Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן VRF מיני תדיראן או טושיבה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, feel כתב:

2 יחידות חיצוניות של VRF ?

אין סיבה לשים 2 מערכות VRF באותה דירה

הסלון והמטבח אינם צריכים מערכת כזו.

אם אתה רוצה לחלק את הבית לשני מערכות אז שם מיני מרכזי לסלון ולמטבח ולחדרים אתה יכול מולטי אינוורטר.

לפני 15 שעות, לירון .ה. כתב:

גם אצלי זה 4 בודדים.

וכול המנועים יושבים במרפסת שירות, ועדיין יש מקום. בניין בן 10 של 7 קומות.

כיום בונים עם מרפסות שירות הרבה יותר קטנות.

אין מקום לסידור נוח של המנועים.

זה לא רק עניין של מקום פיזי, ריבוי מעבים יכולים לגרום לקצר אוויר

מה שיוביל לירידה בתפוקות המזגנים ולתקלות

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, roy007 כתב:
לפני כשעה, roy007 כתב:
לפני 16 שעות, לירון .ה. כתב:

מקום לסידור נוח של המנועים.

זה לא רק עניין של מקום פיזי, ריבוי מעבים יכולים לגרום לקצר אוויר

מה שיוביל לירידה בתפוקות המזגנים ולתקלות

קצר אוויר? אתה מתכוון שהמעבים זורקים אוויר חם אחד על השני? והיעילות שלהם יורדת?.

זה נכון, לכן יש חשיבות בסידור המנועים בצורה חכמה 

אצלי אין את הבעיה הזאת

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעה, roy007 כתב:

אין סיבה לשים 2 מערכות VRF באותה דירה

הסלון והמטבח אינם צריכים מערכת כזו.

אם אתה רוצה לחלק את הבית לשני מערכות אז שם מיני מרכזי לסלון ולמטבח ולחדרים אתה יכול מולטי אינוורטר.

אין סיבה כי? 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, GTאי כתב:

אין סיבה כי? 

סיבה ראשונה זה מחיר.

מערכות VRF הם יקרות יותר ותשלם יותר ללא סיבה.

סיבה שניה שמערכות VRF מגיעות עם מעבים מספיק חזקים כדי לתת מענה מיזוגי גם לפנטאוזים גדולים ואין הצדקה טכנולוגית לשים שניים כאלה.

המערכות האלו באות לתת מענה למיזוג פרטני לדירות שאין להם מקום במסתור ליותר ממעבה אחד וזו המטרה העיקרית שלהם.

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, roy007 כתב:

המערכות האלו באות לתת מענה למיזוג פרטני לדירות שאין להם מקום במסתור ליותר ממעבה אחד וזו המטרה העיקרית שלהם.

אני לא חושב שאתה צודק (ובפרקטיקה את גם טועה).

הם גם באות לתת מענה לדירות/חללים גדולים במיוחד (כמו במקרה שלי) - אני צריך למעלה מ 70K BTU לחלל המרכזי, וVRF יותר יעיל גם בקירור וגם מבחינה אנרגטית.

נכון, לא צריך לשים 2 כאלו, אבל בשביל כמה אלפי שקלים אני לא אקח את הסיכון של לחכות שבוע לשירות באמצע אוגוסט. אפשר לשים 2 מדחסים שהסך שלהם שווה למדחס אחד גדול.

פורסם
לפני 5 דקות, GTאי כתב:

אני לא חושב שאתה צודק (ובפרקטיקה את גם טועה).

אני לא חושב שאני טועה.

אבל לגבי כמה להוציא לגמרי שיקול שלך

• רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שוב מקפיץ את השרשור שהחייתי בקיץ :) גם אני מתקרב לקבלת הדירה והגיע הזמן להפסיק לבזבז זמן ולקבל החלטות, אידאלית לפני סוף החודש כי המחירים אמורים לעלות בינואר ...

