Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב:)

אני רוצה להשקיע לטווח ארוך 100 אלף ש"ח לפחות ל10 שנים ולהפקיד כול חודש

סביבות 1200 שח בחודש לחשבון השקעות השאלה האם צריך ללמוד קורס כול שהוא כדי לא לעשות טעויות או שניתן גם לפתוח חשבון מסחר וזהו? 

חיפשתי קורס השקעות נתקלתי בפסגות אבל בחור אחד אמר לי שלא היה מרוצה.

אשמח להצעות תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

תחום השקעות הוא תחום רחב, מה הסיבולת שלך להפסדים? האם אתה מוכן לעבוד בזה כל יום או שאתה רוצה להשים את השקעות על אוטומציה ולשכוח מזה?

האם אתה רוצה להתעסק בנדלן או שבכלל רוצה day trade? 

אני שואל את השאלות, לא כי אני רוצה את התשובות אלא אתה צריך להגיע עם עצמך לדיוק יותר נכון לגבי המטרה של הכסף, יכולת ספיגת הפסדים, כמה זמן אתה מוכן להשקיע בזה.

אם אתה עצלן -> השקעות לעצלנים - הספר מאוד זול ונותן לטעמי ערך טוב למי שלא מכיר את התחום (השקעות במדדים {S&P500 ודומיו} לאורך זמן).

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קבוצות פייסבוק : חתול פיננסי.  השקעות לעצלנים.

מדובר שם על השקעות לטווח ארוך. לרוב מדובר על השקעה במדד S&P500.

גם אם לא תבחר במסלול השקעה זה, יש יתרון נוסף לקבוצות אלו - הם מאפשרים לך לפתוח חשבון בבית השקעות עם מספר הטבות (יש שם קישור)

פורסם

לי יש קופת גמל להשקעה, הוראת קבע לכל חודש.

אני חושב שהמקסימום זה 70 אלף לשנה.

אתה יכול לשחק עם אפיקי ההשקעה.

אני שם הכול על מחכה מדד 500.

לטווח הארוך זה תמיד הרוויח,ויפה.

מה גם הכסף גם נזיל.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

גבול ההפקדה לקופ״ג להשקעה 79,000 ש״ח בשנה.

היתרון - פטור ממס רווחי הון במשיכה כקצבה מעל גיל 60.

לגבי מדיניות השקעה - תלוי בצרכים שלך כמו הסכום המדובר מתוך סך החסכונות, יכולתך לספוג הפסדים (לפחות בתקופות מסויימות), מטרת החסכון ותזמון חזוי של המשיכה וכו׳

אישית אני לא אוהב שכל החסכונות במסלול אחד, כי אותו מסלול יכול ליפול בדיוק כאשר אתה זקוק לכסף.

אני נעזר ביועצת פנסיונית שמכירה את הצרכים שלי, יושב איתה תקופתית ומתאים את ההשקעות. במקרה שלי משקיע בעיקר במכשירים שמאפשרים הטבת מס במסגרת ״קיבוע זכויות״ בפרישה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, לירון .ה. כתב:

קופת גמל להשקעה, הוראת קבע לכל חודש.

על הנוחות של הוראת הקבע, שחוסכת לך כמה דקות בכל חודש, אתה משלם בדמי ניהול שאוכלים חלק נכבד מהתשואה.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

אישית אני לא אוהב שכל החסכונות במסלול אחד, כי אותו מסלול יכול ליפול בדיוק כאשר אתה זקוק לכסף

צודק, שלי לא הכול על מסלול אחד, אני מחלק, אבל הרוב זה מחכה מדד,או אג"ח.

וכמובן עוקב,ומשנה מסלול בהתאם.

פעם בשנה יש שיחה עם היועץ הפנסיוני.

בינתיים זה עובד.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

על הנוחות של הוראת הקבע, שחוסכת לך כמה דקות בכל חודש, אתה משלם בדמי ניהול שאוכלים חלק נכבד

מה זה דמי ניהול גבוהים?

ואכן זה נוח.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

זה תלוי אם אתה תלך על קצבה או לא בהגיעך לגיל 60.

נניח שדמי הניהול בקופ"ג הם  0.5%.

נניח שמפקידים  79K כל שנה למשך 30 שנים.

