Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות הו פורום יודע כל,

אני מחפש עציץ קטן שגם לא ימשיך לגדול כדי לשים מתחת לטלוויזיה.

כמוכן שלא יצטרך אור שמש.

יש לי עציץ נפלא במטבח שגודל וגודל בלי אור שמש אבל הוא לא מתאים כי הוא פשוט לא מפסיק לגדול-

מצאתי כל מיני רשימות של צמחים שלא צריכים אור שמש אבל לא ברור מה הגודל שלהם והאם הם ממשיכים לגדול.

תודה מראש לכל העונים!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

תביא פוטוס, אחד הצמחי בית עם התחזוקה הכי מינימלית, אם תשים אותו בשמש הוא יגדל מהר, בצל הוא "נח" וגדל ממש לאט

לדעתי המפלצת שגדלה במטבח זה פוטוס, אם לשפוט לפי גוגל תמונות.

הנה תמונה (גזורה וישנה, אני לא בבית) כשהעציץ היה בערך חצי ממה שהוא היום:

20211224_011033.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

אכן, אם תשים אותו בצל הוא לא יגדל כל כל מהר

צמח עם שרידות מעולה

המטבח שלי די חשוך, מקבל אור רק מהמרפסת שירות וגם היא סגורה עם שבכה (mesh? איך אומרים בעברית).

חבר בעבודה הציע ללכת על סנסיוירה ננסית,  זה נראה יותר מתאים מבחינת הגודל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מתאים, צריך אור שמש וגם הרבה טיפול וטיפוח ודישון וכולי, חוץ מהגודל זה לא מתאים בשום פרמטר...

פורסם

אולי קולאוס? אומנם מצריך טיפה אהבה אבל גם נראה מגניב

בשמש גדל מהר מאוד, אם תשים אותו בחדר עם חלון הוא ישרוד יופי בלי לגדול בקצב משוגע

דרך אגב, אתה תמיד יכול לגזום\לקטום\לקשור\וכ'ו בשביל שהצמח יתפוס את הנפח שאתה רוצה

פורסם

גש למשתלה הקרובה, ליד כל קבוצת שתילים יש הנחיות והסברים, ויש גם מי שנועד לייעץ. טוב מאה עיניים, תראה האפ אתה אוהב את מראה הצמח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

גש למשתלה הקרובה, ליד כל קבוצת שתילים יש הנחיות והסברים, ויש גם מי שנועד לייעץ. טוב מאה עיניים, תראה האפ אתה אוהב את מראה הצמח.

רעיון סבבה בגדול, אבל

יש הרבה צמחים שאין במשתלות

יש הרבה משתלות שאין להם הרבה צמחים

יש גם את הבעיה של מחלות, לא זוכר מתי פעם אחרונה הבאתי צמח ממשתלה ולא התחיל לו איזה מחלה\מזיק, פעם אחרונה גם הדביק לי עוד 4 צמחים ב"downy mildew"(לא הצלחתי למצוא את השם של זה בעברית) :loco:

אני אישית הכי אוהב לעשות ייחורים מצמחים שאני נתקל בהם ביום יום 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אחרי הפעם הקודמת שהייתי במשתלה פעם ראשונה בחיים שלי ויצאתי עם נזק של כמעט 300 שקל על עציץ אדנית ומשפך, הפעם אני מעדיף לבוא מוכן 🤣

פורסם

נכון שלא כל שתיל נקלט, אבל הניסיון שלי עם משתלות גדולות (בעבר יגור, בשנים האחרונות עוספיה) הוא שהמבחר גדול, שתילים מהסוג שפות"ש מחפש יעלו שקלים בודדים, ודווקא במחלות לא נתקלתי. שתילים שעולים מאות שקלים קיימים, אבל לא אלה שאליהם מכוון פות"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף להמלצה - פשוט גש למשתלה סבירה, אגף צמחי בית / צל. יש כל כך הרבה סוגים/מינים חדשים היום שפשוט חבל על עמוס השרת.

תקפיד על משטר השקייה מדויק (אמרו פעם בשבוע? אז רק פעם בשבוע, ברזל). היום יש תזכורות אוטומטיות בטלפון שמאוד מקילות על העבודה.

צמחי בית זאת אמנות של הזנחה בדיוק במידה הרצויה. עודף תשומת לב תמיד גורר עודף השקייה, ומשם זה מידרדר במהירות בצורת ריקבון/מחלות.

ובפעם הבאה שאתה קולט מזיק בבית אל תחכה שנייה! צלם אותו, תסיר מה שאפשר בצורה פיזית מהצמח, וגש למשתלה עם הצילום כמה שיותר מהר. לאט לאט תפתח גם היכרות עם המחלות השונות וגם ארסנל לחימה. יתפוס לך רבע מדף בקושי, אבל כדאי, כמו תחזוקה לרכב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 שעות, flytomars כתב:

המטבח שלי די חשוך, מקבל אור רק מהמרפסת שירות וגם היא סגורה עם שבכה (mesh? איך אומרים בעברית).

חבר בעבודה הציע ללכת על סנסיוירה ננסית,  זה נראה יותר מתאים מבחינת הגודל

לא מכיר ננסית. אישית לא אוהב את הרגילה (מה שמכונה צמח הנחש - עם העלים בצבעי צהוב וירוק). אבל לאחרונה התחלתי לגדל סנסיווריה גלילית. יש לי שני עציצים שלה ושניהם צמודים לויטרינה של הסלון (המון שמש) ולצערי נראה שגדלות לאט מאוד (או ליתר דיוק לא נראה שגדלות). יודע שכמו כל סנסיווריה גם אלו עמידות לחושך כמעט מלא, ובטח שם יגדלו אפילו לאט יותר. יכולה להיות אופציה טובה בשבילך. אבל קח בחשבון שבסופו של דבר הן בהחלט גדלות למימדים גדולים (כנראה לאחר שנים).

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...