Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל את חוכמת ההמונים לאחר שקראתי מידע באינטרנט,

יש לי חבר שעובד כשנתיים במקום מסוים והחליט שהוא רוצה להתקדם למען עתיד טוב יותר ולא להיתקע באותו מקום ולהישאר במקום.

החבר מצא עבודה אחרת לאחר חיפוש מאוד ארוך (יותר משנה של חיפושים) אבל יש לו חובה להודיע מראש חודש למעסיק הנוכחי על התפטרות, והשאלה היא כזאת- קראתי שבמהלך חופש מחלה אסור לעובד להודיע למעסיק שהוא מעוניין להתפטר אבל אם החבר יקבל חופש מחלה לאחר שיודיע למעסיק שהוא מתפטר זה אפשרי ללא השלמת ימי הודעה מוקדמת?

(לא איכפת לו משריפת גשרים- זו משרה ונישה שבחיים לא יחזור אליה)

ועוד שאלה לפיצויי פיטורין- החבר לא חתום על סעיף 14, וממה שקראתי החל משנת 2018 (אם אני לא טועה) הרוב של הפיצויים מופרש לקרן פנסיה מדי חודש ורק 2.4% בערך העובד יקבל פיצויי פיטורין במידה והוא מפוטר, האם כיום זה נהוג כך? 

החבר מרוויח שכר חודשי של כ 8k -7.5k נטו בערך, כמה יצא לו פיצויי פיטורין במידה ויפוטר?

פורסם (נערך)

לא משתלם, כי אז צריך שתהיה סיבה וגם שימוע וגם מכתב פיטורין.

תבדוק כמה זמן לוקח למעסיק לפטר עובד.ממה שאני זוכר לוקח בערך שבועיים, בלי ההודעה מוקדמת 

אלא אם יש לו קומבינה עם המעסיק/בוס לפטר אותו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל אם הוא מוציא ימי מחלה והולך לעבודבזמן הזה במקום אחר לא רק שהוא לא מבוטח אלא שהוא צריך לעשות תיאום מס ולהצהיר שהוא עובד בעוד מקום (יש סיכוי שמ"ה וב"ל לא יעלו עליו ויש סיכו שיורידו לו את הביצים. עניין של מזל).

6% מהפיצויים (כ 10,000 ש"ח) מופקדים בקרן הפנסיה שלו אבל הוא צריך אישור מהמעסיק כדי למשוך אותם. מעבר אליהם לא מגיע לו כלום פרט לחלק היחסי של ההבראה ופדיון ימי חופש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, ANUTKK כתב:

קראתי שבמהלך חופש מחלה אסור לעובד להודיע למעסיק שהוא מעוניין להתפטר 

אפשר לקבל לכך אסמכתא ?

בדקתי בחוק דמי מחלה ובאתר כל זכות. לא מצאתי שם שום מגבלה כזאת.

המגבלה היחידה שמצאתי - למעסיק אסור לפטר עובד בזמן מחלה (אלא במקרים ספציפיים).

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ANUTKK כתב:

החבר לא חתום על סעיף 14, וממה שקראתי החל משנת 2018 (אם אני לא טועה) הרוב של הפיצויים מופרש לקרן פנסיה מדי חודש ורק 2.4% בערך העובד יקבל פיצויי פיטורין במידה והוא מפוטר, האם כיום זה נהוג כך? 

החבר מרוויח שכר חודשי של כ 8k -7.5k נטו בערך, כמה יצא לו פיצויי פיטורין במידה ויפוטר?

הוא לא חתום על סעיף 14, אך הסעיף חל עליו באופן אוטומטי (כי יש הפרשות לפנסיה/ פיצויי פיטורין).

אם העובד יפוטר  :

אם לא היו הפרשות לפנסיה, הוא היה זכאי לפיצויים של 2 משכורות ברוטו -> בערך 20,000 ש"ח.

מאחר ויש הפרשות לפנסיה, יש להפחית מזה 13,200 ש"ח בגין הפרשות (6600 * 2 ). כלומר, הוא יהיה זכאי לסכום מוערך של כ-7K.

הנחות יסוד לחישוב

1. החבר עובד לפחות שנתיים מלאות במקום העבודה.  אם יש לו וותק של פחות משנתיים, אז החישוב הוא לפי 1 שנת עבודה, כלומר לא יהיה זכאי להשלמת פיצויים.

2. החישוב נעשה לפי משכורת ברוטו ולא נטו, ללא שעות נוספות, בונוסים וכו'.  לקחתי בחשבון משכורת ברוטו של 10K ש"ח.

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

אותם הכללים שחלים על המעסיק חלים גם על העובד.

בעקרון אתה צודק.

מאידך, ישנם דרישות מסויימות מהמעסיק ואינן חלות על העובד.

בחוק מדובר ספציפית של פיטורין בזמן מחלה. אין התייחסות להתפטרות בזמן מחלה.

יתכן שיש פסיקה רלוונטית של בימ"ש לעבודה שאיני מודע לה, אך באתר כל זכות אין שום התייחסות לנושא של התפטרות בזמן מחלה. רק פיטורין בזמן מחלה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 9 שעות, ANUTKK כתב:

...

