Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמנם כל כלב הוא אינדיבידואל אבל בגדול, זו פרמידת הצרכים של כלב:
Hierarchy of Dog Needs | The International School For Canine ...
אם אתה חושש שלא תצליח לספק את אחד הצרכים, לדעתי כדאי לשקול חיפוש משפחה אחרת.

לפני שעתיים, avargel כתב:

1. איך נראה הלו"ז של משפחה שמגדלת גורה שתגדל להיות כלבה בינונית? יציאות / טיולים / טיפולים / חיסונים / ווטאבר?

זה מאוד משתנה ולכן נקווה שחברי הפורום ישתפו על השגרה שלהם וככה תקבל מושג כללי. 

ביום ממוצע אני בחוץ עם הכלבה בערך שעתיים , בסופש 3-6. 

חיסונים בדרך כלל פעם בשנה, טיפולים זה הגנטיקה שלה קובעת, בדרך כלל כלבים מעורבים בריאים יותר מגזעיים.

את הלו"ז עצמו אתה צריך לקבוע איך שנוח לך ולצרף את הכלבה אליו תוך התחשבות בצרכים שלה.

2. מה סדר הגודל של עלויות של גידול כלבה? לא רק מספרים, אלא בגלל מה הם סעיפי ההוצאה? אוכל, בריאות, רשיון (?), אילוף, ציוד, וכו'

הכרחי זה אוכל,בריאות וציוד בסיסי (רתמה,רצועה, כדור\חבל), שאר העלויות (רשיון,צעצועים) מתגמדות וזניחות מאוד.

הוצאות קבועות הן חידוש רישיון,אוכל וחיסונים - כל השאר תלוי בך ובגנטיקה שלה.

3. האם ניתן לאלף כלבה לרמה כזרת שהיא לא תעשה שום נזקים בבית? אין לי שלטים של הוט כי אין לי הוט, אבל יש מספיק נעליים ומטענים וספות ווילונות, ואין לי שום נכונות לחזור הביתה ולראות הרס.

חד משמעית כן וככל שמתחילים מוקדם יותר ככה קל יותר.

4. הגיוני שכלבה "תגור" במרפסת 20 מטר חצי מקורה בשעות שאין אף אחד בבית? הכוונה שהילדים והורים יוצאים בבוקר וחוזרים אחר הצהריים. כמובן יהיה לה שם אוכל מים ומשחקים.

לפי פרמידת הצרכים כלב צריך Indoor shelter ובקרת אקלים, אם אתה חושב שהמרפסת מתאימה להגדרה  In door shelter והיא מבוקרת אקלימית, אז הגיוני.

6. סיכוי סביר שבסופו של דבר נקבל החלטה למצוא לה בית אחר. איך עושים את זה נכון?

אפשר לפרסם בכמה שיותר קבוצות ולקוות שלא תהפוך לצעצוע זמני של ילדים, או לשלם (בדרך כלל כמה מאות שקלים) ולמסור אותה לעמותה - וגם אז לקוות שלא תהפוך לצעצוע זמני של ילדים.

בורדר קוליז ובמיוחד גורים יחסית מבוקשים, אז אני מהמר שהיא לא תשאר הומלסית לתקופה ארוכה.

5. אני אפילו לא יודע מה עוד לשאול מרוב שאני בור בנושא. תנסו להקביל את זה לשרשור מהפורום הסמוך "בת 23 רוצה רכב ראשון קטן לבן" ואז היא מגלה שיש גם ביטוח וגם טסט ובכלל רכב צריך דלק כדי ליסוע, ולא, ב2000 שקל הוא לא "לא יראה מוסך".

חלק גדול מבעלי הכלבים הם בורים בנושא, הדרך היחידה לצאת היא פשוט ללמוד.

