Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, Transporter כתב:

לא מעניין אותך אתה לא צריך להזכיר כל 5 דק שאתה מבוסס

מי שמבוסס, רואים עליו. סמוך עליי

לא סומך עליך.

לא ראית אותי ולא ראית הרבה אחרים שיכולים לקנות אותי ואותך יחד בלי להרגיש את זה ולא תראה עליהם.

אני מזכיר את זה רק איפה שזה רלוונטי לדיון. תמיד ברחתי ממותגים, סמלי סטטוס, רכבי יוקרה ושופוני כי אני מרגיש לא בנוח איתם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Transporter כתב:

אני לא צריך לספר לאף אחד שאני מבוסס ובטח לא להזכיר את זה כשמדברים על משהו שאין לי שום קשר אליו.

האירוניה דפקה כדור בראש.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 3
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

הכל טוב ויפה

בפועל

אתה מקבל רולים שיש מהם ריח חזק של חומץ, אין לאורז טעם באמת טעים אלא טעם אכיל בלבד,

לאצה אין את המרקם של העצה בסושיות שכתבנו כאן

זה פשוט לא טעים.

לעומת פיצה לצורך העניין

שעם מתכון נכון אפשר להכין בצק איכותי שיהיה הרבה יותר טעים ממה שאפשר לקנות בחוץ

בסושי עדיין לא נתקלתי בזה

ואני מכיר את כל המתכונים האלה עם ה"ניואנסים"  של לשטוף את האורז, לקרר, לחכות וכו'. התוצאה עדיין תהיה מה שכתבתי למעלה

בנאדם, אני לא יודע מאיפה אתה ממציא את הדברים האלו. יש מספיק מתכונים נכונים וטובים לסושי שאפשר להכין בעזרתם בבית דברים טובים יותר ממה שתקבל בערך בכל מסעדה בישראל. גם כי בבית אתה יכול להשתמש בחומר גלם יותר נכון או ברמה יותר גבוהה, וגם כי בבית אתה משקיע כמה שאתה רוצה, לא מהר מהר וסה טו. אין לי מושג למה שכנעת את עצמך שזה בלתי אפשרי. זה אפשרי ואפילו לא כזה קשה (אבל זו כן טרחה.)

זה שאתה לא נתקלת בזה או לא הצליח לך לא אומר שזה לא קיים.

לשטוף את האורז וכדומה אלו לא ניואנסים. ככה מכינים אורז יפני, אחרת אתה מקבל עיסה מלאת עמילן.

הסיבה היחידה שאני מזמין סושי לעצמי ולא מכין היא שכאשר מדובר באדם אחד ולא באירוח של מספר אנשים לדוגמה, זו המון טרחה ותהליך ארוך בשביל ארוחה. (וגם כי בשביל לשבוע מסושי צריך הרבה, וזה בעיקר פחמימות....)

בתאריך 18.10.2022 בשעה 17:54, CartMan2oo5 כתב:

יוצקים את האורז השטוף לסיר בישול בינוני, עם הכוס זכוכית מוזגים מים רותחים לאורז ביחס של על כל כוס אורז, כוס ורבע של מים,  ז"א ל3 כוסות אורז שמים 3+3/4 כוסות מים, מדליקים את האש\אינדוקציה על רמה בינונית ומערבבים ממש בעדינות ללא הפסקה עד שהמים מתחילים לבעבע (מספיק לראות בועה אחת, אמור לקחת כ-דקה). בשניה שראינו בועה אחת של מים רותחים, מורידים את האש\אינדוקציה לרמה הכי נמוכה שיש ומכסים עם סיר, שמים טיימר ל20 דקות בדיוק. לאחר 20 דקות מכבים את הגז ושמים טיימר לעוד 10 דקות, עד רגע זה לא פותחים את המכסה של הסיר בשום אופן!

רק אחרי 10 דקות "מנוחה" של האורז, פותחים את המכסה ושמים 3 כפות חומץ אורז, כפית סוכר וחצי כפית מלח ומערבבים היטב, סוגרים שוב עם מכסה ונותנים לאורז להתקרר עד להכנת הרולים.

