Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי שבוע שעבר על יונדאי איוניק של העבודה. התאהבתי בבקרת שיוט האדפטיבית ובמערכת תיקון הסטיה מנתיב. הרכב פשוט נוסע לבד בפקק בינעירוני. חלום.

אשמח להמלצה על רכב עם המערכות האלו - רצוי היברידי (לא חובה) ואשמח שגם יהיה כיפי לנהיגה (כיום אני נוסע של פיז'ו 308 2011 טורבו. הרבה ביקורים במוסך, אבל כשהרכב תקין הוא נוסע פצצה, ולא בא לי לעבור לעגלה. הכוח של האיוניק היה אחלה עבורי).

מעדיף לא לעבור את ה-80 אלף ש"ח ואין לי בעיה להתפשר על שנתון אם מדובר ברכב אמין ללא מחלות.

פורסם

נירו או איוניק, אבל לא בטוח כמה אחת מהן עונה על ההגדרה של רכב כיפי.

אפשר גם קורולה היברידית 2019 (גם היא לא עונה על ההגדרה של רכב כיפי), אבל אני בספק שתמצא אחת נורמלית בתקציב שלך.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האיוניק והנירו הרבה יותר נעימות בזכות תיבת הילוכים כפולת מצמד לעומת תיבה רציפה בקורולה.

מאמין שהאיוניק שנהגת עליה ב"אופן אוטונומי" בפקקים היא איוניק לאחר מתיחת הפנים (מ-2019 עד כמה שזכור לי). רק רכבים עם בלם יד חשמלי ובקרת שיוט אדפטיבית מאפשרים בקרת שיוט לאחר עצירה מלאה גם בפקקים.

לאיוניק המקורית היה בלם יד מכני (מופעל מדוושה באמצעות הרגל בסגנון של רכבים אמריקאים... בלם יד המופעל ברגל... 😅).

אני מניח שאיוניק לאחר מתיחת הפנים לא תיכנס בתקציב שלך.

פורסם

אכן באיוניק לפני מתיחת הפנים אין יכולת זחילה בפקקים ולמיטב זכרוני בקרת השיוט מתנתקת שם במהירות נמוכה לקראת עצירה וזה ככה בכל הרכבים של יונדאי עם בלם יד מכאני.

בסיאט איביזה וארונה בקרת השיוט כן מביאה את הרכב לעצירה מלאה אבל אז מבקשת מהנהג ללחוץ על הבלמים.

אני יכול להציע לך לבדוק את סיאט לאון, מ-2018 התחילו להגיע רכבים עם מנוע 1.4 שמצויידים בבקרת שיוט אדפטיבית, אפשר לזהות אותם לפי המלבן של הרדאר מתחת ללוחית הרישוי וכמובן ידית בקרת שיוט אדפטיבית מתחת לידית האיתות. ב-2019 בהדרגה נכנסו רכבים עם מנוע 1.5 שיש להם גם בקרת סטיה מנתיב הנסיעה שפטרה את הרכב ממובילאיי. בקרת השיוט האדפטיבית עובדת מעולה בשילוב בלם היד החשמלי ואפילו מערכת הסטרט אנד סטופ ניזונה מהרדאר הקדמי וברגע שהרכב מלפנים מתחיל בנסיעה היא מניעה במהירות את הרכב כדי שיהיה מוכן (אני עדיין מנטרל אותה באופן קבוע). במתיחה קלה של כמה אלפי שקלים נוספים לתקציב אני מאמין שתצליח למצוא אחת מ-2018. ה-DSG כבר הרבה פחות נוראי מפעם ומזדקן בסדר, יש מוסכים מתמחים שאפשר לטפל בהם במחירים סבירים לגמרי.

פורסם
בתאריך 7.2.2023 בשעה 02:46, bnaya029 כתב:

נהגתי שבוע שעבר על יונדאי איוניק של העבודה. התאהבתי בבקרת שיוט האדפטיבית ובמערכת תיקון הסטיה מנתיב. הרכב פשוט נוסע לבד בפקק בינעירוני. חלום.

אשמח להמלצה על רכב עם המערכות האלו - רצוי היברידי (לא חובה) ואשמח שגם יהיה כיפי לנהיגה (כיום אני נוסע של פיז'ו 308 2011 טורבו. הרבה ביקורים במוסך, אבל כשהרכב תקין הוא נוסע פצצה, ולא בא לי לעבור לעגלה. הכוח של האיוניק היה אחלה עבורי).

