Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, roiei כתב:

@Transporter
מה אתה ממליץ בזומה? איזה רולים \ אוכל? 🤔

אין לי מושג איך קוראים לכל דבר שהזמנו, זאת מסעדה שאני הולך אליה 2-3 בשנה, לא מסעדה פה בארץ שאני מבקר בה כל שבוע.

יכול לבדוק לפי התמונות בסטורי מה אכלנו

אבל בלי שום קשר לכלום, המקום עצמו הווייבים שלו פשוט טובים. הנוף, המוזיקה, האוכל, הכל ביחד

לפני 21 שעות, Pika007 כתב:

כלומר, אתה מתייחס לאצה כאשר היא על הסושי. לא בפני עצמה.

וזה בול מה שאמרתי- ההבדל שאתה מרגיש נובע בעיקר מתהליך ההכנה ושאר המרכיבים שמשתמשים בהם. זה לא תהליך ההכנה של האצה- אלא של האורז.

שים אצה על אורז שהוכן כהלכה= הכל שיגעון.

שים את אותה אצה על אורז עם אובר ג'לטיניזציה= בלאגן דביק, מסטיק, מאבד כל זכר לפריכות- אתה תלעס את זה בלי סוף.

עוד גורם חשוב- זמן. אצה לא תישאר פריכה לנצח כאשר היא על אורז, חשוב לאכול סושי כמה שיותר מהר לאחר ההכנה, ופה לסוהו ללא ספק יש יתרון על ג'פניקה. אפשרי שזה אחד הגורמים להבדל החד שאתה מרגיש.

לגבי חומרי הגלם של סוהו- יש לי חופש מוחלט להגיד מה הם לא קונים, מה הם לא עושים, או להגיד דברים כמו "הם קונים כמו ההוא", אבל אסור לי לפרט את המוצרים הספציפיים ולא את המחירים. אני חתום על חוזה עוד מאותה תקופה.

אגב, בשום מקום לא כתבתי שג'פניקה וסוהו משתמשים באותן אצות, הם לא. אבל זה לא שבסוהו משתמשים באיכותיות יותר.

אורז, מצד שני, בדיוק אותו דבר.

כל ההסבר הזה טוב ויפה למי שמכין סושי בבית

אני מניח שגפניקה יודעים את כל מה שאמרת

איזה יתרון יש לסוהו על גפניקה? בשניהם אתה מזמין רול ומקבל אותו לשולחן בלי המתנה. 

אני חושב שהם פשוט משתמשים בחומרי גלם יותר טובים

היו ד"א אכלתי בסטודיו

סושי מושלם

זאת מסעדה מבית היוצר של נישי וקיסו אותו תפריט בדיוק

פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

אין לי מושג איך קוראים לכל דבר שהזמנו, זאת מסעדה שאני הולך אליה 2-3 בשנה, לא מסעדה פה בארץ שאני מבקר בה כל שבוע.

יכול לבדוק לפי התמונות בסטורי מה אכלנו

אבל בלי שום קשר לכלום, המקום עצמו הווייבים שלו פשוט טובים. הנוף, המוזיקה, האוכל, הכל ביחד

תוכל להעלות כמה תמונות?
מעניין

פורסם

דבר ראשון לזומה ביוון אין מישלן, דבר שני זו מסעדה עונתית שסגורה בחורף בכלל, דבר שלישי - טרנספורטר חי בעולם המזוייף בעולם, סוג האנשים שאפשר לקנות נעל ב20 שקל, להדביק עליה לוגו של גוצ'י והוא יספר לך איך זו הנעל הכי טובה בעולם אז את קחו בעירבון.
ולגבי איך יוצא הסושי שלי בבית ביחס לג'פניקה - אם אתה אומר אתה בטח יודע, רק תזכיר לי מתי אירחתי אותך לסושי?

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 33 דקות, shellcase כתב:

דבר שני זו מסעדה עונתית שסגורה בחורף בכלל,

לא הבנתי, אם היא סגורה בחוף כי מבקרים באי הזה בעיקר בקיץ זה הופך אותה למסעדה פחות טובה, יותר טובה, על הפנים ?

