Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי חנייה בעיר - 2 מקרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא היה חונה בפנים הרחוב היה פנוי יותר. מה שאת אומרת זה בעצם שלבעל בית פרטי מגיעה חניה פרטית בשטח ציבורי.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסיון אחרון, אם הוא היה חונה בפנים, עדין היה מקום מסומן ב-X כדי לאפשר לו כניסה לחניה. כך או כך, הרחוב הפסיד בדיוק מקום חניה אחד.

פורסם

נסיון אחרון - לא היה רכב חונה בחוץ והרחוב היה פנוי יותר לנסיעה. יש?

את מוזמנת לעיין האחת ההודעות הראשונות שלי בשרשור שמתארת מצב שבו עיריה הגדילה לעשות ודרשה 2 חניות מכל דירה כי הרחוב היה צר למעבר. בפועל כל אחד קיבל 2 חניות בחוץ ועדיין כמעט אי אפשר לנסוע ברחוב.

חוצמזה - יש חוק. התקנות  "נותנות" לו שטח ברחוב אם הוא מחנה בפנים. לא עומד בתקנות, לא מקבל שטח בחוץ.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Be roo כתב:

זה שהתקנות לא הגיוניות ומחייבות לבנות חניה שלא חוסכת מקום מהמרחב הציבורי, זו הבעיה העיקרית.

כתבת דברי טעם רבים (נראה לי שרובם לא הובנו, ובכל-זאת).

רק תיקון אחד קטן, ברשותך, או נכון יותר, הסבר קטן להגיון של תקנות החניה:

כניסה לחניה כפולה, רוחבה הוא 5.6 מ'.

זה כמו אורך של חניה אחת מקבילה ברחוב, כך שעל כל 2 תאי חניה בתחום המגרש "מפסידים" רק חניה ציבורית אחת.

כנ"ל בחניות טוריות- חניה טורית לשתי מכוניות תופסת כמעט חצי חניה מקבילה ברחוב (2.8 מ'). כך שכשמתכננים בתשריט הבינוי מיקומי חניות טוריות צמודות בגבולות המגרשים, אז שני החצאים מצטברים לחניה אחת פחות בחוץ ("4 במחיר של אחת").

*הר"מ נכתב בהתאמה למקובל באיזורים של בניה צמודת קרקע.

**אני לגמרי מסכים ששימוש במקומות חניה בתחום המגרש שלא לחניה, ותפיסת חניות ציבוריות במקומן, זו חזירות ישראלית, ואפילו חושב שיש כמה דרכים טובות מאד לאכוף את זה. 

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, nev כתב:

נסיון אחרון - לא היה רכב חונה בחוץ והרחוב היה פנוי יותר לנסיעה

יש סימון X, לפניו חונים רכבים, אחריו חונים רחבים. איך מקום אחד פנוי שמהווה כניסה לחניה הופך את הרחוב לפנוי יותר לנסיעה?

לפני 3 שעות, natco כתב:

כניסה לחניה כפולה, רוחבה הוא 5.6 מ

אם החניה היא כפולה זה ענין אחר, אבל למיטב ידעתי אין חובה כזו, לפחות לא בכל המגרשים (אולי זה תלוי בגודל).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

תתפלאי, זה משפיע. במיוחד עם כל הרחוב הוא כך.

אני לא מבין את ההתעקשות שלך להגן על עבריינים.

פורסם (נערך)

להתפלא? אתה מנסה לרמוז שלא יצא לי להתקל ברחובות כאלה אז אין לי מושג?

זו עניין חסר משמעות מבחינת זרימת התנועה. אם יש שורה של רכבים חונים ממש לא משנה אם מידי פעם יש כניסה לחניה שהיא פנויה.

ההתעקשות שלי היא לא להטפל לקטנות. כאשר יש מצב של "זה נהנה וזה לא חסר", אין לי שום צורך להיות קדושה מההאפיפיור וכשמישהו חונה במקום שהוא תאורטית אסור אך אינו משפיע בשום צורה משמעותית על התנועה ולא יוצר יסכון, זה לא מפעיל לי את שריר הצקצוק. בטח לא כשמנסים להציג זאת כבעיה לאומית ממדרגה ראשונה.

נשאל אותך אחרת, מה אם הוא כן מחנה בפנים אבל יש לו רכב נוסף והוא חוסם את עצמו?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

אין לו חניה בתוך הבית. הוא משתלט על חניה שמותר לי לחנות בה.

באותה מידה אני יכול לשים שלט ברחוב שקובע חניה פרטית שלי.

זו השתלטות על מרחב ציבורי ע"י ביריונות.

לגבי שאלתך השניה - קיים בדיוק בבית שממולו. פחות מפריע לי, אדרבא מפנה לי חניה.

עריכה אחרונה על ידי nev
פורסם
לפני 21 דקות, Be roo כתב:

אם החניה היא כפולה זה ענין אחר, אבל למיטב ידעתי אין חובה כזו, לפחות לא בכל המגרשים (אולי זה תלוי בגודל).