בהנחת תשואת ממוצעת של 7%, התשואה כל שנה תהיה 6.5% עקב הדמי ניהול.

בסוף התקופה יהיו ברשותך 79K *1.065^30  + 79K*1.065^29...+79K=6.823M  ש"ח.

אילו היית מפקיד לעוקב מדד ה500 בתיק השקעות עצמאי, העלות היתה כ 0.05% ( לקחתי את אינווסקו לתורך הדוג' יש גם בלאקרוק.) + עלות שנתית של 15*12= 180 ש"ח.

אחרי 30 שנה יהיו ברשותך 79K *1.0695^30  + 79K*1.0695^29...+79K - 180*30 = 7.324M.

בתיק העצמאי החישוב הוא ריאלי - כלומר לוקחים את סכומי  ההפקדה שלך ומתאמים אותם לאינפלציה שהיתה לאורך התקופה. 

בהנחה  של אינפלציה ממוצעת בגובה 3% - ההפקדות שלך בתיק האישי שוות ל:

79K *1.03^30  + 79K*1.03^29...+79K =3.758M.

כלומר מבחינת מס הכנסה כ 50% ממה שתמשוך יהיה רווחים.

בהינתן שאתה מושך קצבה לפי מקדם 200,  מהתיק האישי תמשוך 36K, שכחצי מתוכם רווחים - ולכן תשלם מס בשווי 25%*18K, קרי 4.5K ש"ח.  כלומר אתה נשאר עם 31.5K נטו.

המשיכה מקופ"ג תניב לפי אותו מקדם 34K נטו.

מצד שני  - אם אתה לא הולך על קצבה, אלא משיכה בבת אחת - ההטבה של קופ"ג מתבטלת ואז תיק עצמאי עדיף.

בנוסף - מעל גיל 60 יש הטבות מס אפשריות שיורידו את מס רווחי הון ל15%, נניח שהן חלות - יוצאים עם סכום קצבה דומה לזה של הקופ"ג.

גם אם מפקידים את הכל בתחילת הדרך וממתינים לגיל 60 - מקבלים את אותה תוצאה.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

אתה מחשב באופטימיות.

פות״ש מדבר על הפקדה ראשוני 100 אש״ח (אם יבחר בקופ״ג להשקעה יפקיד כעת 79 אש״ח ואת היתרה בתחילת 2025) ואז עוד 14,400 ש״ח לשנה. אנחנו לא יודעים בן כמה הוא, מה החסכונות הקיימים ומה תחזית ההכנסות וההוצאות שלו. לכן העצות קצת באוויר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא מהחישוב שעשיתי ( שסקרן גם אותי, לא עשיתי אותו מעולם -  אני משקיע דרך תיק עצמאי) עולה לדעתי המסקנה שאם אתה לא יודע בוודאות גובהה שתחזיק את התיק עד גיל 60 ושתמשוך משם בתור קצבה ולא סכומים גדולים יותר- אין טעם בקופ"ג.

• אהבתי 1
פורסם

מסכים איתך, אלא אם אתה רוצה להשאיר את הניהול למי שזה מקצועו. לא בטוח שישיג רווח יותר גדול, אבל יחסוך התעסקות (ויגבה דמי ניהול). וגם במקרה כזה, צריך לחשוב האם קופ״ג להשקעה היא הכלי הנכון.

אני לא משקיע זמן בשוק ההון, מרבית הכספים שלי מנוהלים בקופות גמל והשתלמות למיניהן. אבל אני על סף הפנסיה, מה שמשנה לחלוטין את תמונת המיסוי. 

פורסם

השאלה היא, עד כמה אתה רוצה להתעסק עם זה ולהבין בזה.

אם אתה לא רוצה בכלל "עזוב אותי באמא שלך" - קופת גמל להשקעה על S&P (כלכלת ארה"ב, 500 חברות הכי גדולות/טובות)

אם אתה לא רוצה כל כך, אבל לא איכפת לך להשקיע קצת זמן כדי להבין מה נכון לעשות, ואיך הכי נכון לעשות את זה - חשבון השקעות על מדדים מרכזיים - S&P, יש כאלה שבקטע של מדד עולמי וכו'. - במקרה כזה "השקעות לעצלנים" (לא קראתי) ו/או יש מדריכים בקבוצות הפייסבוק (אני נמצא בציפור פיננסית).