* מוזמן לבקר בזומה בכל מקום אחר בעולם בזמן החורף אם תתגעגע

לפני 34 דקות, shellcase כתב:

טרנספורטר חי בעולם המזוייף בעולם, סוג האנשים שאפשר לקנות נעל ב20 שקל, להדביק עליה לוגו של גוצ'י והוא יספר לך איך זו הנעל הכי טובה בעולם אז את קחו בעירבון.

צודק

כי מי שיכול לשלם 10,000 לללילה לזוג בקאבו טאגו או בסנטה מרינה, או חשבון של 8000 יורו במסעדה, בטח מחפש לעשות עליך רושם עם מותגים או מסעדות מיוחדות.  אנשים מגיעים לאי הזה עם פאקינג מטוסים פרטיים וחיים חיי פאר יום יום, הדבר האחרון שמעניין אותם זה להרשים מישהו.

פורסם
Just now, Transporter כתב:

צודק

חבל שהמשכת לכתוב, זה סתם היה מיותר.

• מצחיק 4

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 13.10.2022 בשעה 16:33, Pika007 כתב:

סלח לי אבל פה לגמרי כתבת שטות.

יש לי שאלה, באיזה חומרים נראה לך שסוהו שאתה כל כך מעריך משתמשים? בדיוק מה שאתה קונה בסופר. אורז סושי של סוגת. עד כמה שזה מצחיק- דווקא בבית אתה יכול להכין ממרכיבים הרבה, הרבה יותר טובים. דווקא סוהו וכל המקומות האלו משתמשים במרכיבים שהם "סטייק מרמי לוי"

למי שמעוניין, מרכיבים סופר איכותיים:

אורז:

https://il.gojapan.net/collections/rice-1/products/1-2015-5kg-eandw

אצות:

https://il.gojapan.net/collections/sushi/products/roasted-nori-diamond-koasa-50-sheets

אצות למגזימים ממש:

https://il.gojapan.net/collections/sushi/products/1-4002-eandw

(שיהיה ברור, אין כמעט שום הבדל בטעם בין האצות האלו לאלו. זה סתם למי שחייב "הכי הכי")

חומץ אורז:

https://il.gojapan.net/collections/vinegar/products/mino-organic-vinegar-360ml

סויה- יאמאסה שנמכר בכל סופר. לא קיקומן.

אגב, באצות ההבדלים ממש קטנים, גולד של מזרח או מערב אלו אחלה אצות.

לגבי הרשימה פה למעלה- מדובר ברכיבים טובים יותר ממה שהרוב המוחץ של המסעדות בישראל משתמשות, בעיקר האורז.

באופן כללי, קושיהיקארי זה אורז טעים ממש, אפשר לעשות איתו המון, אני מחזיק דרך קבע 5 ק"ג של הדבר הזה.

למי שחייב להגזים לחלוטין, אפשר להשיג בארץ נאנאטסובושי מהוקאידו במחיר של משהו כמו 50 ש"ח לקילו, אבל לדעתי מיותר לחלוטין (ביפן אגב, נמכר בכל סופר במחיר "יקר" של 9-13 ש"ח לקילו)

מרכיבים הוספתי לסל ואזמין בקרוב.

בנתיים נכנסתי לאמזון לחפש קיט להכנה וראיתי המון קיטים שמכילים גם דברים מיותרים כמו סכינים וכפות עץ

מכיוון שאני לא חובב סושי אבל אשתי כן, ומכיוון שמעולם לא הכנתי סושי, אין לי מושג איזה מחלקים בסטים שנמכרים באמזון באמת נחוצים.

לכן אשמח לקישור מאמזון לסט בסיסי שלא מכיל דברים מיותרים כמו סכינים, מברשות כפות וכו.

תודה

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, shellcase כתב:

ולגבי איך יוצא הסושי שלי בבית ביחס לג'פניקה - אם אתה אומר אתה בטח יודע, רק תזכיר לי מתי אירחתי אותך לסושי?

לא זכור לי שבאיזשהו מקום התעניינתי בסושי שאתה מכין בבית, מישהו מכיר אותך ?

לפני 8 דקות, shellcase כתב:

חבל שהמשכת לכתוב, זה סתם היה מיותר.

