Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב. 

אני בבעיה רצינית.

ביום חמישי האחרון מכרתי את הרכב בשווי 80 אלף דרך זכרון דברים וקיבלתי מקדמה של  5 אלף, בעוד 3 שעות הייתי צריך לבצע העברת בעלות ולמסור את האוטו

היום בלילה בעוד שהרכב עומד בחניה ניכנסו ברכב חבורה של שיכורים. ( במזל לא עברו במעבר חציה אנשים)

הקונה עדיין לא מודע למצב. 

הבעיה שבחוזה רשום שאי עמידה בחוזה יגרור קנס של 15 אלף לצד השני. 

יש איזה חוק שמגן עליי? 

פורסם

תספר למוכר את האמת ותחזיר לו את הכסף אם יש לו שכל ישר העסקה תתבטל בלי הוצאות לאף צד היות וזאת לא אשמתך.

גם אם יחליט לתבוע אותך מן הסבתם זה לא יחזיק מים במשפט היות והתאונה לא נגרמה על ידך או באשמתך.

• רעיון טוב! 1

פורסם

תאורטית אתה עדיין מוכן למכור לו את הרכב תמורת הסכום שסוכם.

מן הסתם הוא זה שלא יהיה מעוניין לבצע את העסקה.

זו ריזיקה שלוקחים כאשר לא מבצעים את הקניה במקום, ואני בספק שהוא יעשה מזה ענין.

פורסם
בתאריך 7.5.2023 בשעה 08:34, TZR84 כתב:

תספר למוכר את האמת ותחזיר לו את הכסף אם יש לו שכל ישר העסקה תתבטל בלי הוצאות לאף צד היות וזאת לא אשמתך.

גם אם יחליט לתבוע אותך מן הסבתם זה לא יחזיק מים במשפט היות והתאונה לא נגרמה על ידך או באשמתך.

זה נטו תלוי בקונה. זה שהתאונה לא בוצעה באשמת המוכר, זאת בטח לא אשמת הקונה....

פורסם

מה הנזק שנגרם לאוטו?

אם זה נזק קל יחסית, תיידע אותו, אם הוא עדיין בעניין, תתקזזו במחיר לפי ירידת הערך.

אם זה נזק גדול אני מניח שהוא יירד מהעסקה בעצמו.

בגדול אתה לא בשום תסביך, אתה המוכר, הכסף אצלך, אתם פשוט צריכים להגיע לעמק השווה או להיפרד כידידים 

פורסם

למה אתה חושש? הרי אתה מוכן להחזיר לו את הכסף, ובמידה והוא רוצה ברכב הוא צריך לרכוש אותו במחיר מלא.

מבחינתך אתה לא מבטל את העסקה, הנתונים של העסקה השתנו.

מצב מעניין משפטית - ועוד יותר מזה גם הלכתית מעניין לדעת מה הדין, אבל בכל אופן, אתה מוכן למכור לו במחיר שסיכמתם עליו, הוא זה שייסוג מהעסקה ככל הנראה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

שלום 

הרכב עבר תאונה קשה, רכב הפוגע קפץ ראש לתוך האוטו { נהג תחת השפעת אלכוהול} כי פיספס את הכיכר { או שהוויז אמר לו להמשיך ישר בכיכר}

ניראה איך התקדם, מה שיגוע לנו הנהג לא תושב הארץ. 

בקשר למכירה... כרגע הוא רוצה לחשוב מה עושים הוא מבין שזה לא באשמתי אבל הוא פיספס רכב אחר שהיה לו על הכוונת אז הוא רוצה פיצוי 

פורסם

הוא רוצה פיצוי כי כנראה אתה הצעת לו כזה, ככל הנראה קיבלת בכל מקרה מחירון על הרכב מהביטוח של הפוגע או מהמקיף שלך אם קיים.

לגבי הרוכש, התשובה שלך צריכה להיות שהוא מוזמן לבוא ולקחת את הרכב במחיר המוסכם, באם לא אז אתה זה שרוצה פיצוי מאחר והוא זה שמבטל את העסקה שהרי הוא כבר הסכים על הרכישה, אבל אתה מוכן לבוא לקראתו ולהחזיר לו את הפקדון.

• אהבתי 2

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 7 דקות, avizaz כתב:

לגבי הרוכש, התשובה שלך צריכה להיות שהוא מוזמן לבוא ולקחת את הרכב במחיר המוסכם, באם לא אז אתה זה שרוצה פיצוי מאחר והוא זה שמבטל את העסקה שהרי הוא כבר הסכים על הרכישה......

המחיר המוסכם היה על רכב במצב תקין,  מצבו השתנה מן הסתם.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, eyal1985a כתב:

רוצה פיצוי 

לדעתי הלא מקצועית:

הוא יכול לרצות. 

ברגע שהוא הסכים לחתום על זכרון דברים ולא לרכוש את הרכב מיד, הוא לקח סיכון מודע שהרכב עלול להפגע בפרק הזמן שיחלוף עד שהעסקה תצא לפועל.

חנית מתחת לבית, לך לא היתה כל שליטה או יכולת למנוע את הארוע. זה כח עליון.

אתה לא זה שמפר את החוזה, אתה מוכן למלא אחר כל סעיף שלו ולכן אין כל הפרה מצידך של ההסכם, וסעיף הפיצוי אינו חל פה.

הוא פספס רכב אחר? אלה החיים. shit happens. אפשר לחשוב שאלה היו שני הרכבים האחרונים במדינה.

אתה יכול לנסות להתיעץ עם עו"ד (יש אתרים של יעוץ בסיסי חינמי, או אם יש לך מכר/חבר/קרוב).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם

מה שאתה צריך לעשות זה להחזיר לו את הכסף ולהפסיק לענות לו לטלפונים, הזוי שהוא כלל מבקש פיצוי מה הוא רוצה שכל יום תיקח אותו לעבודה?

האם כתוב בזכרון דברים (או בחוזה כפי שקראת לזה) שהרכב צריך להיות במצב תקין?

תעלה לכאן צילום של זה עם הסתרת פרטים

• רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

הפוך גוטה, הפוך.

הקונה פטור מלשלם לך פיצוי משום שהרכב ניזוק.

אתה? למה לך ליסוג מהעסקא? אתה מסכים בהחלט לעסקא.+

בכל מקרה, ממליץ לך להחזיר לו את המקדמה רק אחרי שיחתום (או בהודעה כתובה) כי הוא מוותר מראש על פיצוי. הוא יכול לחשוב ברצינות כי מגיע לו משהו.

ליבי עליו אבל אפי' החזר נסיעות לא מגיע לו ממך. שייתבע את הנהג הפוגע.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

רוצה פיצוי?

תחזיר לו את המקדמה ושיחפש את החברים שלו.

מה שקרה זה כוח עליון והוא יכול לאיים, לרקוד ולנגן בקלרינט... שיחפש את מי שינענע אותו.

פשוט נתק איתו מגע ותתרכז בקבלת פיצוי מהביטוח של הפוגע

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה. החזרתי את התשלום שלו. 

בקשר פיצוי. יש פוסט למעלה שלי שאומר שלפוגע אין ביטוח כרגע אני תובע את הביטוח שלי. והשם איתי. אני מקווה 

פורסם

אגב, מצבים מהסוג הזה הם בדיוק למה אני לא מוכן למכור או לקנות מכונית דרך זכרון דברים.
זה בעצם חוזה חלקי, שבדיוק בגלל שהוא חלקי, אי אפשר לקחת שם בחשבון כל בעיה אפשרית.
cash & carry.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...