זה טיפול לא נכון באורז. צריך להשרות את האורז לפחות חצי שעה לפני הבישול, שיספח מים אחרת זמן הבישול מתארך סתם- והמון מהטעם הולך בגלל בישול ארוך מדי.

זמן הבישול של אורז הוא יותר לכיוון ה 10-13 דקות על אש נמוכה יחסית, 20 זה ממש הרבה

אחרי כל הסיפור הזה אכן צריך להשאיר את האורז לפחות 10 דקות בסיר סגור להתאדות. וחשוב מאוד- סיר עם תחתית כבדה, על מנת לפזר את החום כמו שצריך. אחרת יכולים להיות חלקים מבושלים יותר ופחות.

את הסושי-סו (שרצוי להכין כתערובת) לא שמים בסיר וסוגרים, אמורים להוציא את האורז החוצה לקערה או צלחת עמוקה, "לחתוך" באמצע, לשפוך את התערובת, ולקפל מעט תוך כדי שמקררים את האורז עם מניפה או משהו אחר כדי ליצור את המעטה הג'לטיני שמחפשים במרקם של הסושי.

זה לא מאסט, זה כן מאוד רצוי ומקפיץ את הרמה.

רוצה ממש לזרוק פנימה פאנץ' של טעם? אפשר להוסיף קונבו למי הבישול.

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

בנאדם, אני לא יודע מאיפה אתה ממציא את הדברים האלו. יש מספיק מתכונים נכונים וטובים לסושי שאפשר להכין בעזרתם בבית דברים טובים יותר ממה שתקבל בערך בכל מסעדה בישראל. גם כי בבית אתה יכול להשתמש בחומר גלם יותר נכון או ברמה יותר גבוהה, וגם כי בבית אתה משקיע כמה שאתה רוצה, לא מהר מהר וסה טו. אין לי מושג למה שכנעת את עצמך שזה בלתי אפשרי. זה אפשרי ואפילו לא כזה קשה (אבל זו כן טרחה.)

זה שאתה לא נתקלת בזה או לא הצליח לך לא אומר שזה לא קיים.

לשטוף את האורז וכדומה אלו לא ניואנסים. ככה מכינים אורז יפני, אחרת אתה מקבל עיסה מלאת עמילן.

הסיבה היחידה שאני מזמין סושי לעצמי ולא מכין היא שכאשר מדובר באדם אחד ולא באירוח של מספר אנשים לדוגמה, זו המון טרחה ותהליך ארוך בשביל ארוחה. (וגם כי בשביל לשבוע מסושי צריך הרבה, וזה בעיקר פחמימות....)

בעבר שהיה לי יותר זמן ניסיתי 

רוב המתכונים באינטרנט הם אותם מתכונים

ואם להגיד את האמת אין פה יותר מדי תיחכום או אתגר במתכונים האלה. וגם אם נשאיר את האורז עוד דקה או פחות דקה זה לא מה שיהרוס את המנה. 

אם באמת אכלת במקומות שציינתי קשה לי להאמין שאתה באמת חושב שהמתכונים האלה שמסתובבים באינטרנט וביוטיוב והחומרי גלם הממוצעים שכולנו מכירים נותנים את התוצאה הזאת. 

במקרה הטוב נקבל מרקם קרוב לזה של גפניקה שצריך ללעוס את האצה בלי הפסקה, עם ריח חזק של חומץ.

מוזמן להראות לכולנו מתכון שיתן תוצאה שתרגיש כמו רול של tyo (נתעלם לרגע מאלה שאמרו שהם יכולים להכין יותר טוב מזה)

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

בעבר שהיה לי יותר זמן ניסיתי 

רוב המתכונים באינטרנט הם אותם מתכונים

ואם להגיד את האמת אין פה יותר מדי תיחכום או אתגר במתכונים האלה. וגם אם נשאיר את האורז עוד דקה או פחות דקה זה לא מה שיהרוס את המנה. 

