעותית מההיסטורית? לפרקי זמן ארוכים, כנראה שלא. אותה פרמיה המגולמת כיום במחיר הנוכחי של ה- S&P500 היא כ- 4%, ביחס לממוצע של 4.25% מ- 1960, אז אנחנו במקום סביר. אם זאת, שיעור הצמיחה הצפוי כדי להגיע לפרמיה כזאת הוא כ- 8.8%, וזה כבר גבוה מאוד בראי היסטורי, כאשר הממוצע מ- 2009 הוא כ- 6%. בסוף 2021 היינו ברמות גבוהות יותר של כ- 12%, והשוק באמת יירד אז, אנחנו זוכרים את התחזיות לגבי מגזר ההייטק שלא התגשמו. אז 8.8% זה לא הזוי, בטח כשחלק משמעותי מהמדד זה חברות הייטק עם ציפיות צמיחה גבוהות יחסית, אבל זה עדיין די גבוהה. אם הצמיחה תהיה נמוכה מאותם 8.8%, הפרמיה בתשואה תהיה נמוכה באותו שיעור- למשל, אם הצמיחה תהיה נמוכה ב- 2%, 6.6% בממוצע, התשואה שתצדיק אותה תהיה 2% פרמיה מעל אג"ח ממשלתי (6% וקצת אחוזים, כשמוסיפים ריבית של 4% וקצת של האג"ח הממשלתי של ארה"ב). אז אין פה 3% אבל 6% וקצת זה נמוך משמעותית מההיסטורי, ולדעתי מי שקונה היום S&P500 צריך להיות מוכן לכך שזאת תוצאה ברמת ה- probable. כמובן, שהתוצאה בפועל לאורך הדרך לא תהיה לינארית ובכל שנה תהיה תשואה אחרת. הנתונים של התשואה והצמיחה אגב מהאתר של פרופ. Damodaran מ- NYU, שמפרסם ומעדכן את הנתונים חינם באתר שלו.

• אהבתי 3
פורסם

אתה לא ממש טועה.

לגבי ה "למה", הוא אומר שאפשר לנתח את השוק לפי ניתוח פונדמנטלי, אפשר לבדוק את ה PE או אפילו את ה PE העתידי - forward pe. 

הוא נכנס לדיווחים של החברות ומנתח את הדיווח שלהם.

בסופו של דבר הוא תמיד חוזר לגרפים, בטח עבור האדם הפשוט, שאין לו מושג בכלכלה או שחושב שבורסה זה רולטה. 

ברוב הפעמים, עם עובדים לפי כללים מאד פשוטים ולא עם הרגש זה ממש מצליח.

אם אתה משקיע לטווח ארוך, קרי יותר מ 10 שנים, אין דבר כזה שוק יקר.

הוא גם עושה ניסוי של dca מול קנייה בפעם אחת. 

בכל מקרה, אפשר להסכים ואפשר לא לגבי הבחור ודעותיו. אבל אי אפשר להגיד שהאיש מספק פרשנות לכלכלה העולמית ונותן המון ערך מוסף, מה שמאד חסר בביצה הקטנה שלנו.

אגב, הוא פירסם את הראיון של הנגיד שלנו לעיתונות אמריקאית לגבי המצב בארץ. 

אני אפילו לא ידעתי שהאיש התראיין שם באנגלית.. שווה לשמוע מה שיש לו להגיד. המזל שלו, שכאן לא מבינים אנגלית.. 

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...