כלבים חווים את העולם בצורה שונה לחלוטין מבני אדם,אין כלבים חכמים ואין כלבים טיפשים -  סט הכישורים שלהם מתאים בדיוק לצרכים שלהם, הם אף פעם לא עושים דווקא, אין להם קונספט של "טוב" ו"רע", הם רק רוצים להיות חלק מהמשפחה.

אני בדרך כלל ממליץ למתחילים להתחיל כאן:

ויש את זה אפילו בקצר יותר:

באותה הזדמנות, מי שיכול להרחיב מנסיון אישי על הגזע הזה, אשמח לשמוע. היא נראית מאוד נבונה.

בדרך כלל בורדר קוליז הם כלבים עם סיבולת וכושר גופני גבוה, נהנים מאוד בעיקר ממשחקים (רדיפה ומשיכה) ויש להם יכולת ריכוז גבוהה - לכן אפשר למצוא אותם תופסים את המקומות הראשונים בהרבה תחרויות אג'יליטי.

שלך מעורבת לכן יכול מאוד להיות ששום דבר מזה לא יהיה נכון למרות שבתמונה רואים את האהבה לכדור ככה שכדאי כבר מעכשיו להתחיל לעשות מתיחות.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 6
פורסם (נערך)

דעתי הלא מלומדת - אני לא רואה פה בורדר קולי, מבנה הפנים והאוזניים צועק לי רועה גרמני. אשמח לקבל גיבוי מחברי הפורום שחושבים כמוני (כי אני לא בעל מקצוע בעניין). 

דעתי החד משמעית - תחשבו על זה טוב, אבל אם יש היסוס ההחלטה הכי טובה היא לחפש לה  בית (עם אנשים שמכירים כלבים וגידלו בעבר) כבר היום, כשהיא מתוקה וקטנה (ולא בעוד חצי שנה כשתגלו שזה לא מתאים לכם ואז כבר תהיה גדולה ויהיה כבר הרבה יותר קשה למצוא בית מתאים...) 

ובכל מקרה, גם אם היא בורדר וגם אם היא רועה גרמנית - אלה גזעים סופר אנרגטיים שצריכים לרוץ, להשתולל ולקבל הרבה אתגר פיזי ומנטלי - זה לא שיצו. אלה כלבים שצריך לעבוד איתם ולחנך אותם ולהפעיל אותם באופן יום יומי. 

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 1
פורסם

הווטרינרית אמרה בורדר קולי, לי אישית אין מושג

יעזרו תמונות נוספות לזיהוי?

20220902_154242.jpg

20220902_173326.jpg

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 5 שעות, avargel כתב:

בכל אופן, אשמח ללמוד מהמנוסים

1. איך נראה הלו"ז של משפחה שמגדלת גורה שתגדל להיות כלבה בינונית? יציאות / טיולים / טיפולים / חיסונים / ווטאבר?

בהתחלה תדירות הטיולים היא כל כמה שעות, בהמשך (בממוצע לאחר גיל שנה) כ-3 טיולים ביום.

טיפולים זה תלוי גנטיקה, כדאי לשקול ביטוח אצל חיותא/מפראט או מנוי במרפאה הוטרינרית. הכלב שלנו נוטה להיפצע בכפות רגליים, עקב מחירי החבישה אצל הוטרינר למדנו לחבוש לבד.

סירוס/עיקור (חד פעמי), חיסון כלבת אחד לשנה (תנאי לרישיון), משושה ותולעת הפארק אחת לכמה חודשים וטיפול בקרציות/פרעושים אחת לכמה שבועות (תלוי באיזור גידול).

2. מה סדר הגודל של עלויות של גידול כלבה? לא רק מספרים, אלא בגלל מה הם סעיפי ההוצאה? אוכל, בריאות, רשיון (?), אילוף, ציוד, וכו'

אוכל, רישיון, חיסונים וציוד בסיסי הם הכרחיים וקבועים (בדכ).

אילוף הוא יחסית יקר אבל זמני, בהתאם לאופי/היסטוריה של הכלבה.

השאר תלוי בגנטיקה של הכלבה ובכם.