אם באמת אכלת במקומות שציינתי קשה לי להאמין שאתה באמת חושב שהמתכונים האלה שמסתובבים באינטרנט וביוטיוב והחומרי גלם הממוצעים שכולנו מכירים נותנים את התוצאה הזאת. 

במקרה הטוב נקבל מרקם קרוב לזה של גפניקה שצריך ללעוס את האצה בלי הפסקה, עם ריח חזק של חומץ.

מוזמן להראות לכולנו מתכון שיתן תוצאה שתרגיש כמו רול של tyo (נתעלם לרגע מאלה שאמרו שהם יכולים להכין יותר טוב מזה)

עוד דקה או פחות דקה על הגז?

זה בול מה שיהרוס את המנה. יש כמובן טווח טעות, אבל צריך לקלוע, וככל שתקלע יותר- יצא טוב יותר.

בנוגע לחומרי הגלם- נתתי פה רשימה של חומרי גלם שאני יודע, מעל לכל ספק, שטובים יותר ממה שמשתמשים במסעדות שציינת פה. לא "חושב", יודע. 

אין לי מושג איך יצא לך ומה ביאס, אבל "במקרה הטוב נקבל מרקם כמו של ג'פניקה עם ריח חזק של חומץ"? אולי זה מה שאתה קיבלת, גם מה שאני מכין פה וגם מה שאכלתי אצל חברים שמכינים בבית (ואין להם מומחיות גדולה או משהו) ממש לא היה זה.

לא קשה להגיע לתוצאה בסדר גמור (בלי שום ריח של חומץ), זו פשוט טרחה.

אדאג לשלוף לך מתכון שאם תבצע כהלכה יתן רול טוב יותר משל TYO. כן, מכינים כזה בבית. אל תתעלם מהאנשים שאמרו שהם יכולים להכין טוב יותר, הרמה של TYO לא כזו גבוהה (וקשה לי לקחת ברצינות כל מקום שיש לו מנה בתפריט כמו "יאקיטורי סלמון", מראה על חוסר הבנה במה מדובר בכלל)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Transporter כתב:

הכל טוב ויפה

בפועל

אתה מקבל רולים שיש מהם ריח חזק של חומץ, אין לאורז טעם באמת טעים אלא טעם אכיל בלבד,

לאצה אין את המרקם של העצה בסושיות שכתבנו כאן

זה פשוט לא טעים.

מאיפה אתה יודע? אתה אולי מקבל רולים כאלו, אבל אין לך מושג מה איש העגלה שציטטת מקבל (אלא אם הוא אירח אותך, ואז אני לוקח את זה בחזרה). לך תדע איזה ניואנס שנראה לו טריוויאלי, אתה לא עושה, או איפה הוא מדקדק ואתה מעגל פינה.

לפני 17 דקות, Transporter כתב:

וגם אם נשאיר את האורז עוד דקה או פחות דקה זה לא מה שיהרוס את המנה

אם יש משהו אחד שלמדתי מלעבוד במעבדה, זה שיש פינות שאפשר לעגל, ויש דברים שהסטייה הכי קטנה בהם תהרוס את הכל. בישול די דומה לזה.

מעבר לזה, חומרי הגלם יכתיבו מה ה"מקסימום" שהמנה יכולה להגיע אליו, אבל הדיוק והיד העובדת מכתיבים כמה רחוק היא תגיע בפועל ( = כמה מפוטנציאל חומרי הגלם ימומש).

למיומנות יש תפקיד קריטי באוכל, וסביר שהטבחים של גפניקה פחות טובים מהטבחים שנתקלת בהם בכל מיני מקומות. אם גפניקה תכפיל את ערך חומרי הגלם, זה כנראה לא ישנה את אופי המנה באופן דרסטי (בטח לא ברמה שתצדיק את העלייה במחיר). לעומת זאת, בשלן טוב יודע להוציא מנות מאלפות גם ממצרכים סבירים, כי הוא יודע להביא אותם הכי רחוק שאפשר, גם אם הם לא בטופ.