...

אלא אם יש משהו מעבר הייתי עושה מאמץ לא לשרוף אף גשר. 

מדינה קטנה כולם מכירים את כולם והגלגל מסתובב. מהר יותר ממה שהוא חושב.

אלא אם הוא חושב להגר מפה, הייתי עושה מאמץ. גם אם זה אומר שאני יוצא "פראייר".

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, guya72 כתב:

מאחר ויש הפרשות לפנסיה, יש להפחית מזה 13,200 ש"ח בגין הפרשות (6600 * 2 ). כלומר, הוא יהיה זכאי לסכום מוערך של כ-7K.

מתנצל, אך עשיתי טעות בחישובים.  ההפרשות של המעסיק לפיצויי פיטורין הן בערך 7200 ש"ח בשנה. כלומר, בשנתיים הוא הפריש 14400 ש"ח לפיצויים. ההפרש לתשלום במקרה של זכאות לפיצויי פיטורין הוא כ-5K ש"ח.

פורסם

אם הוא מתפטר אין לו זכאות וזה תלוי רק ברצון הטוב של המעסיק. גם לגבי מה שהופרש הוא צריך הסכמת המעסיק כדי למשוך.

פורסם
לפני 49 דקות, guya72 כתב:

לפיצויי פיטורין הוא כ-5K ש"ח.

זה נשמע יותר הגיוני, למרות שהוא לא חתום על סעיף 14.

עכשיו הסתכלתי באתר כל זכות וטעיתי בנוגע להודעה מוקדת להתפטרות- עובד עם וותק של שנתיים צריך לתת הודעה מוקדמת של 14 ויום נוסף על כל חודש מעבר לשנתיים. הוא מרוויח שעתי.

החבר היה כחודשיים  בחל"ת בזמן הקורונה. אז סהכ יש לו בדיוק ותק של שנתיים- מה שאומר שהוא צריך לתת 14 יום התראה ולא חודש כמו שחשבתי.

פורסם

הוא חיפש עבודה במשך שנה, הודעה מוקדמת של שבועיים או חודש זה בטל בשישים, בשביל זה הוא מוכן לשחק משחקים ולנהוג כאדם לא הגון? (גם אם יש לו בטן מלאה על המעסיק, וגם אם המעסיק עצמו היה לא הגון).

פורסם
לפני 16 שעות, ANUTKK כתב:

יש לי חבר שעובד כשנתיים במקום מסוים והחליט שהוא רוצה להתקדם למען עתיד טוב יותר ולא להיתקע באותו מקום ולהישאר במקום.

החבר מצא עבודה אחרת לאחר חיפוש מאוד ארוך (יותר משנה של חיפושים) אבל יש לו חובה להודיע מראש חודש למעסיק הנוכחי על התפטרות, והשאלה היא כזאת- קראתי שבמהלך חופש מחלה אסור לעובד להודיע למעסיק שהוא מעוניין להתפטר אבל אם החבר יקבל חופש מחלה לאחר שיודיע למעסיק שהוא מתפטר זה אפשרי ללא השלמת ימי הודעה מוקדמת?

תגיד לחבר שיהיה בנאדם. 

גם כשעוזבים מקום, רצוי לעזוב יפה - גם כדי לקבל את כל מה שמגיע, גם כדי לקבל המלצה טובה ולא "אזהרת מסע", וגם כי זה הדבר הנכון לעשות. 

משחקים כאלו זה לילדים קטנים ולא למקצוענים לדעתי האישית. 

גם במקום שהביא לי את כל הסעיפים בזה אחר זה מדי יום, לא שיחקתי בשטויות האלו.

נתתי את ההתראה של חודש, עבדתי כרגיל, עשיתי חפיפה לחדש, עד ליום האחרון.

כמו שהמעסיק מחוייב כלפיי בדברים מסויימים, אני מחוייב אליו- כל עוד אנחנו מחוייבים זה לזה כעובד-מעביד. אחר כך אלוהים גדול. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעביד חדש מודע לכך שצריך לתת הודעה מוקדמת של 14 יום - חודש

עובד שמגיע מיידי או כמעט מיידי זה באחת משתי האפשרויות

או שהוא מובטל ואז יכול להתחיל מיידי או שהוא עושה תרגיל למעביד הקודם

עושה תרגיל למעביד הקודם משמע יעשה גם לי כאשר יבקש להחליף מקום עבודה לא בהכרח מתאים לי להעסיק כזה עובד

לכן שייתן את ההודעה המוקדמת כמו שמחייב אותו החוק ( והתנהלות של בן אדם ) ואולי המעביד הקודם יהיה נחמד מספיק להעניק לו את כל הכספים שהופרשו לו .

זו המלצתי החמה 

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמעסיק עובד שדופק את המעביד הקודם שלו מפחיד אותי ואזהר ממנו. לעומתו עובד שיבוא ויגיד אני בא אבל עוד שועיים כי אני מחוייב למעביד שלי יתקבל בהרבה אהדה.

ומעסיק שלא אכפת לו שאתה דופק את המעסיק הקודם לא יהיה אכפת לו גם לדפוק אותך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...