Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיקור קצר: מאזדה CX-30 קומפורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגתי ב- cx30 עם המנוע החזק (2.5 ליטר), היא מהנה מאוד לנהיגה אבל יחידת ההנעה עם מנוענ אטמוספרי תיבה פלנטארית דורשים להביא את המנוע לסל"ד גבוה כדי לקבל ביצועים טובים.

בעיר יחידת ההנעה הזו חלקה ונעימה מאוד, אבל למי שכמוני נוהג ברכב עם מנוע טורבו וגיר כפול מצמדים (אוקטביה 1.5), הביצועים מאכזבים.

בנוסף, חסר לי הילוך או שניים נוספים למהירות שיוט.

יחידת ההנעה המסורתית מבטיחה אמחנות גבוהה וגם צריכת הדלק טובה מאוד יחסית ליחידות הנעה דומות.

תא הנוסעים מרהיב ואיכותי, באמת פרימיום אך קצת צפוף.

אני הייתי מעדיף את הקארוק או האטקה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יכול להזדהות עם מה שאתה אומר בקשר להילוך או שניים נוספים לשיוט, עם ה-3 הפרטית שלי אני משייט על 120 קמ''ש ב-2,200 טורים, עם הכוח של המנוע והגמישות שלו זה קצת מאכזב.

אך לא נורא, פחות הילוכים משמע תיבה פשוטה יותר, אמינה וקלה לתחזוקה, צריכת הדלק בשיוט עדיין מעולה יחסית למה שזה.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 6 שעות, mottis כתב:

בנוסף, חסר לי הילוך או שניים נוספים למהירות שיוט.

מה לא בסדר ב6 הילוכים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשאנשים מתרגלים ל-7 ,8 וגם 10 הילוכים בתיבות חדשות, 6 עשוי להרגיש לא מספיק, ושהילוכים נמשכים יותר מדי.

אני אישית חושב ש-6 הילוכים זה מספר מושלם...

5 מרגיש קצת מדי, 7 מרגיש כאילו הגיר רק מחפש איפה להעלות הילוך.

פורסם
לפני 52 דקות, vadim6385 כתב:

מה לא בסדר ב6 הילוכים?

בשנות ה90 היו אומרים "מה לא בסדר ב3 הילוכים?" בסוף תראה איפו אנחנו היום.

פורסם (נערך)

הרגלים וציפיות, זה הכל.

תיבה עם פחות הילוכים גם תהיה בדרך כלל פחות מסורבלת ומסובכת, ובמאזדה מדובר בתיבה אמינה לעומת לא מעט מהתיבות מרובות ההילוכים האחרות.

DSG, 9G-Tronic, 10R80.

ממה שקראתי עלויות שיפוץ ותיקון של התיבות האלה כואב מאוד, יותר ויותר לתיבות עם יותר הילוכים, ולא ידועות כאמינות במיוחד.

פורסם
לפני 12 שעות, שליקו99 כתב:

דעתי? קנו את ה-3 וזהו.

יחסי אהבה שנאה יש לך לרכב הזה..😉

ממליץ לקרוא, יתן לך עוד כיונים לצלם את הרכב..

ד"א אחלה כתיבה אהבתי לקרוא 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מזדה 3 בעיתית מאד כרכב משפחתי.

אני כבר שנתיים עם cx30 עם המנוע הגדול.

לרכב ששוקל מעל 1.5 טון זה המנוע המומלץ.

הרכב הזה הוא לא מיינסטרימי ומתאים בעיקר לאוהבי נהיגה מזדקנים/חובבי מזדה או ממששי דשבורדים שיודעים להעריך איכות למחיר הזה.

