Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אתמול חזרתי מטיול בצפון יוון. היה בסדר תודה ששאלתם.

בתור חובב רכב וחבר פורום יש אספקט בטיול הזה שחשבתי לשתף אתכם בו כי רק פה יבינו אותי ולפתוח את שרשור החוויות השלם מרכבים שכורים בארץ ובעולם.

אז אני אתחיל:

נוחתים ביוון בשעת לילה. מגיעים לדלפק ההשכרה, מתחילים את התהליך ואני שבחרתי בקטגוריית ״קומפקט״ של רנטלקארס (סיאט ארונה וכד׳) פותח בשאלה הקבועה: ״אז איזה רכב אני מקבל?״ ומיד לאחריה ״איזה שדרוגים יש?״

הרכב המוצע הוא קיה סטוניק והשדרוגים: פולקסווגן טי קרוס (אחד מהקרוסים, הקטן יותר, אני תמיד מתבלבל), יונדאי i30 fastback (בקיצור i30 סדאן) ומרצדס a class.

טוב, מרצדס זה נחמד, לוקח בתוספת של מאה יורו.

מגיעים לרכב, חשכו עיניי (ולא בגלל שהרכב שחור): מדובר במרצדס a class ידנית (מצוין לי) שמערכת המולטימדיה והקוקפיט שלה הופשטו מכל פיצ׳ר שרוצה או מתיימר להיות מרצדס. מושבים פחות נוחים מהרנו מגאן 2001 שהייתה לי ובסה״כ תחושה זולה במיוחד. כאילו מרצדס מייצרים גרסאות השכרה במיוחד שבכלל הסמל של מרצדס עליהן מעליב את המוצג וגם קצת אותי.

ברכב חיבורי usb type c כיאה לרכבים החדשים ביותר. מחבר את הטלפון וכלום לא קורה. אין קארפליי ברכב חדש דנדש שעולה במדינה בה הוא הושכר 36 אלף יורו.

טוב, זה מה יש, נכנסים לרכב ונוסעים:

רעשי רוח, מנוע ומה לא, הכל נכנס לתא הנוסעים בלי להתאמץ. אשתי שיושבת מאחורה עם הילדה לא שומעת אותי מדבר וצריך לצעוק. אם אני שם מוזיקה בווליום שאפשר להגדיר כ״לחישה״ בכלל אף אחד לא שומע כלום. בקיצור חוויה של פיאט פונטו 1999 (גם הייתה לי, מאוד מזכיר מבחינת רעשים בתא הנוסעים).

האישה מלינה על המושבים מאחור שהם אפילו גרועים מהמושבים מקדימה.

ההגה כואב לי בידיים אחרי שעה של נסיעה (והיו המון, המון נסיעות)

כמובן שגם הרכב הנמוך בכלל לא התאים לסוג הטיול, אבל את זה לא יכולתי לדעת לכן אני לא זוקף זאת לרעתו.

לזכות: היה מספיק כוח וצריכת הדלק הייתה פנומנלית. לא מדדתי במדויק אבל הרגיש יחסית חסכוני וזה מספיק לי.

בסוף ההשכרה הבחור שאמור לקחת את הרכב שאל איך היה, אמרתי שזה לא המרצדס שציפיתי לה. הוא אמר לי שגם לדעתו עדיף משהו אחר.

נו טוב, יש כבר תכנון לרומניה באפריל, שם אפול כבר ברכב אחר

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמרת יוון, אמרת הכל. 3 פעמים שכרתי רכב ביוון (באיים, לא ב-mainland). אין כמו הפארטאץ' היווני.

השיא שלי היה לפני מספר שנים בסרביה - שכרתי רכב ביום א' בפאתי בלגרד. פתחו את המשרד במיוחד בשבילי. קיבלתי פיאט 500L אדומה עם מעל 100,000 ק"מ. למעשה כמעט כל המכונית היתה מכוסה כתמים לבנים של פגיעות חצץ, וכשהגעתי לכביש המהיר ההילוך השישי לא השתלב. כיוון שהיה מדובר ביום אחד המשכתי בדרכי. בערב נשארתי את הרכב במגרש החניה ואת המפתחות אצל שומר הבניין, ויותר לא שמעתי מחברת ההשכרה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או יש לי הרבה.

גרוזיה - ניסא X-trail שהיה 12 שנה על הכביש עם הסבת הגה מימין לשמאל (דווקא היה רכב מצויין).

קפריסין - פיאסטה 2007 בשנת 2014. לפיאסטה מידת צמיגים מאחורה שונה מהמידה מקדימה ופנצ'ר באחד הצמיגים.

רודוס - פיאט פונטו 2006 גם כן בשנת 2014, כמה חלקים שבורים, חלודה, אבל חוץ מזה מצב סביר 80 אלף ק"מ על השעון. 

