Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גיאורגיה - ב2019 נסענו 2 זוגות חברים .

שכרנו רכב לא מחברה מוכרת אלא מאיזו סוכנת תיירות ישראלית לשעבר .

קבלנו ג'יפון לקסוס ישן עם 200000 מייל (לא ק"מ) על השעון.

לאחר יומיים נשבר המפתח ואין כמובן חלופי .

טלפון לסוכנת והגיע עוד לקסוס דומה .

הרכב השני הסריח מדלק ברמה שאי אפשר היה לנסוע . כנראה נזילה

שוב טלפון זועם ושוב המתנה והחלפה.

כנראה הם קונים את הרכבים האלו בארה"ב בגרושים , תחזוקה דמיקולו וככה זה נראה כמו כל גיאורגיה .

אגב , כששאלו בראיון עיתונאי את שגריר גיאורגיה בארץ על תרבות הנהיגה אצלם , הוא האשים את הקומוניסטים 

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, zvigolden כתב:

כנראה הם קונים את הרכבים האלו בארה"ב בגרושים , תחזוקה דמיקולו וככה זה נראה כמו כל גיאורגיה .

כמ ושכתבתי פה בשירשור, אני שכרתי בגרוזיה ניסאן X-trail, זה היה ב 2016 והאוטו היה מודל 2004. 

140 אלף ק"מ. יבוא משומש מיפן, עבר החלפת הגה ודוושות מצד ימין לשמאל.

חוץ מזה הוא היה במצב מצויין. נקי. הכל שלם. צמיגים חדשים. כל הנוזלים במפלסים הנכונים, שמן בהיר. הכל עבד חוץ מזה שאת כפתורי חלונות חשמל חיברו הפוך בהסבה.

פורסם

שכרתי רכב בניו זילנד, יש סוכנויות השכרה יותר זולות מכיוון שהם מציעים רכבים יותר ישנים בני 6 עד 10 שנים. בדרך כלל החברות השכרה הן של מהגרים חדשים למדינה אז הם קצת יותר גמישים.. בדרום ניו זילנד אין כבישים אז נוסעים עם האוטו בשטח שזה דרכי עפר כמו של קקל אבל יותר נוחות מחלק מן הכבישים בארץ

לקחתי ניסאן אלמרה מנוע 1.8 בדרכי העפר 80 90 קמש גם בסיבובים כמו רכב ראלי

פורסם

שכרתי בניו זילנד כמה פעמים רכבים יחסית ישנים והם היו ללא רבב. שמורים, נקיים ונסענו ממש יפה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 24.8.2022 בשעה 01:38, Derish כתב:

בנאדם, אתה צעיר ואינטליגנטי מדי בשביל להשתמש בטרמינולוגיה הזאת. ישראל עברה לתקן רשיון אירופאי כשהיית בן 3 בערך, וקטגוריית C1 (שאכן יש לי) החליפה מאז את הג'.

בלי קשר, אם ניקח משקל עצמי משוער של 2.5 טון לרכב המדובר ונוסיף עוד 14 נוסעים במשקל ממוצע של 75 קילו, ניכנס בדיוק מתחת למגבלה של רשיון B סטנדרטי. אני לא בקיא בקטגוריות של ארה"ב, אבל נדמה לי שעל פחות מסמי-טריילר אף אחד שם לא ישאל אפילו איזו דרגת רשיון  יש לך. המנטליות  שלהם שונה מהנהוג בשאר העולם המערבי.

אכן. בכל (או כמעט כל) מדינות ארה״ב, מספיק לעבור את בחינת הנהיגה על מכונית פרטית כדי שיהיה מותר לנהוג על כל כלי רכב שמשקלו הכולל עד 26000 ליברות (11.8 טון).
ובאופן הכללי, ההתייחסות שם היא כאילו לנהוג זו זכות בסיסית, לא פריבילגיה. סטטיסטיקת התאונות שם נראית בהתאם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@ניקו פ.