מעדיף לא לעבור את ה-80 אלף ש"ח ואין לי בעיה להתפשר על שנתון אם מדובר ברכב אמין ללא מחלות.

טויוטה אייגו-X חדשה בניילונים חורגת רק טיפ טיפונת מ-80,000 (תשעים ומשהו אלף), ויש בה את התכונה המפנקת של בקרת שיוט אדפטיבית.

אחת מהסיבות המרכזיות שבחרתי ביונדאי I-20 שלי היא בקרת השיוט האדפטיבית, שממש משנה לטובה את חוויית הנהיגה בנסיעות המייגעות למרכז (אני גר באילת), אבל לא יודע כמה אחורה זה הולך במודלים כדי להגיע למחיר שאתה מחפש.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אייגו X מתחילה ב-96K, זאת חריגה דיי רצינית מ-80K ועוד לפני צבע, רישוי, תוספות, או בחירה בדגם המאובזר יותר. חוץ מזה מדובר ברכב סופר בסיסי שיהיה קטן מאוד מהרכב שיש לו היום וגם הרבה פחות זריז, תכונה שהוא ציין כחשובה.

חוץ מזה, לאייגו X וגם ליונדאי i20 שלך יש בקרת שיוט אדפטיבית שמתנתקת במהירות נמוכה ואין לה יכולת זחילה בפקקים.

פורסם
לפני 15 דקות, Mike808 כתב:

אייגו X מתחילה ב-96K, זאת חריגה דיי רצינית מ-80K ועוד לפני צבע, רישוי, תוספות, או בחירה בדגם המאובזר יותר. חוץ מזה מדובר ברכב סופר בסיסי שיהיה קטן מאוד מהרכב שיש לו היום וגם הרבה פחות זריז, תכונה שהוא ציין כחשובה.

חוץ מזה, לאייגו X וגם ליונדאי i20 שלך יש בקרת שיוט אדפטיבית שמתנתקת במהירות נמוכה ואין לה יכולת זחילה בפקקים.

מה פירוש "זה עוד לפני צבע"?
טויוטה מוכרים פח חשוף ואתה צריך להוסיף כסף על צבע???

ומי שרוצה בקרת שיוט אדפטיבית שפועלת גם מתחת ל-10 קמ"ש צריך להכין לא קצת יותר מ-80,000 שקל, אלא הרבה יותר.

אגב, אצלי ב I-20 בקרת שיוט אדפטיבית יכולה להיות מכוונת למהירות החל מ-30 קמ"ש כך שגם בתוך העיר אני נהנה ממנה רוב הזמן יום יום, ובמצב זחילה רק כאשר מגיעים לאזור ה-10 קמ"ש היא מפסיקה.

פורסם

בטויוטה חלק מהרכבים מוצעים עם צבעים בתוספת תשלום, לא זוכר אם גם באייגו יש כאלה.

80K לרכב עם בקרת שיוט אדפטיבית שתומכת בזחילה דיי מבהירים שמדובר ברכב משומש.

אני יודע איך עובדת בקרת השיוט ביונדאי i20, זה פחות נוח בשימוש עירוני ודורש הרבה התעסקות, מערכות שלא תומכות בזחילה מיועדות יותר לנסיעות שיוט ארוכות ופחות לשימוש עירוני.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Mike808 כתב:

בטויוטה חלק מהרכבים מוצעים עם צבעים בתוספת תשלום, לא זוכר אם גם באייגו יש כאלה.

80K לרכב עם בקרת שיוט אדפטיבית שתומכת בזחילה דיי מבהירים שמדובר ברכב משומש.

אני יודע איך עובדת בקרת השיוט ביונדאי i20, זה פחות נוח בשימוש עירוני ודורש הרבה התעסקות, מערכות שלא תומכות בזחילה מיועדות יותר לנסיעות שיוט ארוכות ופחות לשימוש עירוני.

עכשיו אתה יודע איך זה עובד ב I-20, כי סיפרתי לך. קל ופשוט לשימוש עד כדי כך שאפילו בשביל 100 מטר יותר נוח להפעיל אותו ולא לעבור לנהיגת גז-ברקס. אני נוסע יום יום בסביבות 40 ק"מ נסיעות עירוניות, וכמעט כל הזמן בבקרת שיוט אדפטיבית גם בתוך העיר ב I-20 שלי.