ישראל - מיצובישי ספייס סטאר עם אחד הצמיגים במידה שונה ואיזולירבנד שחור על נורת TPMS שלא תציק. 

ישראל - רכב שנמסר עם לחץ אוויר 9PSI ושני פנצ'רים בגלגל אחד. 

ישראל - מזמין קטגוריה סופר מיני ומנסים "לשדרג" אותך לטויוטה אייגו רובוטית.

ישראל - מביאים לך רכב ללא משולש אזהרה, אתה לא שם לב ובהחזרה רוצים שתשלם עליו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

רומניה - לפני 6 שנים שכרנו דאצ'יה דאסטר ידנית דיזל, הזמנו במקור אופל אינסינגיה אבל קיבלנו הצעה לשדרוג תמורת 10 יורו ליום והחלטנו לשדרג.

הרכב היה חסכוני מאוד בהתחשב באופי הנסיעות, אבל גם קיבלנו את הרכב עם מחסור בלחץ אוויר, עם הרבה פגיעות (הרבה יותר מכל השכרה אחרת שהייתה לנו במדינות אחרות), וישרים פגומים, מנורה נשרפה (זה משהו שיכול לקרות, את השאר היו יכולים למנוע) ועם תא נוסעים לא הכי נקי.

על גרמניה ואוסטריה אין מה לומר, ב-4 השכרות קיבלנו רכבים טובים.

קצת היה מבאס להזמין גולף ולקבל קשקאי בפרנקפורט, אבל לא היה שום שדרוג אטרקטיבי אז לקחנו את הקשקאי שהייתה בסדר גמור, אם כי היינו מעדיפים רכב יותר נמוך ופחות רועש באוטובהאן. לא יודע אם הגולף הייתה יותר טובה בזה, אני משער שקצת יותר טובה.

בארץ אני בדרך כלל לא שוכר, אבל שכרתי באילת דרך שלמה סיקסט Share, פיקנטו רובוטית שהייתה תקינה, אבל מאוד מלוכלכת מבפנים. לא יודע מתי הרכב עבר ניקיון. גם בחוץ לא היה להיט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דווקא בארץ החוויות היו חיוביות יחסית. הכי גרוע שהיה לי זה ניסן מיקרה דור קודם ששכרתי לפני שנה (רכב ישן באמות מידה של חברת השכרה)

דווקא הפעם ביוון (mainland) היה מדובר בחברת הרץ ובחניון חנו רק רכבים חדשים, גם המרצדס הייתה a class מהדור העדכני ביותר.

בהולנד למשל שכרתי פעם גולף חדשה ידנית. הורידו ממנה את בקרת השיוט (כלומר, אין בקרת שיוט בכלל, לא אדפטיבית ולא רגילה) אבל סטייה מנתיב יש. מה עושים עם הכפתורים על ההגה שמשמשים לבקרת שיוט אבל אין בקרת שיוט? ובכן, הופכים אותם לכפתורי ביטול סטיה מנתיב, כך שהיו לי בקוקפיט לא פחות מ3 כפתורים לבטל את הסטיה מנתיב

פורסם

האמת ? הפחדתם פה עם סיפורי החצי זוועה, אני אמור לשכור רכב בגרמניה באוקטובר לשבוע מsixt , מקווה לא ליפול על רכב שבור/לא באותה הקטגוריה שהזמנתי מלכתחילה.

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

אם הוזכרה גרמניה - לפני למעלה מעשור הגעתי למינכן אחרי טיסת לילה מפרכת, טרמינל 1F הידוע לשמצה. שעתיים עד היציאה מהטרמינל, עוד שעתיים שלוש בתור לדוכן ההשכרה. לפי ההזמנה קיבלתי מפתחות לפורד מונדיאו סטיישן. עוד 15 דקות עם המזוודות עד הרכב בקומה החמישית בחניון. אכן רכב כמעט חדש, עם מסך מגע מהסוג שלא פגשתי עד אז. בקיצור - מעמיסים ומתיישבים במכונית, אני לוחץ על כפתור ההתנעה, ורגע לפני שאני מרים קלאץ' אשתי מודיעה לי שחגורת הבטיחות שלה לא תקינה. החניון נטוש, ניגשתי לאינטרקום - לא פועל. שוב 10 דקות הליכה למשרד (רק אני,  בלי המטען). אומרים לי לחזור לרכב ולהמתין לנציג. הוא הגיע אחרי עוד 20 דקות, ולא הבין על מה המהומה. למה לא לנסוע בלי חגורת בטיחות? בקיצור שוב נידשתי לדלפק, שוב עמדתי בתור, המתנתי עד שימצאו רכב חלופי.

