Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש המלצה לרכישת מחשב נייד לאשתי. שימוש - אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות לצלם חובב. לא סגור על תקציב, הייתי רוצה לירות ממקסימום עד מינימום, אבל לא מעבר לצרכים שהזכרתי. גודל בסביבות 14 אינץ'. אפשר גם מאמזון. 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באילו תוכנות היא עורכת תמונות ובכמה תמונות מדובר?

איך היא שומרת אותן?

איזו מצלמה (בשביל לדעת גודל קבצים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כרגע ACDSee Photo Studio Professional, בעתיד אולי פוטושופ. שומרת תמונות על מחשב שלי, אבל עדיף שיהיה לה איזה 500GB או אפילו 1TR. מצלמה NIKON D70.

פורסם

קודם כל, הערה בצד, עדיף Lightroom לצלמת חובבת ולא פוטושופ, בטח בהתחלה.

פוטושופ זה כלי מאוד מורכב ובאמת נועד כיום לעריכה מקצועית ומניפולציות מתקדמות על תמונה. 

עצה שנייה - לעבוד עם אחסון בענן ולא לבנות על הדיסק במחשב.

אם אתה קונה מחשב Windows, אז מינימום i5 או Ryzem 5 לפחות 16GB RAM ולא פחות חשוב, מסך עם כיסוי צבע של 100% sRGB ובהירות של מינימום 300nits.

אם מק בא בחשבון, אז יש פרמטרים אחרים, אבל זו כבר שאלה אם מוכנה להתעסק עם מחשב שיש לו מערכת הפעלה שונה וכמובן, התקציב.

נ.ב. עדיף מסך עם יותר רזולוציה מאשר 1080, אבל לא לעלות עד ל-4K.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 59 דקות, mikyl כתב:

קודם כל תודה על ההערה. אנחנו מדברים על Windows, יש לך המלצות לדגמים ספציפיים? 

פה כבר צריך תקציב והעדפות של משקל, כי יש עשרות אפשרויות מתאימות, אם לא יותר...

לפני 43 דקות, AUDIO KING כתב:

מסך גדול מזה שביקש.

פורסם

הוא לא בקש במדוייק הוא אמר בסביבות.

מעבר לכך לדעתי מסך יותר גדול זה יותר טוב ,השיקול למסך קטן יותר 

הוא בעיקר משקל אבל מדובר במחשב חדיש עם משקל סופר מינימלי של 1.6 קילו.

בכל אופן אני הצעתי מניסיוני ,שיחליט מה טוב לו.

פורסם

מסך יותר גדול עדיף לעיבוד תמונה, אבל המחשב משמעותית יותר גדול.

פורסם

לעריכת תמונות עדיף מסך חיצוני. מסכים של לפטופים הם פשרה במיוחד אלו עם טאצ'

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

פשרה... תלוי בתקציב.

תראה את המסך בניידים היקרים של אפל... מהמם.

מסך חיצוני עדיף, בעיקר בגלל הגודל. רק שמסך חיצוני זו הוצאה נוספת, ושוב, צריך אחד איכותי מספיק.

אני לא מוצא מסך מגע שימושי למחשב נייד, אלא אם הוא מתקפל למצב טאבלט. אבל, כן. סביר להניח שמסך מגע יסבול יותר מהשתקפויות, בייחוד במחשב זול.

פורסם
בתאריך 27.6.2023 בשעה 18:55, falou כתב:

פה כבר צריך תקציב והעדפות של משקל, כי יש עשרות אפשרויות מתאימות, אם לא יותר...

תקציב גמיש נגיד 3-6K. לא חייבים ללכת על הכי יקר, אבל אפשר להשתמש בתקציב אם אתם חושבים שכדאי לצרכים שהזכרתי. למרות שמתמקדים בעריכת תמונות, הרבה ואולי רוב הזמן השימוש יהיה גלישה באינטרנט כאשר לפטופ לא מונח על השולחן. לכן משקל אני מניח בסביבות 1.5-2 ק"ג  ומסך 14/15 אינץ'. 

