Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

לא מעריכים את היתרונות שלה זה בגלל שהם לא יודעים לנהוג

אם כבר קונים ברז או רכב ספורטיבי , אכן רצוי מאד ללמוד ולשפר את כישורי הנהיגה ויפה שעה אחת קודם.

הבעיה היא שמרבית הרוכשים מאמינים שהם נהגים טובים לפני שהם מבינים , לאחר הרכישה, שהם לא, או פחות ממה שהאמינו על עצמם. ולא כולם יודו בזה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אני מכיר את אלי, מבחינתי הוא חבר שלי למרות שאני לא בטוח שהוא מחשיב אותי כחבר שלו 😁.
לא חשבתי עליו. האמת שאני לא יודע אם יש לו פנאי לדברים כאלה בכלל, יש לו מספיק צרפתיות על הראש.

חבר אמת.

ויש לי כרגע צרפתיה (לפחות בשם) בת חודש לדאוג לה. כל שאר הצרפתיות בעדיפות אחרת

• מצחיק 3
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, zaf כתב:

אם כבר קונים ברז או רכב ספורטיבי , אכן רצוי מאד ללמוד ולשפר את כישורי הנהיגה ויפה שעה אחת קודם.

הבעיה היא שמרבית הרוכשים מאמינים שהם נהגים טובים לפני שהם מבינים , לאחר הרכישה, שהם לא, או פחות ממה שהאמינו על עצמם. ולא כולם יודו בזה.

רצוי בגלל שאז נהנים הרבה יותר. פעם זה היה משמעותי לבטיחות. היום, עם כל מערכות הבטיחות, הרבה פחות. אבל מי שרוצה להנות מרכב, בטח במסלול, זו הוצאה מאוד משתלמת.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרצוי והמצוי לא נפגשים תדירות. הברז 2 דוגמא נהדרת לכך - קנו אותה המון אנשים שנרתעו מהדור הראשון כי "חלש", וזאת כבר לא, אז יאללה לקנות, וגילו בדרך הקשה שהיא עדיין לא נוהגת את עצמה, עדיין דורשת עקומת למידה ועדיין לא ואגית עם פוזה של קופה הנעה אחורית.

אז יש המון למכירה, יצאו אחלה דילים מזה.

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שחלק מהעניין זה שהמכוניות נוהגות במידה רבה את עצמן, והנהג לא שם לב שהוא לא מיומן. 

אני חוזר לדוגמא הזו עוד פעם, אבל ה-TT ההיא, מלפני כמעט עשור, ממחישה את העניין

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2259/סקירת-גולשים/אאודי-TT---זאת-לא-את-זה-אני

ציטוט

ייסלח לי האיש הנחמד שאני לא זוכר את שמו, אבל הוא אמר לי: "לחיצה ארוכה מנתקת את הבקרה לגמרי – תנסה". "זה גם מפסיק לחלק את הבלימה בין הגלגלים". עכשיו, אני לא נוהג לנתק בקרות לגמרי במכוניות שהן לא שלי (ומהכרותי עם אאודי, זה אף פעם לא לגמרי, כי הבקרה חוזרת בתנאים מסוימים). אני לא נהג טוב ובשנים האחרונות גם ממש לא מתורגל. יותר מדי זמן עם מכוניות שיש להן ESP הכהו את חושיי, שלא היו משובחים ביותר מלכתחילה. "תנסה", הוא אומר. "זה אוטו אחר".

המשכתי. בהתחלה בלי לנסות. סיבוב רודף אחר סיבוב, הרכב מתקדם בלי שיהוקים אבל... משעמם.  בסוף הקטע המיועד לבדיקות ונטול התחבורה, החלטתי שנשבר לי. עשיתי פרסה, עצרתי בצד וניתקתי את בקרות. OK... עשיתי את הקטע חזרה לאט, בודק שאין עוד רכבים ורוכבים. מתרגל. הגעתי לסופו ו...עוד פרסה. חוזר יותר מהר. פרסה. חוזר יותר מהר... פרסה... הנה החיוך!

קשה להסביר מהו העדר היזון חוזר, אבל זו התחושה של הכוח מנסה להניע את הגלגלים באופן שמתנגד להפניה של ההגה. מהשלדה, התחושה שהיא זזה בהתאם לשינויים בהאצה/האטה. למרות שההגה עודנו מחריש, השלדה ללא הבקרות כבר מרגישה שהיא זזה. אני לא יודע להסביר מה נשתנה בכוונון של האאודי TT, אבל זה מוחשי. מאוחר יותר סבבתי אותה סביב כיכר כמה וכמה פעמים, כדי לנסות להבין. לא בטוח שאני יכול, אבל עם הבקרה מנותקת אולי העדר חלוקת הבלימה גורם לשלדה להעביר מאסה באופן שמאפשר התנהגות קצת שונה מאשר שמירה על היגוי ניטראלי עם נטייה לתת היגוי קל בכל מצב.

בשורה התחתונה, עם בקרה מנותקת, אאודי TT מתחילה לדבר. להשען קצת לפנים, להעביר משקל לצד, להגיב לבלימה והאצה מהמושב של הנהג. זה לא שהפסקתי לנהוג נקי ובזהירות ראויה. הכל נכון, בלי לבלום לתוך הפנייה ובלי פרובקציות, אבל ה-TTמרגישה סופסוף כמו מכונית נהיגה. פתאום יש היזון חוזר, ועם ההיזון מגיעה התחושה המספקת, שאתה נוהג. שהרכב נע תחתיך בהתאם לפקודותיך. 