לא מכיר תב"ע של צמודי קרקע בארץ ב-20 שנה האחרונות עם תקן חניה של פחות מ-2 חניות ליח"ד.

אבל שוב, אני פריוולג שגר במרכז הארץ ומתכנן באיזורי הביקוש. אני גם מניח שאם קיים במקום כלשהוא, אז אין שם מצוקת חניה. (כי תקן החניה הכולל בתב"ע כן נשמר. בוודאות)

בכל מקרה, כמו שאמרתי, כשמדובר ברכב אחד, כניסה היא 2.8. אם השכן מתקין חנייתו בצמוד, אז עדיין- 2 חניות בפנים=אחת ברחוב.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
Just now, natco כתב:

לא מכיר תב"ע של צמודי קרקע בארץ ב-20 שנה האחרונות עם תקן חניה של פחות מ-2 חניות ליח"ד.

אולי היום זה שונה. בעבר חייבו חניה אחת. מה שאומר שהחיוב בשתי חניות לאו דווקא נובע מהרצון להגדיל את היחס בין חניות פרטיות למקום הציבורי שאבד, אלא פשוט בגלל שכיום יש יותר מכוניות פר יח"ד.

לפני 2 דקות, nev כתב:

עניתי כבר. הרשות לא סימנה כי אין כלל חניה בפנים!

אולי פיספסתי, אבל עברתי שוב על ההודעות שלך ולא ראיתי כזו טענה.

כתבת בהודעה המקורית שמסומן X, אז ההנהה היא שמדובר בתמרור רשמי שהוצב כחוק.

אם הוא סימן בעצמו, מה הבעיה להתלונן לרשות?

לפני 10 דקות, nev כתב:

לגבי שאלתך השניה - קיים בדיוק בבית שממולו. פחות מפריע לי, אדרבא מפנה לי חניה.

אז פתאום המקום הריק ששמור לכניסה לחניה הוא לא חיוני כדי להשאיר את הרחוב פנוי יותר?

פורסם
בתאריך 24.2.2022 בשעה 18:23, nev כתב:

לגבי חניות במרחב הציבורי - לא רחוק ממני יש מישהו שגר בבית פרטי ומסומן X על הכביש מול השער של החניה שלו.

רק בעיה קטנה אחת - אין לו חניה בפנים כלל! הוא שם מעין שער בחוץ כדי שיראה שיש חניה ובפנים יש בכלל גינה. כמובן שהוא חונה על הX הנ"ל ומרוויח חניה פרטית ברחוב.

נכון לעכשיו אין עדיין מצוקת חניה שתגרום לי לעשות משהו בנידון אבל אם יגיע היום אדאג לדווח על זה לגורמי אכיפה.

לפני 9 דקות, Be roo כתב:

אז פתאום המקום הריק ששמור לכניסה לחניה הוא לא חיוני כדי להשאיר את הרחוב פנוי יותר?

במקרה הזה הוא לפחות חוסך חניה לשאר הרחוב.

פורסם

לתושבי ראשל"צ שבמקרה גרים בסמוך או ברחוב הקוקיה, כל הרחוב חניות נכים עם מספרי רישוי משוריינים, כשלכל בניין ברחוב לפחות חניה אחת בטאבו ומצב החניה ברחוב קטסטרופה, לא פחות ממה שקורה במרכז ת"א.

אותי זה מרתק.

פורסם

אני אסביר שוב. תקנות הבניה מחייבות אותו להקצות שטח במגרש לחניה. הרשות מסמנת X עבור גישה למקום.

עכשיו יש במקום X. גם אם הוא חונה שם, גם אם לא, גם אם הוא הפך את המקום לחלק מהגינה, וגם אם אין לו בכלל רכב. ה-X מסומן בהתאם לדרישת הרשות ועל ידה. מבחינת הרשות זה מקום שמוגדר כגישה לחניה וכזה הוא ישאר לעד. ולכן השימוש או אי השימוש בחניה הפרטית לא משפיע על חייך בשום צורה.

לפני 11 דקות, nev כתב:

במקרה הזה הוא לפחות חוסך חניה לשאר הרחוב.

לפחות את מודה שרחוב "פנוי יותר" זה קשקוש חסר חשיבות, או לפחות פחות חשוב מזה שתהיה לך חניה.

לפני 15 דקות, nev כתב:

נכון לעכשיו אין עדיין מצוקת חניה שתגרום לי לעשות משהו בנידון אבל אם יגיע היום אדאג לדווח על זה לגורמי אכיפה.

1. אז אתה גם מודה שאכיפת החוק זה לא באמת מה שמשנה לך. וגם לא השמירה על המרחב הציבורי.

2. ולא תרוויח מזה אפילו לא מקום חניה אחד. או שהוא יוותר על חלק מהגינה שלו ואז סימון ה-X לא יפריע לך בעין או לחילופין יחנה במקום ציבורי אחר. עדין תשאר עם מקום חניה פחות ברחוב.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...