Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, בהקשר של דיילי/נוחות.
הרכב יחסית נוח, אפילו נוח, יש מושב אחורי לפעם באף פעם להסיע ילדים ממש קטנים. 

לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

I20? I30? ידני? רובוטי?

האחרון, רובוטי כפול מצמדים.

לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

אני הייתי ממליץ על דיילי חמימה, אם טסלה אז את הגרסה הרגילה למשל, וקונה בנוסף מכונית סופ"שים לימי מסלול או בכל פעם שאתה מחפש נהיגה מערבת יותר.

אני נוטה להסכים שזה כנראה הכיוון הנכון. רכב עם עניין/ערך מוסף ליומיום ותוספת צעצוע לסופ"ש. אפשר לעשות את זה בשני שלבים, קודם כל לרכוש רכב שישמש ליומיום ואז כתלות בכמה זה חסר להחליט מכה להשקיע בדבר השני אם בכלל...
רכב מעניין/ערך מוסף יכול להיות הרבה דברים, ההגדרה של "מעניין"/"ערך מוסף" יכולה להתפרש בכל מני דרכים, אולי זה מה שמבלבל אותי ואת יוני.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כמות העוקצנות והשיח המאצ'ואיסטי הרעיל כאן Is too damn high. 

רכב ספורטיבי זה תחביב, כל אחד סופג את זה אחרת, וכשיש צורך בפשרה הכוללת שימושיות יומיומית אז בכלל. 

פרקש לא לגמרי הבנתי, יש לך 205 שלך בחניה, או שכן כלשהו? 

אם כן, להשתמש בה כרכב מסלול, מה שרשמת בחצי צחוק, זה רעיון לא רע בכלל. ברור שלא תקבע שיאי זמני הקפה, אבל תוכל להתחרע עליה במסלול בלי לחשוש לארנק או לבריאות, והרכב עצמו חמוד ומתקשר. 

לדעתי, עם ההאצ'ים אתה תגלה ש'תפסת מרובה לא תפסת' - לא כי יש בעיה עם הוטהאצ' אלא כי יש בעיה עם האקסית, טובה מדי. 

הג'וליה לא-תלתן תהיה מגושמת מדי למסלול, אבל רכב נאה ומגניב. 

אגב הנה ספוילר, אתה בסוף תקנה טסלה אז תפסיק לחפור לעצמך בראש 😅 

doja-cat.gif

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כן. 205 "לנצח". רכשתי אותה אי שם ב2017, יד ראשונה מרופא. היא עדיין אצלי, מסרב למכור אותה למרות שהיא בקושי נוסעת.
מטופלת בקפידה. עומדת על 150K~ ק"מ היום.
השתעשתי ברעיון לקחת אותה פעם למסלול, אבל אני לא יודע איך יאכלו את זה שאר האנשים וכמה הם התעצבנו על הרכב האיטי שמפריע להם לשבור שיאים אישיים...
אולי אם היו מארגנים יום מסלול לאיטיים היה לי יותר אומץ... אבל כן אני מסכים בהחלט יכול להיות כיף איתה שם.
היו רעיונות אפילו לקחת אותה לשלב הבא, סרן אחורי דיסק, מנוע 1.4 עם 100 כ"ס מקדימה עם הזרקה רב נקודתית בולמים של קוני/בילשטיין, מניח שהתקבל משהו מאוד מאוד כיפי... אבל זה ימתין לסטטוס אספנות.
image.thumb.jpeg.87f52dbf58bd84716a6f647326dfcca5.jpeg

האצ' היחידות שהייתי שוקל הן הקיצוניות שבחבורה, משהו מבית רנו או הונדה.
הרנו החדשה כפי שרשמתי קודם, יצאה להם יותר מדי "צרפתיה", כל מני בעיות שלא בא לי להתעסק בהן, אחרת סיכוי גבוה שכבר הייתי קופץ על העגלה.
ההונדה יקרה מדי...

לגבי הטסלה יש לי רק בעיה אחת איתה, זה די לפוצץ את התקציב על רכב דיילי מאוד איכותי, אם ידלק לי הג'וק שבא לי צעצוע אני אצטרך לדחוף את היד לכיס שוב.
הפרפורמנס אולי פותרת את הסוגיה הזו, אבל היא תדרוש עוד השקעה...
בגלל זה ולמרות שמאוד קורץ לי להיות בעלים של טסלה התחלתי לשקול דיילי בחצי מזה, זה ישאיר לא מעט כסף לכל ג'וק שיעלה לי בראש...