כשיום אחד תבקר בעצמך במקומות האלה ולא תשב בבית ותתמרמר על זה שאחרים יכולים להרשות לעצמם מה שבשבילך נראה דמיוני, אולי תוכל להפסיק לספר לעצמך סיפורים על עולם מזוייף ומותגים. היחיד שהעולם הזה מזויף בשבילו זה אתה שרואה את הבילויים האלה דרך המסך ומשכנע את עצמך שמי שחי אותם סובל מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 12 דקות, Transporter כתב:

לא זכור לי שבאיזשהו מקום התעניינתי בסושי שאתה מכין בבית, מישהו מכיר אותך ?

הנה, כאן:

בתאריך 13.10.2022 בשעה 12:34, Transporter כתב:

ולסושי שלך יהיה טעם ומרקם יותר גרוע משל גפניקה

האצות שאתה קונה בסופר או במזרח ומערב, והחומץ הזה, הם כמו לקנות סטייק ברמי לוי

בשביל להגיע לטעם של רול שיוצא במסעדות אתה צריך חומרים גלם הרבה יותר טובים

ואז המחיר יהיה הרבה יותר גבוה.

כדאי שתבדוק את זה...

לפני 12 דקות, Transporter כתב:

כשיום אחד תבקר בעצמך במקומות האלה ולא תשב בבית ותתמרמר על זה שאחרים יכולים להרשות לעצמם מה שבשבילך נראה דמיוני, אולי תוכל להפסיק לספר לעצמך סיפורים על עולם מזוייף ומותגים. היחיד שהעולם הזה מזויף בשבילו זה אתה שרואה את הבילויים האלה דרך המסך ומשכנע את עצמך שמי שחי אותם סובל מאוד.

חשבתי שאתה לא מכיר אותי, אז איך אתה מרשה לעצמך לכתוב דברים שאין לך מושג בהם? 
בעצם... אתה כבר עושה את זה כל השרשור... ובכל שאר השרשורים שאתה כותב בהם.

תבין שזה שאתה דיג'יי ממוצע בישראל - לא הופך אותך למלך חיי הלילה של המזרח התיכון.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

כדאי שתבדוק את זה...

חומץ אורז שקונים ב 12 שקל במזרח ומערב והאצות זהב שלהם אלה לא רכיבים שאפשר להכין איתם סושי ברמה של סוהו או TYO, מה לעשות. 

חשבתי שאתה לא מכיר אותי, אז איך אתה מרשה לעצמך לכתוב דברים שאין לך מושג בהם? 
בעצם... אתה כבר עושה את זה כל השרשור... ובכל שאר השרשורים שאתה כותב בהם.

אני לא צריך להכיר אותך כדי לקרוא שאתה כותב על יעד כל כך מושלם שהוא "עולם מזויף". זה כמו שתכתוב שמי שאוכל כבד אווז  או נוהג על למבורגיני עושה את זה רק כדי שידעו שיש לו כסף ולא כי הוא נהנה. זה מראה על בורות, לא על שום דבר אחר. הרי אם היית מבקר שם לא היית כותב את זה.

תבין שזה שאתה דיג'יי ממוצע בישראל - לא הופך אותך למלך חיי הלילה של המזרח התיכון.

אני לא צריך להיות מלך חיי לילה של שום מקום. אחד העסקים שלי מתמחה במוזיקה לאירועים ועובד יום יום כבר כמעט 20 שנה ונחשב לאחד המובילים בתחומו עוד שני עסקים נוספים שגם הם בתחום האירועים מצליחים אפילו יותר, עד כדי כך שהייתי צריך להזיז חופשה מסוכות לינואר.

ואתה יודע מה, כשאני רואה תייר בן 25 יושב בזומה או אפילו בנאמוס בשולחן ששווה כמה אלפי יורו, או מגיע פעם פעמיים בקיץ לסוויטה של 30-40 אלף באי, זה לא מעניין אותי בכלל מה הוא עושה בחיים. אם הוא נמצא שם הוא כנראה טוב במה שהוא עושה.והנעל של גוצי שהוא קנה ב 800 יורו לא מעניינת, הוא קונה אותה כמו שאנשים הולכים לזארה וקונים שם טי שירט.

פורסם

אתה פשוט מסנוור מכסף.
לך תראה עולם אמיתי קצת, תבין שכסף זה חרטא, זה שמחוץ לספירה של העבודה שלך וחיי הלילה.
להגיד 'טסטי לחו"ל ושפכתי ארגז של כסף על מלון XYZ' זה סתם ניימדרופינג וזה עושה אותך 'גדול' בעיני אוכלוסיה קטנה מאד ובנאלית מאד.
ישנתי לא מזמן בחדר שעלה לי 45 שקלים ללילה.
הנוף שהיה לי מהחלון היה מדהים.

