Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

שום חוזה לא יכול לקחת בחשבון בעיה אפשרית, אחרת לעורכי דין לא היתה פרנסה.

לא כל בעיה אפשרית כמובן, אבל בהחלט ראיתי חוזי מכירת נדל״ן שמפרטים מה קורה במצבי הגבול: מה קורה אם הנכס ניזוק בשלבי הזמן שבין רישום הערת האזהרה הראשונית בטאבו עד לרישום סופי ע״ש הקונה. כיון שהצדדים נכנסים לעלויות לא קטנות כבר בשלבי הביניים, אם יש התייחסות חוזית, זה יכול לחסוך הרבה משפטים יקרםי אח״כ.

פורסם (נערך)
בתאריך 13.5.2023 בשעה 09:36, eyal1985a כתב:

תודה רבה. החזרתי את התשלום שלו. 

בקשר פיצוי. יש פוסט למעלה שלי שאומר שלפוגע אין ביטוח כרגע אני תובע את הביטוח שלי. והשם איתי. אני מקווה 

כיון שבשלב כלשהו הוא הזכיר פיצוי ממך, אני מקוה שיש לך משהו בכתב (מייל או וטטסאפ גם מספיק, אא״ט) שבו הוא מאשר שבזאת העיסקה מבוטלת, בגלל כוח עליון, ולא תהיינה לו דרישות נוספות ממך.
אם לא, שלח לו הודעה שבזה שהוא קיבל חזרה את המקדמה, אתה מבין שהוא מסכים לביטול העיסקה (הודעה כזו לא מחייבת אותו משפטית, אבל מבהירה את המצב לתפישתך, שלא יהיה עמום).

לפני 5 שעות, Be roo כתב:

את זה אפשר להכניס לזכרון דברים במכירת רכב.

נכון... אבל אז זה כבר נהיה חוזה גדול ולא זכרון דברים.

באמת פעם מישהו שעמד לקנות ממני רכב די זול התעקש בהתחלה על זכרון דברים כזה (עם תשלום מקדמה), כדי שלא אוכל למכור את הרכב למישהו אחר בינתיים, והוא יפספס אותו.
כיון שהוא ראה את הרכב בערב כשהדואר כבר סגור, והכוונה היתה כבר למחרת בבוקר לעשות את העברת הבעלות + לשלם לי במזומן (סכום לא גדול), באמת לא היה צורך בזכרון דברים. הסיכוי שמישהו נוסף היה בא לראות את הרכב באותו ערב ומציע לי הרבה יותר היה קלוש למדי.
במקום להתווכח איתו מראש, נתתי לו לכתוב נוסח קצר בן כמה שורות, ותוך דקות העלתי 5-6 מקרי גבול, והוא התחיל לנסות להוסיף סעיפים לטפל בהם, ומיד הבין ש״זכרון הדברים״ יהפוך לחוזה מסובך מאד.
הוא ויתר, ואכן השלמנו את העיסקה למחרת ללא מקדמה וללא זכרון דברים.

גם עו״ד שפעם דיברתי איתו על הנושא אמר לי שברוב המקרים זכרון דברים לגבי רכב זה רעיון גרוע.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...