פורסם (נערך)

סתם מתוך עניין, איזה בעיות יש בטרופי האחרונה? 

אם אתה מדבר על בעיות מכאניות פוטנציאליות, גם על הברז החדשה יש כל מני חששות לבעיות עם הרעבת שמן או RTV ובכל זאת, זה לא מונע מרוב האנשים שרוצים את הרכב לרכוש אחת. השאלה עד כמה החששות שיש לך מהמגאן מוצדקות ברמה של לפסול רכב בגלל זה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש שם בעיה שאין לה פתרון חוקי. בעיה שקשורה למערכת הפליטה (החלק של הממיר). הצרפתים היו צרפתים ועשו שם שטויות.
אני מקווה שאני לא טועה, אולי @RS ירצה להרחיב/לתקן אותי.
הבעיה הזו גורמת להתחממות ולשלל בעיות עד לרמה שצריך להחליף את כל מערכת הפליטה, סיפור של 30K שקלים וגם אחריו הבעיה לא נפתרת ועלולה לחזור.
יש רכבים שסבלו מזה יותר מפעם אחת. יש גם רכבים שלא סבלו משום בעיה. קצת כמו כרטיס מזל.

צריך גם לזכור מי היבואן, קרסו, קרסו לא לוקחים על זה אחריות, מבחינתם זה חלק מתבלא. בנוסף יש רק שני מוסכים שמטפלים ברכב הזה וממה שהבנתי אף אחד מהם לא מדהים כי לא השקיעו מספיק בלימוד וזה שעוד יחסית בסדר נמצא מאוד רחוק ממני, רשל"צ.
אז האם בגלל זה פוסלים רכב? כל אחד ושיקוליו שלו. אין פה נכון או לא נכון. אחד יהיה מוכן לבזבז המון זמן על נסיעות הלוך וחזור למוסך כדי לפתור תקלה שהם לא מצליחים ובמקרים מסויימים להפרד מכמה עשרות אלפי שקלים בגלל מחלה שיש לרכב, כי זה רכב מעולה אז סובלים לפעמים ומשלמים.
מישהו אחר כמוני שאין לו זמן לזה בטח כשמדובר ברכב חדש יוותר על התענוג, למרות שהרכב לוחץ על כל הנקודות הנכונות.

לגבי הבעיות של הBRZ מכיר, זו הסיבה שהייתי תמיד חרד לגובה מפלס השמן והייתי בודק אותו באופן תדיר, במיוחד לפני נסיעות למסלול, ועדיין צריך לזכור שלBRZ יש 5 שנות אחריות וכנראה שזה כן יכוסה במסגרת אותה אחריות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

נושא ה-RTV זה קשקוש ולא מהווה בעיה כלל. הרעבת שמן זאת אכן בעיה פוטנציאלית, אבל אם מקפידים על גובה מפלס (עדיף קצת יותר מהמקסימום) אני חושב שמקטינים מאד את ההסתברות שבעיה כזאת תקרה. 

אני גם שמעתי על כל מיני בעיות במגאן, וזה ממש מבאס. שחושבים על זה שקרסו מתמודדים חזק על תואר היבואן עם שרות הלקוחות הכי גרוע, אז עדיף לוותר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

באסה על המגאן. נשמעת בעיה רצינית ביותר במיוחד שהבעיה הגדולה של הברז יכולה לקרות רק במסלול ובתנאי אחיזה יחסית קשים בפניות ממושכות מה שפחות קורה בארץ באופן כללי (תקנו אותי אם אני טועה)

בינתיים לא מעט ברז דור 2 מבקרים תדירות במסלול ולא שמעתי על מנועים שהולכים בהמוניהם והרי זה סוג של תקלה שקורית בבת אחת, זה לא משהו ברמה של רצועה מתפוררת שרק עם הזמן הנזק מצטבר והולך המנוע. 

@menir1 דווקא דיברתי עם מישהו שפירק את הקרטר בברז שלו (וכן זה פגיעה באחריות) ולטענתו לא היה חסר שם RTV. למה נראה לך שזה שטויות?