אם אתה רוצה להבין קצת יותר לעומק, אני מציע את ערוץ היוטיוב של מיכה סטוקס ויש המלצות נוספות.

אז קודם תחליט עם עצמך מה נכון לך, תכתוב ובהתאם לזה תקבל המלצות נכונות יותר עבורך.

פורסם

לא ראיתי שמציינים את הסולידית, היא מקור ידע מעולה למתחילים ולמתקדמים כאחד.

• רעיון טוב! 4
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
בתאריך 11.10.2024 בשעה 10:00, DareDevil כתב:

תחום השקעות הוא תחום רחב, מה הסיבולת שלך להפסדים? האם אתה מוכן לעבוד בזה כל יום או שאתה רוצה להשים את השקעות על אוטומציה ולשכוח מזה?

האם אתה רוצה להתעסק בנדלן או שבכלל רוצה day trade? 

אני שואל את השאלות, לא כי אני רוצה את התשובות אלא אתה צריך להגיע עם עצמך לדיוק יותר נכון לגבי המטרה של הכסף, יכולת ספיגת הפסדים, כמה זמן אתה מוכן להשקיע בזה.

אם אתה עצלן -> השקעות לעצלנים - הספר מאוד זול ונותן לטעמי ערך טוב למי שלא מכיר את התחום (השקעות במדדים {S&P500 ודומיו} לאורך זמן).

את האמת שעצלן רוצה לשים את הכסף ולשכוח ממנו ל10 שנים ואז כנראה לפדות אותו

בתאריך 11.10.2024 בשעה 14:58, sperial כתב:

אתה מחשב באופטימיות.

פות״ש מדבר על הפקדה ראשוני 100 אש״ח (אם יבחר בקופ״ג להשקעה יפקיד כעת 79 אש״ח ואת היתרה בתחילת 2025) ואז עוד 14,400 ש״ח לשנה. אנחנו לא יודעים בן כמה הוא, מה החסכונות הקיימים ומה תחזית ההכנסות וההוצאות שלו. לכן העצות קצת באוויר.

אכן כן אני בן 40 ורוצה להפקיד 1200 שח כול חודש אני אופטימי אולי יש מצב שאפקיד למשך 20 שנה ולא 10 שנים ואמשוך

בגיל 60 אם ההטבה שווה את זה.

בתאריך 11.10.2024 בשעה 15:44, phpclub כתב:

השאלה היא, עד כמה אתה רוצה להתעסק עם זה ולהבין בזה.

אם אתה לא רוצה בכלל "עזוב אותי באמא שלך" - קופת גמל להשקעה על S&P (כלכלת ארה"ב, 500 חברות הכי גדולות/טובות)

אם אתה לא רוצה כל כך, אבל לא איכפת לך להשקיע קצת זמן כדי להבין מה נכון לעשות, ואיך הכי נכון לעשות את זה - חשבון השקעות על מדדים מרכזיים - S&P, יש כאלה שבקטע של מדד עולמי וכו'. - במקרה כזה "השקעות לעצלנים" (לא קראתי) ו/או יש מדריכים בקבוצות הפייסבוק (אני נמצא בציפור פיננסית).

אם אתה רוצה להבין קצת יותר לעומק, אני מציע את ערוץ היוטיוב של מיכה סטוקס ויש המלצות נוספות.

אז קודם תחליט עם עצמך מה נכון לך, תכתוב ובהתאם לזה תקבל המלצות נכונות יותר עבורך.

כן אני עוקב אחרי חתול פיננסי והשקעות לעצלנים הבנתי קצת אבל קצת פחות הבנתי מה הכי משתלם

חשבתי אפילו לסגור ל20 שנה ולמשוך בגיל 60 אם ההטבות מס יהיו טובות לא משיכה של כול הסכום אלא סכום חודשי כמו משכורת עדיף קופת גמל ?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני 5 שעות, renault5 כתב:

את האמת שעצלן רוצה לשים את הכסף ולשכוח ממנו ל10 שנים ואז כנראה לפדות אותו

בתאריך 11.10.2024 בשעה 14:58, sperial כתב:

כל הכבוד, הבנת את המסר הכללי של הספר (:

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...