@Derish

לעניין דרגות הרשיון - מעולם לא הכרתי דרגות רשיון ב' או ג'. המונח הנכון היה 03 ו-03, כאשר 02 התיר נהיגת רכב פרטי ומסחרי עד משקל כולל מותר 4 טון ועד נהג+7 נוסעים. עד שנות ה-70 (בערך) התיר גם נהיגת טרקטור, ואני זוכר את ההזמנה לטסט ב-1976 שבה צויין שיש להביא "טרקטור סוג 2", אם כי באותה תקופה רשיון 02 כבר לא כלל נהיגה בטרקטור.

את המונחים רשיון ב'/ג' הכרתי רק בעגה הצבאית. איני יודע מה מקורם, אני מנחש שאלה היו דרגות של רשיון נהיגה צבאי, לצערי הפתק שקיבלתי בצבא (אחרי שעברתי "קורס נהיגה מונעת" צבאי ונסעתי במיוחד לאיזה צריף ביפו) לא השתמר.

@PinkDolphinדרגות הרשיון האירופי מוגבלות מאוד בהשוואה לאמריקאיות. האם יש לך מושג כיצד האמריקים מתיחסים להגבלות אלה בנהיגת רכב שכור?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהמשך לסיפור הטרנזיט: לפני שנתיים-שלוש הייתי צריך להשכיר ואן כדי לפנות דירה באמסטרדם. במקום להשכיר מקומית אמרתי לעצמי שכבר אתפור עם זה הסעה מהשדה לאיפה שאתגורר (לא בעיר) ושכרתי מחברת גולדקאר ואן לשבוע (במקום לשכור בחברה מקומית קטנה כנהוג כל פעם שהייתי צריך ואן)

טוב, נוחת באמסטרדם, מגיע לחברת ההשכרה שיושבת במגרש איפשהוא באזור השדה. מתחילים תהליך ואז יוצאים איתי החוצה, מצביעים לי על רכב כלשהוא בסדר גודל של פוקוס סטיישן או משהו כזה ואומרים לי ״השוכר הקודם טרם החזיר את הואן אז זה מה שיש לנו לתת לך״

אני מסתכל על הנציג ארוכות ואז מנסה בשפה עדינה להסביר שזה לא ואן ותכולה של דירת 40 מ״ר לא תיכנס בפוקוס סטיישן.

זה דרש דין ודברים והמתנה של חצי שעה ובסוף הואן חזר  (רנו מאסטר, אופל ויוארו או משהו בסגנון) ולקחתי.

אמנם זו לא צרובה אצלי כחוויה שלילית אבל בכ״ז מדובר במקרה שלא היה בו שום הגיון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם זה הנזק היחידי שספגת מגולדקאר, אז יצאת בזול. מדובר בחברת לואו-קוסט שמשלהי 2017 נמצאת בבעלות יורופקאר וכל תכליתה היא לרמות תיירים בעונה. לרשויות הגנת הצרכן האירופאיות יש קלסר שמן של תלונות עליהם, וטורי הצרכנות בעיתונים מעלים פרשיות בכיכובם מספר פעמים בשנה. החברות הגדולות למדו להקים/לרכוש חברות בת כאלה ע"מ לא להכתים את המוניטין של המותג שלהן, אבל השיטות המפוקפקות נשארו בעינן.

• מעניין 2
פורסם
בתאריך 24.8.2022 בשעה 00:58, Derish כתב:

בביקור האחרון בישראל קיבלתי מאוויס יונדאי איוניק שהרגישה קצת מוזר, בלי המיתוג הרגיל של רכב השכרה ועם קילומטרז' גבוה יחסית. אספתי אותה בנתב"ג והחזרתי בנתניה, היכן שהנציגה ציינה באופן נון-שלנטי שמדובר ברכב ליסינג של מישהו מקומי שהיה בטיפול והם פשוט השתמשו בי כדי לחסוך את השינוע. כולי תקווה שזה היה לפחות רכב חברה ולא ליסינג פרטי... מניח שהנהג לא יודע שהרכב הצמוד שלו הושכר במשך שבוע לתייר עם הרגלי נהיגה מפוקפקים. 😉

מוזר לשמוע דבר כזה על אוויס, מכל החברות ליסינג שבאתי במגע איתם, הם דווקא היו הכי בסדר.