התצורה היא מדחס 76,000 BTU עם מאייד 38,000 BTU לחלל הציבורי דרך 4 ג'טים שניתן לכוון בידיים, 2 מאיידים נסתרים - ליח' הורים ולממ"ד (ישב למעשה מחוץ לממ"ד והאויר יזרום דרך אחד הפתחים העגולים כדי לשמור על התקינות של הממ"ד להתקפה כימית כי אין התקן עומר), ו-3 מאיידים עיליים ליתר החדרים.

אחרי הרבה שיחות עם מתקינים וכו' הפוקוס שלי הוא כעת על שני מתקינים ספציפיים שעל פניו הם מקצועיים (גם מבחינת הידע שהפגינו במהלך השיחות שלי איתם וגם מבחינת הסמכות חיצוניות/ניסיון), הם שירותיים וזמינים (לפחות ברמת שיחות עד להצעת המחיר) והמחירים שלהם שפויים (יחסית - קיבלתי גם הצעות על גבול ההזויות). טרם הלכתי לראות התקנות שלהם, אבל זה השלב הבא.

1. מתקין יהלום של מיצובישי שאמר לי שספציפית אצלי בדירה דייקין (שהוא גם מתקין כמובן) יהיה עדיף מבחינת רעשים כי יצטרך להתקין עוד קופסת שסתומים בשביל המיצובישי, אבל שהכי VFM יהיה VRF של הייסנס. הוא אמר שהתקין מעל 100 מערכות כאלו ושזה מה שהוא התקין אצלו בבית. לטענתו בכל ההתקנות היתה לו פעם אחת ויחידה שהגיע אליו מאייד עם תקלה אלקטרונית (שכמובן הוחלף), ושלא היו לא בעיות בכלל אחרי ההתקנות. הוא גם טוען שנתוני ה-SEER (היעילות האנרגטית) של הייסנס טובים משל דייקין ושהמדחס הוא של מיצובישי אלקטריק, אבל שהמערכת עולה משמעותית פחות. 

ההצעה לדייקין יקרה בכ-15 אלף ש"ח - לא מספיק גבוה כדי לפסול על הסף אבל גם לא מספיק נמוך כדי להחליט בקלות להשדתרג (גם אם זה שידרוג רק בראש שלי). למישהו יש ניסיון עם מערכת של הייסנס או עם שירות שלהם למיזוג רגיל? היבואן הם ח.י שמייבאים מוצרי חשמל אחרים ... אותן השאלות לגבי דייקין, שלא באמת שקלתי ברצינות עד עכשיו.

2. מתקין שעובד בעיקר עם משהב"ט ועומד להתקין במחיר טוב מערכת של טושיבה אצל חבר של חבר. המליץ גם לי על טושיבה שזה גם אצלו זה מה שמותקן בבית (והוא לא המתקין הראשון שאומר לי את זה). ממתין לקבל ממנו מחר הצעה. מניח שהיא תהיה איפשהו בין ההיסנס לדייקין.

חסרונו של המתקין שגר / עובד קצת יותר רחוק (אשקלון) מהראשון (יושב בהרצליה) ומבחינת רמת שירות אם תהיה חו"ח תקלה אני חושש, בטח אם הוא בדיוק נותן שירות למשהב"ט ...

ממש אודה לעזרתכם @איציק נ. @waterman וכל המומחים האחרים 🙏

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
טעות כתיב

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

הסמקתי…

מומחה? רחוק מכך - סתם לקוח מסוקרן.

אולי תרצה לדבר עם @feel בפרטי.

אצלי כאמור מעבה מיצובישי (הבי) כ-96 אלף btu (בדיעבד יתכן ששתי יחידות בחצי הספק כל אחת, היו מאפשרות יתירות כפי שרשם @GTאי), שתי יחידות נסתרות בסלון (האחת לכיוון המטבח) בתצורת סלוט (האשה התנגדה לג׳טים מסיבות אסטטיקה + רעש צפוי עקב זריקה למרחוק. הפתרון היה בדמות הנמכת גבס שצימצמה מרחק זריקה מכ-9 מ׳ לכ-6 מ׳) + יחידות קיר בחדרים כולל הממ״ד.