בקצרה - נחתתי בשעה 7 בבוקר, יצאתי מהשדה ב-2 בצהריים רכוב על 5008. לא משוכללת כמו המונדיאו, אבל למדתי כמה טוב מיניואן גדול ךטיול משפחתי.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכרתי 3 פעמים בגרמניה מסיקסט טרום הקורונה, אם החוויה נשארה דומה אז הסר דאגה מליבך.

הרכבים היו שמורים, נקיים, מאובזרים למדי ומרמות גימור גבוהות.

קח בחשבון שהקטגוריות שלהם קצת מוזרות לפעמים, אבל חוץ מזה אין לי משהו רע לומר.

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

קטגוריות מוזרות זו תכונה שמאפיינת כל תחנת השכרה בה ביקרתי. לפעמים צריך להיות אסרטיבי כדי לקבל רכב מתאים.

פורסם (נערך)

הקטע הוא שהקטגוריות מהם אני מזמין דרך הייטקזון שונות לגמרי מאתר sixt העולמי. כולל רכבים שאפילו לא מוזכרים שם. 

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

קטגוריות מוזרות זו תכונה שמאפיינת כל תחנת השכרה בה ביקרתי. לפעמים צריך להיות אסרטיבי כדי לקבל רכב מתאים.

סיקסט גרמניה היו חריגים בקטע הזה לדעתי.

דוגמה:

הזמנתי גולף, הציעו לנו קשקאי ו-CMAX, אבל באותה קטגוריה נמצאו גם אוקטביה, מיני כלשהי, חיפושית (!) ועוד.

בקנדה הזמנתי פורד פיוז'ן, באותה קטגוריה קאמרי וניסאן מקסימה - הגיוני.

בגרמניה הזמנו פוקוס סטיישן - קיבלו 308SW, הגיוני גם כן.

בגרמניה ובאיטליה בשתי השכרות קיבלנו את מה שהובטח (טיפו סטיישן ומונדיאו סטיישן, את המונדיאו שדרגנו ל-A6 סטיישן).

באוסטריה הזמנו משהו סטיישן, כמדומני אוקטביה סטיישן, הציעו לנו מאזדה 6 סטיישן, אופל אינסינגיה סטיישן או 5008. גם הגיוני בסך הכול.

לפני 11 דקות, CarloAbarth כתב:

הקטע הוא שהקטגוריות מהם אני מזמין דרך הייטקזון שונות לגמרי מאתר sixt העולמי. כולל רכבים שאפילו לא מוזכרים שם. 

מה למשל?

פורסם

קליפורניה:

ב2017 שכרתי דודג׳ avenger מבאדג׳ט, כשהגעתי לסניף, שדרגו אותו ב10$ ליום לפורד אסקייפ עם 15 אלף מייל. האמת - יחסית לרכב השכרה זה היה די מאובזר - מנוע 1.6T, הנעה כפולה, מושב נהג עם כיוון חשמלי, מולטימדיה, מצלמת רוורס, רק המזגן היה ידני משום מה. הרכב היה נקי, מסודר, ונסע מעולה מאל איי לסן פרנסיסקו.

בארץ:

אי שם ב2012 אמא שלי עשתה תאונה עם הרכב שלה, וקיבלנו יונדאי גטס שעשתה רעשים של נ.נ. צבאי, ומשום מה קפצה בהאצה. הרכב הזה מחברת השכרה קטנה ועלומת שם מאור עקיבא.

בארץ:

לפני שנתיים נכנסתי ברוורס בעץ עם האיוניק וקיבלתי מאוויס רכב חלופי לזמן התיקון. זאת הייתה שברולט קרוז סדאן די חדשה, רמת גימור פרמייר (הדגם המאובזר). הבעיה היחידה - לחץ אוויר בצמיגים היה על איזה 15 psi.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא יצא לי לשכור רכב מחול, אבל יצא לי להשכיר רכבים בארץ, אז אשמיע לכם קצת גם את הצד השני.

לקוחות שלא מודעים למחירים - באים אליך עם הזמנה של 5$ ליום לרכב בקטגוריה הכי נמוכה. באותיות הקטנות כתוב למה המחיר כזה נמוך (בדרך כלל הכי זול זה 20$ ליום נכון ל2019 כשעוד עבדתי שם), כי זה לא כולל אפילו ביטוח חובה! 

ופתאום כשהמחיר קופץ להיות פי 4 יותר - מהומה ובלאגן.

לקוחות שלא מודעים לעצמם - אני מסכים לגמרי שכל עניין הקטגוריות ברכבים עלול להיות מבלבל. בעיקר העניין שמראים לך תמונה של רכב ומציינים שיש עוד הרבה רכבים בקטגוריה ואי אפשר להתחייב לרכב ספציפי.