או בהקבלה נוספת לעולם הרכב - השיפור הכי טוב לרכב הוא במיומנות הנהג.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, daniel.asu כתב:

מאיפה אתה יודע? אתה אולי מקבל רולים כאלו, אבל אין לך מושג מה איש העגלה שציטטת מקבל (אלא אם הוא אירח אותך, ואז אני לוקח את זה בחזרה). לך תדע איזה ניואנס שנראה לו טריוויאלי, אתה לא עושה, או איפה הוא מדקדק ואתה מעגל פינה.

אם יש משהו אחד שלמדתי מלעבוד במעבדה, זה שיש פינות שאפשר לעגל, ויש דברים שהסטייה הכי קטנה בהם תהרוס את הכל. בישול די דומה לזה.

מעבר לזה, חומרי הגלם יכתיבו מה ה"מקסימום" שהמנה יכולה להגיע אליו, אבל הדיוק והיד העובדת מכתיבים כמה רחוק היא תגיע בפועל ( = כמה מפוטנציאל חומרי הגלם ימומש).

למיומנות יש תפקיד קריטי באוכל, וסביר שהטבחים של גפניקה פחות טובים מהטבחים שנתקלת בהם בכל מיני מקומות. אם גפניקה תכפיל את ערך חומרי הגלם, זה כנראה לא ישנה את אופי המנה באופן דרסטי (בטח לא ברמה שתצדיק את העלייה במחיר). לעומת זאת, בשלן טוב יודע להוציא מנות מאלפות גם ממצרכים סבירים, כי הוא יודע להביא אותם הכי רחוק שאפשר, גם אם הם לא בטופ.

או בהקבלה נוספת לעולם הרכב - השיפור הכי טוב לרכב הוא במיומנות הנהג.

אני לא עובד במעבדה אבל יש לי לא מעט נסיון במטבח

אין שום קשר בין עוד דקה על האש לבין הטעם החזק והמגעיל של החומץ בתוך האורז, לבין האצה של מזרח ומערב שהיא פשוט מזעזעת , עם טעם זול של סושי זול

אני בטוח שלגפניקה יש את התקציב כדי להביא סושימן שילמד את העובדים שלהם מתי להוריד את האורז וכמה חומץ לשים אם זה הסיפור. אבל זה כנראה לא הסיפור אלא חומרי גלם שיותר יקרים והופכים את המנה ממנה של 40 שקל ליותר יקרה.

בכל מקרה

כמו שאמרתי

שהיה לי זמן קראתי,  ראיתי , בדקתי. רוב המתכונים הם אותו דבר

תאמין לי שאם אני יודע להכין בשר ובצק מדויק, אני יודע  להכין גם אורז. אבל זה לא הסיפור במנה הזאת

ומי שכל כך בטוח שיכול להגיע למרקם של סושי שמגישים בסוהו מוזמן לרשום כאן מתכון ולהראות לכולנו כמה זה קל עם חומרי גלם שיש בכל סופר בבקשה. המתכון היחיד שכתבו כאן זה מתכון שאפשר למצוא בכל חיפוש בגוגל ומי שאומר שהטעם הסופי דומה לשל tyo צריך לעשות דחוף בדיקות.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

@Transporter, אני לא מבין את הוויכוח שאתה ממשיך פה. יש פה כמה אנשים שאמרו שהם הכינו סושי בבית ויצא טעים מאוד, אבל אתה ממשיך לקבוע בנחרצות שזה בלתי אפשרי. מאיפה יש לך את הסמכות לקבוע שאף אחד פה חוץ ממך לא יודע על מה הוא מדבר, ושבלוטות הטעם שלהם לא מתפקדות כמו שצריך?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני 4 שעות, Trilandian כתב:

יש פה כמה אנשים שאמרו שהם הכינו סושי בבית ויצא טעים מאוד, אבל אתה ממשיך לקבוע בנחרצות שזה בלתי אפשרי

לא,

הוא קובע שזה יצא לא טעים, ואם זה טעים אז זה לא יכול להיות.

בגלל זה אני לא מבין למה ממשיכים להתווכח איתו על זה...

