Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, A_lex כתב:

מה אם בעוד שנתיים או שלוש השוק נופל והחסכון שלך נחתך בחצי?

ומה אם הוא עולה ב 50 אחוז? 

אם אתה משלם למישהו לנהל לך את הכסף, אתה צריך להבין כמה אתה מוגן.

כשאני מנהל לעצמי את הכסף, יש לי "הגנות" על הפסדים. השוק לא יורד 50 אחוז ביום אחד. אולי מניה ספציפית וגם כנראה לא מניה מה snp500. 

אני מבין מאיפה השיח שלך מגיע, כמו שציינת, אתה לא מאד בקיא. לטעמי, הפחד שלך ממניות מבוסס בעיקר על הפחדות וחוסר ידע.

לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

מה דעתכם? האם המכשיר הנ"ל הוא המכשיר הנכון למטרה שהצבנו לעצמנו

השאלה שלך לא נכונה, או לפחות לא מנוסחת נכון. 

כמה אתה מנסה לחסוך/להגדיל את ההון. 

אתה יכול לשאול, אני רוצה להגדיל את ההון שלי ב XXX אחוזים. האם זה המכשיר הנכון?

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

המטרה לעשות טיול של חודשיים, אני מניח ש-120,000 ל-4 נפשות כולל כל ההוצאות יספיקו.

מכיוון שאני מפקיד כל חודש 2500 ולעיתים קצת יותר, אז תמיד יהיה קיזוז (ההפקדות הראשונות ירוויחו הכי הרבה מן הסתם בהנחה שהקרן תמשיך לטפס), לא חישבתי לעומק את הרווחים המשוערים, אבל אני מניח שאקבל תוספת של 15-20 אלף אחרי מס רווחי ההון, ואולי יותר.

השנה הייתה מוצלחת מבחינת הפקדות, לא יודע מה יקרה בשנה הבאה עם כל המיסים והגזירות שיפלו עלינו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני כשעה, ArikM כתב:

השאלה שלך לא נכונה, או לפחות לא מנוסחת נכון. 

כמה אתה מנסה לחסוך/להגדיל את ההון. 

אתה יכול לשאול, אני רוצה להגדיל את ההון שלי ב XXX אחוזים. האם זה המכשיר הנכון?

גם השאלה שלך לא מנוסחת נכון. אתה צריך להשלים אותה בשאלה ״האם אני מוכן להפסיד YYY בתקופה האמורה״.

@Shmulik_Miata אין לי מושג כמה יעלה לך טיול של חודשיים ל-4 אנשים, כי הפעם האחרונה בה עשיתי טיול ממושך (כזוג) היתה ב-2018 בקנדה (קרא שרשור שפתחתי בסוף יולי 2018). התחושה שלי היא שאתה אופטימי מאוד. מאוד מאוד. מציע לך לשבת בשבועות הקרובים ולעשות סקיצה של הטיול, ואז לחפש טיסות, שכירת רכב, כניסות לאתרים ומלונות. תקבל מושגים על מחירי 2024, כולל, כמובן, השפעות הקורונה (שהקפיצה את המחירים) וההשפעה העכשווית של המלחמה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@ArikM צריך לשים לב לטווח ההשקעה. מכל מה שיצא לי לקרוא, 3.5 שנים נחשב לטווח קצר. השקעה לטווח כזה, אם אין גמישות בדחיית המשיכה, חייבת להיות סולידית לפי כל מדריך שנתקלתי בו. אם היה מדובר על עשור לא הייתי אומר כלום.

יש כאן מומחים שיכולים לתת את דעתם כמובן (@BarryG)

לגבי ההערה של ספריאל, היא אכן נכונה. הייתי השנה בארה"ב, לאחר הפסקה של כ-4 שנים בטיסות לשם (לפני זה הייתי בממצוע פעם בשנה), וממש הופתעתי כמה הכל התייקר.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, sperial כתב:

גם השאלה שלך לא מנוסחת נכון. אתה צריך להשלים אותה בשאלה ״האם אני מוכן להפסיד YYY בתקופה האמורה״.