לגבי טויוטה וצבע- בדקתי באתר של היבואן, אין שם שום דבר על תוספות מחיר עבור צבע של הרכב (אלא אם כן אתה רוצה "מדבקות אדומות לאוירה ספורטיבית").

לגבי מציאת רכב שיהיה גם גדול וגם חזק מאוד וגם עם מודל מספיק חדש בשביל בקרת שיוט אדפטיבית וגם במודל מספיק ישן בשביל לעלות רק 80,000 שקל, איך אומרים בסוף סיכום ראיון, "איחלתי לחייל בהצלחה".

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

פורסם

אני יודע איך זה עובד ביונדאי i20 כי תתפלא - נהגתי בה. אני מניח שאתה יודע שאתה לא מחזיק את ה-i20 היחידה על כבישי ישראל. אם לך נוח להתעסק כל 100 מטר עם הכפתורים של בקרת השיוט אז יופי לך. אם מישהו מחפש רכב עם יכולת זחילה בפקקים ראוי להסביר שברכב הזה היכולת לא קיימת ויכול להיות שזה ישפיע על הרצון שלו לקנות אותו.

באייגו אין תוספת צבע, מעולה, זה עדיין 17K תוספת לתקציב של 80K עבור רכב מאוד בסיסי, חלש, רועש, לא מאובזר במיוחד ומעבר לכל זה לא עומד בדרישות כי אין לו יכולת לנסוע בפקקים עם בקרת שיוט אדפטיבית.

נתתי דוגמה לרכב שיש לו בקרת שיוט אדפטיבית, הוא בגודל משפחתי כמו הרכב שיש לו והוא זריז כמו שהוא ביקש. גם אם יצריך חריגה מהתקציב זה לא יהיה ב-17K. אם יש לך רעיונות נוספים בסגנון יהיה מעולה אם תוסיף אותם לשרשור. אם אתה לא מצליח לחשוב על כאלה ומציע רכבים שלא מתאימים אתה פשוט נותן ייעוץ שלא מסייע בשום דבר.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Mike808 כתב:

אני יודע איך זה עובד ביונדאי i20 כי תתפלא - נהגתי בה. אני מניח שאתה יודע שאתה לא מחזיק את ה-i20 היחידה על כבישי ישראל. אם לך נוח להתעסק כל 100 מטר עם הכפתורים של בקרת השיוט אז יופי לך. אם מישהו מחפש רכב עם יכולת זחילה בפקקים ראוי להסביר שברכב הזה היכולת לא קיימת ויכול להיות שזה ישפיע על הרצון שלו לקנות אותו.

באייגו אין תוספת צבע, מעולה, זה עדיין 17K תוספת לתקציב של 80K עבור רכב מאוד בסיסי, חלש, רועש, לא מאובזר במיוחד ומעבר לכל זה לא עומד בדרישות כי אין לו יכולת לנסוע בפקקים עם בקרת שיוט אדפטיבית.

נתתי דוגמה לרכב שיש לו בקרת שיוט אדפטיבית, הוא בגודל משפחתי כמו הרכב שיש לו והוא זריז כמו שהוא ביקש. גם אם יצריך חריגה מהתקציב זה לא יהיה ב-17K. אם יש לך רעיונות נוספים בסגנון יהיה מעולה אם תוסיף אותם לשרשור. אם אתה לא מצליח לחשוב על כאלה ומציע רכבים שלא מתאימים אתה פשוט נותן ייעוץ שלא מסייע בשום דבר.

לילה טוב (לגבי כל הסיפור של "נוח לך להתעסק" - לחיצה קלילה על לחצן בודד ונגיש בהגה במקום התעסקות עם נהיגת גז ברקס, כן, זה בהחלט נוח לי יותר).

אגב, בשום מקום לא טענתי שאני מתעסק בבקרת השיוט כל 100 מטר, רק ציינתי שגם בשביל 100 מטר זה שוה את ה"מאמץ", למשל בין כיכר לכיכר בעיר. בפועל לרוב בנסיעה עירונית יש הרבה יותר מ-100 מטר בין הפעלה (= לחיצה קלילה על לחצן בודד על ההגה) לבין לחיצת ברקס, לצורך מתן זכות קדימה כלשהי בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

• תוכן חדש...