בטח אחרי שהוא כתב שהאורז לא מהותי בסושי:

ציטוט

האורז עצמו ברמת האורז שה המרכיב אולי באמת הכי פחות חשוב

פורסם

לפני 13 שעות, Transporter כתב:

אני לא עובד במעבדה אבל יש לי לא מעט נסיון במטבח

אין שום קשר בין עוד דקה על האש לבין הטעם החזק והמגעיל של החומץ בתוך האורז, לבין האצה של מזרח ומערב שהיא פשוט מזעזעת , עם טעם זול של סושי זול

אני בטוח שלגפניקה יש את התקציב כדי להביא סושימן שילמד את העובדים שלהם מתי להוריד את האורז וכמה חומץ לשים אם זה הסיפור. אבל זה כנראה לא הסיפור אלא חומרי גלם שיותר יקרים והופכים את המנה ממנה של 40 שקל ליותר יקרה.

בכל מקרה

כמו שאמרתי

שהיה לי זמן קראתי,  ראיתי , בדקתי. רוב המתכונים הם אותו דבר

תאמין לי שאם אני יודע להכין בשר ובצק מדויק, אני יודע  להכין גם אורז. אבל זה לא הסיפור במנה הזאת

ומי שכל כך בטוח שיכול להגיע למרקם של סושי שמגישים בסוהו מוזמן לרשום כאן מתכון ולהראות לכולנו כמה זה קל עם חומרי גלם שיש בכל סופר בבקשה. המתכון היחיד שכתבו כאן זה מתכון שאפשר למצוא בכל חיפוש בגוגל ומי שאומר שהטעם הסופי דומה לשל tyo צריך לעשות דחוף בדיקות.

קודם כל- ג'פניקה זה מקום שבהגדרה עובד על עובדים במטבח שמתחלפים כל יום וחצי. איזה היגיון יש בלהביא מומחה שילמד את העובדים שלא יהיו שם עוד חודשיים? זה לא עניין של תקציב.

רצית מתכון שיוצא טוב, קיבלת (ואני מאחל לך לאכול אצל מי שהמתכון הזה שייך לו)

רשימת מרכיבים- זו שנתתי פה לפני כמה פוסטים תבטיח תוצאה טובה עד מעולה כל עוד עוקבים אחרי ההנחיות. מרכיבים באיכות מעולה.

לתערובת החומץ-

על שליש כוס חומץ: 3 כפיות סוכר, 1.5 כפיות מלח גס או קצת פחות מכפית מלח שולחן. לחמם את התערובת עד שהמלח והסוכר לגמרי מתמוססים בחומץ. שמתם את הכל קר בפנים? כנראה שיורגש יותר טעם של חומץ.

האורז- 

לשטוף בקערה מספר פעמים. הפעמיים הראשונות- לשטוף ולשפוך את המים מהר, לאחר מכן למלא את הקערה עם האורז במים, להניע את האורז בתנועות מעגליות עד שהמים עכורים ולשפוך. לחזור 3-4 פעמים עד שהמים בסוף התהליך צלולים יחסית.

שימו את האורז בקערה עם מים לכחצי שעה כדי לתת לאורז לספוח מים. הוא יתנפח משמעותית. השתמשו במסננת כדי להוציא את שאריות המים שהסושי ישב בהם, עד שזה יפסיק לטפטף. לא לחכות שיתייבש או משהו.

אם יש רייס קוקר- מה טוב. אם אין- לשים בסיר כבד עם יחס אורז מים של 1:1.1 (על כל כוס אורז, 1.1 כוסות מים), להוסיף מספר רצועות קונבו או ריבוע של משהו כמו 8X8 ס"מ (אני יוצא מנקודת הנחה שהכמות היא 2.5-3 כוסות אורז)

להביא לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מרגע שהכל רתח, להוריד לאש נמוכה ולתת לאורז 10-13 דקות, להציץ לא יותר מפעם או פעמיים כדי לראות שהאורז ספג את כל המים בסיר. יקח פעם-פעמיים להבין איפה הנקודה המדויקת כדי לא לבשל את האורז יותר מדי.

להשאיר אותו בסיר כ 10 דקות נוספות להתאדות. לא לפתוח את המכסה.

