Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 
במהלך נסיעה המזגן חדל מלקרר והופיע ריח שרוף ומעט עשן ממכסה המנוע.
עצרתי בצד, פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמדחס(אאלט) לא מסתובב ביחד עם רצועת האביזרים גם כשהוא אמור(AC on).
בנוסף, כעת בתחילת נסיעה כאשר אני מדליק את הac, ישנו רעש חריקה שנשמע ממש כמו רעש של רצועת אביזרים מחליקה.
האם בוודאות מדובר במדחס תקוע? 
האם הגיוני שעלה ריח שרוף ומעט עשן ממכסה המנוע?
שמתי לב שרק אחד משני המאווררים הגדולים שנמצאים הכי קרוב לגריל הרכב עובד, לא יודע אם יש קשר.
יש לציין שכרגע המזגן לא מקרר.
מצרף סרטון של המדחס(אאלט) כשהרכב מונע ולחצן המדחס במזגן לחוץ(עובד)
מדובר בסוזוקי sx4 hatchback, 2012 1.6 אוטומט.

עריכה אחרונה על ידי lolshimi11
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נראה כמו האלטרנטור. הפולי שלו תקוע מסיבה כלשהי, או שהרצועה התבלתה והחלה להחליק.

• אהבתי 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 3 דקות, Pavlik כתב:

זה נראה כמו האלטרנטור. הפולי שלו תקוע מסיבה כלשהי, או שהרצועה התבלתה והחלה להחליק.

וזה יכול להיות קשור לזה שהמסגן לא מקרר?

פורסם (נערך)

קשה מאוד לנחש לפי הסרטון הזה אין שמע ובקושי אפשר להספק לראות משהו, נראה כמו אלטרנטור תקוע

ויכול להיות כי אין מתח ראוי ברצועה, אולי מותחן תקול ואולי רצועה בלויה 

מה שכן, אם האלטרנטור לא מסתובב, אין טעינה של המצבר
צפה להיתקע עם הרכב ברגע שהמצבר יגמר 

בחייאת למה להתקמצן ככה על הסרטון, זה עולה כסף היום ?

ובבקשה תעשה טובה, צלם לרוחב 

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
פורסם
לפני 6 שעות, lolshimi11 כתב:

וזה יכול להיות קשור לזה שהמסגן לא מקרר?

בהחלט שכן. במידה והאלטרנטור תקול אין טעינה והמצבר לא יכול לספק אנרגיה לכול האביזרים החשמלים ברכב לכן באופן

ייזום מחשב הרכב מנתק צרכנים פחות חשובים.

* האם מנורת אזהרה בצורת מצבר דולקת בזמן שהמנוע עובד ?

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 שעות, Alberrto כתב:

קשה מאוד לנחש לפי הסרטון הזה אין שמע ובקושי אפשר להספק לראות משהו, נראה כמו אלטרנטור תקוע

ויכול להיות כי אין מתח ראוי ברצועה, אולי מותחן תקול ואולי רצועה בלויה 

מה שכן, אם האלטרנטור לא מסתובב, אין טעינה של המצבר
צפה להיתקע עם הרכב ברגע שהמצבר יגמר 

בחייאת למה להתקמצן ככה על הסרטון, זה עולה כסף היום ?

ובבקשה תעשה טובה, צלם לרוחב 

צירפתי סרטון ארוך יותר, תודה רבה 

לפני 52 דקות, מרק10 כתב:

בהחלט שכן. במידה והאלטרנטור תקול אין טעינה והמצבר לא יכול לספק אנרגיה לכול האביזרים החשמלים ברכב לכן באופן

ייזום מחשב הרכב מנתק צרכנים פחות חשובים.

* האם מנורת אזהרה בצורת מצבר דולקת בזמן שהמנוע עובד ?

שום נורה לא דולקת, חיברתי סורק והמתח נראה תקין, 12.5 על סוויץ' ו14.2 או .6 אם אני זוכר נכון כשהרכב מונע.

כאשר אני מניע את הרכב אין רעש של חריקה מהרצועה, הרעש מופיע רק כאשר אני מדליק את המזגן על קירור

פורסם

אתה שוב מתמקד באלטרנטור (הדבר המתכתי הזה עם חוטי נחושת עבים שזורים בפנים). הרצועה עוברת דרך עוד מקומות - תצלם עד כמה שניתן את כל המסלול שלה. יכול להיות שהפולי מימין לפולי של האלטרנטור הוא של המדחס, אבל קשה להבין מהצילום. אם כן, נראה שהוא דווקא כן מסתובב (במדחס, החלק החיצוני של הפולי מסתובב תמיד, אך החלק הפנימי מסתובב כשהמדחס פועל, ועוצר כשלא - וזה אמור לקרות לסירוגין כאשר המזגן מופעל).

