Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליסינג תפעולי. החזרתי אוקטביה. קיבלתי אלנטרה 2023. לבכות. לפחות לא משלם הרבה יחסית.

הרכב בתקינה אמריקאית - אין פנסי ערפל מכל סוג שהוא. יש מראות מגדילות, גם השמלית וגם הימנית. ללא חימום, ללא פוטוכרומטיות. שנות ה90.

מבחינת מנוע הרכב סביר. נוחות - סבירה - יש דברים יותר טובים מהאוקטביה ופחות טובים. 

לתכלס - המראות. עם הימנית אני מסתדר. השמאלית - כיוונתי אותה, אחרי זה כמעט נכנסתי במסכן שהיה לידי.  מזל שצפר. הזזתי שוב. עוד מקרה.

אני יודע לכוון מראות, אני נהגתי על מספיק רכבים שכורים בחיי,  גם באירופה וגם בארה"ב. אני לרוב מכוון מספיק טוב עוד בחניה של השדה תעופה ועושה עוד כיוון קל בהמשך.

מדגיש - גם רכבים בארה"ב. מעולם לא זוכר שהיתה לי בעיה כזאת. גם בארה"ב.

לדעתי זה שילוב של מראה מגדילה שאולי קטנה לעומת מראות SUV או מיד-סייז שהיו לי בארה"ב (למרות שאלנטרה 2023 זה מידות מיד סייז של לפני עשור).

אולי משהו בזוויות שלה שונה מהמראות האמריקאיות שהיו לי בארץ הדוד סם.

המצב כרגע - הסטתי עוד את המראה השמאלית כדי לנסות לבטל את השטח המת. אבל נוצרה בעיה של שטח מת חדש.
המצב כרגע שאני כל כך לא בטוח במראות וזה מצריך אותי להסיט מבט בזווית משמעותית שמאלה, וממש לבדוק שאין רכב לידי.  אפילו לכיוון החלון של המושב האחורי !

זה לא נוח לצוואר ובנוסף הכסא די מחוסר תמיכת גב תחתון. לא כיף כל העסק.

הבעיה שבכבישים בארץ הסטת מבט יכולה לסיים בכניסה ברכב שלפניך.

אני בד"כ זוכר אם יש רכבים לידי גם מבלי להסתכל במראות, אבל בכבישי מרובי מסלולי והרגלי הנהיגה שהוקצנו של החברים על הכביש פה, אז צריך להזהר שבעתיים.

קצין הרכב זרק לי "אף אחד לא התלונן", "אתה רוצה תחזיר, בלי קנסות, מיליון אנשים מחכים לרכב".

מה עושים? אני מפספס משהו? להדביק על זה מראה נורמלית? מניח שמי שיש לו רמת איבזור נורמלי (לא של ליסינג) לא סובל מזה כי יש אתרעת רכב במראות צד.

ממה שקראתי פה גם ביונדאי סונטה יש אותה בעיה כנראה.

• אהבתי 1
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיה סלטוס גם יש מראה אמריקאית בצד הנהג, אני רואה בקבוצות בפייסבוק שהרבה אנשים ניגשו לזגג והחליפו את המראה למראה סטנדרטית כמו שאנחנו מכירים מרוב הרכבים, העלות לא גבוהה 100-200 שקל, מציע לך לבדוק את האפשרות.

• מעניין 1
פורסם

מעניין אותי לדעת אם אמריקאים מתלוננים על מראות קטנות ברכבים אירופאים..

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

על סמך ניסיון עם רכב אחר במשפחה - דוד שלי מחזיק ספארק, ניגש לזגג רכב או למוסך של היבואן ותמורת סכום סביר (אם אני לא טועה באיזור 150-200₪) החליפו לו את המראה.

נסה לדבר עם המוסך של יונדאי באיזור או עם זגג רכב, אולי יוכלו לעזור ולהשיג לך מראה מתאימה מדגם אירופאי (אם יש).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפחות ב asx עם מראות אמריקאיות יש באלי אקספרס מראות רגילות להחלפה. 18 דולר למראה מחוממת. שווה לבדוק שם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

2020 זה אלנטרה היוצאת שהגיע עם מראות רגילות.

הדגם הנוכחי של האלנטרה הגיע לישראל בסוף שנת 2021 בתקינה אמריקאית ולכן המראה המגדילה.

פורסם
לפני 25 דקות, עוזי ל כתב:

כאילו תמיד מייצרים גם תקינה ארופאית וגם תקינה אמריקאית

ועכשיו ייבאו את התקינה האמריקאית?

לא תמיד. יש דגמים שפשוט לא מיועדים לשוק האירופאי אבל כן מתאימים לקהל הישראלי.  ליבואנים בישראל יש אפשרות לשווק גם רכבים בתקינה אמריקאית. ככה מגיעות לפה יונדאי אלנטרה וסונטה, ניסאן סנטרה ואלטימה, דגמים מסוימים של פורד ושברולט. 

פורסם (נערך)

הייתי בארץ גם עם רכבים חלופיים עם מראה אמריקאית ולא הסתדרתי.

כבר 7 חודשים נוהג רק עם מראה אמריקאית והאמת כבר התרגלתי, להכל מתרגלים כנראה.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • אהבתי 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כן, מדובר בדגם החדש של אלנטרה שמגיע החל מ2021, כנראה רק בתקינה אמריקאית.

תודה. בדקתי בדוד אלי כבר ולא מצאתי.

אולי נלך לזגג. השאלה אם להדביק על או להחליף. האם ניתן יהיה להחזיר את המראה המקורית?

לא חושב שמוסך יבואן יתעסק עם זה, אלא אם כן הוא לא מבין את המשמעויות של זה.

אגב, הasx המקורי שהגיע לישראל נמכר באירופה כסיטרואן C4 קרוס אובר או משהו כזה, אז לרכב היה גם רישוי אירופאי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...