פורסם

תסתכל על lenovo Yoga ( סדרה 7 או 6 slim). יש עכשיו מבצעים ב KSP לדגם הזה.

ב 4-4.5 אלף₪ (רצוי באילת) תוכל לרכוש מחשב כזה, עם מסך לא רע מבחינת האיכות , זכרון 16GB אחסון 512 GB מעבד I5 דור 12/13, משקל עד 1.5ק"ג לגודל 14' ואחריות ל 3 שנים.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ממה שבדקתי, יש מחשבים מתאימים ל-Asus ול-Lenovo.

אני מביא לינקים מ-Zap, אבל מכיוון ש-KSP לא מפרסמים ב-ZAP שווה לבדוק בשני האתרים, ולהשוות מחיר ואחריות.

ראיתי כאן בפורום תלונות על התמיכה של Asus. מבחינה מספרית, לא ראיתי מאסה שמצביעה על בעייה ברורה. מצד שני, היה שם בחור אחד שהגיע איתם עד לבית משפט, ולא רק שהם לא טרחו להגן, הם נמנעו מלקבל את הזימון ושילמו רק לאחר הפעלת הוצאה לפועל (לפי מה שפירסם הכותב, אבל זה מופיע בפייסבוק בשמו). 

זו כבר התנהלות שמצביע על דרך ויחס.

אז אני אצמצם ל-Lenovo.

https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1170515

המחשב הזה הוא די סוף הדרך לשימוש שלך. בפינוק, יש לו מסך OLED (בניגוד ל-IPS. לא ש-IPS זה רע, יש מסכים מעולים, אבל OLED יותר טוב), יש למסך קצב רענון של 90Hz (תצוגה נראית יותר חלקה שמזיזים דברים וגם סרטים, אבל, שוב, זה לא קריטי. פינוק). 

אפשר לחסוך ולקנות מסך IPS, עדיין עם 90Hz, ובדגם הזה הדיסק כפול בגודל:

https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1164205

אני אוסיף עוד משהו לדברים שכדאי, מסך בפרופורציות 16:10 ולא 16:9. זה הרבה יותר נעים לגלישה/קריאת תוכן. פשוט נכנס יותר לאורך, וזה משמעותי. 

עוד דבר לשים לב, שהמחשב כבר מגיע עם מערכת הפעלה, אחרת צריך לקנות בנפרד (אפשר לחסוך אבל צריך להתעסק בזה).

מה שקראתי בגנות המחשב עם ה-OLED הוא זמני סוללה לא מרשימים. רק 5.5 שעות. מסך IPS ייתן 40% יותר זמן סוללה. אם עיקר השימוש הוא ביתי, זה פחות משנה.

לגבי זה עם המסך IPS, תלונה על זה שהמסך מאוד רפלקטיבי. זה יכול לעצבן מאוד אם יש חלון מואר מאחור.

אישית, בין שני אלו, הייתי הולך על ה-OLED.

בכל מקרה, לפני שאתה מחליט לקנות, תביא את הדגם הספיציצי ואפשר לבדוק אם יש לו נקודות תורפה מהותיות ו/או דיווחים על תקלות.

________

נ.ב. הלכתי על מכשירים בלי מסך מגע. אני לא מוצא לזה שימוש בלפטופ, אבל יש מי שכן.

לבסוף, הגיע הזמן לשדרג את הניקון למשהו קל יותר, עם קצת יותר MegaPixel. שש זה באמת כבר מעט מדי... אבל זה שרשור אחר.

פורסם

אני יודעה, אמרת לא ASUS אבל קיבלתי המלצה ואם אתה יכול להתייחס בכל זאת:

Asus Vivobook Pro 15 OLED K6502ZE-MA034W

על הנייר מעבד קצת יותר טוב ובעיקר כרטיס מסך GTX 3050 Ti. בקשר לשירות אני פשוט אצטט:

ציטוט

בקשר לתמיכה - חוץ מליין הפרימיום של לנובו,

יעני טינקפד וצפונה, יש תלונות על כולם.

תחשוב חיובי ותקווה לטוב ...

מה אתה אומר?

• תוכן חדש...