Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

החלפתי קלאץ׳ במוסך לפיג׳ו 206cc.

אחרי ההחלפה, כדי להגיע לנקודת החיכוך של הקלאץ׳ צריך להרים ממש קצת את דוושת הקלאץ׳. שאלתי את המכונאי אם אפשר לכוון אולי את הדוושה או משהו אחר, שיאפשר יותר הרמה של הדוושה כדי להגיע לנקודת חיכוך. המכונאי אמר שאי אפשר, וככה זה קלאץ׳ חדש, וככה הקלאץ׳ היה גם כשהרכב היה חדש מהחברה.

הרכב אצלי כבר 7 שנים. ככה שלהשתמש בקלאץ׳ אני יודע. 

התחושה עכשיו שונה לגמרי. קשה לי לנהוג.

אבל הלחיצה על דוושת הקלאץ׳ מרגישה בסדר גמור( לא קשה מדי, לא ספוגי מדי).

האם ניתן לכוון את נקודת החיכוך של הקלאץ׳?

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, miatanc כתב:

לא ניתן,אמור להיות כבל כיוון אוטומטי

מעניין. לא שמעתי על זה.

איך הכבל הזה עובד? מסקרנות.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם

יש בכבל (על הכבל עצמו, בתוך החלק העבה) מנגנון רצ'יט שמותח את כבל אוטמטית, מבטל את החופש ודואג לכך שיהיה מתוח במידה הנכונה. אין שם אפשרות לכוון גובה נקודת חיבור. 

אבל את הדוושה עצמה צריך לכוון נכון לאחר הרכבת הכבל, אחרת המנגנון לא יעבוד תקין. יש לי באחד השירשורים מדריך מצולם שעשיתי לברלינגו, למייטב ידעתי זה אותו מנגנון. 

s-l300.jpg

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

יש בכבל (על הכבל עצמו, בתוך החלק העבה) מנגנון רצ'יט שמותח את כבל אוטמטית, מבטל את החופש ודואג לכך שיהיה מתוח במידה הנכונה. אין שם אפשרות לכוון גובה נקודת חיבור. 

אבל את הדוושה עצמה צריך לכוון נכון לאחר הרכבת הכבל, אחרת המנגנון לא יעבוד תקין. יש לי באחד השירשורים מדריך מצולם שעשיתי לברלינגו, למייטב ידעתי זה אותו מנגנון. 

s-l300.jpg

תודה על ההסבר.

מצאתי את השרשור שלך, וגם חיפשתי סרטונים ביוטיוב בנושא.

באחד הסרטונים(שנראה שכל המכניקה זהה לשלי) הבחור שמחליף את כבל המצמד, לפני שהוא מחבר את הכבל החדש, הוא מסובב בורג, שהבורג הוא בעצם הסטופר של דוושת הקלאץ׳ שמביא לו את הגובה הרצוי.

אצלי הכבל כמובן כבר מחובר לדוושת הקלאץ׳.

השאלה היא אם אני צריך לנתק את הכבל מדוושת הקלאץ׳, לכוון את הסטופר לגובה הרצוי(גובה מקביל לשאר הדוושות), ואז לחבר את הכבל. 

או פשוט אפשר לכוון את הסטופר כשהכבל מחובר לדוושה, וזה מספיק, בגלל שהכבל מתכוונן אוטומטי?

עריכה:

רק להוסיף שיש חופש די גדול, בלחיצה של הדוושה, עד שהדוושה מגיעה לגובה שמותח את הכבל.

מצד שני, ראיתי סרטונים, אבל לא על רכבי פיג׳ו, שאומרים שכן צריך להשאיר טיפה משחק.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Buki כתב:

אתה יכול לתת לינק לסרטון הזה? נראה אם זה אותו מנגנון כמו שהיה אצלי או אחר. 

https://youtu.be/7sqNP53p0Ms

המנגנון של הדוושה דומה מאוד - זהה לזה שאצלי.

אני עדיין לא בדקתי אם זה זהה עד הגיר.

פורסם (נערך)

ניסיתי אתמול  לקחת את ההמלצה של המכונאי ולהתחיל להתרגל לקלאץ'. הבעיה היא, שלא הצלחתי להתרגל אליו.

מרגיש כאילו אני בשיעור נהיגה ראשון עם גיר רגיל, ממש.

ושוב, הרכב אצלי כבר 7 שנים. 

המכונאי אמר שככה זה עם קלאץ' חדש, ואני לא רגיל כי נסעתי עם קלאץ' שכבר היה בלוי. אז נגיד, מתוך ה7 שנים האלה, ב3 השנים האחרונות הקלאץ' התחיל לגסוס. מה עם שאר 4 השנים שבהם נהגתי בצורה  חלקה לגמרי?

ניסיתי להבין איפה הבעיה. אז לחצתי על הקלאץ', וניסיתי לשחרר לאט לאט. ואז הבנתי שיש גבול מאוד מאוד מאוד דק, שהקלאץ' שם קפיצי. ושם בדיוק הבעיה שלי. יש מן קפיציות כזאת, שלא הייתה אז. 

האם זה באמת עניין של תרגול, או שהאם זה לא בראש שלי וכנראה החלפת הקלאץ' לא בוצעה בצורה נכונה מספיק?

• תוכן חדש...