ברור שגם רמת הסיכון אמורה להיות מוגדרת. 

לפני 12 דקות, A_lex כתב:

צריך לשים לב לטווח ההשקעה. מכל מה שיצא לי לקרוא, 3.5 שנים נחשב לטווח קצר. השקעה לטווח כזה, אם אין גמישות בדחיית המשיכה, חייבת להיות סולידית לפי כל מדריך שנתקלתי בו. אם היה מדובר על עשור לא הייתי אומר כלום.

אין דבר כזה חייב. 

ראה מה שכתבתי למעלה, ומה שהוסיפו על זה. 

לכל טרייד, ארוך / קצר ככל שיהיה חייבות להיות הנחות יסוד:

1. לכמה זמן

2. צפי תנועה - על בסיס ניתוח פונדמנטלי / גרפי

3.  סטופ לוס

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם

בן כמה אתה?

מה מצב החסכונות מחוץ לקרן הפנסיה וההשתלמות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, ANUTKK כתב:

מסלול סנפ 500

לפנסיה וקרן השתלמות

ממליצים? מישהו עשה את התהליך ויכול לספר על התשואה / הפסדים ? 

כמו ש @sperial כתב, תלוי בן כמה אתה. 

בתור אסטרטגיה, כן זה כדאי.

בשנתיים האחרונות ה snp500 עשה כל שנה מעל 20 אחוז. 

בממוצע, מתחילת התיעוד של ה snp500, הוא עושה 10 אחוז בשנה. 

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, sperial כתב:

בן כמה אתה?

מה מצב החסכונות מחוץ לקרן הפנסיה וההשתלמות?

30

חושב אם זה כדאי לשים הכל על סנפ500

כולל קרן השתלמות

עריכה אחרונה על ידי ANUTKK
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

@Shmulik_Miata אין לי מושג כמה יעלה לך טיול של חודשיים ל-4 אנשים, כי הפעם האחרונה בה עשיתי טיול ממושך (כזוג) היתה ב-2018 בקנדה (קרא שרשור שפתחתי בסוף יולי 2018). התחושה שלי היא שאתה אופטימי מאוד. מאוד מאוד. מציע לך לשבת בשבועות הקרובים ולעשות סקיצה של הטיול, ואז לחפש טיסות, שכירת רכב, כניסות לאתרים ומלונות. תקבל מושגים על מחירי 2024, כולל, כמובן, השפעות הקורונה (שהקפיצה את המחירים) וההשפעה העכשווית של המלחמה.

תראה, מכיוון שיש עוד 3.5-4 שנים, זה עדיין מוקדם לדעתי. אם וכאשר הטיול לא ייצא לפועל, אז נעשה משהו אחר עם הכסף.

אגב, נכון לעכשיו גיסתי לא מוכנה לוותר על טיול חלום כזה והיא כבר מעכשיו "צובעת" לה תקציב לטיול ומן הסתם חלק מההוצאות (בעיקר על רכב) היא תשתתף. 

אם היא תצטרף, נהיה 5.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
בתאריך 16.10.2024 בשעה 10:45, borsood כתב:

ארה״ב זה לא כל העולם.

סנופי מוטה מניות טכנולוגיה. אפל לדוגמה היא  7% מהמדד.

מזניחים את שער דולר\שקל שתזוזות בזמן משבר יכולות לאכול חלק לא מבוטל מהרווחים.

ארצות הברית מובילה את העולם.

כשהם נופלים הכל נופל, כשהם עולים הכל עולה.

שער הדולר/שקל יחסית יציב, הוא לא משתנה מ2.5 שקל ל5.5

פורסם

@ANUTKK אני לא יועץ פנסיוני ולכן לא אייעץ.

