Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלו מנועים לשימוש עירוני שמורידים את ממצוע פליטת המזהמים בפורטפוליו של היצרן ומאפשרים להם לפרסם את הרכב החל מ... בערך 20% נמוך יותר ממה שתעלה כל קונפיגורציה נורמלית. חברות ההשכרה פשוט מוסיפות כמה חבילות אבזור בשביל שאפשר יהיה למכור את הרכב בתום השירות. בימינו מסך מוטילמדיה גדול יותר ובקרת סטייה מנתיב נתפסים כחשובים יותר בקרב הציבור מאשר מנוע חזק.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן אבל כאן השילוב היה פשוט מוגזם...

לא מדבר על רכב מלא עם מזוודות,גם כשהיינו רק אנחנו (2+2 במשקל עוף)הרכב פשוט הרגיש איטי להחריד בתאוצות ועקיפות ובכלל השתלבות בכבישים מהירים נעשתה עם המון מחשבה ומשחק בגיר (6 הילוכים)

בקיצור - לא נעים בכלל.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

השבוע בניו יורק:

הזמנתי רכב באינטרנט בחברת VIP cars. לפי ההזמנה הייתי אמור לשלם 342 דולר לשבוע. בפועל חייבו אותי  820. שמתי לב רק בבית. טלפון בצעקות עם אנגלית עילגת הנפיק הנחה של 70$.

חברת ההשכרה Drivo טוענת שאין לי ביטוח כלל, למרות שההזמנה מהחברה המתווכת מצוין כי זה כולל ביטוח בסיסי. צעקות בחזור לא הועילו. מה עושים? שווה לקחת ע”וד אמריקאי בשביל 350$?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אין לך מושג כמה עולה עו"ד אמריקאי.

החברה האלה גובים לפי מילה. כל מילה שלהם $1.  חיוב מינימלי $500 וזה עוד בתעריף של סול גודמן . תעשה חישוב לבד. 

אגב ציון רמת האנגלית. זה אולי נושא לאוף טופיק. אבל נדהמתי לראות בשבוע שעבר משפחה בת 8 נפשות (כולל תינוק בן שנה ומעט) שאינה דוברת מילה בלע"ז , למעט אנגלית דלה של אחד הבנים. יוצאת לטייל באמסטרדם . הם ככל הנראה שרדו, כי הם היו על הטיסה חזרה 😊

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 28 דקות, tinoki כתב:

השבוע בניו יורק:

הזמנתי רכב באינטרנט בחברת VIP cars. לפי ההזמנה הייתי אמור לשלם 342 דולר לשבוע. בפועל חייבו אותי  820. שמתי לב רק בבית. טלפון בצעקות עם אנגלית עילגת הנפיק הנחה של 70$.

חברת ההשכרה Drivo טוענת שאין לי ביטוח כלל, למרות שההזמנה מהחברה המתווכת מצוין כי זה כולל ביטוח בסיסי. צעקות בחזור לא הועילו. מה עושים? שווה לקחת ע”וד אמריקאי בשביל 350$?

השאלה אם באיזשהו שלב חתמת על ה-820. אם לא, אתה פונה לחברת האשראי שלך. הם יגידו לך לנסות לפתור את זה מול בית העסק, אתה שולח לשם אימייל (רק פניה בכתב, לא טלפונים). אחרי (בד״כ) 45 יום אם הם לא עונים לשביעות רצונך, חברת האשראי בארץ מאפשרת פתיחת dispute. אם אין הוכחה לבית העסק לגבי מה שהסכמת לגביו, חברת האשראי תזכה אותך.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חתמתי על המשטח כשאמרו לי, כאחרון הטיפשים.

נתתי את הקוד הסודי לחיוב 820 + 500 פיקדון. עם הקוד הסודי לא ניתן לבטל כלום. זו איננה עסקת אינטרנט. הם טוענים שמכרו לי ביטוח ללא קשר להזמנה. ולכן חברת האשראי איננה הפתרון כאן. רק פעולה משפטית / אחרת בצירוף ההזמנה.

חברת ההשכרה וחברת ההזמנה לא מסכימות לדבר זו עם זו. זה מה שהכי מרתיח כאן.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שבע בבוקר מתקשר אליי חבר מחול בוואטסאפ וידאו... וואלה תשמע קיבלתי מרצדס c-class ואין לי שום מושג מה עושים הכפתורים באוטו...

אני אומר לו מה קרה אצלך חושך בחוץ, אומר לי מה קרה לך הזריחה רק עוד שעה וחצי הילדים ישנים ולא רציתי לעשות פדיחה שלא ידעו שאני לא מכיר את האוטו😅

• מצחיק 5
פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

חתמתי על המשטח כשאמרו לי, כאחרון הטיפשים.