אגב לא נשמע בריא שהרכב יסע כל הזמן עם שמן מעל המקסימום בשביל היום מסלול הזה שאולי יקרה בו משהו. לא עדיף למלא רגיל ורק לפני יום מסלול אולי להוסיף קצת? 

מעניין גם אם שמן ברמה גבוהה יותר מהמוטול של המוסך כמו AMSOIL לצורך העניין יכול לצמצם קצת את הסבירות לפגיעה.  

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

כן. 205 "לנצח". רכשתי אותה אי שם ב2017, יד ראשונה מרופא. היא עדיין אצלי, מסרב למכור אותה למרות שהיא בקושי נוסעת.
מטופלת בקפידה. עומדת על 150K~ ק"מ היום.
השתעשתי ברעיון לקחת אותה פעם למסלול, אבל אני לא יודע איך יאכלו את זה שאר האנשים וכמה הם התעצבנו על הרכב האיטי שמפריע להם לשבור שיאים אישיים...
אולי אם היו מארגנים יום מסלול לאיטיים היה לי יותר אומץ... אבל כן אני מסכים בהחלט יכול להיות כיף איתה שם.
היו רעיונות אפילו לקחת אותה לשלב הבא, סרן אחורי דיסק, מנוע 1.4 עם 100 כ"ס מקדימה עם הזרקה רב נקודתית בולמים של קוני/בילשטיין, מניח שהתקבל משהו מאוד מאוד כיפי... אבל זה ימתין לסטטוס אספנות.
image.thumb.jpeg.87f52dbf58bd84716a6f647326dfcca5.jpeg

האצ' היחידות שהייתי שוקל הן הקיצוניות שבחבורה, משהו מבית רנו או הונדה.
הרנו החדשה כפי שרשמתי קודם, יצאה להם יותר מדי "צרפתיה", כל מני בעיות שלא בא לי להתעסק בהן, אחרת סיכוי גבוה שכבר הייתי קופץ על העגלה.
ההונדה יקרה מדי...

לגבי הטסלה יש לי רק בעיה אחת איתה, זה די לפוצץ את התקציב על רכב דיילי מאוד איכותי, אם ידלק לי הג'וק שבא לי צעצוע אני אצטרך לדחוף את היד לכיס שוב.
הפרפורמנס אולי פותרת את הסוגיה הזו, אבל היא תדרוש עוד השקעה...
בגלל זה ולמרות שמאוד קורץ לי להיות בעלים של טסלה התחלתי לשקול דיילי בחצי מזה, זה ישאיר לא מעט כסף לכל ג'וק שיעלה לי בראש...

פעם ראשונה שלי במסלול הייתי עם פיגו 208 82כס, והייתה שם באותו היום יאריס TS שהייתה דיי ביכולות מאוד דומות לפיגו מבחינת קצב.

לא הייתה בעיה בכלל ואם מגיעה אליך פורשה מאחורה אתה פשוט נותן לו לעקוף וממשיך לנהוג.

פאן פאקט, המדריך שהיה איתי באותו היום גם נהג על הרכב, ובאותו המקצה ישב על התחת של S2000 שהייתה שם ולא שחרר ממנו, נראלי הנהג של ההונדה התחיל להשתבש אחרי שקלט מה שהלך שם😂

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מצחיק 2

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

רכבים איטיים (יחסית) מגיעים לימי מסלול וכל עוד הם במקצה שמתאים לזמן הקפה שלהם ונותנים לרכבים מהירים לעקוף אין שום בעיה. אישית אני אוהב לראות רכבים מיוחדים כאלו במסלול, לשמוע את הסיפור שלהם מהבעלים ולהתרשם מהנסיעה שלהם בתצפית מהפיטס או כנוסע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, menir1 כתב:

נושא ה-RTV זה קשקוש ולא מהווה בעיה כלל.

לא ממש, כי הלכו מנועים מזה, ואני לא מדבר מקריאה ברשת. מניח שאם לי הייתה כזאת, הייתי מפרק קארטר, מנקה RTV ושם מחדש.

השתעשתי ברעיון לקחת אותה פעם למסלול

אמנם זה היה לפני קרוב ל-5 שנים, אבל זה היה יום של כיף ענק:

image.thumb.jpeg.10b1f6dfac77f2cf3b184288bfd5034c.jpeg

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 51 דקות, Doron_Z כתב:

למה נראה לך שזה שטויות?

