Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי אפשרות לקנות ממשפחה גולף7 150 כ"ס עם 50 אלף ק"מ במצב כמו חדש. מטופלת ושמורה.

האם יש מה לחשוש מאמינות של הגיר? או שההסתברות לתקלות נמוכה וקוראת רק בק"מ גבוהים בהרבה?

והרכב הנ"ל אל מול פוקוס 2020 עם 50 אלף ק"מ יד 00 (מבנאדם שאני לא מכיר)  - מי יותר אמין?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגיל כזה בהחלט ההוצאות של מכטרוניק יכולות ליפול עליך, לגבי מצמדים זה כבר תלוי איך נסעו על הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה. לפי שיטוט בגוגל מכטרוניק יכול להיכשל בכל ק"מ.

אז נניח ואני לוקח בחשבון שמתישהו זה יקרה - על מה מדובר בסוף? 10K תיקון ויש לי ראש שקט לעוד עשור? 15K תיקון ויכול לחזור אחרי חודשיים?

אם זה משהו סביר עם תיקון טוב, אני יכול לחיות עם זה.

כמו כן - האם זאת תקלה שקוראת פתאום באמצע הדרך? או משהו שמתקלקל לאורך זמן ויש נוריות אזהרה וכו'? הדבר האחרון שאני רוצה זה להתקע באמצע הדרך עם ילדים באוטו

פורסם

אחלה מכונית ובהנחה שהיא מטופלת כמו שצריך, מומלצת מאד. 

תיקון מכאטרוניק עולה סביב ה-8000 ש״ח לערך. לא אמור לחזור על עצמו.

בלאי מצמדים תלוי שאופי השימוש. אם לא נסעו בפקקים קשים, יכולים להחזיק נרבה מאד. עלות החלפתם כ-3000 ש״ח. מעבר לכך, אין תחזוקה לגיר הזה כך בסך הכל, גם אם תקרה לך תקלה (בסבירות נמוכה), אז לא כצעקתה.

המכונית עצמה נ-ה-ד-ר-ת, איכות נסיעה הכי טובה מול האלטרנטיבות באותו סגמנט. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מדהימה. ואני מקבל אותה מהמשפחה שמורה ומטופלת בלי שריטה יד 00 עם 50K ק"מ.

אבל מתלבט קשות אם לקחת אותה מתוך ידיעה שמתישהו יהיה מכטרוניק (לא הכרתי את המילה הזאת עד אתמול) - או "ללכת על בטוח" עם פוקוס 2020 (יקרה יותר ב20K אבל תיתן לי ראש שקט)

פורסם

אין כשל תכנוני/ייצורי במכאטרוניק, אז למה אתה נכנס לסרטים? 

לאבא שלי הייתה עד לפני חצי שנה סקודה ייטי שנת 2016 עם 115k ק"מ - החזיק אותה 8 שנים (רכש אותה כחדשה), נמכרה עם מצמדים מקוריים, ללא שום תקלה בגיר 

דווקא המחלה במכוניות האלו היא משאבת מים - זאת משאבה עם מעגל קרור כפול (גם לטורבו וגם למנוע) ועלות החלפת כ-2500 ש"ח. 

אוטו כזה לא מפספסים. 

פורסם

איך אין כשל תכנוני אם כל הרשת מלאה ב"מאוכזבי dsg או צ'מפיון מוטורס"? האם זה רק סטטיסטי כי נמכרו מלא כאלה אז יש הרבה תקלות באופן יחסי? 

פורסם (נערך)

אשתף אותך עם המחלות "הכבדות" הידועות והמחירים המשוערים.

1. החלפת מצמדים עקב רעידות / החלקות בהחלפת הילוכים וכו' -> 2500-3500 ש"ח

2. החלפת מוח גיר (מכטרוניק) -> 7000 ש"ח

3. החלפת משאבת מים -> 3000 ש"ח

4. החלפת גלגל תנופה -> 4000 ש"ח

5. שיפוץ המנוע עקב אכילת שמן מוגברת - בד"כ במנועים שיוצרו עד תחילת 2014 -> 10-16000 ש"ח (תלוי במוסך שתבחר לטפל אם זה יבואן או אחרים וכו')

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
פורסם

לגבי משאבת מים אכן מחלה, חבר החליף כבר פעמיים באוקטביה.

נמכרו הרבה רכבים עם dsg, אבל בגלל שיש לה בעיות אתה גם שומע על זה הרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 58 דקות, ergoz כתב:

איך אין כשל תכנוני אם כל הרשת מלאה ב"מאוכזבי dsg או צ'מפיון מוטורס"? האם זה רק סטטיסטי כי נמכרו מלא כאלה אז יש הרבה תקלות באופן יחסי? 

אתה יודע כמה מכוניות עם DSG נעות על הכביש? להערכתי כרבע מיליון מכוניות. 

הכל בחיים זה עניין של פרספקטיבה...

פורסם

נשמעת הזדמנות טובה. דגם מוצלח מאוד.

כל רכב, גם המתחרות, צפוי להוצאות תחזוקה ותקלות מידי פעם. אין כאן שום דבר חריג.

אם נערכים מראש, אפשר גם לחסוך לא מעט. למשל, צפוי מתישהו שתלך משאבת מים - אז אפשר לקנות בחו"ל ב800 שח ולשים בצד שתהיה מוכנה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 דקות, amosbmw כתב:

אם נערכים מראש, אפשר גם לחסוך לא מעט. למשל, צפוי מתישהו שתלך משאבת מים - אז אפשר לקנות בחו"ל ב800 שח ולשים בצד שתהיה מוכנה.

זה רעיון.. אבל חשוב לזכור שהאוטו בן 10.

נכון, סה"כ נתונים טובים מאוד (בהנחה שטופל לפי הספר, ואכן, נסועה מועטה). 

אבל יש בלאי טבעי.. 

ובסוף בסוף, זה עניין כלכלי. והחלטה שלך. 

ולצורך העניין, אני מכיר חבר שנוסע בסקודה אוקטביה דיזל ידנית, מונית לשעבר. האוטו כבר בלוי ועייף. אבל נוסע..! ומדי פעם יש תיקונים שלהערכתי שווים יותר מהאוטו. ובקרוב שני טסטים בשנה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...