Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי חנייה בעיר - 2 מקרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האכיפה של המקרים הללו אכן בעייתית ואם נודה על האמת זה מרגיז אבל למשטרה יש דברים חשובים יותר לעשת מאשר לרדוף אחרי נכה שחונה באדום לבן. לגבי מי שעשיר ושיש לו חניה פרטית אני מסכים שכן עליו לקיים את החוק בתום לב ולהתאים לעצמו את החניה (שהרי היא שלו). ואם משום מה העירייה מסרבת מאיזו שהיא סיבה הזויה אז שיתכבדו ויקצו לו חניה ברחוב

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

קודם כל אני לא מבין. אם בנאדם הוא נכה והוא בונה בית פרטי חדש!! (מדובר בשכונה חדשה) הוא לא אמור לדאוג להתאים את החנייה לצרכים שלו?

אתה לא יודע מי בנה ומה היו המגבלות בבניה.

אולי אחר בנה ואז מכר לנכה, אולי מגבלות המגרש והבניה לא איפשרו חניה שתואמת לצרכים, אולי כשבנה לא היה נכה.

יש שלל סיבות שבגינן גם כשקיימת חניה פרטית היא לא מתאימה לנכה. ולמרות שיש אנשים שעושים שימוש לרעה בתו ואין אכיפה וזה מרגיז, עד שאתה לא יודע שבמקרה הספציפי הזה נעשה עיוות, תגיד תודה שאתה בריא וחפש חניה אחרת.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 23.2.2022 בשעה 15:10, arik100 כתב:

קודם כל אני לא מבין. אם בנאדם הוא נכה והוא בונה בית פרטי חדש!! (מדובר בשכונה חדשה) הוא לא אמור לדאוג להתאים את החנייה לצרכים שלו?

סליחה מראש על העוקצנות:

נהיית מומחה והיסטוריון של השכונה, שאתה יכול לקבוע בדיוק מה עבר על כל בית ומי היו בעליו לאורך שנות קיומם?...

יכולות להיות 1001 סיבות לחנייה ציבורית עבורו, כמו מחסור בגישה לחנייה שלו (מדרגות מהבית לחנייה\מעבר צר מדיי עבור כסא\לא יודע מה עוד),צורך במעלון אשר מגדיל את השטח הדרוש לכניסה ויציאה מהרכב, שלא נדע. 

לא מחיייב שהוא בנה את הבית, יכול להיות שהוא קנה אותו. 

לא מחייב שמה שתוכנן במקור זה גם מה שבוצע ע"י הקבלן והפועלים, שלא מבינים שמעבר של X ס"מ צריך להיות לפחות , ולא פחות, אותם X ס"מ כדי לאפשר מעבר עם כסא.

לך תדע.

לא מדובר בבית פרטי בשכונה של עניים או אנשים עם הון ממוצע. מדובר באנשים מאוד עשירים, אני בטוח שהוא היה יכול לעשות עוד "צעד " ולהתאים את החנייה לצרכים שלו.

אז, נהיית גם מומחה לשיפוצים על הדרך?

ובכללי אין לי בעיה גם עם חניית נכים לפי "התקן" אם צריך, אבל למה להגביל את החנייה לרכב ספציפי? 

הסיבה היחידה שעולה לי לראש זה מקורביזם ושחיתות.

זו חנייה המשוייכת לאדם ספציפי, לפי מספר הרכב. ולא "חניית נכים" כללית. 

להבנתי הדלה, ברחוב כמו שתיארת לא אמורה להיות חניית נכים כללית מבחינת החוק (חייבת להיות באיזורים בהם יש מסחר לפי מה שידוע לי).

תגיד תודה שאתה: א) גר בשכונה שכזו, ו-ב) שאין לך מושג למה מישהו קיבל חנייה "פרמיום" שכזו. 

לקח לחיים שלמדתי, גם בדרך הקשה: לעולם אל תניח הנחות לגבי מישהו. אין לך שום אפשרות לדעת מה קורה ברקע ועם מה אותו מישהו צריך להתמודד, כל יום, כל היום.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה נחמד שאתה מסיט את ההסתברות לכיוון מאוד מסוים, אבל ההסתברות והסטטיסטיקה לטובתי במקרה הזה. 