3. האם ניתן לאלף כלבה לרמה כזרת שהיא לא תעשה שום נזקים בבית? אין לי שלטים של הוט כי אין לי הוט, אבל יש מספיק נעליים ומטענים וספות ווילונות, ואין לי שום נכונות לחזור הביתה ולראות הרס.

כן. אבל זה לא רק אילוף, זה גם פריקת אנרגיה, גירוי מנטלי מספק וניהול נכון של הכלבה.

4. הגיוני שכלבה "תגור" במרפסת 20 מטר חצי מקורה בשעות שאין אף אחד בבית? הכוונה שהילדים והורים יוצאים בבוקר וחוזרים אחר הצהריים. כמובן יהיה לה שם אוכל מים ומשחקים.

באיזה קומה? האם הרחוב רועש? האם לשכנים יש כלבים? 

זה תלוי גם במנעד הטמפרטורות שיש במרפסת ומידת הלחות. 

כדאי להתייעץ עם מאלף אחרי שהוא יחווה את הגורה ואתכם.

5. אני אפילו לא יודע מה עוד לשאול מרוב שאני בור בנושא. תנסו להקביל את זה לשרשור מהפורום הסמוך "בת 23 רוצה רכב ראשון קטן לבן" ואז היא מגלה שיש גם ביטוח וגם טסט ובכלל רכב צריך דלק כדי ליסוע, ולא, ב2000 שקל הוא לא "לא יראה מוסך".

שיש הרבה מיסקונספציות בגידול כלבים וכמו בהרבה תחומים בחיים כדאי, לפחות בהתחלה, לפנות לאנשי מקצוע. 

תניח שינוי משמעותי באורח החיים והתנהלות, גם עם אורחים שמגיעים הביתה ועם אנשים זרים ברחוב. כל התא המשפחתי צריך להיות מגויס לעניין ולהבין שכל אחד יצטרך לעשות התאמות.

6. סיכוי סביר שבסופו של דבר נקבל החלטה למצוא לה בית אחר. איך עושים את זה נכון?

אפשר לנסות דרך קבוצות (עדיף כאלו שהן סגורות) בפייסבוק לחובבי הגזע, בדכ יהיו שם אנשים יותר רציניים. אפשר לנסות גם דרך עמותות.

באותה הזדמנות, מי שיכול להרחיב מנסיון אישי על הגזע הזה, אשמח לשמוע. היא נראית מאוד נבונה.

אם מדובר בבורדר קולי/רועה גרמני מדובר בגזעים מאוד פעילים, חכמים שדורשים זמן והשקעה מהבעלים שלהם. רוב הבורדרים שפגשתי היו מעוניינים רק בפריזבי/כדור של הבעלים ומעט מאוד משחק עם כלבים אחרים, רועים יותר חברותיים בקטע הזה. 

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

@avargel

איפה האבטיח לקנ"מ?

דעתי הלא מלומדת: תחשוב בכנות עם עצמך, אשתך ומשפחתך אם אתם יכולים להכנס לעניין הזה. הנקודה העיקרית היא לא הדברים הטכניים (אוכל, חיסונים וכו') אלא המחוייבות. זה לא טוסטר שאם נמאס לכם אתם נותנים אותו למישהו או שמים ברחוב. זה בעצם בן משפחה נוסף. לטייל איתו לפחות שלוש פעמים ביום - בכל מז"א. נסיעות - או שלוקחים את הכלב, או שפנסיון, או שמביאים דוג-סיטר. וכו'. אם הילדים לא בגיל של השתתפות במטלות, כל הנטל ייפול על כתפיך וכתפי האשה (אם היא בעניין). אם הגורה עוד לא מחונכת לעשיית צרכים בחוץ, מצפה לכם עכשיו תקופה של כמה שבועות שבה יהיה צריך "לגמול" אותה, וזה מאמץ יומיומי מרוכז. בקיצור - לחשוב טוב, לפני שמאוחר מדי.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

נראה לי שכבר התאהבתם בה.