פורסם
לפני 1 דקה, chrono כתב:

אתה שוב מתמקד באלטרנטור (הדבר המתכתי הזה עם חוטי נחושת עבים שזורים בפנים). הרצועה עוברת דרך עוד מקומות - תצלם עד כמה שניתן את כל המסלול שלה. יכול להיות שהפולי מימין לפולי של האלטרנטור הוא של המדחס, אבל קשה להבין מהצילום. אם כן, נראה שהוא דווקא כן מסתובב (במדחס, החלק החיצוני של הפולי מסתובב תמיד, אך החלק הפנימי מסתובב כשהמדחס פועל, ועוצר כשלא - וזה אמור לקרות לסירוגין כאשר המזגן מופעל).

אנסה לאתר את מיקום המדחס ואצלם שוב בבוקר, אבל בכל אופן, לפי איך שזה נראה האלטרנטור לא מסתובב, לא נמדד מתח נמוך מהמצבר וישנם רעשי חריקה בעת הפעלת המדחס והמזגן לא מקרר, יכול להיות שהאלטרנטור גורם לכך?

פורסם

על סמך מה החלטת שהאלטרנטור לא מסתובב? רק הפולי מסתובב, האלטרנטור עצמו נשאר במקום (כולל החוטים השזורים שרואים). אם אתה מודד מתח של 14+ וולט כשהמנוע עובד, האלטרנטור עובד, אין שום מקור אחר שיביא לך מתח כזה.

פורסם
לפני 1 דקה, chrono כתב:

על סמך מה החלטת שהאלטרנטור לא מסתובב? רק הפולי מסתובב, האלטרנטור עצמו נשאר במקום (כולל החוטים השזורים שרואים). אם אתה מודד מתח של 14+ וולט כשהמנוע עובד, האלטרנטור עובד, אין שום מקור אחר שיביא לך מתח כזה.

ניתן לראות שהחלק השחור עם המגרעות בקצה האלטרנטור לא מסתובב ביחד עם הרצועה, תקן אותי אם אני טועה

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, lolshimi11 כתב:

ניתן לראות שהחלק השחור עם המגרעות בקצה האלטרנטור לא מסתובב ביחד עם הרצועה, תקן אותי אם אני טועה

אפשר לראות שיש סיבוב, אבל כשאתה מקרב את המצלמה הוא פוסק או שפשוט לא רואים לפי המגרעות
בכל מקרה אם הרצועה מחליקה היה ריח של גמוי שרוף ואולי גם תמצא כמו אבק שחור כזה שנאגר באזור הרצועה

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
פורסם
לפני 16 דקות, lolshimi11 כתב:

לפני 33 דקות, lolshimi11 כתב:

שום נורה לא דולקת, חיברתי סורק והמתח נראה תקין, 12.5 על סוויץ' ו14.2 או .6 אם אני זוכר נכון כשהרכב מונע.

כאשר אני מניע את הרכב אין רעש של חריקה מהרצועה, הרעש מופיע רק כאשר אני מדליק את המזגן על קירור.

אם האלטרנטור לא מסתובב אז מי מספק מתח של 14.2-14.6 וולט ?
בקיצור לפי רמת הידע שלך ובכדי למנוע נזק נוסף (במידה וקיים) גש למוסך לבדיקה.

• רעיון טוב! 2

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 10 דקות, מרק10 כתב:

אם האלטרנטור לא מסתובב אז מי מספק מתח של 14.2-14.6 וולט ?
בקיצור לפי רמת הידע שלך ובכדי למנוע נזק נוסף (במידה וקיים) גש למוסך לבדיקה.

מעריך את הדאגה(לא בציניות), אך אני מעדיף לטפל DIY, נזק יכול להיגרם, גם בידי מוסכניק, אבל אם לא אנסה איך אלמד?

טוב, בדקתי שוב ונראה שהאלטרנטור אכן מסתובב, אז אם ככה זה או מדחס המזגן או רצועעת אביזרים?

פורסם
לפני שעתיים, lolshimi11 כתב:

תעשה סימן קטן עם טיפקס על הפולי שאתה מעוניין לבדוק אם הוא תקוע וזה יעזור לך לדעת אם הוא מסתובב או לא בזמן שהמנוע פועל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...