אגב מדובר על איזור שנמצא 50 מ' ממרכז מסחרי. 

וכמו שאמרתי, אני לא מקנא בו אבל זה שחיתות מוסרית נטו. 

הסיכוי קלוש שהוא קנה את הבית אחרי זה כי השכונה ממש חדשה, וגם אם כן, הוא מספיק בעל אמצעים וגם יכול לבצע את התיקון לעצמו.

גישה לנכים זה לא מדע טילים, ואין שם שום צורך בגישה מיוחדת לפי מה שהסתכלתי על כל הבתים בסביבה הקרובה.

וכן כנראה שאני אבדוק את זה, האופציה הכי ריאלית זה אכן מקורביזם.

אבל יש אולי משרדים באיזור ולכן נתנו לו את הפרמיט (ועדיין זה לא מצדיק לדעתי) 

פורסם

אריק - סטטיסטיקה אינה אפשרית במקרה בודד. יש הרבה נבלים ברשות התורה, אבל אם הוא באמת בעל תו נכה אז אתרום לך משהו שכן תוכל לעשות עליו סטטיסטיקה - ההסתברות שתצליח למצוא הוכחות למקורביזם ולעשות עם זה משהו אפקטיבי ... רמז - לא גבוה.

ובנימה פחות צינית - יש המון דברים מרגיזים בחיים, אבל צריך לדעת להבחין במה ניתן ולא ניתן לטפל. אולי גם שווה לך ללכת לדבר עם השכן ולשאול אותו מה בדיוק הבעיה בחניה שלו שלא מאפשרת לו לחנות - מרבית האנשים ירגישו לפחות מעט בושה לנצל את התו כאשר השכנים באים אליהם בתלונות סבירות ומוצדקות .... בהצלחה!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

לגבי חניות במרחב הציבורי - לא רחוק ממני יש מישהו שגר בבית פרטי ומסומן X על הכביש מול השער של החניה שלו.

רק בעיה קטנה אחת - אין לו חניה בפנים כלל! הוא שם מעין שער בחוץ כדי שיראה שיש חניה ובפנים יש בכלל גינה. כמובן שהוא חונה על הX הנ"ל ומרוויח חניה פרטית ברחוב.

נכון לעכשיו אין עדיין מצוקת חניה שתגרום לי לעשות משהו בנידון אבל אם יגיע היום אדאג לדווח על זה לגורמי אכיפה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב הקצאות חניה פרטיות. ברחוב אברבנאל 4 בראשון לציון (מי שמכיר ומהאיזור) ישנה הקצאת חניה פרטית (עם שילוט שנראה כאילו קנו אותו בחנות שמוכרת שלטים בסגנון, ולא שילוט עירוני רשמי) מסומנת עם שילוט כאמור, וסימן בצבע, עבור רכב עם מספר מסוים. הרכב לא שייך לנכה שכן גם השילוט לא מורה על הקצאת חניה לנכה, על הרכב עצמו אין תו נכה. סתם כך הקצאה פרטית ברחוב.

מישהו יודע להסביר האם ואיזה עוד סיבות יש לעירייה להקצות חניות פרטיות ברחוב?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בתאריך 22.2.2022 בשעה 13:29, arik100 כתב:

אני גר בשכונה עם מצוקת חנייה ולכן סיפורים מעניינים ותהיות שאלות.

2. "שמירת חנייה" אגרסיבית או חנייה לא חוקית. 

יש בית פרטי אחד שמולו ניצבות שתי חניות, אחת מול הבית וממש מול המקום של החנייה הפרטית שלו - ככה שברור שזה שלו - וחנייה נוספת שממש בקצה קצה של הבית שלו והיא לא חוסמת כלום.

האדון היקר הזה מחליט להחנות את הקטנוע שלו בדיוק באמצע החנייה השנייה ולגנוב חנייה ציבורית (זה רחוב הולנדי) מסומנת, גם יצא לי פעם לחנות שם וכשבאתי לקחת את הרכב הוא חסם אותי עם הקטנוע שלו.