• אהבתי 2
פורסם

בעלים של CX30 אקזקיוטיב מזה 9,000 ק"מ. בגדול תוספת של גג נפתח, פנסי לד אדפטיביים, משוטי העברת הילוכים מההגה, פנסים אחוריים טיפה שונים ונראה לי שזהו. עפ"י המפרט ה CX30 שוקלת 1,506. ה 3 סדאן 1,454. לא הייתי אומר 1,600 כפי שנרשם למעלה וגם לא פחות 300 קילו מה 3..
האוטו מרגיש די זריז ולא כבד, הייתי אומר - לעיתים תזזיתי. בנתונים היבשים מאיץ מעט פחות מהר מה 3. אבל אני לא בטוח שבמבחן היום יום זה נכון. איכות הנסיעה ב 3 קשיחה יותר. התנהגות הכביש של ה CX30 מבחינת כיול מתלים והגה מאוד דינמית. על סף עידוד לנהיגה ספורטיבית. נכון לא היה מזיק יותר כוח - זה אף פעם לא מזיק (נכון - בעליות לא היה מזיק קצת יותר). אבל לשימושי יום יום זה מספק בהחלט ואף יותר מכך, וגם לא נראה לי שאעשה רינגים בפצאל.. צריכת הדלק נסיעה משולבת כולל האצות פה ושם עומדת על כ 12.5-12.8 קמ/ל. המחשב של האוטו מעט פסימי - במשאבה נמדדת צריכה יותר טובה ממה שהוא מציג. כפי שנרשם הרכב מאוד מאובזר. לדעתי מחשבי הרכב "חשים" בכל רגע את אופי הנהיגה (האם זו נסיעה מתונה לחיסכון, האם הנהג נוהג ספורטיבי), ומשנים בהתאמה את התנהגות הגיר, ולא פחות מכך - את זמינות הכוח, ומפות ההצתה. כן כן - זו המסקנה שהגעתי אליה. מצב ספורט מחדד את זה עוד יותר. תכונת ה G-Vectoring Plus זה לא שמן נחשים - בנהיגה ספורטיבית בפניות הדוקות - המערכת משנה את כמות הכוח שניתן לגלגלים (החיצוני מקבל פחות, אין לי מושג איך הם עושים את זה מבחינה טכנית). ומשפרת בכך את האחיזה והניהוג. קוטר גלגלים הייתי מעדיף 17'' במקום ה 18'' האופנתי שסופק. מי שרוצה לרדת לשטח שישכח מזה כי מרווח הגחון לא גבוה מספיק. אולי לשבילים. זה Crossover, לא Suv.
ה 3 יותר צפופה, גם מלפנים וגם מאחור. זה למרות בסיס הגלגלים שארוך בכמה ס"מ. כנראה נובע מהגובה. ב 3 אתה יושב נמוך מדי ולא פרקטי והראות החוצה הרבה פחות טובה. המושב האחורי מרווח יותר ב CX30. כשבחנתי את שתיהן לפני הקניה, הגעתי למסקנה שה CX30 מאוזנת יותר מבחינת סה"כ החבילה ורכשתי אותה. היא לא מושלמת, אבל אני מאוד מרוצה. לעניין מערכת היחסים עם האוטו - זה אוטו לנהג, שקונים פחות עם הראש ויותר עם הלב (טוב, נו, זה לא אלפא). וכנראה שזה בדיוק מה שמזדה רצו לייצר כשבנו את הקונספט הזה. zoom zoom.

• מעניין 2
פורסם
לפני 12 שעות, שליקו99 כתב:

הרגלים וציפיות, זה הכל.

תיבה עם פחות הילוכים גם תהיה בדרך כלל פחות מסורבלת ומסובכת, ובמאזדה מדובר בתיבה אמינה לעומת לא מעט מהתיבות מרובות ההילוכים האחרות.

DSG, 9G-Tronic, 10R80.

ממה שקראתי עלויות שיפוץ ותיקון של התיבות האלה כואב מאוד, יותר ויותר לתיבות עם יותר הילוכים, ולא ידועות כאמינות במיוחד.

"תיבה עם פחות הילוכים גם תהיה בדרך כלל פחות מסורבלת ומסובכת" - על סמך מה?

היו תיבות 4 הילוכים לא הכי אמינות, לפחות בתחילת דרכן (כמו AL4) והיו תיבות 6 הילוכים נהדרות מבחינת אמינות (מאזדה, התיבה של אייסין שיש בקונצרן PSA, התיבה ששימשה את וואג באמצע שנות ה-2000 טרם ה-DSG וכו').

ולגביי ה-DSG, עלויות התיקון לרוב מסתכמות בהחלפת קלאצ'ים או מכטרוניקס בסביבות 3500-4000₪, זה לא עלויות כואבות בעיניי.

זו גם יכולה להיות עלות תיקון של גיר אוטומטי כלשהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, BassDriver כתב:

בעלים של CX30 אקזקיוטיב מזה 9,000 ק"מ. בגדול תוספת של גג נפתח, פנסי לד אדפטיביים, משוטי העברת הילוכים מההגה, פנסים אחוריים טיפה שונים ונראה לי שזהו. עפ"י המפרט ה CX30 שוקלת 1,506. ה 3 סדאן 1,454. לא הייתי אומר 1,600 כפי שנרשם למעלה וגם לא פחות 300 קילו מה 3..
האוטו מרגיש די זריז ולא כבד, הייתי אומר - לעיתים תזזיתי. בנתונים היבשים מאיץ מעט פחות מהר מה 3. אבל אני לא בטוח שבמבחן היום יום זה נכון. איכות הנסיעה ב 3 קשיחה יותר. התנהגות הכביש של ה CX30 מבחינת כיול מתלים והגה מאוד דינמית. על סף עידוד לנהיגה ספורטיבית. נכון לא היה מזיק יותר כוח - זה אף פעם לא מזיק (נכון - בעליות לא היה מזיק קצת יותר). אבל לשימושי יום יום זה מספק בהחלט ואף יותר מכך, וגם לא נראה לי שאעשה רינגים בפצאל.. צריכת הדלק נסיעה משולבת כולל האצות פה ושם עומדת על כ 12.5-12.8 קמ/ל. המחשב של האוטו מעט פסימי - במשאבה נמדדת צריכה יותר טובה ממה שהוא מציג. כפי שנרשם הרכב מאוד מאובזר. לדעתי מחשבי הרכב "חשים" בכל רגע את אופי הנהיגה (האם זו נסיעה מתונה לחיסכון, האם הנהג נוהג ספורטיבי), ומשנים בהתאמה את התנהגות הגיר, ולא פחות מכך - את זמינות הכוח, ומפות ההצתה. כן כן - זו המסקנה שהגעתי אליה. מצב ספורט מחדד את זה עוד יותר. תכונת ה G-Vectoring Plus זה לא שמן נחשים - בנהיגה ספורטיבית בפניות הדוקות - המערכת משנה את כמות הכוח שניתן לגלגלים (החיצוני מקבל פחות, אין לי מושג איך הם עושים את זה מבחינה טכנית). ומשפרת בכך את האחיזה והניהוג. קוטר גלגלים הייתי מעדיף 17'' במקום ה 18'' האופנתי שסופק. מי שרוצה לרדת לשטח שישכח מזה כי מרווח הגחון לא גבוה מספיק. אולי לשבילים. זה Crossover, לא Suv.
ה 3 יותר צפופה, גם מלפנים וגם מאחור. זה למרות בסיס הגלגלים שארוך בכמה ס"מ. כנראה נובע מהגובה. ב 3 אתה יושב נמוך מדי ולא פרקטי והראות החוצה הרבה פחות טובה. המושב האחורי מרווח יותר ב CX30. כשבחנתי את שתיהן לפני הקניה, הגעתי למסקנה שה CX30 מאוזנת יותר מבחינת סה"כ החבילה ורכשתי אותה. היא לא מושלמת, אבל אני מאוד מרוצה. לעניין מערכת היחסים עם האוטו - זה אוטו לנהג, שקונים פחות עם הראש ויותר עם הלב (טוב, נו, זה לא אלפא). וכנראה שזה בדיוק מה שמזדה רצו לייצר כשבנו את הקונספט הזה. zoom zoom.