מעבר למה שנכתב לגדל כלב זו התחייבות.

יש לכם את היכולת להוציא אותה כמה פעמים ביום ואת הנכותןת להתייחס אליה בבית?

מה הילדים אומרים ובני כמה הם?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כפי שכבר כתבו והבנת- בדר"כ ההשקעה הכספית היא די זניחה.

השקעת התשומת לב היא גדולה יותר. לצאת לטיול כשחמסין בחוץ ולצאת לטיול כשבחוץ רוחות, ברקים ורעמים. 

לזכור תמיד שיש עוד בן משפחה לדאוג לו, להוציא אותו, לנקות אחריו (והרבה!).

הילדים יקבלו ערך מוסף אדיר של לדעת להסתדר עם בעלי חיים. 

אה, כן.. הילדים. בני כמה? האם הם בעניין?

אם יש לך ילדים בני 4-5-6, דעתם לא כ"כ נחשבת (כמו שהמילה שלהם לא נחשבת), אם הילדים כבר גדולים ועצמאיים ורוצים את הכלבה בבית תגיע איתם להסדר שהם מוציאים את הכלבה לפחות פעם ביום (והפעם הזאת חייבת להיות בשעה קבועה של טיול בוקר או טיול צהריים כי כך זה מפחית את כמות התירוצים הזמינים).

אם כל הנטל הולך ליפול על כתפיך זה לא פשוט. דע מראש. 

גם לגדל ילדים לא פשוט אבל יש בזה סיפוק. ההבדל הוא שכלב אפשר פשוט להפטר ממנו כשלא מתאים (ואני לגמרי לא תומך בזה! חושב שלמעט מקרי קיצון כלב זה לכל החיים. בדר"כ החיים שלו, מנסיון :) ).

כלב זה מטלה, עצב, פינוק, שמחה, גאווה, עונש, מלכלך, חולה, מלקק אותך כשאתה עצוב, מקשקש כשאתה נכנס הביתה, בדר"כ לא כועס, תמיד אוהב, לפעמים נודניק, לפעמים מגן עליך, לפעמים נכנס עם בוץ הביתה ולפעמים ממיס את ליבך במבט. 

תהנה. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.9.2022 בשעה 14:18, avargel כתב:

למה לא בעצם? למה שלא תהיה לנו כלבה בבית?

אשתי תומכת בבדיקת היתכנות לאימוץ אבל זה לא בא לה בקלות מכל מיני סיבות, אך עדיין רוצה ומוכנה לתת צ'אנס.

האם ניתן לאלף כלבה לרמה כזרת שהיא לא תעשה שום נזקים בבית?

לדעתי תוותרו.

כלב לוקחים מתוך כוונה, תכנון מראש והכנה. בטח כשמדובר בכלב ראשון ולא בטוחים במה זה כרוך.

סבבה שאתם שוקלים את זה, קודם תלמדו את הנושא, ואם תחליטו שמתאים, אז תקחו כלב שמתאים לכם. זה שהכלבה הזו במקרה הגיעה אליכם זו לא סיבה "לתת לזה צ'אנס", עדיף שהיא תגיע לעמותה ותאומץ כגורה מאשר אתם תתחרטו עוד שנה והיא תחפש בית כבוגרת.

אין כלב שלא עושה נזקים בכלל, כמו שאין תינוק שלא בורח לו קקי/פיפי או שובר דברים בטעות.

אתם מוכנים לכמה חודשים של פיפי וקקי בבית עד שהיא תלמד להתאפק?

אתם מוכנים לאפשרות של הרס רהיטים וחפצים שהיא תבלבל עם צעצוע? זה יכולה גם להיות ספה שעלתה אלפי שקלים.

אתם מוכנים להוצאה פתאומית של אלפי שקלים אצל הוטרינר כי היא שברה רגל או הגיעה לחבילת שוקולד ששכחתם על השולחן בסופ"ש?