להוציא את האורז החוצה לקערה/צלחת עמוקה אבל מספיק רחבה ולהכין כף עץ. בעזרת כף העץ "לחרוץ" צורה של X ולשפוך את תערובת החומץ. לא לערבב בשום מצב! אתם תשברו את האורז. לקפל בעדינות מספר פעמים תוך כדי שאתם מנפנפים על האורז בעדינות. היחס בין תערובת החומץ לאורז צריך להיות 1:10-1:11 (על 3 כוסות אורז משהו כמו קצת פחות מ 1/3 כוס תערובת)

עשיתם את זה נכון? האורז יתקרר ויקבל מראה מבריק, פני השטח מרגישים מעט ג'לטיניים. 

האצות- להניח על משטח הגלגול, הצד המבריק צריך לפנות כלפי מטה (כלומר, יהיה בחלק החיצוני בסוף ההכנה).

זה הכל בעיקרון. רול ממוצע אמור להכיל משהו כמו 90-100 גרם אורז, הפרופוריציה בין האורז למילוי- זה כבר פחות מדע מדויק ומשתנה בין אם מכינים הוסומאקי, פוטומאקי וכדומה. אני מניח שכולם פה מכירים פחות או יותר את המראה הטיפוסי של חתך של רול סושי.

*רצוי לאכול זמן קצר ככל הניתן לאחר הגלגול, האצה לאט לאט תהפוך להיות פחות קראנצ'ית ככל שיש יותר זמן של מגע עם האורז.

בהצלחה ובתיאבון!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 20.10.2022 בשעה 05:59, Night Driver כתב:

אם יש לך בעיה עם הטעם החזק של החומץ אז פשוט שים פחות חומץ.

ואז יהיה  לך אורז בטעם של קרטון

גם עם חומץ הטעם שלו לא טוב ולא מתקרב לטעם של סושי אמיתי

זה פשוט אכיל. רמה אחת יותר חיובי ממזעזע.

לפני 14 שעות, Pika007 כתב:

קודם כל- ג'פניקה זה מקום שבהגדרה עובד על עובדים במטבח שמתחלפים כל יום וחצי. איזה היגיון יש בלהביא מומחה שילמד את העובדים שלא יהיו שם עוד חודשיים? זה לא עניין של תקציב.

איזה שטויות

העובדים יכולים להתחלף, עדיין יש מעליהם סושף שלא מתחלף כל יום, ושף שלא מתחלף כל יום . אותם אפשר ללמד והם ילמדו את מי שצריך, הרי הם ממילא חיים במטבח.

כמו בכל עסק

עובדים מתחלפים. מי שמעליהם אמור להדריך אותם

לפני 14 שעות, Pika007 כתב:

רצית מתכון שיוצא טוב, קיבלת (ואני מאחל לך לאכול אצל מי שהמתכון הזה שייך לו)

רשימת מרכיבים- זו שנתתי פה לפני כמה פוסטים תבטיח תוצאה טובה עד מעולה כל עוד עוקבים אחרי ההנחיות. מרכיבים באיכות מעולה.

לתערובת החומץ-

על שליש כוס חומץ: 3 כפיות סוכר, 1.5 כפיות מלח גס או קצת פחות מכפית מלח שולחן. לחמם את התערובת עד שהמלח והסוכר לגמרי מתמוססים בחומץ. שמתם את הכל קר בפנים? כנראה שיורגש יותר טעם של חומץ.

האורז- 

לשטוף בקערה מספר פעמים. הפעמיים הראשונות- לשטוף ולשפוך את המים מהר, לאחר מכן למלא את הקערה עם האורז במים, להניע את האורז בתנועות מעגליות עד שהמים עכורים ולשפוך. לחזור 3-4 פעמים עד שהמים בסוף התהליך צלולים יחסית.

שימו את האורז בקערה עם מים לכחצי שעה כדי לתת לאורז לספוח מים. הוא יתנפח משמעותית. השתמשו במסננת כדי להוציא את שאריות המים שהסושי ישב בהם, עד שזה יפסיק לטפטף. לא לחכות שיתייבש או משהו.