המאזדה שלי שוקלת 1280 ק''ג.

לפני 13 דקות, dorsht כתב:

"תיבה עם פחות הילוכים גם תהיה בדרך כלל פחות מסורבלת ומסובכת" - על סמך מה?

היו תיבות 4 הילוכים לא הכי אמינות, לפחות בתחילת דרכן (כמו AL4) והיו תיבות 6 הילוכים נהדרות מבחינת אמינות (מאזדה, התיבה של אייסין שיש בקונצרן PSA, התיבה ששימשה את וואג באמצע שנות ה-2000 טרם ה-DSG וכו').

ולגביי ה-DSG, עלויות התיקון לרוב מסתכמות בהחלפת קלאצ'ים או מכטרוניקס בסביבות 3500-4000₪, זה לא עלויות כואבות בעיניי.

זו גם יכולה להיות עלות תיקון של גיר אוטומטי כלשהו.

והסכומים מצפינים בתיבות שעוד יותר מרובות הילוכים, זאת לפני שמזכירים שב-DSG נדרש החלפת מוח/קלאצ'ים הרבה לפני שיש צורך בלגעת בתיבה אוטומטית פשוטה יותר.

בגדול גם נכון, נטו ריבוי הילוכים לא בהכרח הופך תיבה לפחות אמינה אבל כן מגדיל את המורכבות שלה ועלויות תיקון בהתאם, כמו מה שקראתי על תקלות יקרות מאוד שקורות בטרם עת ב-9G וב-10R80 של האמריקאים.

תקלות במחשב, חיישנים, ויסות טמפרטורה ומה לא... שקורות הרבה לפני הגיל/ק''מ הלגיטימים.

גם ל-AL4 אחרי שסידרו חלק מהבעיות שלה במשך השנים היה יכולת להגיע גם ל-250 ,300 אלף ק''מ בתחזוקה נכונה.

לא בטוח שעם ה-DQ200 המצב זהה.

כנ''ל מנועי טורבו שרק ממשיכים להיות מורכבים יותר, למצב שלחלקם מרוב הלחץ שיש על המנוע נדרש לא 1, לא 2, אלא 3 תרמוסטטים!

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

לפני שמזכירים שב-DSG נדרש החלפת מוח/קלאצ'ים הרבה לפני שיש צורך בלגעת בתיבה אוטומטית פשוטה יותר.

מהכרות קרובה עם מספר מכוניות המצויידות ב-DSG, הקביעה של רחוקה מהמציאות. הגירים עם פוטנציאל הנזק הכי גדול, הם דווקא גירים רציפים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 8 שעות, menir1 כתב:

מהכרות קרובה עם מספר מכוניות המצויידות ב-DSG, הקביעה של רחוקה מהמציאות. הגירים עם פוטנציאל הנזק הכי גדול, הם דווקא גירים רציפים. 

למה בעצם? בגלל שגרת התחזוקה של המוסכים הישראלים או כי בכל העולם אורך החיים שלהם קצר יותר?

פורסם

גיר רציף קשה מאד עד בלתי אפשרי לשפץ, מכאן שתקלה בו גוררת לרוב החלפה מאד יקרה. 

לרוב הגירים הללו המלצה להחלפת שמן גיר פעם ב-X זמן/קילומטרים, שבארץ לא כולם מקפידים על כך. יש דגמי גיר רגישים יותר וכאלו שפחות, אך תיקון של גיר כזה תמיד יהיה מאד יקר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...