אתם מוכנים להשקיע 300 שקל לשיעור אילוף אם יתברר שיש לה בעיות התנהגות? (מבלי להזכיר שיעורי אילוף בסיסיים)

אתם מוכנים לגושי פרווה וחול בכל הבית?

אתם מוכנים להבריש אותה על בסיס קבוע כדי למנוע קשרים ולדאוג לעור ופרווה בריאים?

אתם מוכנים לריח של כלב בבית?

אתם מוכנים לטייל איתה לפחות שעה גם כשבחוץ קר ואתם מתים לישון? או ב-30 מעלות ואתם נוזלים?

אתם מוכנים לשלם 100 שקל ליום לפנסיון כשתרצו לנסוע לחופשה?

אז יכול להיות שהיא תלמד להתאפק תוך שבוע, ולא תהרוס שום רהיט, ולא תחלה או תפצע ותתגלה ככלבה רגועה ונוחה מטבעה שמסתפקת בטיול של 15 דקות, ותוך שני שיעורי אילוף תגלו שהכל ורוד.

ויכול להיות שלא. ולהתחרט בדיעבד זה עוול לכלבה.

ואם היא אכן מעורבת עם בורדר קולי (או רועה גרמני), הגנטיקה נוטה לכלב פעיל וחכם שצריך הרבה פריקת אנרגיה וגירויים. אבל זה לא קריטי ממש עם מה היא מעורבת, כשמדובר בכלב ספציפי, אין לדעת מה תקבלו.

• אהבתי 3
  • אחראי פורום
פורסם

קיבלת עצות זהב, מעמתות היטב עם המציאות.

אני החלטתי בגלל דברים כאלה לא לאמץ וזה למרות שאני מאוהב בכלבים וגידלתי ברצף מילדותי ועד האחרונה שמתה כשהייתי בן 32.

ולמרות שהילדים ממש רוצים. כי אני פשוט יודע שיתווספו לי משימות שהם לא יעשו, הם לא הוכיחו את עצמם עדיין.

אני לא מוכן לאמץ ואז לחפש בית חדש, לא מסוגל לעשות את זה לכלב.

ובכלליות, חייב לפרגן לך על מעשה אנושי ונוגע ללב. ריגשת בגדול.

• אהבתי 5

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

לדעתי תוותרו.

כלב לוקחים מתוך כוונה, תכנון מראש והכנה. בטח כשמדובר בכלב ראשון ולא בטוחים במה זה כרוך.

סבבה שאתם שוקלים את זה, קודם תלמדו את הנושא, ואם תחליטו שמתאים, אז תקחו כלב שמתאים לכם. זה שהכלבה הזו במקרה הגיעה אליכם זו לא סיבה "לתת לזה צ'אנס", עדיף שהיא תגיע לעמותה ותאומץ כגורה מאשר אתם תתחרטו עוד שנה והיא תחפש בית כבוגרת.

אין כלב שלא עושה נזקים בכלל, כמו שאין תינוק שלא בורח לו קקי/פיפי או שובר דברים בטעות.

אתם מוכנים לכמה חודשים של פיפי וקקי בבית עד שהיא תלמד להתאפק?

אתם מוכנים לאפשרות של הרס רהיטים וחפצים שהיא תבלבל עם צעצוע? זה יכולה גם להיות ספה שעלתה אלפי שקלים.

אתם מוכנים להוצאה פתאומית של אלפי שקלים אצל הוטרינר כי היא שברה רגל או הגיעה לחבילת שוקולד ששכחתם על השולחן בסופ"ש?

אתם מוכנים להשקיע 300 שקל לשיעור אילוף אם יתברר שיש לה בעיות התנהגות? (מבלי להזכיר שיעורי אילוף בסיסיים)

אתם מוכנים לגושי פרווה וחול בכל הבית?

אתם מוכנים להבריש אותה על בסיס קבוע כדי למנוע קשרים ולדאוג לעור ופרווה בריאים?