נתתי את הקוד הסודי לחיוב 820 + 500 פיקדון. עם הקוד הסודי לא ניתן לבטל כלום. זו איננה עסקת אינטרנט. הם טוענים שמכרו לי ביטוח ללא קשר להזמנה. ולכן חברת האשראי איננה הפתרון כאן. רק פעולה משפטית / אחרת בצירוף ההזמנה.

חברת ההשכרה וחברת ההזמנה לא מסכימות לדבר זו עם זו. זה מה שהכי מרתיח כאן.

ברור שלא יהיה כדאי לנהל תביעה משפטית בארה״ב, ודאי לא מכאן;  שם אולי היה ניתן בתביעות קטנות.
הדבר היחיד הנוסף שעולה לי הוא פניה דרך המשרד לענייני צרכנות של הסטייט המדובר. בחלק מהמדינות יש להם שיניים והם די אפקטיווים, במיוחד אם אפשר לתת מצג משכנע שיש כאן הטעיה של לקוח (עד כמה שאני יודע אמור להיות פירוט בדיוק על מה משלמים, ואולי יש בטופס שורת תשלום לסוג של ביטוח שכבר שילמת עבורו במסגרת ההזמנה).
כנ״ל פניה דרך איגודי החברות שנועדו לטפל בתלונות לקוחות, כמו ה-BBB.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מסיים עכשיו טיול שבועיים וחצי אוסטריה סלובקיה.

קורולה סטיישן היברידית "ספורט" חדשה.

לחיוב - הרכב שתה 1/19.6, נמדד במשאבה לאורך כ- 3000 ק''מ.

לשלילה - הרכב לא סוחב, ולא נוח.

ספורט = תגיות מסביב לרכב, צמיגים עם חתך נמוך וכיסאות קשיחים שפירקו לי את הגב.. אה ושכחתי את הכי חשוב, לוח מחוונים שהופך במצב ספורט מכחול לאדום!

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

סליחה על ההקפצה, אבל התשובה הרשמית לגבי דרגות הרישיון הגיעה ממשרד הרישוי יחד עם רישיון הנהיגה החדש.

א - אופנוע על 50 סמ"ק. הומרה ל-A2.

ב- אופנוע עד 500 סמ"ק. הומרה ל-A1, כאשר למחזיקי רישיון בדרגה זו שהונפקו עד 31.12.2006 היתר לנהוג עד 54.4 כ"ס.

ג - אופנוע מעל 500 סמ"ק, הומרה לדרגה A

אגב, באותו מסמך יש פירוט של שאר הדרגות הישנות והמעודכנות, ודרגה 05 (מונית, בלי או עם היתר לאוטובוס זעיר) גם היא ייחודית לישראל והומרה, בהתאם לתנאים, לדרגות D השונות.

אז עכשיו למדנו שהמונחים "רישיון ב' ו"רישיון ג'" בהקשר של מכוניות נוסעים ומשאיות הם עגה בלבד, ואינם קשורים לדרגות הרישיון, לפחות האזרחי, בישראל, שבו דרגות אלה שימשו לסוג אחר של רישיון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טרי יחסית (לפני חודש וחצי בקנדה):

הוזמנה קאמרי\פיוז'ן\מקסימה - מגיע לדלפק, מפנים אותי מאלאמו לאנטרפרייז עם פתק.

מגיע עם הפתק, הבחור מציע לי לבחור: פאסאט, מאליבו, אלנטרה ופורטה.

את השתיים הראשונות אני מבין - מה הקשר של צמד הקוריאניות לקטגוריה? בארץ זה נחשב כמו קורולה, וקורולה בקנדה נחשבה קטגוריה אחת מתחת לקאמרי ושות'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כבר הרבה שנים אני קורא לזה "יצירתיות". נתקלתי בתופעות האלה בהרבה מקומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

היו לי הרבה אירועים עם חברות השכרה:

-  ב2017 הזמנתי דאצ'יה לוגן משלמה סיקסט ברומניה(שזה שלמה סיקסט גם) עם ביטוח מלא

הגעתי לחברת השכרה לחניון ואמרו לי שהאוטו חוזר אוטוטו משטיפה, ראיתי את האוטו נכנס לחניון ע"י השוכר הקודם - העובד לוקח את הרכב יוצא איתו מהחניון - מחזיר את הרכב אחרי 30 דקות, הם ממש החזירו את הרכב שטפו אותו והחזירו אלי בזמן שאני יושב ומחכה בחניון.

הרכב היה מכוסח עם שמשה סדוקה ונורת TPMS עם צמיגים שנשאר מהם מעט מאוד בשר - אבל לחכות לאוטו אחר לא היה לי אנרגיה אחרי 50 דקות, במהלך הנסיעה בבוקרשט פעם יחידה בחיים שלי שדפקתי רכב שכור - ביציאה מאחד החניונים היה גדר בניה כזאת שנסגרת לתוך הנתיב ולא קלטתי אז דפקתי שפשוף וחור בפגוש הקדמי - דיברתי עם הנציג של החברת השכרה אמר לי רק למלא דוח נזק שיגיע אלי במייל או בהחזרה של הרכב ושלא צריך משטרה ולא צריך שום דבר מיוחד כי אין גורם צד שלישי(גדר).