יכול להיות שמדובר ברכב שבדיוק סיים חוזה ליסינג. פעם, כשהזמנתי את האיוניק, קיבלתי מהם רכב גישור שהיה אצל עובד אחר שאני מכיר. מצאתי ברכב דו"ח חניה על שם אותו עובד, והבאתי לו את זה.

גם הרכב עצמו היה במצב סבבה. קורולה 2015 עם 90 אק"מ שלא קירקש בה שום דבר (קירקושי פלסטיק זאת מחלה של טויוטה, במיוחד תוצרת טורקיה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 23.8.2022 בשעה 13:30, iEminem כתב:

מה ש בוקי אמר, היו פעמים שלקוחות החזירו רכב בלי כלים כלשהם והיו מקרים שהם גם חויבו על זה.

בוקי אמר משהו קצת אחר..

גם לי היו בארץ כמה מקרים שבדקו רק בהחזרה ולא במסירה ורצו לחייב על חוסרים שהיו לפני. לשמחתי הרמת קול שלי הספיקה כדי שהם ירדו מזה.

היו כמה שנים שלא החזקתי רכב ושכרתי בארץ כל שבועיים בערך. לקחתי ממי שהיה הכי זול, הרץ היו הכי טובים  ושלמה סיקסט נתנו את הרכבים הכי שבורים. למדתי איך לעבוד איתם וסה"כ היו בסדר חוץ מקל אוטו שאחרי פעם אחת לא התקרבתי אליהם כמה שהיו זולים וליס4יו שרצו לחייב אותי פעם אחת על חור זעיר בריפוד גג והרמת קול שלי שלא סביר שהתינוק בסלקל מתחת לחור אחראי עליו הספיק. במקרה אחר רצו לחייב אותי על כתם צבע ברצפה ואבק על המושב מהסלקל. את הכתם צבע צילמתי בטלפון במסירה וזה הספיק להם. על האבק מהסלקל הם רצו לחייב "שטיפה מיוחדת" ולא ויתרו עד שביקשתי סמרטוט רטוב שבניגוב אחד הוריד הכל. בהרץ אלבר ובאדגט היו בסדר וגם כשעשיתי מכות המחירים היו הוגנים.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

@ניקו פ.

@Derish

לעניין דרגות הרשיון - מעולם לא הכרתי דרגות רשיון ב' או ג'. המונח הנכון היה 03 ו-03, כאשר 02 התיר נהיגת רכב פרטי ומסחרי עד משקל כולל מותר 4 טון ועד נהג+7 נוסעים. עד שנות ה-70 (בערך) התיר גם נהיגת טרקטור, ואני זוכר את ההזמנה לטסט ב-1976 שבה צויין שיש להביא "טרקטור סוג 2", אם כי באותה תקופה רשיון 02 כבר לא כלל נהיגה בטרקטור.

את המונחים רשיון ב'/ג' הכרתי רק בעגה הצבאית. איני יודע מה מקורם, אני מנחש שאלה היו דרגות של רשיון נהיגה צבאי, לצערי הפתק שקיבלתי בצבא (אחרי שעברתי "קורס נהיגה מונעת" צבאי ונסעתי במיוחד לאיזה צריף ביפו) לא השתמר.

המונחים רשיון ב׳/ג׳ הם מונחים עתיקים לדרגות שהיו ספציפית בישראל עד שנות ה-60 או ה-70, אא״ט (ולכן השימוש באותיות עבריות); סוגי הרשיון לא היו תואמים בדיוק לרשיונות לא באירופה ולא בארה״ב מבחינת המגבלות. שהוצאתי רשיון ראשון (טוסטוס 50 סמ״ק) ב-1982, כבר היה נהוג המינוח עם 02/03 שתיארת.
משעשע שעד היום עדיין משתמשים במונח ״רשיון ג׳״ לא מעט, למשל בפרסומות דרושים של חברות תובלה, כשמעטים מאד הנהגים הפעילים שהיה להם אי פעם רשיון כזה 😃...