אתם מוכנים לריח של כלב בבית?

אתם מוכנים לטייל איתה לפחות שעה גם כשבחוץ קר ואתם מתים לישון? או ב-30 מעלות ואתם נוזלים?

אתם מוכנים לשלם 100 שקל ליום לפנסיון כשתרצו לנסוע לחופשה?

אז יכול להיות שהיא תלמד להתאפק תוך שבוע, ולא תהרוס שום רהיט, ולא תחלה או תפצע ותתגלה ככלבה רגועה ונוחה מטבעה שמסתפקת בטיול של 15 דקות, ותוך שני שיעורי אילוף תגלו שהכל ורוד.

ויכול להיות שלא. ולהתחרט בדיעבד זה עוול לכלבה.

ואם היא אכן מעורבת עם בורדר קולי (או רועה גרמני), הגנטיקה נוטה לכלב פעיל וחכם שצריך הרבה פריקת אנרגיה וגירויים. אבל זה לא קריטי ממש עם מה היא מעורבת, כשמדובר בכלב ספציפי, אין לדעת מה תקבלו.

רשמת יפה אבל לא לשכוח גם את הצד השני של הסקאלה ועוד בונוס:
https://www.ynet.co.il/health/article/hk5e2h7kj

לגביי פעילות, כל כלב צריך כמובן פעילות וגירויים, בייחוד בשנה הראשונה אבל זה גם עניין של אופי הכלב וההרגלים שנתת לו.

יכול להיות כלב שה BREED שלו סופר פעיל אבל הבעלים הרגילו אותו לסדר יום שהוא לא סופר פעיל אלא רק פעיל במידה וזה יעבוד מצויין. תלוי כמובן גם באופי של הכלב אבל הבנתם את הרעיון.

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכולם על התגובות המועילות

בהמשך כשאהיה מול מחשב אצטט ואתייחס לשאלות

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, roiei כתב:

תלוי כמובן גם באופי של הכלב

זה משפט המפתח.

כשמדובר בכלב ספציפי, אתה לא יודע מה תקבל. ומי שלוקח כלב צריך להיות מוכן להתמודד גם עם צד אחד של הסקאלה וגם עם הצד השני. 

אם קיבלת כלב סופר אנרגטי, שמתרגש בקלות מגירויים וסובל מחרדת נטישה, אתה יכול לעבוד איתו עם מאלף, להשקיע ולשפר את המצב (וזה דורש כסף וזמן), אבל אתה לא תהפוך אותו לבטטת ספה שישן כל היום. 

אם הם ישקלו ויחליטו לאמץ כלב בהמשך, אחיר שיביאו בחשבון את כל מה שנכתב פה, אז יהיה אפשר להמליץ להם איך לבחור כלב שמתאים להם, לשגרת החיים, לחוסר הנסיון, ולהעדפות האישיות שלהם. לאמץ את הגורה הזו רק בגלל שנקרתה בדרכם (וכל הכבוד על ההצלה), זו לדעתי טעות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חברים יקרים, נפלה ההחלטה

בלב כבד, ולמרות שעברנו שבת מדהימה יחד והיא ישנה עם הילדים כפיות וגם גנבה לאמצעי שלי אסאדו מהצלחת, מסתמן שלא נצליח לספק לה את מה שהיא זקוקה לו ולכן מחפשים לה בית

ברור לי שמי שיאמץ אותה יזכה, היא כלבה של חום ואהבה שרק דורשת ליטופים ומשחקים כל היום, וגם כשמתעייפת - באה לישון לך על הרגליים.

תודה לחבר פורום יקר (אם ירצה להחשף מוזמן) שמנסה למצוא לה מקום דרך עמותה שבה הוא מתנדב

ובאותה נשימה אבקש מהאחרים - אם אתם בעצמכם מוכנים לאמץ או שמכירים מישהו, אשמח מאוד לעזרה בנושא

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...