בכל מנועי סובארו, מרכיבים את המנוע עם RTV. בדור החדש, שיפרו את תכנון צינור יניקת השמן מהאגן, בהשוואה למנוע FA20, והוא כולל 4 פאות מחוררות שמעבירות שמן, בהשוואה לאחת במנוע הקודם, כך שלא אמורה להיות בעיית ספיקה גם במידה ויש כמות קטנה של עודפי RTV. בכל התיעודים של ירידה בלחץ השמן, היא הופיע רק בפניות מהירות ימינה בעומסי פנייה גבוהים, כך שאין שום קשר ל-RTV, כי אם יש חסימה של שמן שגורמת לירידת לחץ, היא אמורה להיות גם בקו ישר....

לגבי מילוי עודף של שמן, לא אמורה להיות בעיה במילוי של עד חצי ליטר במנוע הזה. אני ממלא רבע ליטר יותר. 

לפני 9 דקות, RK כתב:

לא ממש, כי הלכו מנועים מזה, ואני לא מדבר מקריאה ברשת. מניח שאם לי הייתה כזאת, הייתי מפרק קארטר, מנקה RTV ושם מחדש.

לא סומך על אף מכונאי שימרח RTV יותר טוב מבפס הייצור. 

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, this_is_me כתב:

בכל מקרה אסתי שלי פגשה מישהי אחרת אתמול וחשבתי לשתף, כי משום מה לא העלו אותה פה כאופציה:

נהגתי ברכב הזה מספר פעמים ואני לא יודע אם הוא באמת מוערך פה מספיק וחבל שלא. מבחינתי זו הוט האץ' כמעט מושלמת (ולא מעניין אותי עכשיו פלסטיקה של יונדאי וכל השטויות. הכמעט זה בגלל תנוחת נהיגה לא מספיק נמוכה בעיניי שזו מגרעה). הרכב הזה מענג בטירוף ברגע שמתמסרים אליו וסומכים עליו (אז גם יש בטחון לנהוג בלי בקרה ופשוט ליהנות מהשלדה המבריקה), לא מעניין בכלל שזו הנעה קדמית עם איך שהדיפ' עובד שם, מספק טונות של כיף עם התנהגות פשוט מושלמת וחיבור חזק לנהג שלא מוצאים ברכבים דומים. גם המנוע והגיר לא מאכזבים בכלל והבלמים מצויינים! הרכב מבחינתי יכול לשמש כדיילי לחלוטין ואני אישית התאהבתי אבל אין כסף..

הייתי ממש רוצה לנהוג בגרסה הידנית ולהבין את ההבדלים (חוץ מהכיף של הידני)  כי אני יודע שהנוכחית עברה אי אלו ליטושים שתהיה יותר "פיין".

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, menir1 כתב:

לגבי מילוי עודף של שמן, לא אמורה להיות בעיה במילוי של עד חצי ליטר במנוע הזה. אני ממלא רבע ליטר יותר. 

אתה ממלא שמן מוטול של המורשה או שמביא איתך שמן משלך שנחשב לאיכותי יותר? 

@RK לעשות את זה פוגע באחריות והבנתי שלא בעיה לגלות אם ביצעת הליך שכזה, בגלל זה רוב הקונים לא ביצעו את זה. אם אתה מתכוון בעתיד לרכב שכבר יצא מהאחריות אז בראש שלי אם הרכב רץ כבר כמה שנים ללא בעיה אז למה לגעת בזה? 

בנוגע ליונדאי, אכן אחלה רכב ממה שאני יודע אבל המחיר שלה בארץ מופרך והיא לא מהווה פה תמורה טובה לכסף במחיר כזה. אולי שווה לשקול משומשת שספגה בתקווה ירידת ערך מאסיבית כמו שמגיע לה לספוג. 

פורסם
לפני 4 דקות, Doron_Z כתב:

אתה ממלא שמן מוטול של המורשה או שמביא איתך שמן משלך שנחשב לאיכותי יותר? 

מה שמספקים במוסך. בטיפול הראשון שלי בתחילת השנה עדיין לא היה מוטול במרכזי.

פורסם (נערך)

אשכרה שמת שמן פז ושרדת כדי לספר. 

אם הרכב שלך שרד את זה אחרי ימי מסלול אז כנראה שהכל בסדר 😄

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...