האם זה חוקי בכלל להחנות קטנוע על חנייה מסומנת של רכב? מה קורה במידה ואחליט לנסוע אחורה כשהקטנוע שלו שם? או להרים את הקטנוע ? 

אין כל כך מה לדבר עם האדון היקר של הקטנוע אגב

אשמח לשמוע תגובות

השתלטות על מרחב ציבורי ע"י בריונים היא בעיה לא קטנה.

לא חסר אנשים שמנכסים לעצמם חלק מרכוש ציבורי או משותף.

קיוסקים ועסקים ששמים כסא על החנייה מול העסק.

בניינים משותפים שאנשים מנכסים לעצמם חניות משותפות או מגדרים שטח משותף לשימושם האישי.

אבל אחד הדברים הכי נפוצים זה בעלי בתים פרטיים שלוקחים את החנייה הציבורית מול הבית שלהם ופשוט מחליטים על דעת עצמם שזה שלהם.

ויש שכונות שלמות שיש מעין הסכמה בין השכנים שלא מחנים מול הבית שלא שלך ושמגיע אורח נהיה בלאגן

פורסם

ברוב המקומות שיש מצוקת חניה זה קורה. יותר מזה, במקומות שאין מצוקת חנייה אנשים גם עושים את זה כי לא בז** שלהם ללכת עוד 20 שניות עד השער של הבית.

אצלנו ברחוב זה כבר מתחיל להיות מאוד בעייתי, כשבכל בית פרטי הילדים הפכו לבוגרים שחיים עדיין אצל ההורים ומחזיקים כל אחד מהם רכב, ומאחורה או בקומה העליונה יש יחידות דיור שמושכרות לזוג או יחיד.

אני אישית מתחשב כמה שאפשר, שזה אומר:

בחניות הראשונות להצמד לתחילת החניה כדי לא 'לנגוס' בחניות שנמצאות בהמשך.

לא לשמור מרחק של 3 מטר מהרכב שלי לרכבים שסביבי, אלא מספיק 20-50 סמ לתמרון חניה.

וכמובן מה שעשיתי בימים האחרונים שלא הייתי בארץ - החנתי 2 מהרכבים במקום אחר, כדי להקל על השכנים, כמובן שגם כאן יהיה מי שיתלונן (זה לא שברחוב ליד יש יותר חניות):

image.thumb.png.32f96d9a4502ddc6b60926fcf002bc93.png

בתאריך 24.2.2022 בשעה 20:29, Nakamichi כתב:

אבל אחד הדברים הכי נפוצים זה בעלי בתים פרטיים שלוקחים את החנייה הציבורית מול הבית שלהם ופשוט מחליטים על דעת עצמם שזה שלהם.

מחזק, אצלנו רואים את זה ממש הרבה. לאנשים יש 'שער' לחניה אבל הוא מעולם לא נפתח כי בעל הבית רוצה שיהיה לו שטח פרטי יותר גדול, בשביל גינה או חצר לילדים. אז מה הוא עושה? במקום לבזבז מ"ר בשטח הפרטי שלו, הוא מחנה על המדרכה או על הכביש בסמוך לשער הזה, ואף אחד אחר חוץ ממנו לא יכול לחנות שם. בעיקרון - אין עם זה באמת בעיה כי כך או כך החניה הזו 'תפוסה' לו, אבל הבעיה מתחילה כשאותו אדם מחליט לחנות בחניה ציבורית כשיש לו גם את החנייה הפרטית הזו ריקה.

פורסם

למיטב ידיעתי, אם תתקשרו לעירייה/משטרה, גן בעל הרכב יקבל קנס כשהוא חונה על מעטפה. 

מעטפה זו מעטפה. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני עשור, היו אנשים חוסמים חניות ליד הבית שלהם בשכונת התקווה. היה מקרה שלא שמו את עמודי הבטון והחנתי במקרה את הרכב. היה דין ודברים ביני לבין השכנים, לא נגעו לי ברכב אבל התלונה ששלחתי בזמנו כנראה עשתה את שלה ובביקורים האחרונים בשכונה, נראה שזה כבר לא קורה אבל יש מצב שהם עברו כבר לשכונה אחרת או עיר אחרת ועדיין משתמשים בטקטיקה הזו.