מה שעושים הבנים שלי - שבקבוצת הגיל שלך - הוא לשבת פעם בשנה עם יועץ פנסיוני (אני חושב שמטעם המעסיק) ולבחור בקרנות הפנסיה ובמסלולים המתאימים. אל תשכח שצרכים משתנים, למשל נישואין ולידת ילדים - וצריך להתאים לא רק את מסלול החסכון אלא גם כיסויים ביטוחיים וכו׳׳.

בסופו של יום אתה מדבר על חסכון לטווח 40 שנה, אתה מדבר על כיסוי ביטוחי (נכות, שארים וכו׳), כך שהבחירה יותר מורכבת ממסלול בלבד.

לגבי קרן ההשתלמות - הבחירה תלויה בטווח החיסכון, יש הבדל אם הקרן נפתחת בעוד שנתיים ואתה מתכוון למשוך אותה לבין שימוש בה כמרכיב נוסף לחיסכון לפנסיה. או מלשבה על טווח חיסכון אחר. לדעתי גם כאן יועץ הפנסיה יסייע לך.

@Shmulik_Miata לתכנן טיול בטווח 4 שנים? כשאני מתכנן ל-3 חודשים זה נראה לי רחוק (אם כי היו לי מקרים של תכנון בטווח 5-7 חודשים). בימים אלה זה עוד יותר בעייתי.

מכל מקום, אני חוזר על ההצעה שלי רק כדי שתקבל מושג כללי על עלויות צפויות והאם החיסכון צפוי להספיק. עד התכנון הסופי והזמנת הכרטיסים יזרמו הרבה מים באוקיינוס.

פורסם
לפני 44 דקות, ANUTKK כתב:

30

חושב אם זה כדאי לשים הכל על סנפ500

כולל קרן השתלמות

כן כן וכן. (לא ייעוץ) 

תקשיב לפלייליסט של ה s&p של מיכה סטוקס ביוטיוב כדי לקבל מושג. 

ותסתכל השוואת פנסיה וקרנות השתלמות, תספר לי אם יש מסלול שעקף את זה.. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, phpclub כתב:

כן כן וכן. (לא ייעוץ) 

תקשיב לפלייליסט של ה s&p של מיכה סטוקס ביוטיוב כדי לקבל מושג. 

ותסתכל השוואת פנסיה וקרנות השתלמות, תספר לי אם יש מסלול שעקף את זה.. 

אבדוק. תודה

לגבי מה שספריאל כתב

אם אבחר  בסנפ500 זה כולל גם כיסוי שארים וכל שאר הביטוחים שכלולים בפנסיה שיש לי עד כה? 

(אני במסלול הרגיל-  ברירת מחדל לבני 30+)

ולגבי קרן השתלמות אני בשנה שניה- נשאר עוד 4 שנים עד שאמשוך אם בכלל - מעדיף לא לגעת

נחכה לינואר נראה מה יחליטו אם נשלם מס החל מהשנה השישית

פורסם (נערך)

מסלול החיסכון והכיסוי הביטוחי אלה דברים נפרדים. אבל, כאמור, שאל את היועץ הפנסיוני.

תביא בחשבון שבכל מקרה 30% מקרן הפנסיה מושקע באיגרות חוב מובטחות (ממשלתיות) שנושאות ריבית של כ-5% בשנה. את זה אינך יכול לשנות. אם ההפקדות שלך עוברות את התקרה המותרת לקרן פנסיה מקיפה - כיום כ-5000 ש״ח בחודש - אתה יכול להפקיד את הגלישה לקרן פנסיה כללית (מכונה גם משלימה) שהתנאים בה שונים. שוב, כיוון שאיני מוח חה ואיני מעודכן אתה צריך לברר אצל היועץ הפנסיוני, כי מדובר בתחום דינמי מאוד והתקנות משתנות חדשות לבקרים.

לפני 24 דקות, ANUTKK כתב:

נחכה לינואר נראה מה יחליטו אם נשלם מס החל מהשנה השישית

עד שתסיים 6 שנות חסכון זה יוכל להשתנות שוב, אין מה למהר. עם החלטות על משיכה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...