ציטוט

@PinkDolphinדרגות הרשיון האירופי מוגבלות מאוד בהשוואה לאמריקאיות. האם יש לך מושג כיצד האמריקים מתיחסים להגבלות אלה בנהיגת רכב שכור?

לגבי אופנועים, כל סוכנויות ההשכרה נוטות לדרוש רשיון A בלתי מוגבל גם להשכרת אופנועים שתואמים ל-A1 או A2 אירופיים (פרט ל-moped ממש, שבחלק מהמדינות לא דורש רשיון בכלל). הם לא מבינים בזה ולא רוצים להתעסק.
לגבי מקרים אחרים, אין לי נסיון אישי (בתקופה שגרתי שם היה לי רשיון מקומי), אבל זה נוטה להיות לא עקבי. חבר עם רשיון אירופי B קיבל משני סניפי U-Haul שונים באותה מדינה תשובות סותרות לגבי אם הוא יכול לשכור משאית עם משקל כולל מעל 3500 ק״ג, וכנ״ל לגבי מס׳ הנוסעים המקסימלי שמותר להסיע (על רשיון B זה 8 נוסעים, ברשיון הנהיגה האמריקאי הבסיסי אפשר בד״כ 12 (בקליפורניה יש מגבלות נוספות)).
גם שמעתי שלפעמים יש בעיות אח״כ עם כיסוי ביטוחי, במקרה שהנהג השוכר נהג ברכב שאסור היה לו לנהוג בארץ המוצא שלו.
רוב או כל מדינות ארה״ב לא דורשות כבר רשיון בינ״ל (זה שמוציאים מממס״י), אבל לגביו כתוב במפורש שהוא לא מכסה רכב שלא היה מותר לנהוג בו בארץ המקור, ואני אישית לא הייתי שוכר רכב שבישראל אסור לי לנהוג בו לפי הרשיון הבינ״ל.

פורסם
בתאריך 24.8.2022 בשעה 09:51, sperial כתב:

הבנזינאי

מונח חדש, אהבתי. 

יש בוודאי הטייה - סולראי, גזאי 🤣

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

@PinkDolphin לי תמיד היה 02 (רשיון מ-1977) וגם בדוגמה בויקיפדיה, מ-1964, הדרגה היא 02. אז יתכן שדרגות ב\ג הן משהו מראשית שנות המדינה. לצערי לא מצאתי במסמכים של אבי את רשיון הנהיגה הראשון שלו.

נדמהלי ש- @ישה העלה פעם את תקנות התעבורההמקוריות מ-1960 - אם אני זוכר נכון, ועוד יש לו הקישור - יהיה מעניין לראות אותן. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני שבוע חזרה מהולנד

הוזמן סיד-התקבל סיד

חדשה+ידנית עם אבזור מטורף - צג מסך,כל חיישני הבטיחות,כסא נהג חשמלי,תא מטען חשמלי,חימום מושבים+הגה- פשוט תענוג האבזור.

נכנס מניע משלב ומשהו חשוד....מנוע הכי חלש בהיצע (ליטר) הרכב פשוט ע-ג-ל-ה.

שילוב של אירופה (אבזור פגז מנוע חלש GT LINE)

תומר

image.jpeg

IMG_20220808_144247.jpg

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar
  • מעניין 1

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
לפני 10 דקות, pipinoadar כתב:

שילוב של אירופה (אבזור פגז מנוע חלש GT LINE)

אף פעם לא הבנתי את הרמות גימור האלה.

עשיר בצעצועים, עני בביצועים. להרגיש עם ולהיות בלי.

אני הייתי מעדיף הפוך. שיהיה לא מאובזר, אבל חזק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...