נתקלתי לפני מספר שנים גם בטקטיקת הכיסאות\עמודי בטון בחניות בבאר שבע. לא יודע מה קורה עכשיו בבאר שבע עם תפיסת החניות בטקטיקה הזו. 

ד"א החניות היו בזמנו אפורות ולא אדום-לבן או כחול לבן. ככה שזה לא משהו שהמשטרה הייתה עושה משהו או העירייה.

היום כל האזור בשכונת התקווה כחול לבן. לגבי באר שבע, אני חושב שעברה שינוי לכחול לבן בכל החניות ופחות אפורות.  

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 24.2.2022 בשעה 18:23, nev כתב:

ומרוויח חניה פרטית ברחוב

הוא לא הרוויח שום דבר פרט לשטח גינה נוסף, כי הסימון היה שם גם אם הוא היה עושה שימוש בשטח לחניה, ואז היית כועס שהוא מרוויח שתי חניות כי הוא יכול לחסום את עצמו (או שיש לך דרך להמציא חניה שלא צריך עבורה גישה מהרחוב?)

תקנות הבניה מחייבות הקצאת שטח חניה, ומזה נגזר הצורך לסמן איקס לצורך הכניסה. זה שהתקנות לא הגיוניות ומחייבות לבנות חניה שלא חוסכת מקום מהמרחב הציבורי, זו הבעיה העיקרית.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.2.2022 בשעה 19:50, SuperBamba כתב:

אגב הקצאות חניה פרטיות. ברחוב אברבנאל 4 בראשון לציון (מי שמכיר ומהאיזור) ישנה הקצאת חניה פרטית (עם שילוט שנראה כאילו קנו אותו בחנות שמוכרת שלטים בסגנון, ולא שילוט עירוני רשמי) מסומנת עם שילוט כאמור, וסימן בצבע, עבור רכב עם מספר מסוים. הרכב לא שייך לנכה שכן גם השילוט לא מורה על הקצאת חניה לנכה, על הרכב עצמו אין תו נכה. סתם כך הקצאה פרטית ברחוב.

מישהו יודע להסביר האם ואיזה עוד סיבות יש לעירייה להקצות חניות פרטיות ברחוב?

למיטב ידעתי, החנייה הזו שייכת בטאבו לנכס הצמוד (דירה בבניין \ חנות צמודה).

אכן מוזר אבל חוקי. האזור עבר שיפוץ כחלק מתכנון מדרכה ושביל בעיריית ראשון, והחנייה הזו פרטית.

כך הוסבר לי על ידי כמה בעלי חנויות ודיירים.

גילוי נאות, אינני גר ברחוב הנ"ל, אלא כמה קרובי משפחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
לפני 18 שעות, Be roo כתב:

הוא לא הרוויח שום דבר פרט לשטח גינה נוסף, כי הסימון היה שם גם אם הוא היה עושה שימוש בשטח לחניה, ואז היית כועס שהוא מרוויח שתי חניות כי הוא יכול לחסום את עצמו (או שיש לך דרך להמציא חניה שלא צריך עבורה גישה מהרחוב?)

תקנות הבניה מחייבות הקצאת שטח חניה, ומזה נגזר הצורך לסמן איקס לצורך הכניסה. זה שהתקנות לא הגיוניות ומחייבות לבנות חניה שלא חוסכת מקום מהמרחב הציבורי, זו הבעיה העיקרית.

א. זו בדיוק הנקודה - החוק נותן לו כניסה מהרחוב כי הוא "לוקח" את שטח החניה על חשבונו. כאן הוא מרוויח פעמים.

ב. כאמור - התופעה הנלוזה של לחסום את עצמו בלי להשתמש בשטח שבפנים צריכה טיפול.

פורסם

לא, זה ההפך מהנקודה.

אם הוא היה חונה בפנים זה לא היה משנה את העובדה שמקום חניה ברחוב הלך לאיבוד. 

וכל הענין נובע מתקנות בניה שנכפו עליו. כך שהוא לא עשה שום דבר נלוז שפגע בציבור.

• תוכן חדש...