ו

מאז, כאמור, עבר כעשור, והיכולות הללו נמצאות בכל וואגיו. אני מניח שבברז פחות.

זה מאוד קל לנהוג במסלול מכונית שמאזנת את עצמה בבלימה ושומרת על תתיגוי קל, והזמנים יהיו פצצה, אבל זה מאוד משעמם.

פורסם

מסתבר שכל המלאי עבר למכירה ב 0 קילומטר , אין כלום אצל היבואן.

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/l3pxw48s?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=platinum&location=1&pagination=1

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 10 דקות, zaf כתב:

מסתבר שכל המלאי עבר למכירה ב 0 קילומטר , אין כלום אצל היבואן.

נכון להיום נראה שאצל היבואן נשארה אחת אחרונה - שחורה.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

חבר אמת.

ויש לי כרגע צרפתיה (לפחות בשם) בת חודש לדאוג לה. כל שאר הצרפתיות בעדיפות אחרת

אפשר באמת לקנות פיג'ו ישנה ולשפר\להחליף את המנוע?
אני מניח שלמצוא 205 \ 306 gti במצב סביר זאת משימה בלתי אפשרית.

פות"ש , למה באמת לא ג'וליה?
אם הכוונה היא לרכב נוח ליום יום שגם כיף איתו במסלול או בטיול נהיגה היא יכולה להתאים.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

גילו בדרך הקשה שהיא עדיין לא נוהגת את עצמה

אהבתי מאד את התיאור - זה היתרון של עורכי דין, חזקים במילים 😂

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

אפשר באמת לקנות פיג'ו ישנה ולשפר\להחליף את המנוע?

תאורטית אפשר הכל.

מעשית, תראו לי פרוייקט כזה של רכב שהוא גם לכביש וגם למסלול וגם הפרוייקט כלכלית ומעשית (יענו, לא מושבת חצי מהשנה) משתלם יותר מרכב חדש, ואני אאמין.

נ.ב. ולא של מישהו שהוא בעל מוסך/סדנא

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

הכל שאלה של לאן מכוונים.
המנוע TU 1.4 שיש בפג'ו שלי הגיע בשלל וריאציות ובשלל הספקים. הבעיה של המנוע שלי שהוא מוזרק, אם הוא היה עם קרבורטור אני מניח שזה היה פשוט יותר לשפר את ההספק.
עדיין להביא אותו ל-100 כ"ס זה כנראה לא פרוייקט מטורף מבחינת תכנון/עלויות. 
מי שמכוון להספקים גבוהים יותר זה גם אפשרי, אבל יעלה הרבה יותר כסף. בעונה האחרונה של ווילרדילרס לקחו מנוע כזה פחות או יותר, החליפו לו קאמשפט, החליפו לו בוכנות לבוכנות מחוזקות ואולי עוד דברים ששכחתי, קרבורטור כפול אם אינני טועה והוא עמד על יותר מ-130 כ"ס...
*עריכה עכשיו בדקתי, התקינו לו סט מצערות של אופנוע סוזוקי 😂, לא קרבורטור כפול, ועוד המון דברים אחרים, בקיצור תשכחו מהפרוייקט הזה וממה שהם עשו, לא רלוונטי אלה אם יש לכם מכונאי פורמולה 1 לשעבר וגישה לציוד וגם אז העלויות היו גבוהות... הפרוייקט

אני לא מתכנן להגיע לשם או קרוב לכך אפילו, שידרוג הספק ל-100 כ"ס בערך (אולי אפילו אפשר להשתיל שם 1.6 בצורה חוקית ולגמור עם זה לא בדקתי), מתלים ספורטיביים, מושב באקט, סרן דיסק מאחור (לא חובה אבל כדאי) ואני חושב שהתקבל משהו נחמד מאוד.

אני לא נכנס לזה כרגע כי אין לי זמן ואני לא מכיר מוסך שאני יכול לתת לו את הרכב+כסף ויעשה את זה. בנוסף אני רוצה לחכות שהרכב יגיע לסטטוס אספנות, אני לא חושב למכור אותו, אבל לאחר שהוא יגיע לסטטוס הזה בכלל לא תהיה מוטיבציה למכור אותו, ועדיף להשקיע כשאתה יודע שהרכב נשאר אצלך.
אם אני אחליט שאני רוצה רכב למסלול אז אקנה רכב למסלול.

לגבי הג'וליה, שוב, אני לא יודע אם היא תהיה פתרון, צריך לזכור שנסעתי על BRZ במסלול, אני יודע מה מקבלים, יש סיכוי לא רע לאכזבה.
לא יודע גם מה מחכה לי מבחינת עלויות ומי מטפל בה, איטלקיה אחרי הכל. אני יודע שהמנוע שם נחשב לאמין והגיר גם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 49 דקות, farkash7 כתב:

ומי מטפל בה

בניגוד לסטיגמה יש בארץ לא מעט מוסכים מתמחים במותג, להם ידע וידיים כמו שצריך (אוטו איטליה בשדי חמד, כחול לבן ותלתן בפתח תקווה, איציק ברחובות, מיכאל אלפא בתל אביב, GTA בחיפה). יש אפילו 3 מוסכי יבואן שאפשר להפקידי בידיהם אוטו בשקט נפשי מוחלט (אותו כחול לבן, מוסך עדי בחדרה, מוסך דניאל באשדוד). לגבי עלויות - זאת ספורט סדאן יוקרתית, בת קבוצה של מרצדס C וסדרה 3. העלויות יהיו בהתאם, זאת לא טויוטה קורולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...