אם יש רייס קוקר- מה טוב. אם אין- לשים בסיר כבד עם יחס אורז מים של 1:1.1 (על כל כוס אורז, 1.1 כוסות מים), להוסיף מספר רצועות קונבו או ריבוע של משהו כמו 8X8 ס"מ (אני יוצא מנקודת הנחה שהכמות היא 2.5-3 כוסות אורז)

להביא לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מרגע שהכל רתח, להוריד לאש נמוכה ולתת לאורז 10-13 דקות, להציץ לא יותר מפעם או פעמיים כדי לראות שהאורז ספג את כל המים בסיר. יקח פעם-פעמיים להבין איפה הנקודה המדויקת כדי לא לבשל את האורז יותר מדי.

להשאיר אותו בסיר כ 10 דקות נוספות להתאדות. לא לפתוח את המכסה.

להוציא את האורז החוצה לקערה/צלחת עמוקה אבל מספיק רחבה ולהכין כף עץ. בעזרת כף העץ "לחרוץ" צורה של X ולשפוך את תערובת החומץ. לא לערבב בשום מצב! אתם תשברו את האורז. לקפל בעדינות מספר פעמים תוך כדי שאתם מנפנפים על האורז בעדינות. היחס בין תערובת החומץ לאורז צריך להיות 1:10-1:11 (על 3 כוסות אורז משהו כמו קצת פחות מ 1/3 כוס תערובת)

עשיתם את זה נכון? האורז יתקרר ויקבל מראה מבריק, פני השטח מרגישים מעט ג'לטיניים. 

האצות- להניח על משטח הגלגול, הצד המבריק צריך לפנות כלפי מטה (כלומר, יהיה בחלק החיצוני בסוף ההכנה).

זה הכל בעיקרון. רול ממוצע אמור להכיל משהו כמו 90-100 גרם אורז, הפרופוריציה בין האורז למילוי- זה כבר פחות מדע מדויק ומשתנה בין אם מכינים הוסומאקי, פוטומאקי וכדומה. אני מניח שכולם פה מכירים פחות או יותר את המראה הטיפוסי של חתך של רול סושי.

*רצוי לאכול זמן קצר ככל הניתן לאחר הגלגול, האצה לאט לאט תהפוך להיות פחות קראנצ'ית ככל שיש יותר זמן של מגע עם האורז.

בהצלחה ובתיאבון!

אתה מוזמן לחפש בגוגל וביוטיוב ותראה שרוב המתכונים שתמצא הם כאלה. לא חידשת פה כלום

הסושי הזה לא יוצא קרוב לסושי שמגישים במסעדות ברמה

במסעדות אין לרול בכלל ריח של חומץ או כל תבלין אחר, האורז נמס בפה וככה גם האצה

זה פשוט לא קורה במתכונים האלה

אולי יש כאן כאלה שסבבה להם עם זה כי יחסית לסושי של גפניקה והסושיה ואצה זה דיי דומה (ועדיין גם המסעדות האלה שמוכרות סושי דיי זבל יותר טעימות מזה)

לפני 22 שעות, Trilandian כתב:

@Transporter, אני לא מבין את הוויכוח שאתה ממשיך פה. יש פה כמה אנשים שאמרו שהם הכינו סושי בבית ויצא טעים מאוד, אבל אתה ממשיך לקבוע בנחרצות שזה בלתי אפשרי. מאיפה יש לך את הסמכות לקבוע שאף אחד פה חוץ ממך לא יודע על מה הוא מדבר, ושבלוטות הטעם שלהם לא מתפקדות כמו שצריך?

המתכון שפרסמו פה לא מחדש שום דבר ונמצא ברשת שנים

מי שזה מרגיש לו דומה לסושי של TYO שיהיה לו הרבה בריאות

מזכיר לי את הימים ששווארמה שמש היה נותן מתכונים בטלוויזיה "משתמש בשווארמה הודו עם תבלין שווארמה שאפשר למצוא בכל  חנות"

טוב אחי

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

ואז יהיה  לך אורז בטעם של קרטון

איזה שטויות

העובדים יכולים להתחלף, עדיין יש מעליהם סושף שלא מתחלף כל יום, ושף שלא מתחלף כל יום . אותם אפשר ללמד והם ילמדו את מי שצריך, הרי הם ממילא חיים במטבח.