אבל בחייאת, להגיע אליי עם הזמנה ל Toyota Verso or Similar עם 6 נפשות ו 6 מזוודות??? איפה כל המזוודות יכנסו?! בסוף שדרגו לטראוורס וגם שם זה בקושי נכנס.

לקוחות שחושבים שאני מרמה אותם בזה שאני מציע להם ביטול השתתפות עצמית. זו פעם ראשונה שלכם בישראל, אני חי פה, אני יודע למה אני ממליץ ביטוח כזה על רכב 0 קמ! הנזק יעלה על החסכון של הכמה שקלים רק כי אתם חושבים שאני בא לדחוף לכם מכירות.

לקוח עם הזמנה למשך שנה, קיבל רכב 0 קמ, ואיכשהו נפל בין הכסאות טיפול 15 אלף. מה זאת אומרת נפל בין הכסאות? אני אישית התקשרתי אליו כי במחשב הופיע לי שצריך לעשות לו טיפול 30 אלף, אז צריך לתאם נהג והכל. מתוך סקרנות רציתי לראות אם עשו לו טיפול 15. מסתבר שלא.

הוא טען שניסה ליצור איתנו קשר כי זה לא תקין שהרכב לא עובר טיפול, ואצלנו טענו שהוא אף פעם לא ענה לשיחות. 

אני יכול לתאר גם תלונות של לקוחות שקיבל מאיתנו שירות, ואני לגמרי יכול להבין אותם:

בתקופות העומס היו לקוחות שקיבלו את הרכב כ-3 שעות אחרי שבאו אלינו לדלפק. לא תקין.

החברה הכניסה יותר הזמנות מרכבים כי אנשים מבטלים, אז שיהיה. מה שקרה זה שכמעט ולא היו ביטולים. רוב הלקוחות באמת הגיעו. ואין רכבים. היינו צריכים להוציא אותם במונית, לשלם על המוניות, להביא נהג אליהם שיביא להם את הרכב, ככה לאורך שבוע - שבוע וחצי. זה היה ס-י-ו-ט.

מה ש בוקי אמר, היו פעמים שלקוחות החזירו רכב בלי כלים כלשהם והיו מקרים שהם גם חויבו על זה.

חבר טס לאוסטריה והזמין רכב משפחתי, היה כתוב Skoda Octavia or similar, בדלפק אמרו לו שאין את הרכב אז הם משדרגים אותו ל T-Cross.

כן, משדרגים לרכב קטן יותר. בגלל שהוא טס עם 2 חברים וכמעט בלי כבודה אז לא היה להם אכפת. אבל היה ממש בטוח שאם כבר אין רכב במלאי, אז שישדרגו למשהו יותר איכותי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

כפי שבקופנהגן קיבלתי קקטוס במקום גולף. ההבדל בתא המטען הפריע אבל לא היה לי כוח לחזור למשרד, אז,הסתדרתי איכשהו.

ובארץ - ב-2013 רכב חלופי שקיבלתי אחרי שאיזה מונית פגעה בי מאחור בצומת. קורולה עם 70,000 ק"מ שחזרה באותו בוקר ממשרד הביטחון. כשגלשתי במורד כביש דורי בבלמים בקושי סיפקו משהו. אני חושד שאו שלו טופלה או שהנהג רכב על הבלמים רוב הזמן.

פורסם

באופן כללי ההשכרות הכי מוצלחות שהיו לי היו בהולנד.

למשל הפעם ההיא שהזמנתי רכב מקטגוריית סופר מיני כלשהיא (לא זוכר איזה רכב הופיע כדוגמא) וללא דין ודברים קיבלתי פוקוס מדור חדש שבכלל לא ידעתי שקיים, מאובזרת שלא כיאה לחברת השכרה, חדשה ומצוחצחת.

או באוסטריה שקיבלתי סקודה ראפיד ספורטבק (או איך שקראו לזה אז) עם גג פנורמי מקצה לקצה.

עכשיו כשאני חושב על זה, חוץ מהגג הפנורמי, המרצדס הנוכחית הייתה מאובזרת כמו הראפיד ההיא. רק שההיא הייתה מבציר 2018 בערך ועוד סקודה ראפיד ופה זה מרצדס. ייקח לי כמה ימים להתאושש מהעקיצה בשווי 2500 שקל הזו

כששכרתי רכב בארה״ב הקונספט היה מגניב. אמרו לי איפה החניון, לא נתנו מפתח, ״גש לבחור שנמצא שם ותראה לו את הפתק השכרה״ אני ניגש, מראה לו, הוא מצביע לי על שורת רכבים (פורד פיוז׳ן, טויוטה קאמרי ועוד כמה) ואומר ״המפתחות בפנים, קח מה שבא לך וסע״

• מעניין 1

• תוכן חדש...