ולחלק האחרון שכתבת, עצם זה שאתה שם לב לדברים האלה - ממחיש בדיוק את שכתבתי.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, shellcase כתב:

אתה פשוט מסנוור מכסף.
לך תראה עולם אמיתי קצת, תבין שכסף זה חרטא, זה שמחוץ לספירה של העבודה שלך וחיי הלילה.
להגיד 'טסטי לחו"ל ושפכתי ארגז של כסף על מלון XYZ' זה סתם ניימדרופינג וזה עושה אותך 'גדול' בעיני אוכלוסיה קטנה מאד ובנאלית מאד.
ישנתי לא מזמן בחדר שעלה לי 45 שקלים ללילה.
הנוף שהיה לי מהחלון היה מדהים.

ולחלק האחרון שכתבת, עצם זה שאתה שם לב לדברים האלה - ממחיש בדיוק את שכתבתי.

אני חי טוב עם זה שבמעט זמן פנוי שיש לי בשנה אני טס ל 2-3 יעדים וחוזר אליהם כבר כמה שנים ונהנה.

אני לא מדריך טיולים ולא מחפש להראות לאף אחד שהייתי בכל מקום בעולם. מספיק לי שאני נהנה במיקונוס ומונקו ודובאי בשביל לחזור לשם שוב ושוב. אחיה עם זה  שאנשים כמוך חושבים שזה עולם מזויף

אתה יכול להיות רגוע, יש הרבה יותר מ"אוכלוסיה קטנה מאוד" שמבקרים במקומות האלה ונלחמים חצי שנה מראש כדי לסגור מקומות למלונות ולמסעדות האלה, בשביל לשבת שעתיים בשולחן שמוגבל בזמן ולהנות מכל דקה. אם לא היו נלחמים על כל כיסא וכל חדר שם, אף אחד לא היה מגביל. כנראה שהיעדים האלה גדולים עלייך ונוח לך להסתכל עליהם בצורה  מעוותת ולחשוב שמי שהולך לשם מזויף. תלך למקומות שמתאימים לתקציב שלך ולמי שאתה.   מי שזה גדול עליו לא צריך להגיע לשם, סתם תופס מקומות בטיסות ובמלונות שגם ככה אין הרבה מהם, ובסוף יתאכזב ויצטער על הרגע שסגר שם. אגב  אותי לא מעניין לנסוע נניח להודו או דרום אמריקה ולעשות טיולים יום ולילה בלי לישון או לאכול פטריות הזייה ולישון בהוסטל או ביער. אבל אני לא חושב שמי שנהנה שם מזויף, הוא פשוט נהנה מדברים שאני לא. זכותו. 

* תסלח לי שאני לא מצליח להסכים איתך שב 45 שח ללילה אפשר לקבל חדר שמשקיף על כל האי, עם אוכל מושלם ופסיליטיז' שמציעים במלונות יוקרה. גם בסאבלט בדירת חדר מחולקת בת"א אפשר לראות את הים, זה לא אומר שהחוויה תהיה שם כמו לסגור סופש במלון קמפינסקי.

פורסם

טרנספורטר - יש לך בעיה. אתה משקיף על הכל דרך משקפת של שפיכת הרבה כסף.

מה שחסר לך הוא ההבנה שאפשר ליהנות לא פחות גם בחופשה שמתחילה בטיסה עם רייאנאייר, לינה במלון 2* ושריפה  של 15 ק"מ ביום על זוג רגליים בריאות. אישית חופשות כפי שאתה מתאר היו גורמות לי להשתעמם למוות, אבל זה כבר עניין של טעם אישי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טרנספורטר, אני יכול לישון באיזה מלון שאני רוצה ולטוס איך שאני רוצה אבל בחופשה האחרונה שלי בקפריסין עם הבת שלי לקחנו דירה ב 600 שקל ל 3 לילות ורכב שכור. ההנאה לא היתה פחותה ממלון 5 כוכבים (חוץ מהטיסה שהיתה חוויה אנתרופולוגית מיוחדת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...