כמו בכל עסק

עובדים מתחלפים. מי שמעליהם אמור להדריך אותם

שף? סו שף?? באיזו פלנטה אתה חי. בכל רגע נתון בסניפים של הרשתות האלו הטבח עם הכי הרבה "ניסיון" עובד שם אולי שנתיים ובמבה, ההכשרה שעובדי מטבח מקבלים היא בסיסית בלבד וממש לא עובדים מתחת לשף. האנשים שיודעים מה הם עושים נמצאים בתנועה בין הסניפים, לא נוכחים בסניף עצמו. מאיפה בכלל הזית את הרעיון הזה?

"אורז בטעם של קרטון"? נגלה לך סוד: אם בישלת אותו נכון, גם אורז בלי טיפה אחת של תערובת חומץ. זני ג'פוניקה מלאים בטעם. וזו הסיבה שתמיד עדיף לפספס למטה בכמות החומץ ולא למעלה. זו אחת הסיבות שהמלצתי על האורז הספציפי שהמלצתי עליו- תכין לעצמך קערת אורז לבן בלי כלום ותלמד להעריך את הדבר הפלאי הזה.

לפני 4 שעות, Transporter כתב:

אתה מוזמן לחפש בגוגל וביוטיוב ותראה שרוב המתכונים שתמצא הם כאלה. לא חידשת פה כלום

הסושי הזה לא יוצא קרוב לסושי שמגישים במסעדות ברמה

במסעדות אין לרול בכלל ריח של חומץ או כל תבלין אחר, האורז נמס בפה וככה גם האצה

זה פשוט לא קורה במתכונים האלה

אולי יש כאן כאלה שסבבה להם עם זה כי יחסית לסושי של גפניקה והסושיה ואצה זה דיי דומה (ועדיין גם המסעדות האלה שמוכרות סושי דיי זבל יותר טעימות מזה)

המתכון שפרסמו פה לא מחדש שום דבר ונמצא ברשת שנים

מי שזה מרגיש לו דומה לסושי של TYO שיהיה לו הרבה בריאות

מזכיר לי את הימים ששווארמה שמש היה נותן מתכונים בטלוויזיה "משתמש בשווארמה הודו עם תבלין שווארמה שאפשר למצוא בכל  חנות"

טוב אחי

ברור שרוב המתכונים דומים. אין קסמים פה- זו הדרך להכין סושי. לא משנה אם מדובר בחובב בבית או שף עם 20 שנות נסיון. הכל טמון בפרופורציות, זמנים, ולפתח קצת מומחיות. בפעם הראשונה יוצא קצת דרעק, בשניה פחות, אחרי 20 פעם כנראה שכבר תהיה גאה בתוצאה.

אין לי מושג מי עשה לך טראומה עם הריח הזה של החומץ, אולי הקורונה השאירה לך בלאגן באף, זה לא קורה אצלי וגם לא אצל אף אחד שאני מכיר שמכין בבית. ומה לעזאזל ג'פניקה קשורה עוד פעם. מופיעה 30 פעם בכל פוסט שלך.

אתה מוזמן להמשיך לזלזל, בשלב זה אני בטוח שבמה שזה לא יהיה שיצא לך, מדובר 100% בבעיית משתמש, לא במתכון (שאם תדע מאיפה המתכון הספציפי הזה מגיע אתה תתפחלץ. רמז: לא רואה את TYO ממטר. גם לא מ 20.)

אבל היי, אתה מוזמן להמשיך לפרנס את TYO ולחשוב שמדובר במוסד בקנה מידה עולמי, מה אני יכול להגיד. את המסקנה שלך כבר הסקת, כרגע אתה רק מחפש פוסטים שמתיישרים איתה, לא מעבר לזה.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...