כשחזרתי לארץ אחרי שמילאתי את הדוח שהם ביקשו קיבלתי מייל שדורש תשלום של 700 יורו על הנזק לרכב למרות הביטוח השתתפות עצמית(ביטול! לא החזר) אחרי מעל חודשיים של הלוך ושוב עם החברת השכרה(גם שלמה סיקסט הישראלית וגם הרומנית) הגעתי למנהלת של חברת ההשכרה שאמרה לי רק למלא דו"ח של חברת ביטוח שתורגם מרומנית עילגת ושאני לא נדרש לשלם כלום - עלה לי בהמון עצבים העסק הזה.

- ב2012 בארה"ב לקחתי מסיקסט קורולה/ג'טה או דומה בסניף בJFK, קיבלתי קורולה שמסריחה כ"כ מסיגריות שהיא הייתה מביישת חברת השכרה ישראלית אפילו - החלטתי לעשות אחורה פנה ואמרתי שאני לא נוהג בדבר הזה, הביאו לי כ"פיצוי" קאמרי שפחות הסריחה מסיגריות(כאן כבר הבנתי שאין להם רכב שלא מסריח כנראה) התפוצץ לי צמיג באלבני באחת היציאה לכביש מהיר(ב60 מייל התפוצץ לי הצמיג של הרכב - חוויה מפחידה) וגיליתי את הבעיה בסיקסט בארה"ב, אין להם בכלל נוכחות מחוץ למרכזים הגדולים הם חברה מאוד קטנה בארה"ב - אמרו לי שאין להם איך לעזור לי באלבני ושאני צריך לחזור עם הרכב לניו יורק סיטי(400 קילומטר נסיעה), נסעתי עם צמיג נקניקיה עד ניו יורק(התחנה של לגרדיה) בכבישים צדדים שמה החליפו לי לג'טה אחרת שגם מסריחה מסיגריות(אבל נשאר לי יומיים השכרה אז כבר אמרתי ניחא).

- במרץ חודש אחרי שעברתי לארה"ב שכרתי פה באחד הסניפים של אוויס במנהטן ג'טה או דומה, שהגעתי לתחנה של החברת השכרה הנציגה אמרה לי שאין רכבים בכלל ושהרכב היחידי שנשאר להיום בחניון שלהם זה טויוטה סאיינה הייביריד - אז לא הייתה לי ברירה וכנהג בודד שרוצה טיול FUN מצאתי את עצמי נוהג ברכב הפח אשפה הזה(יכולות תמרון של סלון על גלגלים ומנוע-גיר איומים ונוראיים עם צריכת דלק של משאית ביחס להיברידית) - הבטחתי לעצמי שאני סיימתי עם התלות שלי בחברות ההשכרה האמריקאיות, וקניתי אוטו(גם ככה אי אפשר למצוא פה רכבים ידניים בהשכרה).

- בצרפת בתחנת הרכבת הגדולה בפריז הזמנתי רנו מגאן או דומה ואמרו שיש רק פיאט טיפו(רכב קטן יותר), סתם בעסה.

- בקפריסין אף פעם לא קיבלתי רכבים ישנים מידיי(בני 4-5 מקסימום) אבל תמיד עם אבזור מינימלי(אאודי A3 מודל 2015 עם טסות ובלי BT).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

בארץ הזמנתי רכב 1600 אוטומט קיבלתי ניסאן  גוק ידני בצבע אדום...

נסעתי לבד באוטו 3 שעות אחרי שהחזרתי אותו התקשרו מחברת ההשכרה שמרוח שוקולד (או דומה...) במושב האחורי ומחייבים אותי 450שח שטיפה מיוחדת לפני מעמ

אמרתי להם שהעובד שחתם על המסמך שהרכב תקין בהחזרה ישלם ואני לא אמור לשלם על זה שאחד  העובדים שלהם חירבן באוטו...

בנוורווגיה ב2019 הזמנתי a class ידנית  קיבלתי סופרב עם500 קמ על השעון ברמת גימור הגבוהה מנוע 2000 והפקיד לא גמר להתנצל שאין להם את הרכב שהזמנתי

עריכה אחרונה על ידי אביגדור2
פורסם
בתאריך 24.8.2022 בשעה 01:09, ניקו פ. כתב:

כנ"ל בארה"ב. הכל על רמה, נקי ומסודר. 

בהחלט,

לפני חודש בניו גרז'י

באלאמו, שירות 5 כוכבים.

הזמנתי לתשע ימים

אחר כך שמתי לב שאני יכול קצת לקצץ בשעות שיהפך לשמונה ימים,

בוצע בקלות.

הזמנתי 'SUV פרמיום עלית'

הציעו לי אסטון מרטין....