הסיבה ליחידות קיר נעוצה בנוחות כיוון הפליטה, קלות ההתקנה ונוחות הטיפול, על חשבון נראות מסויימת.

לגבי מתקין/ספק, תתייעץ עם שני החברים המוזכרים כאן.

בהצלחה רבה!

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

מתחילת השנה נשאר רק השם טושיבה, בפועל זו חטיבה בבעלות קרייר.

זה שהמדחס תוצרת יצרן יפני,לכאורה, לא הופך את כל המוצר לאיכותי\אמין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, waterman כתב:

הסמקתי…

מומחה? רחוק מכך - סתם לקוח מסוקרן.

אולי תרצה לדבר עם @feel בפרטי.

אצלי כאמור מעבה מיצובישי (הבי) כ-96 אלף btu (בדיעבד יתכן ששתי יחידות בחצי הספק כל אחת, היו מאפשרות יתירות כפי שרשם @GTאי), שתי יחידות נסתרות בסלון (האחת לכיוון המטבח) בתצורת סלוט (האשה התנגדה לג׳טים מסיבות אסטטיקה + רעש צפוי עקב זריקה למרחוק. הפתרון היה בדמות הנמכת גבס שצימצמה מרחק זריקה מכ-9 מ׳ לכ-6 מ׳) + יחידות קיר בחדרים כולל הממ״ד.

הסיבה ליחידות קיר נעוצה בנוחות כיוון הפליטה, קלות ההתקנה ונוחות הטיפול, על חשבון נראות מסויימת.

לגבי מתקין/ספק, תתייעץ עם שני החברים המוזכרים כאן.

בהצלחה רבה!

מסכים שהג'טים לא פשוטים מבחינת נראות אבל ניתן להסיט אותם ובכך לקרר את החלק בחלל הציבורי שאתה רוצה. הם גם לא סובלים מבעיה של הזעה. לגבי הרעש, אין ספק שצריך לשמוע כדי להתרשם ... אבל אני גם לא רוצה הנמכת גבס אינסופית ואני לא צופה פעילות נמרצת מדי של הג'טים באופן תכוף. החסרון היותר חמור מבחינתי הא שגם במינימום מאייד של 38 עדיין מפיק 19 אלף BTU, שזה לא מעט ואני דירה באמצע בנין של 30 קומות, לא צמוד קרקע עם מעבר חום דרך הגג והרצפה

אתייעץ כפי שהצעת, תודה!

פורסם
לפני כשעה, shake כתב:

מתחילת השנה נשאר רק השם טושיבה, בפועל זו חטיבה בבעלות קרייר.

זה שהמדחס תוצרת יצרן יפני,לכאורה, לא הופך את כל המוצר לאיכותי\אמין.

2 שיחות היו לי השבוע עם מתקינים ותיקים (זה כמובן לא סטטיסטי, אבל זה משהו) ושניהם אמרו לי שטושיבה זה VFM עם שירות טוב בארץ. אני בחרתי בהם.

אגב, @waterman שניהם צידדו בפיצול ל-2 יחידות אם יש מקום על הגג  (וכך אני אעשה)

• אהבתי 1
פורסם

אני כבר שנתיים עם VRF של טורנדו , המזגנים מתוצרת הייסנס ואכן פורסם בזמנו שהמדחס במעבה תוצרת מיצובישי

נ.ב. כל מזגן VRF כולל BOX עבור פיצול

פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

שטושיבה זה VFM עם שירות טוב בארץ.

ללא ספק זה שיקול אצלי, ולכן גם שניים משלושת הפינלסטים הם טושיבה (תדיראן) ודייקין (אלקטרה). המתקין של הייסנס טוען שיש שירות טוב לח.י. ולכן שאלתי לגבי זה ככל שלמישהו יש ניסיון איתם...

פורסם

היום לטורנדו יש את מערך השירות הכי טוב.

תקרא קצת על תדיראן והשירות שלהם בשנים האחרונות וביחד עם זה שטושיבה כבר לא טושיבה, והייתי יורד מהם.

• תוכן חדש...